Tänkvärt

Jag tittar sällan på tv. Men de gånger jag gör det fasar jag något för reklampauserna. När en kvinna står och tvålar in sig över axlarna. När den lyckliga familjen hoppar omkring bland kuddar så dunfjädrar yr omkring dem.
Sminkreklamerna. Förläng dina fransar. Radera dina rynkor och göm alla porer.

Jag sminkar mig inte dagligen, men det beror alltid på vad som ska göras. Ska jag jobba på café är jag ansiktet utåt och känner mig smått "tvingad" till att sträcka mig efter mascaran. Ska jag jobba på lager känner jag mig inte lika manad att täcka och förbättra men att bara kliva upp, klä på mig och gå iväg känns inte heller bra. Måste fixas och i alla fall pudras lite kanske.

Hur många har inte fått höra "du ser trött ut" eller "är du sjuk?" de dagar då smink inte varit prioriteten. De dagar då man skyndat till bussen med naket ansikte. Det är så förutsett att man som kvinna alltid är sminkad. Det är det nya naturliga. Det är onaturligt att inte kleta ut concealer under ögonen och borsta på rouge. Det är onaturligt att inte orka täcka över den där finnen på hakan.

Det är onaturligt att inte vara naturlig på rätt sätt. Det är viktigt att vara naturlig fast inte för naturlig.

Den får inte synas riktigt, den nakna sanningen, om man inte är sjuk förstås eller hemma och ledig. Då är man fri. Är man inte sminkad så är man trött, då har man inte orkat eller så har man inte haft någonstans att vara.

Att inte pensla på olika färgkorrigerande krämer och pudra bort glanset i pannan är ett tecken på att man inte är redo att vistas bland folk. Samtidigt ses smink på män som något onaturligt. En sminkad man får negativa reaktioner, en osminkad kvinna får negativa reaktioner.

Jag vill inte mer. Den osminkade sanningen ska bli mitt naturliga. Smink är kul, smink är i stort sett konst om man är riktigt bra på det. Men det ska inte vara förutsatt att det är så man ser ut. Att det är så man ska vara naturligt.

Likes

Comments

Vardag

Lyssnat på för många verkliga mordhistorier på P3 dokumentär under jobbpassen. Såpass att jag springer i full karriär genom källargången från tvättstugan för att inte nästa avsnitt ska komma att heta Tvättstugemordet 👌Kanske dags att lyssna på typ Pippi Långstrump eller nåt istället?

Tog ett plötsligt djupdyk i P3 dokumentärs arkiv och lyssnade igenom minst 6 mordhistorier på ett par dagar. Det är så fruktansvärt spännande, hur människor fungerar. Hur en ung kille kan vara så kär i någon att han går så långt att han tar livet av en jämnårig tjej. Hur det alltid, alltid är sambon, ex-pojkvännen eller pojkvännen som berövar sina kära livet. Som lindar in dom i plastsäckar och gräver ner dom i skogen. Hittar på historier om maffian och gör allt för att rädda sitt skinn. Samtidigt som de i själva verket varit otroligt klantiga och brottet borde vara löjligt enkelt att lösa.

Så himla spännande, det här med människor.

Likes

Comments

Vardag

Står man på trappan till lagret kan man blicka ut över alltihop, det tycker nog ingen annan än jag är spännande. I alla fall inte någon som inte jobbar här. Men jag tog i alla fall en bild.

Jobbar för fullt, skär upp fingrarna på kartonger och lyssnar på poddar. Har så många plåster på fingrarna att det ser ut som jag påbörjat en mumifieringsprocess. Men trots allt är det väldigt roligt. Mycket för att Institutet i P3 är så jädra kul. 

​www.bluebox.se​ - in och handla så kanske jag packar ditt paket!

Solen skiner i alla fall, vill väl egentligen fotografera. Men det får bli en annan dag, en ledig dag.

Likes

Comments

Vardag

Det tråkiga (en av många tråkiga saker) med att vara vuxen är att julklapps-önskningarna blir dyrare. Kommer nog spara ihop till att köpa i alla fall en av ovanstående som julklapp åt mig själv.

Suktar varje dag efter nya objektiv och vill så gärna strutta omkring på stan med såna där coola, sladdlösa hörlurar. Man kan swipea på själva hörlurarna för att byta låt, hur coolt? Bluetooth och så. Fötterna ömmar efter dagens arbetspass men studsar omkring i takt till bra musik hela dagarna. Trasslar dock in mig i sladden, så bluetooth-hörlurar? Ja tack! ☝

För övrigt, googlade "att strutta" efter jag skrivit det och hittade följande förklaring: Gå med knyckiga rörelser.
Så, jag vill gå med knyckiga rörelser med snygga hörlurar på huvudet.


Likes

Comments

Vardag

En hel dag i stan blev det idag. Okej nej, jag ljög. Vi var väl i stan tre timmar kanske, max. Så en fjärdedels dag i stan då. Jag åt en jättetorr belgisk våffla och fotograferade. Inte våfflan, men en massa annat.

Likes

Comments

Vardag

God mat på Katrinetorp, veganskt fanns inte på menyn men med hjälp av en gammal restaurang-kollega fick både jag och pojkvän något av det godaste vi ätit. Åh, det var fint, ja det var det!

Likes

Comments

Vardag

Fredagkvällar som denna skulle jag kunna leva på förevigt.

Likes

Comments