Att stå i köket upplever jag blir roligare för varje dag som går. Idag gjorde jag en lax i foliepaket som jag slängde in i ugnen. På med sambal olek , grönsaker och lite lite créme fraiche - magiskt 😍


Jag har aldrig riktigt brytt mig om vad jag själv ätit men jag inser mer med tiden att jag har verkligen ätit skit. Inte bara i en lagom mängd utan varje måltid har alltid inneburit minst två portioner och ändå kunde jag utan tvekan trycka i mig en 200 grams chokladkaka.
Man får en en annan uppfattning när man börjar räkna kalorier och funderar på om man inte kanske skulle äta den där goda pastarätten och börjar räkna innehållet och inser att man är upp i 1200 kalorier utan problem.
Det är lätt att man äter även om man är mätt och man går på hur gott det är istället för att känna efter om man är mätt eller inte.
Jag upplevde egentligen aldrig mättnadskänsla och om jag gjorde det så gick det över hyfsat snabbt.
Jag har sett mig själv under detta år som ett hinder för mig själv när det gäller matlagning men insett att man kan göra väldigt mycket gott som är nyttigt. Även om jag är där idag måste jag ärligt säga att jag (nästan) varje dag fortfarande vill äta samma mat och godsaker från förr så det finns fortfarande kvar där hos mig. Det är jobbigt att känna så men samtidigt har jag kommit så långt att jag ändå gör rätt val.

Jag vill att min dotter ska få i sig bra mat med näring i och det är lika viktigt för oss alla i familjen. Jag längtar efter så många olika saker att få äta och dricka men längtan efter ett underbart, friskt liv med energi och glädje är ännu större.
Jag kommer komma dit när övervikten är ett minne blott men idag har jag svårt att se att dessa känslor och längtan efter att ha något inte kommer försvinna. Jag hoppas att jag har fel men det får tiden utvisa 💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Ligger en övervikt till bakgrund för något större och djupare än att bara tycka om mat och godsaker och ha svårt att sluta äta?

För mig är svaret ja på den frågan. Jag har, så långt jag kan minnas kopplat samman att äta med mitt mående. Alla känslor som kommer till mig är kopplat till att äta.

Jag är ledsen - jag äter.

Jag är arg - jag äter.

Jag är glad - jag äter.

Alla känslor och alla situationer för mig är kopplat till att äta!

Vad handlar det om i grunden?

Jag är uppvuxen i ett hem där jag inte alltid levt under de bästa förhållandena och där maten och godis blivit min bästa vän, min tillflykt när jag mått dåligt. Jag har också alltid hållet mig undan från många vänner då jag hellre har några enstaka och sen har alltid ätandet varit det som varit prio ett. Det har alltid funnits en större tillfredsställelse med det än att umgås och så är det fortfarande.

Jag vet att många faktorer är avgörande i mitt sätt att hantera mitt ätande och det är först nu jag inser att jag behöver få mig ur mig mycket för att kunna gå vidare.

Många människor har tunga saker med sig i bagaget men det viktigaste är hur vi klarar att leva vidare i våra liv. Jag har alltid trott att jag bearbetat mina problem eftersom jag har en fungerande vardag, ett fungerande liv men tittar jag på mitt liv ärvdes på många plan det brister. Jag har mycket att arbeta med och jag vet att jag behöver få bli av med saker och ting för att kunna få en sundare livsstil som ska fungera livet ut!

Jag vet hur det är att vara överviktig som barn, överviktig som tonåring och jag vet hur det är att vara överviktig som vuxen. Jag har aldrig någonsin under någon av dessa år känt mig nöjd med att vara det och jag behöver verkligen komma åt kärnan till problemet, något som jag vet vad det är. Jag tänker lära mig saker under denna resa och ta med mig och inte bara se det som en kort tid av mitt liv. Jag tänker lära mig för att leva bättre, leva längre och för att föra över en hälsosam livsstil till min dotter.

Jag tänker inte ge upp - jag tänker börja leva 💕

Likes

Comments

Att börja med ett nytt kostupplägg (igen) känns både toppen och botten. Det som är skönt är att man får börja med något nytt då jag känner att sockerdetoxen står mig upp i halsen om jag ska vara ärlig 🙈 dem har varit väldigt bra men efter att kört på den längre än de planerade 28 dagarna behöver jag något nytt. Det som är mindre bra är att jag var tvungen att handla hem en massa nya matvaror så det tog lite extra hårt på plånboken men så får det vara. Det som också är lite tufft är att jag ska äta ett glutenfritt bröd som ska vara till frukost som dessutom inte ska ätas direkt när det är nygräddat så här ligger jag nu på soffan, 00.45 och har precis ställt in plåten i ugnen 😩 - men jag gjorde det iallafall 😀

Jag kommer också (dock från måndag) starta ett träningsupplägg som sträcker sig 8 veckor framåt så det blir spännande att se vad det kommer ge för resultat ✌🏻

Nu till något som stör mig och som är tufft för mig. Jag blev ju dålig i förra helgen och det har inneburit att jag inte har tränat. Imorgon är det en vecka sedan jag tränade sist och det känns så jobbigt. Det är tufft att ta sig till gymmet för mig när jag haft en vilodag och jag brottas mycket med mina tankar dem dagarna så du förstår kanske då att detta för det ännu värre.
Jag vet och har lärt mig att jag mår bra dessutom väldigt mycket mer bra när jag väl gjort klart det jag ska på gymmet men det är tufft att alltid behöva ta den fajten med sig själv!
Jag vill träna, tycker (oftast) om att träna och ändå är denna kamp. Jag tror att många har det så men jag önskar ändå att man kunde komma på något som tar bort de känslorna och tankarna.
Imorgon kommer jag gå och träna för jag behöver det verkligen så ska försöka att få till det så tidigt som möjligt så man har det överstökat!

Inga bilder på brödbaket då jag sitter med min iPad och har bilderna på telefonen men imorgon bjussar jag på bilder från ingredienser till slutresultat. Kommer även länka till vilket bröd så ni också kan ta del av det.
Sov gott så hörs vi 😘

#iloveme
💕

Likes

Comments

A m a z i n g 🌟

När man är mitt i sin viktresa är det lätt att hamna i att man inte själv ser de resultat man gör. Man märker att kläder sitter lösare och vikten på vågen går ner men man ser oftast sig själv som dag ett. Ibland kan man behöva höra att andra ser skillnad för att man ska inse att något händer för att förstå vilka framsteg man gör!

Jag har under denna resa fått ha världens finaste människa att vara mitt stöd och hon lyfter upp mig och jag känner att hennes engagemang är äkta och det kan ibland vara det man behöver för att ta sig hela vägen, ta sig i mål.

Jag har flera gånger försökt att gå ner i vikt och det är de gånger jag valt att inte vara helt öppen kring det och jag har även stått där utan hjälp och jag förstår nu för första gången hur viktigt det är att våga vara öppen. Varför ska du, i din livs kanske viktigaste resa dölja en så stor del av ditt liv? Varför vill du sätta dig i situationer där du kommer fortsätta ta en bulle eller två från kakfatet för att inte andra ska se vad du gör?

Var stolt över att du väljer att lägga tid på dig och att du äntligen ger dig själv det du är värd - du förtjänar det 💕

Om någon har något att säga som inte passar sig, om folk inte förstår släpp det och kom ihåg varför du gör det. Vi överviktiga måste sluta skämmas över att vi gör en viktresa och att vi tar tag i vårt liv och står upp för oss själva. Vi behöver vara ärliga om våra dåliga vanor för att andra ska förstå.

Du kanske har 5, 10 eller 65 kg att gå ner. Du kanske vill bli fin i en bikini att bära på stranden eller så vill du kanske minska risken för att dö i förtid eller dra på dig sjukdomar. Oavsett så gör du det för dig och om folk inte stöttar dig i ditt livs viktiga resa, är dem då något att lägga energi på?!

Jag har idag fått en energiboost i min viktresa så denna tjej är mer är glad idag 💕
​kikärtsbiffar med sallad, jordgubbar och ramlösa och en selfie 😘

Likes

Comments

Kaos!

Jag har märkt att jag är en person som behöver ordning för att kunns hålla mig på banan när det kommer till min viktnedgång och det blir extra tydligt när vårt hem blir ett kaos.
Vi har en dotter på 1 år så det är klart att det blir saker lite här och där men det i det stora hela när det blir stökigt gör mig bara less :(
Det känns som att hur jag mår går hand i hand med hur mitt hem ser ut och då kan man fråga sig varför jag då låter det bli ett kaos?!
Det känns som ett moment 22 och det gör mig frustrerad.
vem hade kunnat tro att mitt hem speglar och är en del av min viktnedgång?

Jag har aldrig sett den kopplingen tidigare och det är bra att jag kommer till insikt samtidigt som jag blir irriterad på att mitt hem är en ytterligare del som påverkar min viktresa.

Ska jag då prioritera mitt hem eller mig själv först?!
hur löser man livet så att det rullar på i en positiv riktning?

Likes

Comments

För dem som hängt med på min instagram har kanske koll på att jag under 28 dagar körde en sockerdetox. Denna innebar att all form av socker uteslöts från min kost, även frukt och jag hade en väldigt strikt kostplan och den fungerade!
Jag var nöjd men hade dagar jag bara ville gråta men i efterhand är jag glad över vad den innebar eftersom jag förlorade ca 8 kg under denna period ✌🏻
Hur som helst, fast jag var nöjd kommer jag lägga om min kostplan under juli månad så på lördag börjar jag på en ny kost - känns riktigt bra och även skönt!
Jag är en person som behöver omväxling och kan inte köra på uteslutande av saker för länge eller tvungen att ha ett strikt exakt kostschema för länge för jag faller!
Tror många känner igen sig i det och jag tror även en viktig sak är att känna att man faktiskt äter.
Många "Quick fix" kanske handlar om att äta soppa eller att det är en vätska du dricker, klart man inte pallar.
Vi är vana att överäta (många av oss) och om vi då får ta del av en kost där vi upplever att vi inte "äter" är det väl ganska logiskt att man snabbt tappar fokus och man tänker konstant på allt man vill äta men inte får!
Jag tror på att förändra kosten mer drastiskt under kortare perioder men jag tror man ska försöka förändra saker i ett större perspektiv.

Jag har varit aktiv i min viktnedgång nu i ca 6 månader och jag blir mer och mer medveten för varje dag som går och framförallt när man märker att man mår bättre 💕
Fick på mig ett par träningsbyxor som jag hade för flera år sedan och fatta om jag blev glad! En fördel är dessutom att jag inte behöver köpa nytt 😂

Likes

Comments

Godmorgon!

Har du som jag haft svårt att ha idéer på frukost som inte alltid är densamma, eller rent ut sagt tråkig? Jag har under alla mina 27 år haft svårt att äta på morgonen men nu är det det mål som jag ser fram emot mest 😍

Gröt in ny heart - på riktigt!

Jag har länge tråkigt nog kört på en simpel havregrynsgröt som jag av lathet gjort genom att slänga in i micron 🙈

men den tiden är nu ett minne blott 🌸

Jag hittade en gröt när jag handlade en dag och nu är jag fast! Jag har haft färska jordgubbar men igår testade jag med frysta hallon och det var helt amazing 😍 Om du inte testat - gör det, du har inget att förlora. Gröten är från axa och tar ca 5 minuter att göra 💕

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av en god och nyttigare variant av lasagne ⭐️ 4 portioner

Du behöver:
500 gram nötfärs (5 procent)
500 gram super mini keso
Ca 100 gram riven ost (12 procent)
1 burk krossade tomater
1 gul lök
3 morötter
1 zucchini
Vitlök, salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader
Stek upp nötfärs med lök och morötter.
Tillsätt krossade tomater och krydda med salt, peppar och vitlök.
Låt puttra en liten stund. Under tiden riv med exempelvis osthyvel zucchinin och täck en ugnsform i botten.
Åter tillbaka till nötfärsen, häll i keson och rör om väl.
Häll över zucchinin i ugnsformen och gör sedan ett lager till och toppa därefter högst upp med ost. Ställ in i ugnen och låt stå i ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad till. Smaklig måltid 🌸

Likes

Comments

Jag har haft svårt att bestämma mig för var jag bör ha min blogg och efter många tankar fram och tillbaka vill jag vara här så välkommen 😊

Jag har levt större delen av mitt liv som överviktig och det tog fart rejält i samband med graviditeten och här står jag nu med alldeles för många kilon och dåligt självförtroende i mitt livs resa.

Anledningen till att detta måste ske nu är för att min dotter förtjänar en mamma som är med, inte en mamma som sitter vid sidan av - hon är min motivation 💕

Jag kommer vara ärlig rakt igenom om allt och kommer inte hålla tillbaka utan här är det allt eller inget som gäller. Jag gör det för min dotter, min sambo och för mig. Inte bara för mig som den person jag är idag utan även för den tjocka ungen i mig som behöver släppas fri ut i världen och uppleva livet som alla vill uppleva det. Jag utbildar mig till grundskollärare och tänker bli en lärare som är målmedveten och finns där för mina elever, varje barn!

Jag håller även på med produktförsäljning som jag kommer dela med mig av med erfarenheter, erbjudanden och andra roliga ting.

Här är min plats för ventilation så jag hoppas du ska trivas 🌸

Likes

Comments