Idag tänkte jag att vi skulle sortera pompoms efter färg i olika skålar. Det var första gången Wilmer fick titta på dem så han var inte alls sugen på det, han tyckte det var fina bollar. Så han flyttade dem från burken till skålen istället. Fram och tillbaka. Vi pratade om vilka färger det var på pompomsen och jag bad honom ta upp en specifik färg istället.
De var riktigt poppis här och har mycket kul planer med dem.


Han frågade också flera gånger om han fick äta dem, så man får ju ha koll om små barn ska leka med dem. En del pompoms är ju väldigt små. Men de är skitkul, kostar nästan ingenting heller. Så perfekt till lek och pyssel!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Beställde hem nya tuschpennor till Wilmer, han är inte så glad i kritor och färgpennor då det inte blir så mycket färg. Tuschpennorna vi hade hemma var inte barnanpassade för fem öre och helt omöjligt att få bort från huden så ville inte att han skulle måla med dem.
Det fick bli dem på bilden här uppe och de är riktigt bra faktiskt. Väldigt lätt att få bort på händerna och bordet. Wilmer gillar också dem, så de rekommenderar jag verkligen.

Likes

Comments

En sak Wilmer gillar att göra att bygga klossar, kommer och säger "bigga" ibland. Då tar vi fram klossarna, ibland vill han bara hälla ut dem och sprida ut dem överallt och ibland bygger han torn. Då brukar jag passa på att räkna klossarna han bygger så får vi in lite matte. Vi pratar även om vad det är för bilder på klossarna.
Så klart testar vi lite olika metoder för att riva tornen också, kasta bollar på dem tycker han om.

Likes

Comments

En enkel men kul grej vi har gjort här hemma som Wilmer också tyckte var roligt var att trä piprensare i hans ihåliga gryta. Det kräver inte massa förberedelser eller att man har massa grejer hemma. Piprensarna är beställda från en pysselsida, kostade inte många kronor. Grytan kommer från ikeas kastrullset för barn.

Först visade jag hur man skulle göra med en, sen fortsatte han själv och satt väldigt koncentrerad en rätt bra stund. Samtidigt som han övade på sin finmotorik pratade vi om vad färgerna heter och hur piprensarna kändes i händerna.
Denna piprensaren känns luddig och mjuk och den är blå. Ungefär så.
Nu har han börjat upprepa färgerna då vi har pratat mycket om dem det senaste.

Jag försöker att inte använda "vad duktig du var nu" när han lyckas med saker. Visst händer det att jag säger det, men försöker att fokusera mer på om han tycker det han gör är roligt, om det kändes roligt att han lyckades själv och fråga saker istället. Att bekräfta med annat än just "åh vad du var duktig nu!"
Det är en riktig fälla det där duktighetsträsket.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många år jag bloggat fram och tillbaka, aldrig något vettigt förutom "Hej idag har jag gjort det här och det här" ungefär. Det är så tråkigt. Men vill ändå blogga så har kommit fram till att jag vill skriva på en inriktning och hålla mig till de för att få lite struktur.
Mitt liv just nu är att vara en hemmaförälder och således tänkte jag skriva om det. Förmodligen inte dagliga uppdateringar då jag inte tänkt skriva allt vi gör.
För att han ska utvecklas och utmanas så har vi pedagogiska aktiviter hemma precis som på förskolan. Han är en kille som verkligen är lättlärd och vill lära sig. Så då känns det som vi bör ta till vara på det.
Så ni kommer kanske finna tips på vad man kan göra för kul lärorika saker med sitt barn här. Jag hoppas det i alla fall!

Likes

Comments