Jag är nu tillbaka på svensk mark igen sedan 3 veckor tillbaka. Min utbildning avslutades egentligen den 24:e Juni, men jag åkte redan den 11:e Juni för att hinna hem och överraska min fina lillasyster på sin student den 14:e Juni. Jag fick kämpa och göra några prov tidigare än alla andra, klarade det galant och blev godkänd i allt med goda resultat och fina ord från lärarna.

Min lillasyster hade alltså inte ingen aning om att jag skulle komma hem redan då, hon trodde att jag skulle stanna tills helgen efter. Men där stod jag på hennes utspring och det blev härliga krokodil tårar från hennes sida, och tror nästintill hela familjen fällde en tår också. Hon blev så glad och jag kände verkligen hur värt allt kämpade hade varit för hennes skull.

Jag är nu färdig utbildad Personlig tränare och har även fått en titel som träningsspecialist. Jag har certifikat som gruppträningsinstruktör, vattengympainstruktör, boxningsinstruktör och ett certifikat att utöva första hjälpen. Vi är även specialiserad inom hållningslära och seniorträning.

Jag är så sjukt nöjd över att ha gjort den här utbildningen. Har fått utveckla min kunskap inom det jag brinner för och fått dela det med personer som har samma intresse som mig. Lärarna har varit helt fantastiska och hjälpsamma med allt. De har satt sin plats hos oss alla tror jag och kommer finnas med oss i vägledning genom vår framgång som PT´s.

Första bilden är från sista dagen på skolan för min del. Det är jag och min pojkvän med våra helt fantastiska klienter!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På vår resa gå gjorde vi alltså både White och Black Water Rafting, och här kommer lite snygga bilder därifrån.

Klädd i grönt är från White Water Raftingen, Svart är Black Water Rafting i gruvorna

Likes

Comments

En kort summering om min vecka i NZ, sen får bilderna tala för sig själv!

Någon vecka innan vi gick på lov så bestämde jag och Soffe oss för att ta vara på vårt sista lov tillsammans, och som en härlig bonus fick vi med oss två toppen killar från klassen också. Planeringen och bokningen av allt skedde under sista veckan innan lovet började, så väldigt impulsivt! Vi hyrde oss en bil och la upp en rutt för den norra delen av NZ, bokade lite aktiviteter, boende och flyget.

Vi har under en vecka hunnit med:
- En härlig dag i Auckland
- Sett Cathedral Cove
- Tagit oss till Hot Water Beach och bränt tårna
- Gjort Black Water Rafting i Waitomo
- Chillat i Hobbiton
- Sett varmvatten källor och Geyser i Rotorua
- Lärt oss mer om Maori folket och hur de levde i Tamaki Maori Village
- Gjort White Water Rafting i Taupo
- Taupo bjöd även på en tur till Huka Falls och ett avslappnat dopp i varmvatten bad från naturligt varma källor

Skrattet är ingenting vi hållit tillbaka under den här resan! NZ levererade och den här resan hade inte blivit sig lik om jag inte fått dela den med dessa tre favorit personer!

Likes

Comments

Kunde inte önskat mig en bättre eller mer kärleksfull alla hjärtans dag! ❤️
Jag och Ida klev upp i tid och slet i köket för våra älskade (Ida har då pojkvän och jag har min fina vän Sofia som älskling). På frukostbordet stod det; juice, smoothie, kaffe, scones med tillbehör, fruktsallad, amerikanska pannkakor med tillbehör och massa chokladhjärtan. Vi låg och svällde i soffan ett bra tag efteråt 😋

Sen tog jag och Sofia på oss promenadskorna och gick en lång härlig promenad medans paret drog iväg på eget äventyr.

På kvällen stod jag och Sofia för middag åt våra tre super härliga killkompisar, som sedan avslutades med en romantisk film i soffan.

Likes

Comments

Dag två av Advanced first aid där vi fick avluta med ett scenario. Halva gruppen var offer och andra halvan skulle då med kunskaperna vi fått under dessa två dagar "rädda" oss som gjort illa oss eller hamnat i chock. Haha, det gick som det gick men kul var det! Nu är det lång helg, för att vi kommer numera ha måndagar lediga, vilket i framtiden kommer ägnas åt plugg!

Likes

Comments

Idag (torsdag) och imorgon har vi heldag med utbildning för att utföra Advanced first aid. Idag har vi bland annat fått testa på hur man använder en syrgastub.

Imorgon ska vi "teatra" igenom olika scenarion tror jag. Kvinnan som håller i kursen sa något om att folk brukar bli lite lätt skrämda när se går förbi under tiden detta utövas... Spännande!

Likes

Comments

Äntligen är skolan igång igen! Så jag längtat de senaste veckorna, två månaders lov va lite att ta i kan jag tycka.

Detta halvår kommer alltså bestå av mer teori och mer fördjupning om jag har förstått det rätt. Känns både bra och dåligt; kul med mer kunskap och kött på benen för framtiden, men kommer sakna våra praktiska lektioner i gymmet. Vi kommer få en del nya klienter om några veckor vilket känns väldigt spännande!!

Annars så har Sunshine Coast bestämt sig för att ha en regn period nu tror jag.. Vi har en skyhög luftfuktighet och antingen är det tokhett ute eller så öser regnet ner med ett oväder av dess like. Hoppas på förbättring inom kort!


Nu när semestern är över så ska jag även komma tillbaka till att blogga om träning, hälsa och kost. Ni kan såklart skriva här i kommentarsfältet eller maila mig om ni har frågor, så ska jag svara på dem så gott jag kan!

Likes

Comments

I fredags styrdes de ihop grillning och kubbspel med stora delar av klassen nere vid stranden. Fick lite update om vad alla gjort under lovet bland annat :)

Blev en riktigt lyckad kväll enligt mig, kul att se alla igen.

Idag (söndag) så har jag, Ida och Kasper varit med på IBS mötet för de nya studenterna. Vi hjälpte till att svara på frågor och gav lite tips vi lärt oss under vårt första halvår här.
Verkar vara ett riktigt härligt gäng vi har att välkomna till TAFE!

Likes

Comments

Sämst uppdatering under lovet, och har egentligen ingen bra anledning till varför det inte kommit upp något inlägg här.

I tisdags lämnade jag min fina mamma efter 6 mysiga dagar i Sydney, vi hann med det vi ville och massor med kvalitets tid tillsammans. Nu är jag alltså tillbaka i Sunshine Coast och försöker sakta men säkert komma tillbaka till rutinerna igen, en vecka kvar sen kör skolan igång igen den 1a februari. Kan faktiskt säga att jag längtar!

Så vad hände under lovet egentligen... Jag firade jul med ett härligt gäng, inkluderade massor med mat och sol. Sen kom regnet, så då hände det inte sådär jätte mycket. Kasper kom ner just innan nyår så hängde lite med han och hans bror. Nyårsafton tog vi oss till en park där vi såg fyrverkerierna från, shit vad häftigt det var!! Man var i en helt annan värld under de 12 minuterna.

Nyårsdagen strålade solen och så perfekt till festivalen vi for på! Kunde inte blivit bättre! Musiken va dessutom hur bra som helst.

Sen hade jag några dagar helt utan planer, tog dagen som den kom, med lite gym, shopping och träffade lite vänner.

Sofias föräldrar åkte hem den 7e, då checkade vi in på hotell tills min mamma skulle komma och vilken galen helg vi fick oss! Det behövdes, få leka av oss lite.

Likes

Comments