Header

Dagarna flyger förbi och jag hinner knappt själv märka hur fort det går. Denna helgen blir en riktig familjehelg. Alla ''syskonen'' hemma och åt våfflor tillsammans idag och imorgon så ska jag iväg och fira min fina lilla kusin.

Känner även att energi jag saknat har börjar komma tillbaka igen. Som idag till exempel så hade jag en väldigt produktiv dag. Jag skrev klart två uppgifter och gick på PW mellan allt våffelmys med familjen. Och då får man ha i åtanke att jag varit i en svår depression under ca 4 månaders tid. Jag andas lite lättare nu faktiskt!

Spenderade resten av kvällen med att kolla på talang och dricka vin i lugnet av vardagsrummet. Välförtjänt tycker jag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter en väldigt intensiv måndag så känner jag att jag trots allt kan gå och lägga mig med ett lugn i både hjärta och hjärnan.

Dagen har bestått av ett besök på psykakuten där jag nu äntligen fått klartecken att trappa ner min medicin och även fått guide vidare för utredning utav mig.

Jag har även sagt upp lägenheten och haft möte med rektorn på skolan. I morgon så kommer jag få svar med vad som kommer kunna göras hemma för att få skolåret färdigt även fast jag inte är fysiskt i skolan varje dag.

Och dessutom utöver detta så har jag sökt ett jobb som jag verkligen håller tummarna på! Det skulle vara perfekt för mig då det är mellan 7-11 och jag kan cykla dit på ca 20-30 min. Men man ska inte säga för mycket för då kanske man ger sig själv en jinx.

Nu väntar en natts skön vila och en morgondag med stallet både hemma och på ridskolan.

Skickar med en liten bild på lisa när hon och jag red dressyr. Över 60% i båda ritterna och hon var hur lydig och tålmodig som helst den dagen, hur duktig som helst lilla tjejen! 

Likes

Comments

Efter att ha haft en riktig skit start på veckan så kan jag iallafall glädja mig med att ridlektionen gick över förväntan!

För ett tag sedan så flyttade en häst som heter Lisa in till stallet, hon kommer tydligen från sjöstjärnan sedan tidigare. Första veckorna här var hon otroligt stel och spände sig ganska skapligt, men de flesta spänningarna lär ju kommit ifrån flytten.

I vilket fall henne red jag idag igen och sist jag red henne så var hon som tidigare sagt ganska stel men idag så kändes hon mycket mjukare i kroppen. Hon är fortfarande sjukt stel i sidorna så hon måste verkligen jobbas med det. Men utöver det så verkar de som att spänningarna släppt och han var faktiskt riktigt trevlig när hon kom ner lite på tygeln och arbetade.

Hon är även otroligt lydig! Lyssnar jättebra på hjälperna och väntar alltid på nya kommandon. Jag hoppas att jag kan få rida henne oftare för jag tror att det finns en riktig liten pärla inne i henne om hon bara får lägga manken till.

Likes

Comments

Efter att ha bott själv i egen lägenhet i 4 år så har jag senaste halvåret starkt funderat på om jag kanske borde flytta hem igen. Mycket för att jag saknar min familj och för att jag älskar att umgås med dem som har tillkommit i familjen senaste halvåret med, men mest är det för att min psykiska ohälsa är väldigt diffus för mig. Jag känner inte själv när jag blir riktigt dålig eller när jag är i mani. När jag bor själv så försätter jag mig själv i fara då jag inte känner av dipparna. Det känns som att jag skulle vara tryggare i förvar av min familj ett tag.

Att flytta hem innebär dock att jag måste ta avsked till mycket saker som jag älskar med att bo där jag bor. Jag kommer inte längre bara kunna spontant åka iväg vart jag vill med tåget, jag kommer inte kunna stanna kvar på stallet jag älskar att rida på och jag kommer inte kunna träffa min pojkvän nästan dagligen. Men det är uppoffringar jag kanske kommer att få göra för min egna skull....för att jag ska kunna läka min inre sår och få må bra.

Planen är att kolla med skolan om jag kan byta till den skolan som ligger hemma hos mamma, sedan i sommar om jag kommer flytta så ska läggan sägas upp. Körkortet måste tas då jag redan är inskriven. Jag kommer sedan stanna här de sista 3 månaderna över sommaren och förhoppningsvis jobba, flytta och göra lägenheten redo för nästa hyresgäst. Det kommer svida att säga farväl till mina tjejkompisar...de är mina fucking Queens lixom!

2017 kommer säkert bli ett kämpigt år på många sätt men jag är så redo jag kan bli att ta mig an det.

Likes

Comments

Nu när jag äntligen fått sjunka ner i soffan efter denna dagen så kan jag äntligen summera allt. Trots att jag försov mig och morgonen blev helt kaos (och jag har aldrig försovit mig till tävling förr!) så löste det sig illa kvickt väl i stallet. Jag sadlade på Chagall och red fram honom i skritt en stund innan det var dags att komma in på banan.

Det sjuka är, när jag väl red banan så var det som att det bara var jag och Chagall där. Att läktaren var överfull med elever, föräldrar och bekanta fanns inte just då. Det kändes så lugnt.

Det resulterade i att jag kom tvåa och därmed blev klubbmästare på delad plats med en annan tjej. Men fatta! Klubbmästare i hoppning 2016 trots allt.

Nu är jag mer än lagom taggad på att 2017 ska komma så jag kan lägga upp en plan för hur jag på bästa sätt ska utvinna kunskap och glädje ur den.


Likes

Comments

Åkte till stallet med en bra känsla i magen. Kom dit och fixade Beauty och asså hon var så sjukt söt i sin tomteluva! Vi red sedan in till stan tillsammans med husarerna. Där mötte vi upp luciorna i vagnen med Fairy och ponnyerna. Det var hur mysigt som helst att rida igenom stan med alla bjällror, glittriga svansar och facklor.

Men det var på vägen hem som en riktigt magisk känsla träffade mig. Molnen lättade på himlen och en stor fullmåne tittade fram. Ni vet när månen är så stor och lyser så starkt att man inte behöver en pannlampa även fast att det borde vara kolmörkt ute, så var det ikväll.

När vi ridit förbi den lilla sjön och kom in i skogen så möttes vi av en lätt dimma som låg över kullarna och mellan tallarna. Det var så vackert! Helt stilla och fridfullt. Om jag skulle beskriva bilden så var det som taget ur en sagobok, det enda som fattades var små eldflugor som dansade mellan träden. Och uppe på en varm runt tinkers rygg så kunde de bara inte bli bättre!

Likes

Comments

Så nu är måndagen avklarad och jag har lagt mig redo att sova. Denna måndagen kan summeras upp med bara en massa positiv skön känsla! Jag vaknade helt utvilad vid 7 och fick i mig en ordentlig frukost för första gången på lääänge.

Skolan var kort idag, bara två lektioner och jag fick saker gjort. Jag har bara mått så bra idag och jag är så tacksam för dagar som dessa. Jag valde dock inte att åka till stallet idag då jag blev så kall på eftermiddagen och jag ska ju ändå trots allt dit imorrn.

Och imorrn står lucia på schemat så efter skolan åker jag direkt mot stallet för att göra iordning, putsa och borsta. Jag har plockat fram Lotta-pälsen (en stor ulljacka som alla tärnor och lucia ska ha på sig då de är kallt) glitter som jag tänkte ha över hjälmen samt en liten tomteluva som jag tänkte sätta på Beauty som är hästen jag kommer rida. Jag tror det kommer bli så fint de hela.

Stallkatterna Missan och Mysan varandra som värmekuddar...de är så söta!

Likes

Comments

Åter söndag och nyligen hemkommen från min pojkväns lägga. Idag även satt upp nya tvn som jag fick av min kille. Väldigt passande att det var ridsport på SVT när jag väl fått igång allt.

Helgen har mest bestått av vila efter en ganska emotionell fredag. Känner mig lite bättre och piggare nu. Jag har planerat upp hela nästa vecka och hoppas kunna följa mitt nya schema och på så sätt falla tillbaka i mina gamla bra vanor.

Veckan kommer bestå av plugg, stallet och kanske även en liten sväng till Jönköping för att köpa de sista julklapparna och kanske bara kanske ett par shortchaps som jag kan ha som nödlösning tills vidare. Sedan även lite träning några dagar då det är dags att bygga på konditionen igen! Wish me luck!

Men ikväll är det ridsport och jag ska krypa djupt ner i soffan och njuta!

Likes

Comments