Idag skulle jag och Emelie vart vid bondi beach men vädret var inte riktigt på vår sida idag. Så vi gick till ett café/restaurang och har inprincip suttit där hela dagen. Vi gick dit för att beställa lunch och satt och snackade så länge, timmarna bara sprang iväg, så vi blev hungriga igen och beställde in middag där också. Dom som jobbade där bara skrattade åt oss när vi frågade efter menyn igen!

Vi har även lagt upp lite av en plan nu inför mina sista dagar här så tänkte dela med mig av hur våra dagar ungefär kommer att se ut.

Imorgon (onsdag); Vi ska åka till Manly på dagen och bara strosa runt. Sedan på kvällen blir det utgång, förmodligen till Side bar.
Torsdag; Då hade vi tänkt oss ner till Opera huset, the rocks och darling Harbour. Sedan blir det ytterligare en utgång men då ska vi förmodligen gå till Ivvy, för det stället ska vara väldigt nice på torsdagar.
Fredag; På dagen blir det bondi beach för det ska bli jätte fint väder. Sedan på kvällen ska vi ha en "hej då" fest för mig så då ska vi alla gå till Hard Rock Café och dricka lite cocktails och därefter får vi se vad som händer.
Lördag/Söndag; dessa dagarna blir det förhoppningsvis mycket strandhäng, goa middagar och bara njuta av min sista tid i detta underbara land! Och packa så klart..
Måndag; FLYGER HEM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag, Emelie och Jessica till Coogee beach och satte oss på en uteservering och drack lite gott och satt och snackade och hade det trevligt. Sedan skulle några kompisar ha fest i deras lägenheter så vi tog en taxi dit. Dock var det väll inte en fest utan satt mest bara och drack lite goon och snackade med folk, men det var väldigt trevligt. Sedan ringde vi efter taxin och tog den tillbaka till hostlet.

Efter en natt med sömn var vi pigga igen så jag och Jessica bestämde oss för att dra till Bondi Beach. Emelie kände sig inte så bra idag så hon stannade inne på hostlet. Vädret var verkligen helt perfekt idag, alldeles lagom varmt så det var helt magiskt att ligga på stranden hela dagen. Såg dock ingen snygg livvakt som jag hade hoppats på men jag och Emelie ska dra dit imorgon igen så hoppas på bättre lycka då.

Likes

Comments

Idag tog vi en tur nere på stan, vart ganska seg dock för är fortfarande sjuk och går på panodil. Men vill inte bara ligga inne på hostlet mina sista dagar här så vad gör man inte. Hittade dock ingenting av det jag skulle eller behövde hitta så det var lite tråkigt. Men Emelie hittade två super fina klänningar. Men nu är vi tillbaka på hostlet så ska vila en stund och sen får vi se vad som händer ikväll!

Likes

Comments

Nu har planerna ändrats helt... igen!
Jag och Emelie vill lite olika saker så vi kommer att följa våra magkänslor och denna gången säger dom lite olika. Jag kommer att komma hem till Sverige den 22 december som var planerat från första början. Jag känner mig klar, jag har fått ut det jag vill av denna resan och jag är redo för att komma hem. De är det som känns rätt för mig i mitt hjärta. Emelie kommer att stanna kvar lite längre, hon känner sig inte riktigt klar här nere och vill resa vidare lite till, vilket hon gör helt rätt i eftersom hon känner så.

Vi gör nu ett val och vi båda vågar gå våran egna väg och göra det som känns rätt för just en själv. Huvudsaken är att man följer ens egna magkänsla och följer det man själv vill. Detta var något vi båda visste skulle kunna hända, att vi någon gång skulle känna olika och vilja olika saker.

Från att jag och Emelie för ett årsedan knappt var vänner är hon idag min närmsta vän. Vi båda stöttar varandra i våra beslut och jag är stoltare än någonsin över Emelie! Du är en sån underbar vän och jag är så glad att ha fått dela alla dessa underbara minnen med dig! Men vi har fortfarande ett antal dagar kvar här tillsammans och dom ska vi ta vara på!

Likes

Comments

Nu är vi mycket glada kan vi meddela. Vi var och kolla på lägenheten imorse, och efter att ha lånat telefoner och frågat oss fram så hittade vi äntligen. Lägenheten var jätte fin, vi kommer verkligen att trivas där. Jag och Emelie fick masterbedroom, med den bästa sängen och garderoberna. Vi ska dela lägenheten med tre andra svenska tjejer, så tror detta kommer bli hur bra som helst. Så där ska vi alltså bo mellan den 23/12-2/1.

När vi var klara där åkt vi tillbaka in till centrum för att äta och även kolla lite affärer. Vi åt på vårt favorit ställe Guzman Y Gomez och sedan blev det även en fika på eftermiddagen för att fira att vi fått en lägenhet!

Likes

Comments

Okej så vad har hänt sedan sist jag skrev. Jo vi har spenderat en natt i receptionen då vi inte hade någon stans att sova, hittat en lägenhet som vi ska kolla på imorgon och isf hyra över jul/nyår, hunnit med en till utgång och även spenderat några timmar på stranden.

Så nu har alltså planerna ändrats lite och vi har förlängt våran tid så vi ska stanna över jul och nyår här i Sydney. Därefter ska vi åka till Melbourne i kanske drygt en vecka och sedan ta planet hem, så kommer komma hem mitten på Januari nu istället. Detta är iaf min plan, Emelie är fortfarande lite osäker på vad hon vill, kanske att hon blir kvar lite längre.

Här kommer iaf lite bilder ifrån stranden vi var på idag

Likes

Comments

Okej allesammans nu är det tusentals tankar som snurrar runt i mitt huvud, jag vet just nu varken ut eller in. Så kände att jag behövde skriva av mig lite nu och då får ni helt enkelt ta del av min snurriga hjärna också.

Just nu finns det egentligen tre alternativ för mig, och dom är följande;
1. Åka hem som planerat den 21 december.
2. Försöka fixa något ställe i Sydney där vi kan vara över jul och nyår och dra hem i början av januari. Alltså bara stanna så vi får fira jul och nyår.
3. Stanna i Sydney över jul och nyår och sedan dra vidare till Melbourne och stanna där ett lite längre tag och skaffa jobb. Och jag har ett jobb där på g som jag tror jag skulle kunna få om jag vill. Men saken med de jobbet är att dom helst vill att jag stannar 5-6 månader, men kanske kan prata med dom och se om jag kan stanna lite kortare också, får ta det då om det skulle bli aktuellt.

Så som ni förstår så är det mycket tankar som cirkulerar i mitt huvud just nu. Tur att jag har min Emelie här annars hade jag nog blivit tokig vid det här lagret. Men iaf så sitter vi nu på bussen till Sydney och väl där ska vi försöka se hur vi skulle kunna lösa det med boende för det är isf prio1 om vi ska stanna.

Likes

Comments

Just nu befinner vi oss i Yamba, men vi lämnar detta stället imorgon vilket jag är enormt glad för. Det finns inprincip ingenting att göra här och just nu är det jätte grått och tråkigt ute så vi har inprincip bara legat inne och inte gjort någonting hela dagen. Men imorgon ska vi som sagt lämna och då väntas en ca 11 timmars lång bussresa till Sydney. Är så taggad på att få komma dit igen, känns hur bra som helst.

Har inte tagit några bilder här ifrån Yamba så här kommer två härliga bilder från en mycket lyckad kväll på Woddy's i Byron Bay istället!

Likes

Comments

Igår blev en riktigt misslyckad utgång, om man ens kan kalla det en utgång. Igår var det bara jag och Emelie som gick ut och vi satt och drack lite vin här på hostlet innan vi skulle gå till Woddy's som har blivit lite av vårt favoritställe här. Men när vi kom in där så var det knappt något folk där alls, så vi gick till ett annat ställe vi hade hört om. Vi var på jätte bra humör och var partysugna, men när vi kom till det stället så frågade vakten oss hur många glas vi hade druckit. Vi svarade att vi inte visste och tänkte att han driver säkert bara med oss lite. Men han var alltså seriös, för här finns det alltså en lag som säger att man måste veta exakt hur många glas man har druckit. Så efter vi svarat att vi inte visste fick inte vi komma in för då trodde han att vi var fulla för att komma ihåg hur mycket vi druckit, vilket inte var fallet. Så vi tappade helt vårt partyhumör som vi hade och drog och köpte pizza och gick och la oss istället...lyckad kväll..! Haha

Likes

Comments

Igår blev det en utgång och klockan blev väll ungefär 5 när vi bestämde oss för att lägga oss, så en ganska sen kväll. Först gick vi till en nattklubb med några tjejer här ifrån hostlet, men där hade vi inte så kul så vi gick till ett bageri istället som låg typ bredvid och köpte tårta och chokladmousse och åt det. Men då kom ett skönt killgäng förbi så vi hakade på dom till en annan klubb där vi hade mycket roligare! Så det blev en lyckad utgång ändå!

Vi gillar verkligen Byron Bay så idag har vi bokat lite fler nätter här och valde istället att ta lite mindre nätter på nästa ställe som verkar vara ett lugnt och ganska tråkigt ställe. Så det har vi fixat med idag, nu hänger vi vid hostlets pool och ikväll blir det väll utgång igen!

Likes

Comments