Förr

Det var 100 dagar kvar till killarnas konsert i Göteborg. // Blev bjuden på våfflor hos farmor & farfar.

En solig vårdag i väntan på hovslagaren. // En selfie som togs då jag blivit utelåst.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon lördag! 😊

Klockan är runt nio tiden och jag har precis vaknat här nere i vår sommarstuga. Mina föräldrar kom precis tillbaka efter att ha varit och köpt färska frallor till frukost, mums! Dagens planer är att fira min pappa som fyllde år igår. Anledningen till att vi firar honom idag är då dem jobbade och vi kom ner till stugan på kvällen. Vi ska ta en sväng till stan, kolla lite affärer och kanske ta en fika. Resten av dagen framtill kvällen är inte planerad. Men det är de som är så bra, för att här nere hittat man alltid på någonting, det blir aldrig tråkigt. I alla fall, senare ikväll ska vi ut och äta på restaurang, hoppas på att det finns pizza, haha.

Ha en bra dag så länge!

KRAMIS

Två bilder ifrån i somras

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Jag är inte säker på om jag nämnt det tidigare, men på denna blogg kommer en del träningsrelaterade inlägg att publiceras, vilket jag hoppas uppskattas! Bland annat tänkte jag dela med mig av den nuvarande veckans träningsplanering. Eftersom att jag är intresserad och intresseras av träning och hälsa, älskar jag att läsa träningsrelaterade inlägg och följer ett antal stycken bloggar. Med andra ord är meningen med denna typ uppdatering att visa hur min träning och planering för en vecka kan se ut. Kortfattat sagt tränar jag tre dagar i veckan på gym, ett konditionspass medan de två resterande dagar är styrekträning. Utöver dessa tre dagar försöker jag även ge mig ut på powerwalks tillsammans med min pappa. Denna veckans träning ser lite annorlunda ut jämfört med andra, då jag bland annat har lov samt är borta hela helgen. Men let's go!

Vi får dessvärre se hur lördagens pass går, haha 😉

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vecka 12:

Måndag: Vila

Tisdag: Gymmet - Fokus på ben & rumpa

Onsdag: Powerwalk

Torsdag: Kondition - Fokus på intervaller. Löpband, crosstrainer & stairs.

Fredag: Gymmet - Fokus på överkroppen, mage & armar/rygg.

Lördag: Kondition - Fokus på distans - Ute löpning

Söndag: Vila

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Fredag och äntligen helg, inte för att det känns annorlunda då jag haft lov ett tag nu, men känslan är alltid skönare på fredagar. 😉

Dagen idag är ganska fullspäckad. Jag ska om en liten stund ta bussen in mot stan, ska beta av veckans sista styrkepass vilket är armar och mage. Efter det ska jag möta upp Alexandra och Caroline i dag igen, vi ska luncha på ett mysigt ställe i stan. Senare i eftermiddag åker jag till sommarstugan i Varberg, älskar det stället så det ska bli så mysigt. Så innan vi åker ska jag hinna packa och plugga lite körkortsteori, jag suger verkligen på att planera haha! Vill även passa på att gratta min pappa som fyller år idag, tror inte han läser detta men vill ändå säga att han är världens bästa <3

Första och enda gången jag lyckades på ett foto på dessa tillsammans. Åh vad jag saknar den hästen.. <3

Likes

Comments

Framtiden

Vad vill jag arbeta med? Är detta jobb bra betalt? Nej, detta tjänar man för lite på. Jag vill bli detta, dom tjänar mycket! Dessa frågor är något som cirkulerar i majoriteten av tonåringarnas huvuden kan jag gissa. Önskan är ju att få arbeta med sitt drömjobb, och för tillfället är mina drömjobb polis och djursjukvårdare. Två helt olika arbeten.


Polis

Jag har sedan ett par år tillbaka tänkt mycket kring arbetet som polis. Jag fullkomligt älskar och har alltid älskat deckarserier som Beck, Wallander, Morden i Midsumer, you name it! I vissa fall som polis verkar man få en rejäl adrenalinkick när man typ jagar gärningsmannen, det är i alla fall vad jag skulle fått om jag bytte plats med Gunvald i Beck filmerna. Nu vet jag att polisyrket inte riktig går till som på film, men ändå intresseras jag av yrket. Jag tycker polis yrket verkar vara ett otroligt intressant och lärorikt arbete. Det som lockar mig till polisyrket är variationen, att ingen dag är den andra lik. Med andra ord hanterar man en mängd olika fall där syftet är att hjälpa utsatta människor.

Det som däremot får mig att tveka på yrket är då jag är extremt mörkrädd. Jag sover alltid med lampan utanför mitt rum tänd, varje natt. Jag kan heller inte gå hem från bussen själv, även fast det tar typ två minuter. Just den svagheten kan ju dra ner önskan om att bli polis. Sedan har jag även hört och läst mig till att polisuttagningarna är oerhört tuffa, både fysiskt som psykiskt. Ett av de fysiska testerna man utsätts för är ett submaximalt konditionstest, med andra ord tar man ut sig så hårt att man helt enkelt inte pallar mer. De psykiska testerna går ut på en psykologintervju där man enligt vad jag har läst är utsätts för sjukt pressande och ansträngande situationer psykiskt. Och för att vara helt ärlig tror jag inte jag skulle palla dessa, speciellt inte den psykiska delen.


Djursjukvårdare

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur. Har ridit sedan jag var fem år, haft hund och kanin. Jag älskar djur! De senaste halvåret faktiskt, har jag börjat tänka i banorna om att arbeta med djur. Veterinär är inget alternativ då jag inte klarar av kirurgiska ingrepp eller inte ens ta blodprov pågrund av min hemofobi. Efter lite research kom jag fram till att djursjukvårdare kan vara ett arbete för mig. Som djursjukvårdare kan man arbeta på bland annat djursjukhus eller på en djurklinik. Som djursjukvårdare kan man arbeta på två olika nivåer, grundnivå samt utökad nivå. Egentligen skiljer sig inte nivåerna speciellt mycket, men arbetsuppgifter på grundnivå kan vara exempelvis omvårdnadsuppgifter, skötsel och enklare sårvård. På utökad nivå är det arbetsuppgifter precis som grundnivå men även endel lite avancerade uppgifter, exempelvis provtagningar och undersökningar.

Naturligtvis finns det, precis som på de allra flesta andra jobb, någon "nackdel" eller mindre bra faktor angående arbetet. I detta fallet är det lönen, och jag vet att pengar inte är allt. Och det är just därför jag fortfarande står kvar vid att ett utav mina drömjobb är just djursjukvårdare. Jag känner såhär att, jag arbetar hellre med någonting jag älskar och får lite mindre betalt än att arbeta med något jag känner lite halvdant för men får bra betalt. För det kommer inte att hålla i längden. Jag vill arbeta med någonting som jag kan känna att det inte gör något om jag jobbar över eller blir inkallad en ledig dag. Jag är säker på att det kommer att hålla i längden och resultera till ett gladare liv faktiskt.

Vad är era drömjobb? <3

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! 😊

Det har varit ganska dålig uppdatering under dagen, men det har sina förklaringar. Hade återigen ställt väckarklockan som jag vaknade upp till vid 10 tiden. Anledningen var för att jag skulle hinna med en del saker plus lite teoriplugg innan jag tog bussen in till stan vid lunchtid för en körlektion. Vi körde i de mer trafikerade delarna av staden, vilket jag tycker är något av de roligaste momenten i körutbildningen än så länge. Runt två tiden, då körlektionen var slut mötte jag upp två av mina kompisar, Alexandra och Caroline. Vi tog en fika och bara hade en catch up time i någon timma. Innan vi drog hem till Alexandra kikade vi i lite affärer, men så slog vi oss ner i soffan direkt när vi kom hem. Väldigt mysig och bra dag! Nu har jag precis käkat pannkakor och ska strax ut på en powerwalk tillsammans med min pappa. Ikväll blir det tv-tittande med familjen, mysigt.

Åh vad jag gillar dessa tjejerna <3

Alexandras blogg hittar ni här - HÄR

Likes

Comments

Mode

Eftersom sommaren sakta men säkert börja närma sig och det är drygt två månader kvar tills sommarlov tänkte jag visa och kanske ge er lite tips på fina och enligt mig typiska skolavslutningskläder. Alla plagg kommer ifrån Madlady's hemsida. Bara för att förtydliga så är alla dessa plagg utifrån egna åsikter. 😊


Krämvit Klänning - Gorgeous White HÄR

Benvit Studentklänning - Swan HÄR

Vit Studentklänning - Vendela HÄR

Vit Jumpsuit - Meg HÄR

Likes

Comments

Om mig, Q / A

För att ni ska lära känna mig ytterligare, tänkte jag att denna typ av "tag" kunde vara lite rolig. Five things.

5 saker jag tycker om:

- Naturgodis.

- Att resa.

- Sova

- Träna

- Fredagar (när sista lektionen är slut, bästa)

5 saker jag inte tycker om:
- Väckarklockan

- Mörker

- Sista lovdagarna

- Landningen vid flyg.

- Tomat

5 saker jag vill göra i framtiden:

- Bo i London.

- Jobba med mitt drömjobb.

- Köpa en hund.

- Resa världen runt.

- Sluta ora mig för allting.

5 saker jag ser framemot:

- Ta studenten.

- Körkort

- Mallorca

- Sommarlov

- Nästa måltid

(google bilder)

5 platser jag vill besöka:

- London

- Österrike

- Auschwitz

- Niall's bostad.

- Bora Bora

Likes

Comments