Jag har funderat ett tag nu, och jag har bestämt mig för att börja blogga igen! Hoppas att det finns några kvar som tycker det är kul att läsa.

Jag har som alla andra fått sommarlov! Vi 9:or hade avslutning i torsdags, vi hade verkligen jätte trevligt, kommer sakna alla.

Saga slutade i fredags, då tog vi en fika och sen skyndade vi oss hem för vi skulle åka iväg till Storvik för att fira sommarlovet med både mitt och Sagas första "riktiga" meeting med övernattning och allt.

Elsa skötte sig exemplariskt i Storvik, vi hoppade LC på fredagen och LB på lördagen, vi var tvåa i båda klasserna🦄.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har jag varit inaktiv ganska länge och det är för att jag inte har haft någon lust till att blogga men nu har jag börjat få lite "blogg-sug" igen. Så tänkte iaf blogga ett par dagar i veckan. Om ni har något förslag på vad jag kan skriva om eller något speciellt ni undrar över t.ex något om hästarna eller liknande så får ni jätte gärna skriva en kommentar.


Likes

Comments

Hjälm: KSAK star lady (svart)
Stövlar: Alex Boots (svart, med gamla loggan)
Väst:race safe (svart, ej med på bilden)
Ridbyxor: Kyron (vita)
Kavaj: Hööks (svart)
Skjorta: JW bling show shirt (vit)


Sadel: prestige versailles (Brun)
Träns: ihop plock (brunt, mesta dels från hööks)
Benskydd: Zandona sensitive + (bruna)
Schabrak & huva: Glen Gordon Miramis (Svart/röd)

Jag ska till Högbo och hoppa en LC med Elsa vilket jag tycker är en bra början på tävlingssäsongen.

Likes

Comments

MÄRKE: Kyron
Dessa har jag själv, jag tycker om dem jätte mycket. Silikonet är bra och man sitter bra utan att det suger fast. De finns i några olika färger vilket jag tycker är bra, ifall man gillar en model och vill ha fler av samma men kanske inte i samma färg.

MÄRKE: Crw by hööks
Dessa har jag också själv. Jag tycker om dem då de fortfarande är snygga även fast jag använt dem en del. Dessa finns också i olika färger.
De kostar inte så mycket vilket också är bra.

MÄRKE: Kingsland
Ännu ett par som jag har själv. Dessa är bekväma men jag gillar dem inte riktigt då de är väldigt hala när man sitter i sadel, men de går an. Jag använder de främst när jag rider ut och rider barbacka. Finns i svart och marin.

MÄRKE: Spooks
Dessa är JÄTTESNYGGA jag gillar dem jättemycket. Dock har jag inte provat dem själv men skulle nog kunna göra det. De finns i fler färger och till ett rimligt pris.

MÄRKE: Equiline
Dessa är också jättesnygga men dyra. Dock tror jag att de är av hög kvalité så det kanske är värt. Vet inte om de finns i fler färger men de är sååå snygga oavsett vad. Den lilla svarta detaljen på benet tycker jag gör ganska mycket annars skulle de bara vara som "normala" ridbyxor.

Likes

Comments

Märke: Zandona Sensitive+ senskydd
Pris: 1690kr
Min åsikt: Dessa har jag som tävlingsskydd på Elsa! Jag tycker om dem jättemycket. De är snygga, stilrena och lätta att ta på. Jättebra passform. Dessutom känns det som om de är säkrare när det inte är kardborreband som stängning. Så dessa rekommenderar jag starkt. Lite dyra men det är det värt.

Märke: Senskydd Basic FairField®
Pris: 149kr
Min åsikt: Jag har typ denna model som hemmaskydd nu. De är helt okej. De sitter inte jättebra på Elsa men de funkar. Jag gillar inte riktigt att de stängs med kardborreband men det går.

Märke: Senskydd Elite PRO LAMI-CELL
Pris: ca 549kr
Min åsikt: Jag tycker de är snygga och stilrena. Vi har dem i svart till en av hästarna och skulle kunna köpa dem till Elsa och ha som "hemma-skydd". Jag gillar hur man stänger dem då den lösningen känns säkrare än vanlig kardborreband. Priset är inte särskilt högt heller.

Märke: Veredus Olympus Senskydd
Pris: ca 1339kr
Min åsikt: Jag tror dessa är bra men skulle nog inte köpa dem då jag tycker det är lite mycket för ett par basic benskydd. De är snygga och stilrena. Men som sagt tycker jag att de kostar lite för mycket så inget jag skulle köpa själv.

Likes

Comments

Idag har jag varit på kurs på Strömsholm. Det är Södermanlands och Västmanlands ridsportförbund som engagerar ryttarutveckling nivå 2. Det är "steget" efter grönt kort.

Dagens ämnen var "du är en del av svensk ridsport" som Lollo Magnusson höll i och "dina mål - din satsning" som Lotta Wanning höll i. Lollo gick igenom uppbyggnaden av svenska ridsportförbundet, distrikt och föreningar/klubbar och liknande. Riktigt intressant.
Därefter fick vi lunch, jättegod lasagne! Efter som lunchrasten var en timme så fick jag lite tid över och gick upp till röda ridhuset för att se om någon red där, även för att få lite frisk luft. När rasten var slut skulle Lotta Wanning hålla föreläsning om hur man sätter mål, vet skillnaden på självförtroende och självkänsla, också väldigt intressant, och man tänkte till lite extra.
Idag har jag helt enkelt lärt mig jättemycket! Nästa träff är 18/2 och då är det fokus på tränings fysiologi, hästkunskap och omsorg. Längtar redan!

Likes

Comments

Det har blivit populärt att lägga upp på YT om sin minst/mest betydande, snyggaste/minst snygga rosett så jag tänkte följa trenden lite och göra samma sak fast inte på YT utan här i bild och text.

Dessa två rosetterna är nog de som betyder mest. Den till vänster för att det var min första LC+ med Elsa under 2016 och dagen innan hade jag ridit en hemsk LC.
Den till höger för att det var en av de sista starterna jag gjorde med C-ponnyn jag hade.

Dessa två är nog de som betyder absolut minst för mig. Den till vänster för att det bara var en helt vanlig LC med helt okej känsla och det var dessutom förklass till Div 2.
Den till höger är nog den tråkigaste rosetten jag har, jag kommer inte ihåg om jag "hoppade" 20cm eller 30cm på min gamla medryttarponny som jag red förut men det är i vilket fall som helst jätte tråkig.

Detta är nog den "pampigaste" rosetten jag har. Den vann jag i Fagersta med Div 2 laget. Vi vann den omgången och kom tvåa i totalen det var kul och jag var sååå fokuserad under den omgången.

Likes

Comments

Idag var det första dagen i skolan! Det var ganska okej, lite stökigt men inte så konstigt när alla träffas igen efter ledigheter. Annars helt okej. Dock är jag helt slut i huvudet nu men spela roll det är bara att vänja sig igen! Vi började nog som många andra med vanliga lektioner igen. Jag tycker det är ganska skönt att börja i skolan igen för då kommer man in i den "vanliga" vardagen igen och jag tycker om när det ser ganska "enformigt" (egentligen ganska fel ord men hoppas ni förstår) ut i vardagen.

När vi hade slutat gick jag och en kompis ner på stan där jag köpte en del saker som jag både behöver och har suktat efter ett tag. När vi väl var nere vid gallerian möter jag upp Saga som jag sedan går iväg med. Vi blev sedan hämtade.

När vi kom hem åt Saga mellis (jag åt inte för jag hade HK sista lektionen) sen gick vi ut i stallet och gjorde iordning hästarna för att gå till ridhuset.
Elsa fick gå ganska ordentligt idag eftersom hon inte gick så mycket igår. Jag jobbade henne i galopp ganska mycket, ökade minskade, "hoppiga-galoppiruetter", skänkelvikningar i både galopp och trav. Hon var helt okej lydig, inte så stark och nonchalant som hon kan bli i bland och det var skönt.
Dock fick jag och Saga bara vara ensamma på den lediga delen i ca 15 minuter, för när vi kom till ridhuset var det folk där och va 20 minuter innan vi skulle gå kom det folk från stallet som skulle rida där. Men det kan vara bra att rida med folk omkring sig också ibland.

Likes

Comments

Idag var jag och mamma inte i stallet fören vid två och det var redan mockat till Elsa så jag red ut på Tamrah med Saga under tiden som mamma mockade och fixade till Tamrah men när vi kom tillbaka var mamma inte kvar, så det var tur att jag hade tagit ur det jag skulle ha med till pappa ur bilen innan vi red. När vi kom tillbaka gav vi hästarna EM-hö och sen red jag ut på Elsa. Jag red henne samma runda fast i motsatt riktning, dock var det "lite" mörkare när jag red andra gången. Elsa fick trava ganska mycket för att hon var väldigt trippig när jag försökte få henne att skritta efter att jag travat en gång. Jag galopperade väldigt lite för hon blev ganska stark. När Elsa var tillbaka i sin box fixade jag hennes kraftfoder och hennes hö. Både hönät, som hon har för att det inte ska vara hö i hela boxen då hon sprider ut det väldigt mycket och äter sämre, och påsar.
Sen gick jag in (till pappa). Då började jag städa och packa upp det jag hade med mig från mamma. Efter att vi ätit middag kollade jag på två avsnitt av "The flash". Och ja... nu ligger jag här och skriver.

På lördag ska jag på träning, det är Anna, pappas tjej, som håller i den men den är för alla klubbens ponnyryttare dock kommer nog bara de som ska tävla Div3 och 1 vilket jag kan tycka är lite synd.

Likes

Comments

Jag har beställt och hämtat ut Schabrak och huva från Glen Gordons Miramis kollektion. Jag beställde det svart/röda i storlek full för att jag vill kunna ha det så länge det går även fast jag kanske byter häst.
Jag är jättenöjd och tycker det är jättefint. Jag kommer verkligen trivas i det, även på tävling. Kommer kanske i framtiden köpa flera av den kollektionen då de inte är jättedyra fast samtidigt snygga och stilrena.

Likes

Comments