Vad är Heliskiing undrar nog många som inte brukar hålla på med det själva. En heliskiing innebär som så mycket som att man åker helikopter upp till en bergstopp, där man sedan åker ner från berget med hjälp av skidor. Det finns alltså ingen skidlift. Man kan jämföra det med off-piståkning då någon markerad nedfart inte finns. Hur snöförhållandena är på det berg som man åker till är vet man aldrig för det kan variera en hel del under vintern. Vind, snö och temperaturvariation spelar in en hel del, så även om det kommit nya snöfall. På ett berg så kan väder och vind ändras dagligen.

De flesta som älskar det där med skidåkning och berg vill någon gång uppleva det här med heliskiing någon gång under sin levnadstid. Har de gjort det en gång så finns det säkert en önskan om att kunna göra det två gånger. Det ger en frihetskänsla som är utöver det vanliga.

En stilla dag med en vacker bergstopp som bara väntar på att man ska sätta fötterna på den, eller i detta fallet ett par skidor. Snön är sådär härligt lös, den ligger där orörd och väntar på att få lite tyngd på sig. Som åkare så är detta den ultimata upplevelsen. Det ger åkaren en härlig adrenalinkick och de som älskar denna sortens sport kommer att älska den utmaning som man som åkare får. Det är kombinationen risktagning och njutning som triggar dessa människor att göra något sådant här våghalsigt.

Njutningen börjar inte vid bergstoppen egentligen utan den börjar redan i helikoptern. Spänningen finns där redan innan man ens går upp i helikoptern. En sådan här upplevelse kommer man leva väldigt länge på. Fast denna upplevelse når sitt klimax så blir det oftast bara en engångshändelse ändå. Inte för att man inte vill utan för att det kostar en del. Det kan kosta flera tusentals kronor och det är oftast bara med ett enda åk med helikoptern.

Säkerhet och risker

Bästa tiden att prova heliskiing är när det är lugnt och stilla. Som med alla sporter så finns det även risker. Det kan finnas laviner, eller så kan en lavin startas. Eller trädbrunnar som kan finnas där utan att man vet om det. En trädbrunn är något som skapas när det har snöat en del och den ligger lätt runt träd. Det blir då ett hålrum som man kan åka ner i. Sedan har vi då en helikopterflygning stockholm som kan medföra fara i sig.

Riskerna minskas dock på grund av de erfarna piloterna. De vet vad dom gör och har gjort detta otroligt många gånger tidigare. Guiderna är certifierade och de som jobbar med detta har själv detta som intresse och vet vad som behövs och krävs för att upplevelsen ska bli säker. De har koll på hur klimatet är för dagen, om det finns risk för laviner till exempel. Man har med sig radio och lavin airbags om olyckan skulle vara framme.

Underbara upplevelser skapas

När man läser om sådana här sporter så är det oftast utomlands dom finns men numera så finns det faktiskt även i Sverige. Det går flyg till hemavan som ligger i Västerbottens län. Det finns helikopterföretag som hjälper dig att få ett minne för livet. De är kvalificerade och de har jobbat med detta länge. Heliskiing ger dig fantastiska utsikter och är du beredd att få dig ett skidäventyr som du länge kommer att minnas så är Stockholm hemavan flyg en upplevelse som du måste göra.

Hemavan flyg erbjuder även flygturer över Stockholm skärgård. Bara en åktur över vårt avlånga lands huvudstad ger en minnen för livet. Vill man ta en tur med en helikopter men inte vågar åka nerför ett berg som är täckt med snö så kan detta vara ett alternativ. Även här skapar man minnen för livet. Men det finns även heliskiing utomlands för den som vill lämna Sveriges gränser för ett större äventyr.

Denna typ av sport har länge varit populär i andra delar av världen exempelvis Ryssland där den ständigt ökar i popularitet. Numera är det också populärt i Sverige och allt fler intresserar sig för denna typ av skidåkning, just för att det skiljer sig en del från vanlig skidåkning i nedförsbacke. Detta är ett unikt äventyr och en upplevelse som de allra flesta uppskattar.


Sammanfattning

Heliskiing är en sport som är mycket underhållande och unik i sitt slag. Älskar du adrenalin och unika upplevelser i en snömiljö så är detta det perfekta. Du åker alltså upp till toppen av backen med hjälp av helikopter, sedan tar du dig ned för backen med skidor. Det går flyg från Stockholm till Hemavan som ligger i Västerbottens län, där kan du få en upplevelse du sent kommer glömma.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En fot vill ha ventilation i en sko, oavsett som det är promenad på schemat eller en cykeltur. Den vill också ha ett bra stöd och plats för sina tår. Att välja cykelskor med bäst passform och överlag hitta en cykelsko som passar perfekt är inte alltid enkelt.

Att lära sig cykla påbörjas redan vid tre till fem års ålder. Idag cyklas det till jobb, dagis och andra sträckor för en cykel är det perfekta färdmedlet som tar dig snabbare från en punkt till en annan, än att gå. Media och internet har många tips och åsikter på vad för slags utrustning man bör ha. Ett stort ämne inom sporten är bland annat vilka cykelskor man ska använda, hur de ska se ut och speciellt vilken passform de ska ha.


Cykelbutiker stockholm vet allt om den perfekta skon och tack vare deras utbildade personal blir skoköpet enklare. Många hemsidor och tidningar skriver även recensioner av olika märken och typer av skor. Det är mycket att tänka på vid ett köp, det finns massor av olika märken exempelvis Shimano cykelskor. Oavsett vilket märke och vilken sko man väljer gäller det att man hittar några som har alla faciliteter som önskas och dessutom till en förmånligt pris som passar plånboken.

Det är framförallt 5 faktorer som spelar roll vid jakt på ett par bra cykelskor.

Spännsystem, dessa ser till att skon kan spännas åt ordentligt, att man kan anpassa spänningen precis efter hur man vill ha den. Sedan är det sulan, ska du köra ett lopp vill du ha en hård sula som ger en direkt kraftöverföring. Ska du istället köra mountainbike behöver du en mjukare och smidig sula som är anpassad efter ett mer rörligt fotarbete. I skorna finns det även något som kallas klossmontering, i den typiska racerskon vill man ha en låg vikt och stor trampyta. Det eftertraktade märket Shimano gör skor och tillbehör liksom klossar i många upplagor. Klossarna finns i budget varianten som är gjord av plast eller aluminium och i carbon eller titanium som kostar ett snäpp mer.


Något som alltid ska finnas är bra faciliteter för ventilationen. Vid problem av fotsvett och värme rekommenderas ett par skor som är försedda med insugningskanaler. Dessa släpper ut diverse svett och värme och låter foten luftas. Slutligen har vi passformen och stoppningen. Att välja en cykelsko med bra passform är inte alltid enkelt. Det finns ingen riktig fast standard för detta utan det är väldigt individuellt. Det som man ska titta efter är plats för tår, stadig omfamning a vrist och ett bra hälgrepp. Resten är mestadels upp till dig själv och hur man själv föredrar sin sko.

Den ekonomiska faktorn

Skor är inte gratis och priserna varierar allt ifrån några hundralappar upp mot flera tusen. En bra sko behöver inte alltid vara dyr.


Priserna sticker oftast iväg när man tittar på material av hög kvalité men det finns andra sätt att få tag i dessa skor än att hosta fram pengar från sparkontot. Cykelskor fungerar lite som kroppen. Vi har ett bra skal som fungerar så länge det inte går sönder. I de allra flesta fallen kan den lagas genom att den sys eller plåstras om. När något går sönder behöver det bytas ut eller lagas. På samma sätt fungerar cykelskorna. De har ett skal som fungerar så länge man lagar och reparerar om något skulle gå sönder eller slitas. Men det är delarna i skon som är särskilt viktiga. Man kan laga det som går sönder eller byta ut vissa delar som fungerar sämre, såsom sulan eller klossarna.

Fråga om hjälp

Vet du kanske redan exakt vilken typ av sko du är ute efter, då kan det vara nödvändigt att vända sig till personalen i en cykel outlet. De har expertis och kan tillgodose dina behov och ta fram förslag på vad som hade kunnat passa dig. Kanske har det till och med den skon du vill ha i sitt utbud. Märket Shimano är det ledande företag av sportutrustning och deras kvalitativa skor gör ingen besviken. Ligger det över din prisklass kan du alltid investera i dyrare och utbytbara delar som exempelvis klossar för att optimera din sko.


Likes

Comments

​Sedan urminnes tider har människan använt sig av olika mätinstrument för att mäta tiden. Solur, timglas och analoga- eller digitala ur är några exempel. Idag har de flesta av oss exakt tid angiven på startskärmen i våra smartphones. Det senaste inom klockornas värld är fenomenet smart watches som växer sig allt starkare. I en värld då tid är något vi värderar dyrt, och något som sätter ramar för stora delar av vårt samhälle är klockan en accessoar som fortfarande är väldigt populär. Trots att det idag egentligen finns modernare alternativ är ändå det klassiska armbandsuret trendigare än någonsin, en accessoar som gör varje outfit komplett. Det är lätt att fråga sig varför klassiska klockor fortfarande är såpass moderna, men efter en snabb titt på de klockor som återfinns i de välkända varumärkenas kollektioner idag blir svaret mer tydligt.

Nutid möter dåtid i kollektionerna för 2016

Dagens märkesklockor finns i en uppsjö av olika färger, former och modeller. Allt för att varje enskild individ ska kunna hitta en klocka som speglar sin personlighet och den tid hen lever i.

Gant-klockor är alltid trendiga, men även Marc Jacobs och Michael Kors står högt upp på listan både när det gäller både damklockor och herrklockor. Som en reaktion på vår modernistiska tid går klocktrenden allt mer åt det mer klassiska hållet, något vi ser hos de flesta skaparna av märkesklockor. I kollektionerna för både damklockor och herrklockor är det lätt att känna de tidlösa vibbarna där skillnaden mellan damklocka och herrklocka suddas ut allt mer.

När det gäller just Gant klockor, Marc Jacobs klockor och Michael Kors klockor i kollektionerna för 2016 delar de den klassiska stilen med en snudd av futurism. Även om utformningen och designen i helhet klassas av enkelhet är samtliga tillverkare noga med att addera små men viktiga detaljer som skvallrar om att klockorna är enligt det senaste modet. I kollektionerna för både dam- och herrklockorna är många modeller enligt den klassiska formen, med en rund urtavla och ett armband i läder eller i form av en kedja. Gemensamt för samtliga modeller är dock att de är gjorda i en tappning som viskar om framtiden. Många klockor har utformats med spännande färgkombinationer, små genomtänkta detaljer och designern har ofta valt att experimentera något vad gäller sammansättningen av material. De små detaljerna som gör att klockan känns mer moderna återfinns ofta i urtavlans design, något många kända varumärken verkar ha jobbat med inför kommande års kollektioner.

Hur du smyckar din vrist talar om vem du är

Vad som dock är något av ett unikt inslag i klockornas modevärld är ironiskt nog tidlösheten. När det gäller att smycka handleden är det nämligen sällan tvunget att bära något från den senaste kollektionen. När det gäller klockor handlar det istället om att hitta en klocka som speglar dig själv, din livsstil och vem du vill framställa dig som. Det finns få accessoarer som säger så mycket om dig själv och din personlighet som valet av klocka.

Att hitta den perfekta klockan för just dig är därmed det viktigaste, inte att klockan ska vara från den senaste kollektionen eller från ett specifikt märke. Att hitta just din klocka är därför inget som görs genom en enkel handvändning. Att hitta den perfekta klockan kan vara en process som tar tid.

Ta dig tid att tänka innan köp

En riktigt bra och snygg klocka är ofta ett något dyrare köp. Innan du slår till kan det därför vara viktigt att tänka till ordentligt och jämför olika klockor och märken.

Ett första steg bör vara att fundera över vilken stil du vill ha på din klocka. Vad vill du att den ska säga om dig? Vilka färger och material passar tillsammans med din övriga stil på kläder? Att ha en diskret klocka gör det enkelt för dig att matcha med övrig klädsel, medan en mer vågad klocka kan lyfta din outfit avsevärt. När det gäller utformningen på klockan är det viktigt att du hittar en lagom nivå, som gör att du kan känna dig snygg och bekväm med din nya klocka oavsett klädsel och tillfälle.

En annan viktig aspekt när det gäller valet av klocka är dess funktionalitet. För många är klockan enbart en accessoar, och det är knappt relevant att den visar korrekt tid. Som vid många dyrare köp är det viktigt att läsa på innan. Skaffa dig kunskap om vilka funktioner det finns att välja mellan och fundera därefter vilka du tror att du vill ha och behöver i din nya accessoar.

Likes

Comments