Dagens WOD syns här ovan. Var riktigt jobbigt idag men är alltid så himla skoj och alltid skönt efteråt, haha!

Ska försöka komma upp tidigt imorgon och köra ett pass för ben och rumpa, för på kvällen ska vi iväg på julmarknad. Missade ju ett planerat pass i måndags också för att jag inte mådde så bra då, så skulle behöva ta igen det. Ska verkligen kämpa för att komma upp vid kl 5 imorgon, vet ju hur segt det kan vara.

Har slarvat lite med kosten på senaste. Eller äter bra mat men sen äter jag massa sötsaker och snacks också, vilket gör att det blir alldeles för onyttigt och för mycket mat. Så från och med idag har jag bestämt att jag ska undvika sötsaker fram till den 22/12, alltså en månad från och med idag. Har 3 tillfällen som jag kan göra ett undantag då vi har julbord, bakar julgodis samt firar jul lite i förväg med pojkvännens familj. Tror det blir bra att ha 3 tillfällen där jag är tillåten att äta samtidigt som jag inte ska trycka i mig massa bara för att jag får äta då.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skrivit lite dåligt så här kommer en uppdatering angående de passen som jag missat att skriva här. Hade vilodag söndag och måndag.

Fredag:
”Incredible Hulk”
- 5 Deadlifts.
- 5 Hang power cleans.
- 5 Front squats.
- 5 Push press.
- 5 Back squats.
AMRAP 20 min. Tror jag klarade 12 varv, tappar räkningen lite när det blir extra jobbigt. Stången var på 30 kg.

Lördag:
Team of 2 (dela på repetitionerna)
42-30-18 reps:
- 1-arm DB snatch (11 kg).
- V-ups.
- Pistol squats.
42-30-18 reps:
- Deadlifts (40 kg).
- Goblet squats (16 kg).
- T2B/Knee raises.
30 reps:
- Power snatches.
- Back squats.

Tisdag (igår):
AMRAP 20 min:
- 10 Wall balls (6 kg).
- 10 Power cleans (30 kg).
- 10 Box jumps.
- 10 Push press (30 kg).
- 10 Burpees.
Spettkakas utlovas!

Likes

Comments

Onsdag - Ben & rumpa:
- Knäböj, 50 kg 12x5.
- Raka marklyft, 40 kg 10x4.
- Benpress liggande, 90 kg 10x2, 130 kg 10x2.
- Knäsittande knäböj i smithmaskin, 15 kg vardera sida 12x3.
- Utfallssteg ”Jorden runt” (fram, sida, bak = 1 varv), 20 kg 5 varv/ben x3.
- Hipthrusts, 20 kg 12x3.
- Triset: Höftabduktion m gummiband 10x3/ben + Höftextension med gummiband 10x3/ben + Box jumps 10x3.

Igår - Crossfit:
AMRAP 20 min:
- 5 Power cleans.
- 10 Front squats.
- 5 Push press.
- 5 Pullups (assisterade för min del).
Hade stång 30 kg de första 3 övningarna. Tappade räkningen på varv men jobbigt som tusan var det i alla fall, precis som jag vill ha det!

Likes

Comments

Efter gårdagens hetsätande och vila motiverade jag mig själv till lite rörelse. Hade ju gjort yoga i 30 minuter på morgonen, kändes härligt och ska försöka få det till en vana. Har även gått till och den jobbet varje dag denna vecka vilket också är ett utav mina mål gällande träning/motion. Så bra på de punkterna.

I alla fall, blev lugn cirkelträning hemma igår:
- Knäböj med gummiband x20.
- Situps på pilatesboll x15.
- Hipthrusts på pilatesboll x15.
- Armhävning på knä x15.
- Utfallssteg med gummiband x10/ben.
- Dips på stol x12.
3 varv och jag var färdig. Enkelt och helt okej!

Likes

Comments

”Hann”, eller rättar sagt orkade inte skriva igår. Var så himla trött på eftermiddagen på jobbet. Kände mig helt slut, alltså nästan sjuk. Halsen är ju inte hundra bra än (något sämre idag igen också tyvärr...), så blev bara helt opepp på allt och ville bara hem och äta och sova. Så, det gjorde jag. Dum som jag är köpte jag även med mig rostbröd, tomteskum, chokladpraliner och chips... Ja ni hör ju själva. Åt 6 (!) rostbröd och sedan lite av varje godis men var ju egentligen supermätt så somnade framför tven vid 17.30-tiden. Vaknade en timme senare och slängde allt som jag hade köpt, ekonomiskt va?! Får sådan ångest när jag gör såhär, gjorde ju likadant förra måndagen. Vill jag inte nå mina mål? Bli smalare? Må bättre? Få kontroll över vad jag äter? JOO! Så varför låter jag stundens hetta ta över och bara går bananas? Allvarligt talat så vet jag inte riktigt. Jag vet att om jag äter något nyttigt istället, som ex frukt så går suget över efter ett tag, måste bara kämpa och stå emot och våga avvakta ett tag. Träning är också bra, för blir inte sugen på något onyttigt efter det på samma sätt. Vet i alla fall att detta inte har något att göra med PF då jag varit såhär innan också. Känner mig dock väldigt duktig när jag väl äter bra och kontrollerat i någon vecka, och jag mår bättre både psykiskt och fysiskt, så måste försöka hålla det. Någon liten sötsak är väl okej någon gång på kalas eller fest, men annars inte. Måste fortsätta kämpa med detta nu så jag kan nå mins mål!

Likes

Comments

Glömde skriva gårdagens pass igår.

- Skivstångsrodd, 30 kg 12x3.
- Marklyft (försöker få in en bra teknik), 40 kg 12x2, 50 kg 8x2.
- Latsdrag maskin, 30 kg 12x1, 35 kg 12x1, 40 kg 12x1.
- Enarmsrodd maskin, 10 kg 10x3/arm.
- Ss: Militärpress, 20 kg 10x3 + Omvända flyes, 4 kg 10x3.
- Ss: Axellyft sida, 5 kg 10x3 + Axellyft framåt, 5 kg 10x3.
- Upprätt rodd skivstång, 15 kg 12x3.
- Rygglyft 12x3.

Utöver det så gick jag även en extra promenad hem på 40 minuter.

Likes

Comments

Lite dålig uppdatering i helgen...

I fredags tränade jag ben och rumpa på gymmet. Körde ganska lugnt för att inte anstränga halsen för mycket.
- Knäböj 12x3.
- Sumoknäböj 12x3.
- Magliggande hamstringscurl 10x3.
- Step-up på låda, ett ben i taget, 10x3.
- Bulgarian split squat 10x3.
- Raka marklyft, ett ben, 10x3.
Done and done! Kändes lagom och bra.

I lördags skulle vi rida men blev inte så pga olika omständigheter. Så blev en 30 min promenad med hästen istället.

Och igår var det dags för ett crossfitpass. Körde på hårt trots lite känningar i halsen fortfarande. Har ju inte ont som sagt, utan bara slem och rethosta. Men kändes efteråt att det kanske inte var helt bra men mår helt ok idag så blev i alla fall inte dödssjuk.
Team om 2:
- 20 Burpees (var).
- 3 varv (dela repetitionerna mellan varandra):
• 90 single unders.
• 12 thrusters (40/30 kg).
- 20 Burpees (var).
• 12 hang power cleans (40/30 kg).
• 12 skivstångsrodd (40/30 kg).
- 20 Burpees (var).
• 12 Deadlifts (60/50 kg).
• 12 viktade v-ups.
- 20 Burpees (var).
Helt slut! Märkte att jag inte hade samma ork som jag brukar ha men det gick i bra tempo ändå och jag och sambon blev färdiga först. Alltid tävling för oss två, haha!

Likes

Comments

Igår blev det ännu ett pass hemma med gummiband och pilatesboll som redskap. Alla bröst- och armövningar var med gummiband och alla magövningar med boll (så slipper jag skriva det på varje övning nedan).

Ss (Superset) 1:
- Bröstpress 15x3.
- Fällkniven 12x3.
Ss 2:
- ”Bröstlyft” framåt 15x3.
- Vindrutetorkare 12x3.
Ss 3:
- Bicepscurl supinerat grepp 15x3.
- Knäindrag 12x3.
Ss 4:
- Tricepspress uppåt 15x3.
- Liggande överkroppsrotation 12x3.
Ss 5:
- Bicepscurl neutral grepp 15x3.
- Plankan ”sågen” 12x3.
Ss 6:
- Tricepspress nedåt 15x3.
- Plankan ”sidledsrörelse” 12x3/sida.

Sedan gick jag och sambon en 30 minuters runda i regnet. Lagom träning/motion för mig som fortfarande har känning i halsen.

Hostade en hel del igår kväll men har gått bra att sova. Har ju inte ont i halsen men är lite slemmig och har rethosta som är sååå irriterande. Jag har inte riktigt bestämt mig över hur jag ska göra ikväll med träningen, om det blir lite lugnare hemma med fokus på att få den där brännande känslan i ben och rumpa eller om jag ska gå till gymmet och försöka få till ett bra pass där men utan att överanstränga mig. Får se, får se.

Idag är en sådan dag som jag kommer hoppa över PF. Vill egentligen inte men vet inte hur jag ska kunna hoppa över frukosten här, kommer bli så mycket frågor då och jag orkar inte med det faktiskt... Sedan ska vi även iväg till ett par vänner ikväll och äta middag, så det kommer nog ändå bli en konstig dag för PF. Men får se detta som veckans undantag och så kör jag på med PF imorgon igen. Ska dock försöka att kontrollera mitt intag av mat och välja det nyttigaste alternativet. Vill bara bli frisk nu också så att jag kan träna lite hårdare nästa vecka för att se resultat lite snabbare, även om jag vet att det är kosten som spelar mest roll. Men älskar ju träning och bra kost och hård träning ger ju absolut bäst resultat på kortast tid tror jag.

Likes

Comments

Igår blev det äntligen lite träning igen. Dock väldigt lugnt och utan att få upp pulsen men kändes skönt att få igång kroppen lite. Körde först ett pass hemma för rygg och axlar. Använde gummiband till alla övningar:
- Kryssdrag för skuldrorna/baksida axlar.
- Axelextension raka armar.
- Sittande rodd smalt grepp.
- Horisontal armsving/ihopdrag av skuldrorna.
- Knäsittande latsdrag.
- Axellyft sida.
- Axellyft framåt.
- Upprätt rodd.
- Axelpress uppåt.
Alla övningar 15x3 i cirkel.
Sedan var jag även ute på en 45 minuters promenad, var skönt att få röra på sig.

Idag blir nog upplägget med träning ungefär detsamma, promenad och ett pass hemma med gummiband och pilatesboll. Tänkte satsa på att träna bröst, biceps, triceps och mage idag, och om jag mår bättre så blir det ben och rumpa på gymmet imorgon. Håller tummarna!

Vägde mig imorse och hade gått ner 1,1 kg redan. Bara vätska såklart men det visar verkligen hur mycket skillnad det gör att sköta kosten och bara äta bra mat till skillnad från att äta sötsaker även om jag höll PF 16:8 då. Ger i alla fall mig motivation att fortsätta när jag se hur bra det funkar med ordentlig, nyttig mat. Ser fram emot nästa vecka då jag förhoppningsvis mår bättre och kan köra hårdare träning och även komma igång med min morgonträning (som jag ligger lågt med denna vecka då jag är lite krasslig fortfarande).

Likes

Comments

Jaha, ännu en dag igår som jag sabbade med godsaker på kvällen... Höll dock PF om man ska se något positivt med det hela. Blir väldigt trött på mig själv! Förra veckan gick det ju toppen så varför måste jag sabba det denna bara för att jag mår lite sämre i min förkylning? Nä, det förstår jag inte. Men idag är en ny dag med nya möjligheter, dags att grabba tag i dem.

Jag tycker väldigt mycket om att kolla på dagar och datum och när saker går ”jämnt” ut så att det ser snyggt ut på papper. Från och med idag fram till den 22/12 så är det 45 dagar, det ser alltså i mina ögon snyggt ut. Det är 6,5 vecka som jag har chansen att skärpa till mig lite extra. Och f*n ta mig om jag inte tog den här chansen nu!

Så, hur har jag tänkt att de här dagarna ska se ut då? Jo, såhär:
- Äta enligt PF 16:8 (undantag vid särskilda tillfällen som kalas, fest, samt fredagsfrukost varannan vecka).
- Får äta allt men inte alltid. Undvika sötsaker och skräpmat på vardagar, max 1 gång/vecka men helst mindre. Alkohol max 1 gång/vecka.
- Dricka mycket vatten och BCAA.
- Träna 5 ggr/vecka, uppdelat på styrka 3 ggr/v och kondition 2 ggr/v (helst löpning men kan även vara HIIT-styrka).
- Morgonpromenad minst 30 min + rörlighetsträning 15-30 min, 5 ggr/vecka. Gärna även en promenad på helgerna.
- När jag är sjuk/krasslig: 1 timmes promenad/dag.
- 6-8 timmars sömn varje natt.
- Väga mig varje dag (fluktuerar mycket i vikt från dag till dag så tycker det är bästa sättet att se utvecklingen så länge jag inte blir ledsen när det går upp ibland). Mäta mig på torsdagar (även ”riktiga” vägningsdagen).
Mål:
- Gå ner till 60 kg (-9 kg, så tufft mål men ska försöka).
- Bli slankare, smalare och få mer synliga muskler.
- Få kontroll över vad jag äter.
- Bli piggare, sova bättre och må bättre.
- + alla andra mål jag skrev i mitt första inlägg, de gäller fortfarande.

Jag tycker inte att detta ska vara så svårt för mig att hålla. Det som krävs är disciplin och det borde jag kunna ha i 6,5 vecka och därefter borde det ha blivit en vana (som givetvis kräver disciplin för att hålla igång). Jag vill verkligen lyckas någon gång, inte alltid börja om. Dock ser jag inte detta som en omstart utan bara att jag ser till att skärpa till mig lite ytterligare och höja kraven på mig själv ett snäpp för att nå dit jag vill.

Likes

Comments