Idag har jag varit hos tatueraren igen och gjort lite nya tillskott :)
Jag visste redan när jag var yngre att jag skulle tatuera mig för jag har alltid tyckt att det är så jäkla snyggt.

Min första tatuering skaffade jag dagen efter mig 18-årsdag, den skaffade jag till ett minne av min mormor som jag älskade mest av allt i hela världen och hon hade gått bort tidigare det året. Det blev en enkel text längst min ryggrad där det står "Du lever i mitt hjärta". Jag tycker fortfarande om den tatueringen men hade jag gjort den idag skulle jag valt ett annat typsnitt på texten.

Tatuering nr 2 gjorde jag i Los Angeles på Hollywood Blvd. Det var mer av en impuls tatuering men ändå lite smått genomtänkt, jag visste att jag ville ha något som representerade mitt år i USA så det blev en skyline med cocktail glas och lite stjärnor. Det var nog den mest underhållande sittning jag varit på hittills då vi (under min sittning) kollade på Talladega Nights - The Ballad of Ricky Bobby. Det som kanske inte var så genomtänkt av mig va att jag skaffade min tatuering mitt i min semestervecka i LA så jag kunde ju inte sola eller bada på resten av veckan :P

Resten av mina tatueringen är gjorda hos Andreas på Tatto Royal i Hässleholm. Jag är så nöjd med allt mitt ink som Andreas gjort och majoriteten av folket i min omkrets går också dit. Det som är både bra och dåligt är att kön är väldigt lång och att man ibland måste vänta 6 månader på en tid. Men då gör man som mig, medans man är där och gaddar sig så passar man på att boka en ny tid trots att man kanske inte ens har ett motiv i åtanke. Det är ju alltid bättre att ha en tid som man sen kan avboka istället för tvärtom. Det som är bra med att vänta ett tag i mellan sina sittningar är att man hinner spara undan lite pengar och klura ut det perfekta motivet till nästa gång :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

The process for this new homeowner has so far been about phone calls, meetings and paperwork.
Money has been spent but the fun hasn't started yet.

It all began with the bidding of course, that whole day you just waited for the phone to ring and say that your bid was accepted or a new bid had come in. After our triumph, it took a while for the whole to sink, but with each day and every new thing that has to be done in preparation for the move makes it more and more real.

After our bid was accepted, we were contacted by the broker. We had to fill out some forms, our ID documents among other things and submit them and then get our contract emailed to us and to the seller. What was very frustrating at this stage was that we sent our ID documents on a Friday so we had to wait the whole weekend for the contract to be sent to us. Since neither we nor the seller had signed any contract, there was no certainty that the house was actually ours.

On Monday we finally got the contract sent, and then just start calling people. First to the seller to book a time for a meeting during the evening to sign the 19 page contract. Then we also booked a meeting with the bank to review all the financials and finally an inspection of the house was booked,

Yesterday, the house inspection was done and thankfully there were no unpleasant surprises, some minor things just have to be fixed. Since the house was built in the early 1970's, this was expected.
We also had the meeting with the bank yesterday, it felt so good to know that we had enough money to pay the entire down payment (10%) and money left over to pay for the inspection and the installation of fiber (which we absolutely must have). We had to sign a bunch of papers at the bank, most of them conserning the loan but some were for the new insurance and the joint account that we decided to open.

So now that the financials are sorted out, the papers are signed and the deposit is paid, all that's left is to move in!


/


Processen för denna nyblivne husägare har än så länge handlat om telefonsamtal, möten och pappersarbete. Pengar har spenderats men det roliga har inte börjat än.

Det hela började givetvis med budgivningen, hela dagen då budgivningen var i full gång gick man bara och väntade på att telefon ska plinga till och säga att ens bud blivit accepterat eller att ett nytt bud kommit in. Efter vår triumf tog det ett tag för det hela att sjunka in, men det sjunker in lite mer för varje dag och varje ny grej som måste göras i förberedelse inför flytten.

Efter vårt bud blev accepterat blev vi kontaktade av mäklaren, vi skulle fylla in några blanketter men bland annat våra ID-handlingar och skicka in dem för att sedan få vårt kontrakt mejlat till oss och säljaren. Det som var väldigt frustrerande just i detta skedet var att vi skickade in våra ID-handlingar på en fredag så vi fick vänta hela helgen på att kontraktet skulle skickas. Då varken vi eller säljaren skrivit på något kontrakt fanns det ju ingen säkerhet att huset faktiskt va vårt.

På måndagen fick vi äntligen kontraktet skickat och då va det bara att börja ringa runt. Först till säljaren för att boka en tid till ett möte under kvällen för att skriva under kontraktet som va på 19 sidor. Därefter skulle vi även boka ett möte med banken för att gå igenom allt det finansiella och slutligen skulle en besiktning bokas.

Igår gjordes besiktningen och tack och lov var där inga otrevliga överraskningar, några mindre grejor bara som så småningom måste göras vid. Då huset är byggt på tidigt 70-tal så var detta ganska förväntat.
Vi hade även mötet med banken igår, det kändes så bra att veta att vi själva hade tillräckligt med pengar för att betala hela handpenningen (10%) samt pengar över till besiktningen och installationen av fiber (som vi absolut måste ha). Även där skulle det skrivas under en hel dröse med papper, då vi även passande på att teckna några nya försäkringar och öppna ett gemensamt huskonto.

Så nu när det finansiella är utrett, papperna påskrivna och handpenningen betald så återstår det bara att flytta in!Likes

Comments

Äntligen har vi hittat vårt hus :)

Efter många husvisningar och irriterande mäklare har vi till slut köpt ett hus som vi älskar. Det har nog gått ett år sen vi var på vår första husvisning men ingen av de husen vi tittat på tidigare har varit helt hundra. Allt för ofta har det krävts någon typ av större renovering, byte av tak eller så har det helt varit för litet eller inte i vår smak. Trots detta har jag hela tiden sett potentialen i många av de hus vi sett och Niklas är helt tvärtom, han ser istället jobbet som krävs för att förbättra huset. Så mycket tack vare detta har det tagit oss lång tid att hitta hus och nu är jag väldigt tacksam att han inte gått med på att köpa något av de hus vi tittat på tidigare för då hade vi aldrig fått detta huset.

Efter att ha bott i en 2-rums lägenhet på 70 kvm, med grannar som röker i trapphuset och en hel dröse med barn som jämnt skriker och stimmar precis utanför vårt fönster, är det väldigt efterlängtat med hus.

Det nya huset har 3 sovrum, vardagsrum, matrum, gillestuga, hobbyrum, 2 toaletter, tvättstuga, bastu, inglasat uterum, trätrall, garage och stor trädgård. More than enough space :)
Äntligen kan man bjuda över lite folk och slippas trängas!

Inflyttning är först om ca 3 månader men jag har givetvis redan börjat tänka på allt som har med inredning att göra. Dock kommer det inte finnas mycket pengar över till att inreda alla rum, vi får ta det peu à peu.
Så om någon undrar över vad jag önskar mig i födelsedagspresent eller julklapp så är det presentkort på Ikea eller Mio!

Likes

Comments

Veckan inleddes på ​​måndagen med ett långt arbetspass på 12 timmar!
Inte mig emot då jag tycker om lite extra klirr i kassan. Det hade dock varit roligt om vi haft lite mer aktivitet på hotellet idag, det var inga konferenser och väldigt lite hotellgäster. Men det är väl skönt att börja veckan med ett lite lugnare tempo.


I går var jag ledig, vilket var väldigt härligt men efter en ett tag blev jag riktigt rastlös. När jag har såna dagar brukar jag i stort sett bombardera Niklas när han kommer hem så att han kan underhålla mig men nu gick inte det för han skulle jobba sent. Så jag bestämde mig för att gå på ett Pilates pass för allra första gången!
Det är väldigt skoj att testa på något nytt måste jag säga trots att jag inte riktigt fick in tekniken. Men FY så jobbigt det var! Jag ansträngde kroppen på helt nytt sätt och har ont i alla "små" muskler idag så jag aldrig brukar känna av annars. Jag gjorde dock ett stort misstag med att äta lite innan passet för det kändes verkligen som att maten vill komma upp igen. Då det var min första gång kunde jag inte göra alla övningar fullt ut, men vänta bara!


Spännande saker händer även i idag då det är dags för husvisning! Jag och Niklas har letat efter hus i vad som känns evigheter och har inte lyckats hitta något som passar de kriterier som vi har. Huset vi ska titta på verkar ha potential så vi får se, kanske blir vi husägare inom kort!

Likes

Comments

I fredags hälsade jag och Niklas på min bror och hans familj.
Min älskade lilla brorsdotter Alma är nog den sötaste varelse på denna jord! Ett riktigt energiknippe och sitter inte still en sekund.

Att spendera tid med deras lilla familj är så härligt och får mig att längta så mycket efter att starta min egen.
Men nu dröjer det förhoppningsvis inte länge till innan Alma får en liten kusin :)

Likes

Comments


Om ni, som jag, är mästare på att ta en massa screenshot på intressanta recept så kan jag verkligen rekommenderar appen Stowr

Där kan man samla allt på ett ställe istället för att scrolla igenom screenshot efter screenshot och försöka leta fram de där specifika receptet som man lyckades hitta för ett antal veckor sen. Att komma ihåg vad receptet kallades eller vilken sida man ursprungligen hittat det på är ju inte det lättaste.

Min Stowr är fylld med väldigt många olika typer av recept, allt från LCHF till Plant Based Foods, där receptet till min senaste obsession; Raw Brownies används allt oftare.

Då jag inte kan börja min dag utan en smoothie så har jag självklart också en samling dedikerad till smoothies :)


Likes

Comments

Tredje natten i rad nu som jag bara ligger och stirrar i taket.
Är trött som en zombie, ligger bekvämt och Niklas snarkar inte för en gång skull och ändå kan jag inte sova. Inatt var värst hittills,jag klarvaken vid 3 och där låg jag och räknade får till klockan ringde.

Att vara hotellreceptionist och serviceminded en dag som denna är inte det lättaste men på något mirakulöst sätt så överlevde jag. Det var en fullspäckad dag på jobbet så det fanns inte mycket tid att känna efter.

Jag har/hade planer på att gå och träna ikväll men vi får se vad som orkas med, det är trots allt ganska skönt att bara mysa hemma.

Likes

Comments

I mitten av september blev jag kallad till Capio Citykliniken för att kolla på den stora cystan jag hade på min ena äggstock och den va helt borta! Jag blev givetvis överlycklig då jag lite tyst för mig själv trott att nu ovanpå allt har jag fått cancer. Tydligen händer det ibland att de bara försvinner och återigen så krediterar jag det till min diet (men vem vet vad räddningen va). Läkaren passade också på att fråga hur det går med CSK om jag till slut fått någon tid eller träffat någon läkare. Jag har inte hört ett ljud från CSK trots att jag ringt dit och kollat så att dem inte glömt mig. Då jag hade gått ner lite till i vikt sen jag var på Capio sist så sa läkaren att om jag kunde nå de viktmål som krävdes för ett BMI på 32 så skulle han skriva ut mina ägglossningsstimulerande tabletter. I det ögonblicket blev jag lite paff för det var ju trots allt han som sagt till mig att fullfölja processen på CSK. Men han tyckte jag hade väntat länge nog och han hade tillgång till mina blodprov så det var inga konstigheter.


Tio dagar senare nådde jag viktmålet och ringde honom, över telefon gick vi igenom doseringen och proceduren så att jag skulle ha allt klart för mig. Så idag gick jag till apoteket och hämtade mina tabletter. Nu är det bara att vänta på mensen så att jag kan påbörja processen. Jag avskyr att vänta, jag är en väldigt otålig människa och vill att allt ska hända direkt. Men mensen ska förhoppningsvis komma om ca 2 veckor och då kör äventyret igång.

Håll tummarna för mig!

Likes

Comments

Efter min långa menscykel på 12+veckor var den nästa cykeln bara på 42 dagar vilket är en oerhörd förbättring. Detta krediterar jag mycket till mig livsstils omställning och mina kostval. Under sommaren har jag lyssnat en del på poddar och sett dokumentärer som påverkar mig mycket, det har blivit en del gällande graviditet och barn som exempelvis Pampers Barnvagnspromenader och Ebbas Gravid Pod. Vet dock inte varför jag blir så uppslukad i sånt som teknisk sett inte är relevant för mig ännu. Jag menar, det kommer jag ju lyssna på sen när jag väl har en bebis i magen.

Andra poddar som jag har lyssnat på gäller främst hälsa och fertilitet, Jenny Koos är min guru inom detta fältet och jag absolut älskar henne. Hon förklarar allt så bra så att till och med jag förstår. Jag har lärt mig så mycket av henne, bland annat om hur man lär känna sig kropp och hur man tyder signalerna den ger ut vid det olika stadierna i menscykeln. Hon och andra pratar också mycket om betydelsen av kosten för att få en sund graviditet men även hur betydelsefullt det är att ha en bra kosthållning för att få optimal fertilitet. Sammanfattningsvis är tipsen: mejerifritt, sockerfritt och glutenfritt, ingen alkohol och motion. Detta kändes så självklart för mig som va inne på LCHF spåret och redan så uteslutit socker, vete och i stort sett all alkohol.

Jag har tittat en del på dokumentärer också som; Fat, sick and nearly dead 1 & 2, Food Choices osv, och visst att det kanske är lite extremt och vinklat men jag tog det till mig och har anpassat mig så gott jag kan åt detta. Utöver rekommendationerna som Jenny Koos gjort har jag även valt att minska mitt köttintag, alltså gått mer åt en så kallad Plant Based Diet där frukt och grönt är i fullt fokus. I dagsläget äter jag kanske kött totalt 3-4 gånger i veckan och detta känns riktigt bra för mig. Det enda jag inte kan eller kommer ge upp är ägg.

Likes

Comments