Efter lång väntan och många husvisningar är det snart dags för oss att flytta. ÄNTLIGEN ☺ Idag är det exakt en vecka tills vi får nycklarna till huset och jag är oerhört förväntansfull. Jag började packa för flera veckor sedan men det finns fortfarande grejer kvar som måste organiseras och sorteras, det ska jag göra idag då jag är ledig från jobbet. Jag har hela dagen på mig vilket är väldigt skönt och sen ikväll ska jag och Niklas på bio.

Då det är jul också nästa vecka kommer vi inte kunna ägna all tid vi har till att få i ordning i huset för det ska ju firas med familj och släkt på olika håll på olika dagar. Men jag tycker julen är väldigt mysig och det blir kanske skönt med ett litet avbrott i allt flyttkaos. 🎅❄🎄☃

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag fyller jag år och då ville jag unna mig själv något gott. Föregående år har det oftast blivit en lussekatt eller något liknande men detta året ville jag prova något nytt så jag gjorde saffransmuffins med dadlar. Dem blev inte så snygga kanske men de blev i alla fall väldigt goda.

2 ägg
1 paket saffran (0,5g)
80 gram färska dadlar (urkärnade)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk olja
2 msk vatten
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa samman ägg och dadlar.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter

Likes

Comments

Nu är det snart min födelsedag. På tisdag blir jag 28 år gammal! Kan knappt förstå hur nära jag är att bli 30 år.. ganska läskigt nu när jag tänker på det. För ett par år sen (när jag skulle fylla 25) så hade jag en så kallad ålderskris. Jag kände mig så stressad och inte alls på den plats i livet som jag hoppades på att jag skulle vara vid den punkten. Jag stressade upp mig själv så pass mycket att jag fick Alopecia.. håret bara trillade av och jag fick flera stora skalliga fläckar på huvudet. Det var givetvis extremt oroande men jag gjorde lite ändringar i livet och håret kom tack och lov tillbaka efter ca 8 månader.

Jag hade verkligen hoppats på att jag skulle ha barn vid den här punkten i mitt liv eller i alla fall vara gravid.. tyvärr är det inte så och min första kur med Letrozole resulterade inte heller i någon graviditet. Men det är helt enkelt bara att göra ett nytt försök och hålla tummarna för att det går bättre i framtiden. Mediumet som jag träffade förra månaden sa ju att jag och Niklas skulle få 3 barn så jag hoppas att han har rätt.

Jag har redan fått lite födelsedagspresenter faktiskt, vilket är superskoj för jag älskar att få presenter! Och ikväll ska jag och en del av familjen till Pinchos för att fira mig lite. Pinchos är toppen tycker jag och maten är väldigt god trots att det inte lagas på plats och är väldigt dyrt, men nån gång måste man faktiskt unna sig själv!

Mina presenter från kollegorna på jobbet.
Sparkling wine, armband, örhänge, ljuslykta, glasskål och badsalt 💕

Denna fantastiska lampa fick jag av mamma!
Beställd från Trendrummet.se

Likes

Comments

Idag vaknade jag rysligt tidigt, av ingen anledning mer än att jag var rädd att jag skulle försova mig. 04.25 stod klockan på när jag slog upp ögonen. Vid halv 6 bar det iväg till jobbet för att ordna fram lite hotellfrukost 🍳

Det var inte särskilt kul att skrapa rutan på bilen i morse men det är ju så mysigt nu när det är lite mörkt ute så att jag kan tända ljus.

Likes

Comments

Jag är en sån person som har väldigt svårt med att vänta, jag vill att allt ska hända NU. Så jag har faktiskt redan börjat packa inför vår flytt som inte sker förrän i slutet av december! Det idiotiska med detta är just det faktum att jag kommer irritera ihjäl mig på att dessa flyttkartongerna står i vardagsrummet, då vår lägenhet inte är den största tar dessa kartonger givetvis lite plats. Men jag får helt enkelt skylla mig själv då jag som vanligt är hejdlös. Jag längtar helt enkelt så mycket till flytten och är så förväntansfull att jag vill njuta av det så mycket det bara går.

Mellan varven läser jag även boken The Handmaid's Tale (går även som serie på HBO). Serien fångade verkligen mig då den speglar en verklighet som är helt absurd men inte fiktiv. Denna verklighet kan komma att ske vilket är en oerhört skrämmande tanke. Jag har inte kommit så pass långt i boken än att jag kan rekommendera den men titta på serien!

Likes

Comments

Mamma fyllde år i fredags och detta firade vi med en supergod lunch på Café Årum. Jag tyckte maten var jättegod och det gjorde de flesta i vårt lilla sällskap, dock var det ett par stycken som inte alls tyckte maten föll dem i smaken. Synd att det blir så ibland men så länge födelsedagsgrisen var nöjd kändes det som det viktigaste.

Efter lunchen var det dags för lite bowling :)
Alma var först lite rädd när bowlingkloten smällde ner alla käglorna och det lät BOOM. Men efter en stund va det hur roligt som helst. När hon fick fram den lila draken så var bowling det roligaste någonsin och om vi inte stoppat henne hade hon nog kunnat stå där resten av dagen. Återigen var det några i sällskapet som inte var helt nöjda och lät sitt missnöje förstöra för andra.. Man hade ju hoppats på att personerna i fråga hade kunnat bita ihop och visat sig från sin bästa sida då vi var där med hela familjen för att fira mammas födelsedag men tydligen är ens egna behov viktigast.

Vi andra hade det i alla fall jätteskoj och trots att ingen av oss är bowling champions lyckades vi åtminstone få några strikar.

Likes

Comments

Idag har jag provat på något som är utöver det vanliga. Jag har haft en privat sittning med Benny Rosenqvist, han är ett väldigt känt medium och har även skrivit en del böcker. Anledningen till att jag gick på en sittning var främst på grund av pappa, han har gått på två sittningar och tyckte det var riktigt bra. Så jag bestämde mig för att testa, dock har jag aldrig riktigt trott på sånt med medium och spå-kort och allt sånt men jag ville ändå prova på.

Jag måste erkänna att jag var väldigt nervös och spänd när jag satte mig mitt emot han vid bordet. Men när han började bara prata på om mig och mitt liv så kan man inget annat än att bli helt uppslukad. Det var helt otroligt vilka detaljer han nämnde gällande mig som person, mitt liv men även mycket om Niklas och vårt förhållande. Han beskrev Niklas personlighet på pricken! Helt sjukt. Enligt Benny så är det Niklas som jag kommer spendera resten av mitt liv med, jag har alltså valt rätt livskamrat :D Vi ska även gifta oss och få tre barn tillsammans.

Benny berättade också om min karriär och andra helt random fakta som kan vara bra att veta i framtiden. Exempelvis ska jag tydligen skada min högerarm och få den gipsad, en vän till mig ska vara med om en relativt allvarlig bilolycka och jag ska vara brudtärna på en annan väns bröllop. Han nämnde även att jag bör byta till en mjukare madrass för han kände att jag inte kunde sova så bra som jag borde göra. Det sjuka med detta är att vi köpte vår nya kontinentalsäng förra året och då ville jag egentligen ha en mellan mjuk madrass men försäljaren rekommenderade en fast madrass, så jag skulle alltså gått med min instinkt.

Tydligen ska jag även ut och resa nån gång till våren :)

Nu är ju frågan hur mycket man faktiskt kan lita på allt detta..
Jag hoppas verkligen att mycket av det han sagt kommer att ske då han nämnde att jag, Niklas och våra barn kommer vara glada och friska genom livet och att jag kommer bli en go gammal gumman. Men att skada armen eller att en vän är med om en olycka hoppas jag givetvis inte händer.

Jag har skrivit ner så mycket av vårt samtal som jag kommer ihåg (detaljerna kring mina tidigare liv har jag tyvärr redan glömt) så jag ska bocka av händelserna när dem sker för att kunna "bevisa" om hans ord går att lita på. Är detta fallet så kommer jag gå på en sittning med honom igen om ett år.

Tänk så häftigt att det faktiskt finns människor här i världen som kan "se" saker innan de händer.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos tatueraren igen och gjort lite nya tillskott :)
Jag visste redan när jag var yngre att jag skulle tatuera mig för jag har alltid tyckt att det är så jäkla snyggt.

Min första tatuering skaffade jag dagen efter mig 18-årsdag, den skaffade jag till ett minne av min mormor som jag älskade mest av allt i hela världen och hon hade gått bort tidigare det året. Det blev en enkel text längst min ryggrad där det står "Du lever i mitt hjärta". Jag tycker fortfarande om den tatueringen men hade jag gjort den idag skulle jag valt ett annat typsnitt på texten.

Tatuering nr 2 gjorde jag i Los Angeles på Hollywood Blvd. Det var mer av en impuls tatuering men ändå lite smått genomtänkt, jag visste att jag ville ha något som representerade mitt år i USA så det blev en skyline med cocktail glas och lite stjärnor. Det var nog den mest underhållande sittning jag varit på hittills då vi (under min sittning) kollade på Talladega Nights - The Ballad of Ricky Bobby. Det som kanske inte var så genomtänkt av mig va att jag skaffade min tatuering mitt i min semestervecka i LA så jag kunde ju inte sola eller bada på resten av veckan :P

Resten av mina tatueringen är gjorda hos Andreas på Tatto Royal i Hässleholm. Jag är så nöjd med allt mitt ink som Andreas gjort och majoriteten av folket i min omkrets går också dit. Det som är både bra och dåligt är att kön är väldigt lång och att man ibland måste vänta 6 månader på en tid. Men då gör man som mig, medans man är där och gaddar sig så passar man på att boka en ny tid trots att man kanske inte ens har ett motiv i åtanke. Det är ju alltid bättre att ha en tid som man sen kan avboka istället för tvärtom. Det som är bra med att vänta ett tag i mellan sina sittningar är att man hinner spara undan lite pengar och klura ut det perfekta motivet till nästa gång :)

Likes

Comments

The process for this new homeowner has so far been about phone calls, meetings and paperwork.
Money has been spent but the fun hasn't started yet.

It all began with the bidding of course, that whole day you just waited for the phone to ring and say that your bid was accepted or a new bid had come in. After our triumph, it took a while for the whole to sink, but with each day and every new thing that has to be done in preparation for the move makes it more and more real.

After our bid was accepted, we were contacted by the broker. We had to fill out some forms, our ID documents among other things and submit them and then get our contract emailed to us and to the seller. What was very frustrating at this stage was that we sent our ID documents on a Friday so we had to wait the whole weekend for the contract to be sent to us. Since neither we nor the seller had signed any contract, there was no certainty that the house was actually ours.

On Monday we finally got the contract sent, and then just start calling people. First to the seller to book a time for a meeting during the evening to sign the 19 page contract. Then we also booked a meeting with the bank to review all the financials and finally an inspection of the house was booked,

Yesterday, the house inspection was done and thankfully there were no unpleasant surprises, some minor things just have to be fixed. Since the house was built in the early 1970's, this was expected.
We also had the meeting with the bank yesterday, it felt so good to know that we had enough money to pay the entire down payment (10%) and money left over to pay for the inspection and the installation of fiber (which we absolutely must have). We had to sign a bunch of papers at the bank, most of them conserning the loan but some were for the new insurance and the joint account that we decided to open.

So now that the financials are sorted out, the papers are signed and the deposit is paid, all that's left is to move in!


/


Processen för denna nyblivne husägare har än så länge handlat om telefonsamtal, möten och pappersarbete. Pengar har spenderats men det roliga har inte börjat än.

Det hela började givetvis med budgivningen, hela dagen då budgivningen var i full gång gick man bara och väntade på att telefon ska plinga till och säga att ens bud blivit accepterat eller att ett nytt bud kommit in. Efter vår triumf tog det ett tag för det hela att sjunka in, men det sjunker in lite mer för varje dag och varje ny grej som måste göras i förberedelse inför flytten.

Efter vårt bud blev accepterat blev vi kontaktade av mäklaren, vi skulle fylla in några blanketter men bland annat våra ID-handlingar och skicka in dem för att sedan få vårt kontrakt mejlat till oss och säljaren. Det som var väldigt frustrerande just i detta skedet var att vi skickade in våra ID-handlingar på en fredag så vi fick vänta hela helgen på att kontraktet skulle skickas. Då varken vi eller säljaren skrivit på något kontrakt fanns det ju ingen säkerhet att huset faktiskt va vårt.

På måndagen fick vi äntligen kontraktet skickat och då va det bara att börja ringa runt. Först till säljaren för att boka en tid till ett möte under kvällen för att skriva under kontraktet som va på 19 sidor. Därefter skulle vi även boka ett möte med banken för att gå igenom allt det finansiella och slutligen skulle en besiktning bokas.

Igår gjordes besiktningen och tack och lov var där inga otrevliga överraskningar, några mindre grejor bara som så småningom måste göras vid. Då huset är byggt på tidigt 70-tal så var detta ganska förväntat.
Vi hade även mötet med banken igår, det kändes så bra att veta att vi själva hade tillräckligt med pengar för att betala hela handpenningen (10%) samt pengar över till besiktningen och installationen av fiber (som vi absolut måste ha). Även där skulle det skrivas under en hel dröse med papper, då vi även passande på att teckna några nya försäkringar och öppna ett gemensamt huskonto.

Så nu när det finansiella är utrett, papperna påskrivna och handpenningen betald så återstår det bara att flytta in!Likes

Comments

Äntligen har vi hittat vårt hus :)

Efter många husvisningar och irriterande mäklare har vi till slut köpt ett hus som vi älskar. Det har nog gått ett år sen vi var på vår första husvisning men ingen av de husen vi tittat på tidigare har varit helt hundra. Allt för ofta har det krävts någon typ av större renovering, byte av tak eller så har det helt varit för litet eller inte i vår smak. Trots detta har jag hela tiden sett potentialen i många av de hus vi sett och Niklas är helt tvärtom, han ser istället jobbet som krävs för att förbättra huset. Så mycket tack vare detta har det tagit oss lång tid att hitta hus och nu är jag väldigt tacksam att han inte gått med på att köpa något av de hus vi tittat på tidigare för då hade vi aldrig fått detta huset.

Efter att ha bott i en 2-rums lägenhet på 70 kvm, med grannar som röker i trapphuset och en hel dröse med barn som jämnt skriker och stimmar precis utanför vårt fönster, är det väldigt efterlängtat med hus.

Det nya huset har 3 sovrum, vardagsrum, matrum, gillestuga, hobbyrum, 2 toaletter, tvättstuga, bastu, inglasat uterum, trätrall, garage och stor trädgård. More than enough space :)
Äntligen kan man bjuda över lite folk och slippas trängas!

Inflyttning är först om ca 3 månader men jag har givetvis redan börjat tänka på allt som har med inredning att göra. Dock kommer det inte finnas mycket pengar över till att inreda alla rum, vi får ta det peu à peu.
Så om någon undrar över vad jag önskar mig i födelsedagspresent eller julklapp så är det presentkort på Ikea eller Mio!

Likes

Comments