Vardag

Good morning babes! Onsdagen är här och snart har halva veckan gått. Det är ju alltid något positivt!

Hur var din tisdag? Bra hoppas jag! Vår tisdag var bra med några inslag av förtvivlan och tårar. Det är galet hur snabbt man fattar tycke om någon. Tarzan blev verkligen en familjemedlem så det gör ont att han inte är hos oss längre. Visst att han har det bra nu också, men jag vill att han ska ha det bra hos OSS! När jag skulle lägga mig för att sova började tankarna snurra och jag kände verkligen hur mycket jag saknade honom. Usch det är hemskt att behöva känns så.

Cornelia fick i alla fall en liten tröstpresent från sin pappa igår. Det var ett par prinsess-skor som hon tidigare tittat på. Hon blev riktigt glad för dem och gick runt med dem hela kvällen trots att se var lite för stora. Jag ska försöka ta en bild på dem så du får se!

Efter att Cornelia hade somnat i sin säng så började jag och sambon titta på nya säsongen av Sherlock Holms. Den serien är ju så jädrans bra både skådespelarnas insats och hur den är inspelad med sina effekter och musik. Det finns även en hel del inslag av humor vilket gör serien ännu bättre! Se den!

Jag hoppas du får en fin dag så hörs vi senare! Kram

Likes

Comments

Tankar och känslor

Med sorg i hjärtat har vår familj blivit tvingande till att ta ett jobbigt beslut. Ett beslut vi absolut inte velat ta. På grund av Tarzan har sambon fått en hemsk allergisk reaktion och har de senaste dagarna knappt kunnat vara hemma. Han har mått fruktansvärt dåligt, inte kunnat sova, kliande hud och ögon och trött hela tiden. Det här har lett till att vi nu har blivit tvungna till att ta beslutet att hitta ett nytt hem till Tarzan.

Så igår kväll kom hans nya familj för att hälsa på och för att hämta honom. När vi skulle berätta det för Cornelia blev hon jätteledsen och ville absolut inte att Tarzan skulle flytta. Jag börjar gråta nu bara av att skriva det här. Jag visste att hon skulle förstå, men hennes reaktion fick mitt hjärta att brista. Vi förklarade varför Tarzan var tvungen att flytta, att pappa blir sjuk av att ha katt i hemmet. Cornelia förstod bra vad vi menade, men det var givetvis riktigt jobbigt för henne ändå. Hennes nya vän skulle nu flytta.

De här 3 veckorna har vi alla knutit an till Tarzan och han har verkligen blivit en familjemedlem. Att han nu har flyttat känns så sorgset och alla i familjen var nedstämda igår. Jag, Cornelia och Tindra stod och grät floder både före och efter att Tarzan hade hämtats.

Cornelia pratar fortfarande om Tarzan och bearbetar det som har hänt. Det var så stort för oss alla, men speciellt för Cornelia när Tarzan flyttade hem till oss. Hon har verkligen älskat den katten och han har betytt så mycket för henne. Det är så sorgligt alltihop!

Men vad ska man göra. Sambons hälsa går givetvis allra först så det här var det enda valet vi kunde ta, hur jobbigt det än var för oss. Tur i oturen så hittade vi en fin barnfamilj här i området, endast ett par gårdar bort. Pappan i familjen var väldigt tydlig med att Cornelia var mer än välkommen och hälsa på Tarzan om hon saknade honom. Så snällt! Det känns bra ändå att han har kommit till en familj så pass nära oss. Skulle Tarzan flyttat till andra sidan stan eller till en annan stad skulle det ha känns ännu mer jobbigt. Nu är han ändå nära oss.

Även om han endast varit hos oss i 3 veckor så har han blivit en stor del av vår familj. Det kommer ta ett bra tag innan det känns normalt igen att inte ha Tarzan här hos oss.

Vi älskar och saknar dig Tarzan!

Likes

Comments

Film, serier och musik

Jag skulle vilja tipsa dig om en film som är riktigt bra! Det är Gran Torino med Clint Eastwood. Jag har alltid älskat Clintans filmer, men de som har kommit under hans senare dagar som han själv har regisserat är riktigt bra. Han gör rollen som en bitter, ensam äldre man riktigt bra. Filmen ger många skratt, men även en del tårar då den är känslosam på sitt sätt. Om du inte har sett filmen Gran Torino, gör det!

Gran Torino är en amerikansk dramafilm från 2008, regisserad av Clint Eastwood som även spelar huvudrollen. Medverkar i filmen gör också Clint Eastwoods yngre son, Scott Eastwood. Filmmusiken komponerades av Eastwoods äldre son, Kyle Eastwood.

Handling: Den missnöjde krigsveteranen Walt Kowalski (Clint Eastwood) ämnar förbättra sin granne Thao, en ung hmongsk tonåring som tillsammans med sin kusin, en gängmedlem, försökte stjäla Kowalskis mest älskade ägodel: hans Ford Gran Torino -72. Med tiden kommer han att tycka om den blyge pojken och hans familj och en vänskap börjar gro.

Om filmen: Filmen nominerades för en Golden Globe och tilldelades två priser av National Board of Review i USA.

Gran Torino är Clint Eastwoods mest framgångsrika film någonsin. Intäkterna blev nära 270 miljoner dollar och ingen annan av hans filmer har dragit in så mycket pengar.

Likes

Comments

Vardag

God morgon fina du! Har du sovit gott? Jag hoppas det!

Igår var det en konstig dag för vår familj måste jag säga och mycket med känslor både igår kväll och nu på morgonen. Vi är alla lite omtumlade känslomässigt. Återkommer om vad det handlar om i ett senare inlägg.

Annars var gårdagen ganska lugn. Storasyster kom hem så nu är familjen komplett. Cornelia somnade även i sin egna säng igår vilket inte händer så ofta. Men nu när storasyster sover i rummet bredvid ska vi natta Cornelia där på kvällen hela denna vecka. Sen om hon vaknar på natten så får hon komma upp till oss. Det börjar bli ganska ohållbart med att Cornelia sover mellan oss, hon börjar bli så stor!

Vi såg en film på kvällskvisten som är så bra. Gran Torino med Clintan. Han gör rollen så bra som bitter gammal gubbe så det blev många skratt, men även tårar. Om du inte har sett den filmen, gör det!

Nu ska jag jobba vidare, jag har massor att göra! Jag önskar dig en fin tisdag så hörs vi senare. Kram

Likes

Comments

Tankar och känslor

I söndags precis när jag och Cornelia skulle börja baka bullar så dök det upp en Popup på mobilen från Aftonbladet. Texten löd: Kvinna mördad i Märsta - gärningsman på fri fot.

Mitt hjärta sjönk och jag fick en stor klump i magen. Min mamma bor i Märsta och givetvis är det hon jag först tänker på. Chansen är minimal att det kunde vara hon, men tanken att någon hade mördat min mamma dök upp ändå. Det enda som kunde lugna mig då var att ringa henne. Signalerna gick fram, 1, 2, och 3. Hjärtat dunkade så hårt. Detta var de längsta signalerna i mitt liv!

Men sen, äntligen, så svarade hon. Mamma! Jag berättade vad jag nyss läst och att jag blev orolig. Mamma fnissar lite åt min reaktion, men jag tror nog ändå att hon blev smickrad av min oro. Vad som helst kan ju faktiskt hända. Någon kan ha överfallit henne i tvättstugan eller brutit sig in i hennes hem. Ögonblick som dessa, även om att de är korta, får en att tänka efter och verkligen säga och visa hur mycket sina nära och kära betyder för en. Jag vet inte hur många gånger jag sa att det var skönt att höra hennes röst och att jag älskade henne, men just då i det ögonblicket var det livsviktigt för mig att hon visste om hur mycket jag brydde mig om henne.

Det är så obehagligt när man känner den där paniken över att man inte vet hur det är med en närastående. Vanligtvis så lever man sitt lev som vanligt och antar att allt är okej. Men så är ju inte alltid fallet. Ta hand om era nära och kära och visa dem hur mycket de betyder för er. Ingen vet vad som händer imorgon!


Likes

Comments

Allt om mat, Helg

Fredag: Tunnbröd med grillad kyckling, curryröra och lite olika grönsaker.

Lördag: Pizza och kebabrulle.

Åt du något gott i helgen?

Likes

Comments

Shopping, Inredning

Här har du en bild på en nya hyllan som vi köpt till hemmet. Jag har ingen aning om var vi ska ha den, haha, men jag tycker att den är så fin! Jag älskar kubformen och de olika små hyllplanen. Det här kommer att blir bra.

Det finns även en annan större hylla som liknar denna från ett annat märke. Jag har länge suktat efter den hyllan, men den är så mycket dyrare. Det får bli den en annan gång helt enkelt!

Nu ska vi bara bestämma oss för har hyllan ska sitta så vi kan sätta upp den.

Vad tycker du om hyllan?

Likes

Comments