View tracker
Tankar och känslor

Jag tänkte spinna vidare lite på mitt morgoninlägg och där jag nämner mitt jobb. Den här veckan har varit, som tidigare berättat, ganska tung arbetsmässigt. Varje vecka som går blir det mer och mer för mig att göra på jobbet. Missförstå mig inte, jag tycker att det är jättekul med fler arbetsuppgifter som är utvecklade och utmanade. Men det tar ändå på krafterna att lära sig nya avancerade kunskaper inom patent och till slut känns det som att mitt huvud ska explodera, haha.

Men jag ska vara glad. För mindre än bara ett år sedan klagade jag var jag varannan dag där hemma för min sambo om hur lite jag hade att göra på dagarna och det är det absolut värsta jag vet när jag är på jobbet! Ett ordentligt lyxproblem, jag vet! Jag måste nog vara den enda som gnäller över något sånt. De flesta arbetar på överkapacitet och hinner inte ens med sitt egna arbete och så ska det ju verkligen inte vara.

Vad är då viktigt för mig i mitt arbete? Så här tänker jag:

  • Det är viktigt för mig att jag får lära mig nya arbetsuppgifter och utmanas av det.
  • Jag behöver kunna utvecklas i mitt arbete och känna att jag växter i både min arbetsroll, men även som person.
  • Jag behöver få känna att jag är till nytta för företaget och att de tycker att jag gör ett bra jobb.
  • Arbetstiderna. Nu när jag är mamma så varken kan eller vill jag arbeta obekväma arbetstider. Jag behöver ett arbete där jag kan jobba heltid och dagtid.
  • Det är viktigt för mig att jag faktiskt får arbeta. Varför ska jag annars vara där?
  • Att jag trivs med mina arbetskamrater och att vi stöttar varandra. Stämningen på arbetsplatsen är viktig och jag tycker att man alltid ska försöka se sig själva som ett team.

Självklart är även lönen en stor bidragande faktor haha, men det räcker inte i längden. Om jag inte känner att jag utvecklas i mitt arbete eller att jag inte trivs så går jag tillslut vidare. Och med det menar jag inte att jag säger upp mig och leker rövare på stan tills något erbjuder mig ett superjobb! Jag byter ett jobb med ett annnat.

Jag har haft en sådan otrolig tur att hitta ett jobb som uppfyller alla dessa önskningar och krav. Endast en av punkterna (jag tänker tyvärr inte säga vilken) är inte helt perfekt. Men det som inte stämmer till hundra procent kommer att bli bättre med tiden, det är jag övertygad om!

Hur tänker du i den situationen? Vad är viktigt för dig i ditt arbete?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Vardag

Hej och godmorgon! Allt bra med dig? Utvilad och redo för denna härliga fredag? Jag själv är inte alls utvilad, men redo för fredag? Det är jag utan några förbehåll! Äntligen säger jag bara!

Den här veckan har varit ganska tung måste jag få säga. Varje vecka som går blir det mer och mer för mig att göra på jobbet. Så energin idag är på lågvarv, jag är trött och mentalt slut så det ska blir så skönt med några dagar ledigt!

Vad ska vi hitta på i helgen då? En sak är säker. Det där förbaskade pepparkakshuset ska buggas! Jag måste erkänna, hjälp vad jag har dragit ut på det där. Jag vet faktiskt inte varför, det har bara blivit så.

Förhoppningsvis kommer kunna få lite sovmorgon de kommande mornarna. Då jag är trött både efter en tung arbetsvecka samt att lingonveckan ör på besök, jag blir alltid så trött då, så skulle en sovmorgon eller två göra mycket för mitt välbefinnande. Får se om Cornelia låter mig få sova ut, hehe!

Förutom det har vi egentligen inte några direkt uttalade planer. Vi får se vad helgen kan bjuda på. Har du några roliga planer att se fram emot? Berätta gärna!

Idag blir det många kaffe och kanske till och med en energidryck för att hålla hjärnan på topp. En smörgås ska jag också få i mig när jag kommit fram till jobbet. Hoppas du få en fantastisk dag så hörs vi senare!

Och glöm inte att tävligen "Veckans Blogg" slutar snart! Du har fram tills klockan 12 idag att delta! Lycka till!

Kram

Likes

Comments

View tracker
Livet som förälder

Att bestämma sig för vilken förskola sitt barn ska gå på kan vara ett svårt val. Man vill ju ha sitt barn på en förskola som känns trygg, utvecklade och som har förståelse för varje individ.

När det var dags för oss att välja förskola till Cornelia funderade vi ett bra tag. Vi var runt i området där vi bor för att kolla ut vilka förskolor som verkade bra. Vi pratade även med min svägerska, som jobbar i kök på en av förskolorna i området, om vad hon visste och tyckte om de förskolor som valet stod emellan. Då vi inte har bil och bor gångavstånd till tunnelbanan så kände vi att vi inte kunde välja en förskola som låg lite längre bort, även om den kanske hade fått bra omdömen.

Sen fick vi veta att en helt ny förskola skulle byggas, precis utanför vårt gamla hus. Och då menar jag verkligen precis utanför porten! Vilken jackpot tänkte vi! Då förskolan inte var byggd ännu så kunde man logiskt nog inte besöka den. Men vi kände ändå vid det tillfället att detta var det bästa valet för oss och vår dotter. Så därför valde vi den förskolan som vårt förstahandsval.

Tiden gick och förskolan började ta form. Men ju mer förskolan kom på plats kändes vårt val mer och mer fel. Förskolan såg modern, steril och inte alls så mysig som vi hade hoppats på. Marken utanför var täckt av konstgräs och det fanns knappt något på gården för barnen att leka med. Vad hade vi gjort?! Jag och sambon fick nästan ångest och mådde riktigt dåligt för Cornelias skull.

Men sen en dag, som en gåva från ovan, kom posten med ett brev. Ett brev som jag av någon anledning inte öppnade på nästan en vecka. När vi väl öppnade brevet, var det som en dröm som gått i uppfyllelse! Hon hade fått en reservplats på sitt andrahandsval, Förskolan Planket! Vilken glädje! Äntligen kunde vi pusta ut! Vår dotter skulle få gå på den förskola som vi egentligen borde ha valt som förstahandsval från första början. Vi skrev under och skickade in svarsformuläret på sekunden. Den här möjligheten ville vi inte missa!

Och vilket bra val vi gjorde. Cornelia har trivts så bra sedan första dagen. Efter att vi flyttade i maj så bor vi nu även närmre förskolan än tidigare, den ligger bara rakt över vägen från vårt hus. Både jag och hennes pappa är så nöjda med förskolan och lärarnas insats och det verkar vi inte vara ensamma om. För nyligen vann de priset "Bästa enheten i Stockholm"! Det säger ju allt om vilken bra förskola vår dotter går på!

Likes

Comments

Listor, Om mig

Dagens humör: Glad som en solstråle! Speciellt efter att fina @Elinor skrev och tipsade sina läsare om min blogg! Tack!

Dagens borde: Tvätta Cornelias hår. Det är så tovigt just nu så det behöver en redig genomkörare med både schampo och balsam.

Dagens frisyr: Uppsatt i tofs.

Dagens smink: Foundation och fixade ögonbryn, inget mer än så!

Dagens klädsel: Svarta Dr. Demin jeans, ett linne och en mörkblå stickad tröja.

Dagens planer: Jobba, sen hem till familjen och mysa!

Dagens materiella vill ha: En fotolampa och nya kuddar till vår säng!

Dagens fundering: Hemligt, hihi!

Dagens tråkigaste: Att jag har världens magvärk på grund av lingonveckan. Blä!

Dagens längtan: Hem till familjen (så som alla dagar) och SNÖ! Snälla, ge mig snö!

Likes

Comments

Cornelia

Igår eftermiddag när jag kom hem från jobbet så tittade jag på Cornelia och utbrast: "Herregud så lång hon är, hon måste ha växt sedan igår!" Sambon skrattade glatt åt mig, men snabbt efter det började vi prata om Cornelia och om att hon faktiskt är ganska lång.

Cornelia föddes nämligen 6 veckor för tidigt och låg ganska länge efter i både långt och vikt. Det här är fullt normalt vid förtidigt födda barn och inget vi skulle oroa oss av. Sen efter 6 månader började Cornelia stadigt växa ikapp sin egna kurva. Det var skönt för oss föräldrar så vi fick veta att hon ändå växte så som hon skulle för sin ålder.

Men det slutade inte där. Cornelia började gå om medelkurvan och växa förbi den! Från då hon var 7-8 månader har hon alltid legat över kurvan och varit längst av sina vänner i samma ålder. Hennes bästa vän, Alice, är ett helt huvud kortare och det märks verkligen när de kramar varandra hejdå på förskolan.

Jag och sambon bestämde oss därför för att mäta Cornelia igår. Hon fick ställa sig mot en dörrkarm och så markerade vi ett litet streck med en penna ovanför hennes huvud. Hon tyckte att det var jättekul att bli mätt och ville göra om det flera gånger! Resultat: 108 cm.

Jag är ingen expert och har egentligen ingen aning om vad medellängden är för en 3,5-åring. Det enda vi har vetat om och själva sett är att Cornelia är längre än medel. Så då var vi ju tvungna att kolla upp statistik på detta. Var vänder man sig inte då om inte till Google! Och vad fick vi veta?

Om man går efter vad som är medellängden på flickor i Sverige som är 3.5 år så ligger Cornelia över den. Det visade sig till och med att Cornelia, som väger 18 kilo och är 108 cm lång, är precis som en 4.5-åring i medel! Alltså ett år äldre än vad som är medel för hennes ålder. Stora tjejen säger jag! Det är Burströmssläkten som spökar, haha. Min pappa och hans bröder är alla långa och då speciellt min farbror Fredrik som är 1.98 m!

Det ska bli så kul att se Cornelia växa upp. Hur kommer hon att se ut, hur lång blir hon och hur kommer hon att vara som person? Allt detta är så spännande att få se och uppleva!

De gröna markeringarna visar vad medel är gör 3.5-åringar. De röda markeringarna visar var Cornelia är. Detta är även vad som är medel för en 4.5-åring!

Likes

Comments

Bloggen

Glöm inte att delta i tävlingen Veckans Blogg! Kriterierna för att vara med i tävlingen är enkla!

1. Följ mig på Nouw! Om du bloggar på en annan portal, följ mig genom Blogkeen.

2. Kommentera att du är med!

Vinnaren dras på fredag kl. 12:00!

Lycka till!

Likes

Comments

Bloggen

Idag kör jag länkbyte med denna härliga tjej! Jag har följt henne ett bra tag nu och gillar verkligen hennes blogg! Så kika gärna in hos henne genom att klicka på bilden eller länken nedan.

Så här beskriver Lisa själv sin blogg:

Hej.

Lisa heter jag å bloggar på lisoball.se sedan snart tio år tillbaka.

På bloggen får ni följa med mej i mitt helt vanliga mammaliv.

Jag skriver om allt som händer i livet å min stora hobby förrutom bloggen är ett laga mat så det blir en hel del recept också.

Jag älskar även å träna. Å att shoppa. 🙈😅

Välkomna till mej. 💕
Lisa lisoball.se

Likes

Comments

Vardag

Upp och hoppa alla små sömntutor! Pigg och glad denna underbara regniga dag? Jo jag vet, det regnar här i Stockholm idag! Allvarligt, vad är det här för väder!? Snälla, kan vi inte bara få lite snö nu som får ligga kvar? Jag är så trött på slasket och Cornelia vill åka pulka! Snälla väderguden!

Okey, nu släpper vi vädret och går vidare till något annat. Hoppas i alla fall att du har sovit gott och är på bra humör. Man skulle kunna tro att jag inte är det med tanke på det ovanstående och att lingonveckan är här, haha. Men nej, jag mår faktiskt riktigt bra idag! Jag känner i kroppen hur helgen närmar sig allt mer och bara det skulle göra vem som helst på bra humör! Sen hade jag och sambon en riktigt trevlig kväll igår. Efter middagen, som bestod av mackaroner och stekt falukorv, och efter att Cornelia hade lagt sig så delade vi på några öl, satt och snackade och ögnade samtidigt på Bonde söker fru. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och hade det riktigt trevligt. Herregud vad jag älskar den mannen! Han är så otroligt rolig, omtänksam, romantisk och stöttande! Min själsfrände! Jag är en lyckligt lottad kvinna, det vill jag lova!

Idag är det åter igen jobb som står på schemat. Jag hade givetvis hellre legat kvar hemma i sängen, men man får inte alltid som man vill, eller hur!? Efter jobbet i eftermiddag händer det inte så mycket, jag ska hem till familjen, äta middag och umgås så som alla dagar egentligen. Det kanske låter lite tråkigt, men det är det verkligen inte. Det är ju hos familjen jag vill vara. De är mitt allt och det är där jag är menad att vara! Slår man upp familjemänniska så ser man en bild på mig. Jag har alltid velat ha en egen familj från tidig ålder. Att hänga på krogen, ragga och träffa nya var och varannan helg tar aldrig varit med grej. Jag vill ha min älskling och mina barn och dela mitt liv med dom. Det gör mig lycklig och det är ju ändå det viktigaste i livet!

Nu börjar jag sväva iväg här lite märker jag, hehe. Jag är snart på jobbet så därför är det dags för mig att avsluta detta morgoninlägg. Jag hoppas verkligen att du får en fin dag så hörs vi senare. Kram!

Likes

Comments