Header

Hallådär! Idag blev det jobb som vanligt till 4. sedan blåste jag ned till Mavi och mamma. Det va ju superfint väder med sol och någorlunda vindstilla.

Men såklart blir det mörkt och kallt innan man hinner komma iväg. Men vi hade en supermysig tur idag iallafall. Proppat med reflexer och pannlampor. Mavi blev snubblig då vi red in i skogen och verkade bli rädd. Så vi fick vända och rida en annan väg en vad jag hade tänkt mig. Så det blir träning på det. Blev ca 5 km ridning idag med mycket skritt och några travsteg då och då.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte bara slänga ut lite musik som ni kanske tycker är bra :)

Likes

Comments

Har faktiskt inte orkat skriva nu på någon dag, Men kör ett litet inlägg nu iallafall :) .

Idag var jag i stallet, men det blåste så himla mycket då jag kom fram & var trött efter en slitsam dag på jobbet. Så vi gick till paddocken och longerade Mavi och testade bettlöst träns på vägen dit. Tränset gick bra. (satt aldrig upp) han tuggade först som om han hade bett, men sedan var han som om han hade grimma typ.

I paddocken longerade min mamma Mavi. Det gick sådär, Han sparka och stegra mycket, men det syntes att han ändå lyssnade på henne och förstod. blev lite trav, men han fick jobba på lite ändå, Sedan skulle jag testa. Men jag är ganska dålig på att longera, iallafall nu då det va väldigt länge sedan jag höll på.

Efter ett tag släppte vi lös Mavi och Vafi så de fick springa av sig. De hade riktigt t roligt en sväng. De verkade nöjda för dagen. Mavi gick ju 5 pass förra veckan, och markarbete är minst lika viktigt som att rida, så idag blev en sån dag :D

Likes

Comments

Var ner till Mavi idag. Blev en kall och blöt tur idag. Blåste mycket också. Det är synd att han står ca 6.5 mil hemifrån just nu, vädret kan ändra sig hursomhelst och tiden blir inte densamma som man tänkt sig.

Vi red ut ensamma idag, Han var väldigt känslig på vädret och väldig tittig. Men tog en tur i paddocken med mycket halter då jag kände att det kunde vara lugnande då han får stanna och titta på mitt kommando. Skänkelvikningar och böjningar. Ingen galopp idag men lite trav på cirkel. Paddocken kan bli lite tung då det regnat och jag ville köra ett lätt okomplicerat pass.

Gick tillslut med han från marken och tog snäva svängar och halter osv, han fick gå helt bakom i mitt tempo, och det gick superbra. Han vill ju gärna gå snabbare på vägen hem. Men gjorde likadant där och det är godkänt :D

Hoppas på fint väder och en skogsritt när jag kommer ner igen imorgon eller torsdag :)

efter jag varigt i stallet åkte jag till ego och tog ett mag o benpass. 40 kg benböj efter man ridigt och man legat på latsidan är ingenting att rekommendera. Det tog bra. Men sjukt mycket folk, man får typ springa till det som blir ledigt, annars är de nån där på en gång.. trisst, Så jag var bara där ca 30 minuter. men det är någonting iallafall.

Likes

Comments

Spenderade lördagen med ridning i paddocken. Tränade gångarter och den nya sadeln, testade en stubben och den var bättre en den ja ha haft innan. så får se hur det blir.

Emelie hjälpte mig och Mavi så vi skulle sitta rakt, ha händerna nere , och hålla hästen i form och i tempo. Det gick bra, men jag är ju fortfarande lite ovan så mina ben var alldeles slut efteråt. Jag hade lite korta läder oxå så jag kunde inte trycka ordentligt med vaderna, utan jag tryckte med låren. Men det märks och känns bättre för var dag som går, och jag tycker det är superroligt, och jag har skaffat mig en häst som gillar att arbeta och är så himla snäll! .

Har även så fina och snälla vänner, och mamma. Som verkligen vill hjälpa mig och dela detta med mig!

Tack för fina bilder Emelie!

Likes

Comments

Hallådär. Väldigt sent inlägg nu så ursäktar i förväg hur det kommer sluta. Haha..

Idag efter ett arbetspass for ja till stallet. Mötte upp emelie o hennes kompis wilma. Var egentligen meningen att ja och mamma skulle rida i paddocken idag. Men sedan  blev de att vi red istället. E och w alltså. Mavi kändes lite seg under första tiden och ja kände mej inte så supertaggad till en början, körde väldigt lugnt fast försökte driva på.

Sedan hör vi en smäll. (jag trodde himlen rasade ned) jag som är så nojig jämt. Då har ena hästen i hagen här sprungit in eller ja, fastnat i hö grejen de har. O de andra hästarna bryr sig inte. Men mavi han står bara med spetsiga öron och undrar va de va som hände. (förövrigt så gick de bra med de andra hästarna)

Eftersom jag är så känslig som ja är oxå (oftast) så blir jag både rädd och kan knappt hålla mej för några tårar. Tänk om hästarna gjorde illa sig ordentligt.
När jag insåg att det inte va något problem så då spände ja väl mej och blev nervös. Samt att de bar ut en stor konstig sak ur hagen där det hade låtit. Och mavi böjer o vrider på sig. Jag skyndar mej av. Jag känner ju inte mavi. Men tänker att bara ja sätter mej upp om någon minut så gör de nog inget.
Han kändes svår och ja tror de mesta va för jag va rädd.. Tills emelie hoppa upp och red han så fint.
Hon ville testa nått litet hinder och rida ihop han lite.  Vilket va en väldigt bra idé. Jag fick mitt mod tillbaka och fick lite instruktioner då ja tappat mycket sedan lektioner och så innan. Fick ihop han bättre och traven kunde ja hålla lite bättre oxå. Allt va nog bättre.

Sedan gav ja mig på ett hinder oxå. Bara  en liten sockerbit, och hopsanhejsan så är han över. Gör fina stora hopp både med mej och emelie. Riktig häftig känsla. Ja känner mej så nöjd!

Fick sitta upp på baron för första gången idag oxå och köra lite tölt och galopp, dock så tyckte ju wilma mer om de än mig. Även fast hon nästan blev tvingad upp på hästen till en  början. Så ja känner att de är ju söta osv. Men ja tycker de känns litet och kompakt o lite segt (vilket ja inte gillar. Men de är ju en viss charm med islänningarna och ja mena inge illa. De är bara inget för mig.

Jag tror vi alla tyckte det va ungefär lika roligt av varandras sällskap ikväll. Även mamma min som va med och alltid är snäll och hjälper till och är så gullig. Hon ha även köpt ett superfint täcke till mavi. Ja ha tagit bilder men de blev inte så bra. Men ska se om man får till nå bättre framöver (=

Likes

Comments

Efter hela 4 dagar utan Mavi då det varigt storm och spöregn så kunde vi rida ut äntligen. Blev en långtur i skogen med mamma, som faktiskt torkat upp riktigt fint med tanke på hur mycket det regnat, blev mycket skritt då vi blev rädd att grabbarna skulle halka osv. Men en riktigt fin tur som iallafall inte jag ridit på väääldigt länge.

Blev sedan att hoppa in i en varm dusch då jag blev lite frusen , blev bjuden på mat av mamma, sedan for vi och kika på hästgrejor. En ny grimma, longerlina, och lite andra grejer.

Nästa ritt blir i paddocken om den ser bra ut så får vi se hur det går där :)

Likes

Comments

Får skickat bilder av mamma då jag inte kom idag eller igår pga världens regn och blåst. ( de fick komm ain i stallet och mumsa hö sedan) Dels denna bild på Mavi och sedan hans nya hagkompis Vafi, också en islänning. Baron hade tuggat lite på mavi så då bytte vi plats på hästarna på en gång. Men detta verkar fungera utmärkt. och Mamma har koll och tar hand om Mavi de dagar jag inte är där. Försöker rida iallafall 3 gånger i veckan och blir det inte så har jag all hjälp jag kan få hemma tur som jag har :)

Likes

Comments

Blev en riktigt mysig skogsritt med lena och mamma i torsdags, Riktigt fint ute nu när hösten är här. Har en favorit tur och de blev typ den turen nu. Mavi skötte sig perfekt och va lika lugn först i ledet som sist. Men helst går han först för då får han gå lite snabbare, då islänningarna är en aning mindre och tar mindre kliv. Och såklart när man borstat och gjort han fin efteråt så ska han rulla sig. typiskt, men han får väl göra så om han vill haha :)


Likes

Comments

Subscribe

Samarbete med Teknik magasinet