Hejsan.

Förlåt för dåligt uppdatering dem senaste dagarna men jag har bara inte haft tid och ork.
I helgen var jag och tävlade med Agnes i Ockelbo. Det var en lokal tävling och jag var anmäld till en LB.
 Jag tycker det är bra att träna hoppa lite lägre klasser och ta det mer som en tränings träning, Att man tränar på små saker som sen i sin tur kan ge resultat när man hoppar dem lite högre klasserna.

Tävlingsdagen började bra, banan var bra och Agnes kändes bra på framhoppningen. Klassen gick i bed. Två faser A:0/A:0. Alltså en grund och sedan en omhoppning på tid.
Sen inne på banan började allt bra, grunden gick bra och även omhoppningen fram till sista hindret. (sista hindret var ett räcke). Vi kom med en ganska hög fart genom svängen, hon var stark och det gjorde att vi kom väldigt nära, så hon rev ganska kraftigt med fram.
Snopet och lite irriterande såklart, då vi hade en kanon tid och vi hade vunnit om inte bommen hade trillat ner. Men självklart är jag super nöjd ändå, super duktigt Agnes!

Nästa tävling är nu till helgen i Falun. Även där en lokal tävling och jag hoppar endast en klass, LB.

I Måndags var det Patric Gullberg träning som stod på schemat. Träningen gick väldigt bra. Vi tränade på att få henne mjuk på båda sidorna, då hon har varit lite stelare i höger varv. Men på slutet av träningen lossnade det och det kändes riktigt bra!! Super nöjd över den träningen och självklart över Agnes.

Just nu sitter jag hemma och är sjuk... Har varit hemma från skolan både igår och idag. Jag började få lite halsont under helgen men i Måndags efter träningen började jag känna mig riktigt förklyld, hade halsont och hosta. Idag börjar jag känna mig lite bättre och det är tänkt att jag ska gå till skolan i morgon om jag inte blir sämre.

Hoppas alla har en trevlig fortsatt dag så hörs vi senare.

Jag hade tänkt att ladda upp filmen ifrån tävlingen men det gick tyvärr inte, ska försöka få upp den så snart som möjligt. Bjuder istället på två andra bilder.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte berätta hur det gick igår. Vi var som sagt till Mitt hjärta hästsportförening. En riktigt fin anläggning med en riktigt fin miljö. Vi hade tur med vädret också, solsken med en bra temperatur!

Första klassen (LB) gick bra. Ett missförstånd på hinder 4 gjorde så att det blev ett stopp. Jag trodde hon skulle hoppa av stort men det tänkte inte Agnes, så det blev en liten krasch in i hindret. Vi tog om det, och då låg vi bra. Men så stannar hon igen. Då var det nog mest trams från Agnes sida.
Vi tog om igen och då hoppade hon!
Vi slutade på 8 fel på hinder och 6 tidsfel som resulterade 14 fel totalt!

Men vi tog nya tag och taggade om till nästa klass.
Med lite mer/bättre attityd och power så gick vi in och gjorde en mycket bättre runda i LA. Där slutade vi på 4 fel. Ett missförstånd där också som gjorde att det blev ett stopp. Men jag är nöjd, utöver de stoppet gjorde vi en bra runda och hon kändes mycket finare än vad hon gjorde i LB. Det var även en tre kombination med i LA som hon hoppade hur bra som helst, så jag är nöjd!


Totalt så slutade jag på en 6 plats i LA. (Det var 5 placeringar)! Nu har vi hoppat DM för första gången, en spännande upplevelse och såklart är vi taggade för nästa gång!

Idag har jag, Ida och min kompis Lollo varit ute i stallet hela dagen. Vi har stor städat och tvättat. Det blev riktigt fint tillslut!

Vi har även ridit och det gick bra. Vi red ut en sväng i skogen och sen red vi lite ute på en åker. Agnes kändes super fin och avslappnad! Ida red också Agnes en stund och det gick super, hon rider henne verkligen jätte bra.

Hoppas alla har haft en härlig helg, det har iallafall jag haft! I morgon börjar skolan igen och en ny vecka väntar!Hade tänkt lägga upp filmen från LA här också men de funkade inte, vet inte varför! Ska försöka få upp den sen.

Film från LA! (Fick inte med dem sista hindren)

Likes

Comments

Nu är vi påväg mot tävling. Allt är packat och klart och Agnes och jag är taggad till tusen.
Dagens klasser är LB och LA (DM).
Självklart är jag super taggad på att hoppa DM, en spännande upplevelse! DM klassen går i bedömningen A:1a.

Just nu sitter vi i bilen på väg mot tävlingen och dagen ser ut att bli riktigt fin!

Träningarna nu dem senaste dagarna har funkat bra och allt känns perfekt! Så nu kör vi!

Likes

Comments

Hejsan!

Ny vecka, nya möjligheter.
Igår red jag Agnes på banan. Tanken var att få henne mjuk och det blev hon!! Jag red mycket på volt men även längs spåret. Hon kändes verkligen jätte fin.

Idag red jag ut och körde lite mer konditionsträning. Ganska mycket galopp och trav! Hon kändes väldigt fin!

Tänkte vissa hur denna vecka ser ut.

Måndag: dressyr pass på banan.
Tisdag: uteritt (konditionsträning)
Onsdag: hoppträning i Högbo.
Torsdag: uteritt.
Fredag: lättare pass på banan.
Lördag: tävling!!
Söndag: uteritt.

Likes

Comments

Hejsan.
Igår var det ju hoppning som stod på schemat. Tänkte bara berätta om hur det gick.
Agnes skötte sig super bra. Hon var lugn och avslappnad! Vi tränade på att hoppa lite lägre hinder, lite mindre vägar och mindre fart! Det gick super bra. Hon höll samma galopp hela tiden och hoppade hindren lugnt, utan att hoppa dem med så mycket fart!
Så jag är super nöjd över gårdagens träning!

Idag så ska Agnes få joggas ut i skogen och får sträcka på sig lite. Inte så mycket krav hade jag tänkt!

Sen senare på dagen ska jag åka och kolla på fotbollsmatch framme i Årsunda. Mitt fotbolls lag är matchvärdar för herrlagets match idag! Så där kommer jag vara hela eftermiddagen!

Hoppas alla har haft en bra början på helgen!

En liten filmsnutt från dagens träning!

Agnes blev stretchad och smörjd igår efter träningen!

Likes

Comments

Äntligen Fredag!

Jag har precis slutat skolan och nu är de äntligen helg!
Tänkte berätta vad jag gjorde igår lite kortfattat. Jag red Agnes på banan. Travade och galopperade lite bommar. Något vi jobbar mycket på. De gick lite sådär. Agnes vill gärna "hoppa" över bommarna som om de vore hinder! Så vi jobbar på att få henne så lugn och avslappnad som möjligt! Vilket tar sin lilla tid. Men de går framåt!

Idag ska Agnes hoppas lite på banan! Tänkte först värma upp ute i skogen, en ganska lång uppvärmning så att hon är rejält uppvärmd! Och sen hoppa lite på banan!

Sen senare ikväll ska jag äta tacos och mysa med familjen, kolla på idol och bara ta det lugnt! Så som en Fredag ska vara!

Hoppas alla kommer ha en trevlig helg för det kommer jag ha!
Kramis❤️

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag, de är min bästa mammas födelsedag. Världens bästa mamma som alltid ställer upp, hjälper till och som alltid finns där!

Hon som hjälper mig med hästarna, skjutsar på träning, tävling, ger råd och tip. Tack för att du gör allt de möjligt för mig!

Idag när jag kom hem från skolan gick jag ut till stallet. Jag red ut Agnes en sväng i skogen och Ida red Polly. Agnes var ganska okoncentrerad idag och väldigt pigg. Det vet jag att hon kan bli när man rider ut, men de är ju för att hon tycker det är super skoj!
När jag kom tillbaka hem red jag en stund på banan bara för att fån henne att bli lite mer koncentrerad och få henne att jobba lite mer, och de gick bra!

Senare på eftermiddagen åkte vi och åt på resturang! Vi åt god mat, firade mamsen och hade de mysigt!

En bra dag dag alltså!
Kram❤️


Bästa mamma❤️

Likes

Comments

Dagens ridpass på banan gick bra!
Jag började med att värma upp ute i skogen en sväng. Sen när jag kom tillbaka red jag 40 min på banan. Hon kändes väldigt fin redan från början och lyssnade väldigt bra.
Som sagt jobbade jag mycket i trav och fick henne väldigt låg i form. Känslan ligger just nu på topp och hoppas att denna känsla sitter i länge. För hon är verkligen fin i formen just nu!

I morgon är det tänkt att Agnes får vila lite,då jag har fotbollsmatch! Den här veckan blir det lite lugnare ridning. Men det behövs ju också. Och eftersom de inte är nån tävling nu till helgen kan ju det vara skönt med lite vila nån mer dag än vanligt!


Godnatt!


Nån bild ifrån idag och även en liten film snutt från dagen träning!

Likes

Comments

Hejsan!

Det var ett tag sen nu. Väldigt längesen rent utsagt! Man kan väl säga så här, jag tappade lusten och fantasin för att fortsätta. Jag kom inte på nåt att skriva om, jag hade för mycket att göra osv.

Men nu är jag redo. De är så mycket som händer just nu som jag vill dela med mig.
Jag kommer fortsätta blogga men kanske inte varje dag. Förut blev de liksom som en press jag hade att jag skulle hinna blogga varje dag. Men nu kommer jag blogga när jag hinner och orkar, så mycket jag kan. För jag tycker verkligen detta är super kul!
Så nu kör vi!

Med mig och hästarna är allt bra. Det har ju hänt en del sen sist jag skrev. Jag har varit i Sundbyholm och tävlat och kom då hem med två vinster, jag har debuterat Msvb och nollat. Det har varit motgångar och vi har sen löst dem tillsammans! Vi har fått mycket erfarenhet och fått varit med om nya upplevelser.

Nästa tävling är den 1 oktober. Då ska jag och Agnes till Mitt hjärta hästsportförening och tävla DM. Dm går i LA och jag ska även hoppa en LB innan den!


Idag ska Agnes ridas lite på banan. Jag tänkte jobba mycket i trav och få henne mjuk och fin. Kanske jobba lite över nån bom.

Det kanske kommer nån uppdatering om hur träningen gick senare ikväll. Om inte de så kommer de i morgon!
Ha en fin dag!

Dem översta bilderna med rosetterna är ifrån Sundbyholm Summer Games! Och dem andra tre är ifrån då jag debuterade Msvb i regnsjö!

Likes

Comments