Ikväll skulle vi grilla i Enköping med mammas kusin. Av en slump upptäckte vi på vägen in att det var ju "spontan crusing" i Enköping idag. Så efter vi grillat och ätit gick jag och pojkvänen ner på stan och kollade på fina bilar :) kan säga att det var betydligt mer bilar här än i summer meet i år. Men hoppas Verkligen summer meet blir bättre nästa år. Men iaf såg vi väldigt många fina bilar :)
Sen vart vi upphämtade av min syssling som också skulle ner och fika där så vi slapp gå tillbaka. :) skönt det jag hade väldigt ont så skönt att slippa gå hela vägen tillbaka.

Och nu Påvägen hem såg pojkvänen en gammal gymnasie vän vid rödljuset inne i stan så han ringde upp honom och så vände vi och är nu på Max innan vi ska åka hemåt.

Blir längre inlägg imorgon.

Puffen sitter just nu och myser i mitt knä i framsättet med grabbarna pratar utanför.

Här ovan är lite bilder från cruisen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

sjukhuset , smärta

Vad jag hatar folk som har så bråttom och kör som idioter på vägen. Påvägen till sjukhuset var det en idiot som hade väldigt bråttom och hade noll hänsyn till resten av trafiken. Jag gick ut i vänster filen på E18 eftersom det kom så mycket bilar som skulle ut från avfarten och just då får jag en idiot som ligger så nära han kan och till och med ligger och blinkar med blinkern att han tycker jag ska gå ut i höger filen. Men undra då hur han hade tänkt det skulle jag köra in i alla bilar för att få plats då det var fullt med bilar i höger filen. Gick ut så fort jag kunde och bilen framför mig fick också kasta sig ut i höger filen så dåren kunde blåsa förbi väldigt fort. Folk som har så bråttom gör bäst att stanna hemma och undviker att utsätta oss andra för fara i trafiken. Likaså folk borde lära sig hur blinker fungerar också! Undra om dem missade den viktiga delen när dem lärde sig att ta körkort? 
Trafiken flyter på och blir mindre farlig om folk kör med hänsyn och vet hur blinkern fungerar! 

Mötet hos dietisten och gastroläkaren gick väl ungefär som väntat. Dem är inte så glada att det inte hänt nånting på vikt fronten och att det snarare gått ner några hundra gram än uppåt. Så huvudmålet iaf för mig just nu är att stoppa viktminskning. Att så fort jag drar nålen så går jag ner 200-500 gram som jag lyckas gått upp veckan som jag kört tpn. eftersom jag sen måste köra 2 dagar utan så blir det hela tiden att man får börja om från början. Så får att jag ska kunna börja träna i höst behöver jag åtminstone ha slutat gått ner i vikt och helst börjat ligga lite på plus. Men det viktigaste är iaf att man inte ligger på minus för då kommer träningen göra att man går ner ännu mer och det vill vi ju undvika. Är redan tillräckligt smal och finns inte mycket fett på kroppen tyvärr :( Börjat tröttna på att vara som ett benrangal :P dags att få lite fett på kroppen och inte se ut som man svälter sig själv. Men tyvärr är det ju inte så lätt att öka i vikt. Får 900 kcal från sondmaten varje dag och 800 kcal från tpn dem dagarna jag kör det, och sen blir det säkert några hundra kcal till av det godis,läsk och den lilla maten jag smakar ibland. Som sagt är det ju inte tillräckligt och dietisten är ju medveten att det kommer ta tid. men endå så tycker hon att det ska vara möjligt att gå upp 1 kg på 3 veckor....Det har jag väldigt svårt att se men ja mitt mål är iaf mer rimligt med tanke på tidigare veckor. att vikten ska ligga plus och iaf försöka öka 0.5 kg kanske inte på 3 veckor men om 2 månader iaf.

Dietisten tyckte jag skulle ta tag i bakningen igen och har tänkt det länge nu men har som sagt inte haft så mycket energi. Så skulle jag äta det jag bakade på dagen och sen kvällsmat på kvällen och sen försöka öka sondmaten till att börja med 40 ml/h. Det låter inte mycket men har man kört 30 ml/h länge så är alla ml mycket. Men min plan är att höja 1 ml/h varannan dag då borde jag lyckas på 3 veckor. Man måste ju börja i någon enda, även fast det inte kommer hjälpa så mycket på kcal fronten så är det en början och sen kommer det förhoppningsvis gå att öka mer och mer.


Nu ska jag ta kvällsmedicinen och sen försöka sova och hoppas smärtan och näsan håller sig under kontroll inatt så man får sova och slipper ha så svårt att andas.
Likes

Comments

smärta, sjukhuset

Natten sömn var endå helt okej men inte lika bra som natten innan. vaknade flera ggr av extrem smärta i lederna :(

Likaså när jag försökte ta sovmorgon gick det sådär eftersom man vakande hela tiden och det gjorde så ont när man rörde lederna :(

Puffen hade iaf inte bråttom ut idag så vi låg kvar i sängen till 11. Ville ta en sån sen promenad som möjligt idag för att slippa gå en extra promenad innan jag ska iväg. och eftersom vi nu går så sent på kvällen så har han ingen bråttom upp på morgonen vilket är skönt så blir det 1 promenad mindre per dag men istället blir det en längre promenad när vi går vi 11. Puffen är också en riktigt sömntuta så han har inge problem att sova länge ;) Så det är jätte skönt. Hade det varit gizzan så hade det nog inte gått.


Som sagt ska jag till dietisten kl 14 och ser inte fram emot det så mycket. inge lust att snacka om vikt och maten då det endå inte gått så mycket framåt. och vikten har inte hänt så mycket på heller. Snarare gått ner lite tyvärr. Men ja vi får se vad dem har att säga. Är ju bara ett kontroll möte för att se hur det gått med vikten och käkträningen så lär nog gå rätt så fort ;) Hoppas jag har inge lust med ett långt möte. Har ont i lederna och ingen lust alls för något besök. Men ja skönt att få det överstökat.


Önska mig lycka till på mötet kl 14!

Likes

Comments

Efter en veckas dålig sömn och så var man ju så trött så inatt sov man hela natten av ren utmattning. och puffen var duktig och sov länge också. Somnade om vid 8 igen när pojkvänen åkt till skolan och puffen och jag sov till 10 och sen somnade vi om igen och sov till 11. Väl behövt då natten innan både vart dålig sömn och inge sömn på förmiddagen.

Är nog pollen allergi som krånlgar för idag har jag inte ont i halsen iaf. Men bara så drygt att vara så himla täppt. tar ju krafterna när man inte får luft ordentligt eftersom man är så täppt och blir andfådd av att gå upp för trapporna.

igår kväll märktes det hur slut kroppen var pga av för lite sömn och vätska. För hela huvudet kändes som det snurrade och kroppstemperaturen kändes som 40 grader feber och mådde jätte illa. Men fick en kylblock och fick då ner kroppstemperaturen och sakta men säkert minskade illamående som tur var och 1 timme senare var det som vanligt igen som tur var. Usch finns inge värre än att må så illa att det känns som man ska kräkas.

Mår iaf bättre idag bara litet ont i magen och sen lederna som gör ont annars så är det en bättre dag idag.

Imorgon är det dags att träffa dietisten igen. Ser inte fram emot det mötet så mycket. Skönt att det är på eftermiddagen iaf. Så man slipper gå upp så tidigt.


Ha en forstatt bra dag i det varma vädret :)Likes

Comments

bilen, Tillbaka blick

Kollade igenom min blogg och hittade detta inlägg. Min första körlektion. Minns hur nervös jag var inför första körlektioner. Hade ju kört en del hemma men var ju endå nervös då det är en ny bil man ska lära sig köra och allt man måste tänka på. Men minns att det gick faktiskt väldigt bra och vi började med att köra i bostads område för att kolla av hur långt jag hade kommit i körning innan man gav sig ut i trafiken. Tiden har gått fort den 19 okt har jag haft körkort i 2 år!
Jag älskar friheten körkortet ger och slippa vara beroende av andra och kunna åka vart man vill.
Och nu när jag kör själv klarar jag av att åka längre sträckor utan att bli åksjuk. Hade aldrig trott sommaren 2015 att det var möjligt att ta körkortet men efter att blivit av med morfin plåstret då som gjorde mig väldigt borta i huvudet så var det möjlighet! Plus att när plåstet försvann gjorde det enda ingen skillnad i smärtan. Så jag hade haft det i stort sett i onödan och gick runt som en zombie i onödan. Men är iaf jätte glad att jag blev av med det och kunde ta mitt körkort! :)


TORSDAG, 6 AUGUSTI, 2015, 09:30
Precis nu befinner jag mig på min första körlektion på trafikskolan :) Då mitt tillstånd går ut i okt ska jag satsa på att ta körkortet innan det och vore skönt att ha det klart innan operationen också. Så nu hoppas jag natten varit lugn och att jag sovit bra utan smärta eller illamående och att morgonen blir lugn utan illamående. Laddade upp med två näringdrycker innan jag gick och la mig igår kväll för att försöka hindra illamående och magsmärtorna som kommer ibland. Förhoppningsvis så funkade det :) Håll tummarna att körlektionen går bra har kört lite i trafik hemma så det ska nog gå bra och är ju en automat bil så behöver ju bara koncentrera mig på trafiken och gasa och bromsa.Ha en bra dag! Ska försöka bättre mig med bloggandet :) Har två överaskiningar kvar att meddela om vad som händer under hösten :) 1 av dem var att jag bestämd mig för att ta körkort så nu är det två överasskningar till som kommer fram så småningom.

Likes

Comments

Börjar med att skriva att jag skulle ha lagt ut bilder och en film från våran kvälls promenad igår kväll men nouw var inte på min sida utan krånglande bara. så antingen kommer det inlägget ut ikväll eller så blir det nya bilder om himlen är ännu finnare ikväll. så ikväll kommer det iaf ut ett till inlägg om nouw är på min sida.

Men i vilket fall var natten ett helvete. hade jätte svårt att sova eftersom jag var så himla täppt så kunde knappt andas fast jag halvsatt och sov. illa nör inte ens nässpray funkar. och jag som typ enbart andas genom näsan efter att käkarna satt ihop så länge kommer det inte naturligt längre att andas genom munnen. Så går det inte att andas genom näsan blir det väldigt jobbigt och sömnen blir lidande. Enda sättet när man är så täppt är att ställa sig upp och då om man har tur brukar det bli lite lättare att andas efter ett tag och man kan då lägga sig ner igenom och då lyckades jag sova några timmar iaf. har blivit dåligt med sömn sista tiden pga av smärtan i lederna och käkarna. Så inatt hoppas jag det blir lite bättre sömn.

Men i vilket fall hade jag lite ont i halsen imorse känns inte riktigt som hals ont utan bara att man är torr och det kliar i halsen och det inte hjälper att dricka bort det så vet inte om det är förkyllning på gång hoppas verkligen inte det utan att det bara är pollen som krånglar. Kör med kortison spray och varvar med vanligt nässpray så kanske man kan andas. nu efter att stått upp typ 1 timme efter nössprayen så kan jag nästan andas normalt när jag halvsitter i sängen vilket är jätte skönt. hoppas det håller i sig. så drygt att vara så täppt att man knappt får luft ;/


har inte så mycket mer att skriva just nu. Så skriver mer sen när det finns nå mer att skriva eller så dyker det bara upp ett bild inlägg ikväll.

apotea

Likes

Comments

puffen❤️

På förra promenad passade jag och puff att gå förbi hos mormor och morfar och låta han springa av sig lite när det nu inte var varmt ute längre utan var mullet och just då upphåll från regn. Han fick först springa av sig lite och busa med bollen sen varvade vi inkallning och bus. Han tröttnade på att springa efter bollen ett tag så körde lite inkallning med honom och han är ju så duktig❤️
Ska sätta upp agility banan i veckan om det är inte blir så varmt och träna med honom :) men då gäller det ju att det inte är sol och varmt ute ;)

Nu ska vi gå ut på kvälls promenad och just nu regnar det inte så hoppas det håller sig så hela promenaden. För både jag och puff hatar regn!

Likes

Comments

smärta

usch vad jag hatar mina leder just nu :( vill ha ett smärtfritt liv nu utan att behöva ha så ont så det är svårt att sova eller man inte vet vad man ska ta sig till för varje liten rörelse gör ont :( och när man väl lyckas sova några timmar i sträck får man betala ett högt pris för då gör det sjukt ont att röra benen för höften och knänen gör så ont. och vaknar man inte av det så vaknar man av att man legat för länge på sidan så käkarna gör sjukt ont så ingen bra kombo med smärta just nu. Vill börja med den reuma medicinen jag hade förut för då hade jag inge ont alls i lederna men chansen är väl tyvärr liten att lökarna går med på det tyvärr :( så ja det är väl bara att stå ut med att det bara gör mer och mer ont i lederna.

ska väl antagligen till reuma på återbesök i höst så får ta upp det då om det är lika jobbigt med lederna då som nu.

ibland önskar man att man bara kunde koppla bort den delen av kroppen som gör ont så man slipper smärtan bara för en stund. För att gå runt med daglig smärta kan göra vem som helst galen. Det är extremt utmattande att gå runt med daglig värk som ibland utomstående inte förstår som inte varit i samma situation själv, Bara för att man inte orkar göra nånting betyder inte det att man är lat utan att man har tillräckligt med smärtan för att ta sig genom dagen. Min största dröm just är att vakna en morgon utan någon smärta alls. Tänk vad skönt att bara få åtminstone en smärtfri dag hade ju varit underbart just nu. Slippa ha ont, slippa ha så lite ork att det känns som kroppen just nu bara går på automatik. Att sova någorlunda bra gör ju att man orkar att stå ut med smärtan lättare men blir sömnen lidande så blir ju allt tyvärr så mycker jobbigare.

Om bara sjukdomarna och smärtan också kunde ta semester på sommaren hade ju varit underbart! Men tyvärr så funkar inte riktigt det så.


Men det iaf fint väder och varmt ute så nånting bra iaf :)

Nu är det dags att gå ut med puffen och sen ska vi åka och handla och sen blir det bara att ta det lugnt resten av dagen.


Likes

Comments

cysrofix

När cystofixen åkte ute för drygt 2 veckor sen( åkte ut 19 juni) så började jag skriva ett inlägg om hur det gick till när den åkte ut dagen efter, men hade glömt publicera det. Bättre sent än aldrig ;) ska som sagt börja ta tag i bloggandet igen känner att jag behöver skriva av mig lite och få ner allt i text. Men vi börjar lite lätt med ett inlägg som redan var klart.

Hållet efter cystofixen har läckt bra. slöt sig fort som det skulle så det var skönt. Men det är lite störande att det blivit som en grop där cystofixen satt. Det röda runt hållet har inte försvunnit helt ännu hoppas att irritationen efter kateter ska försvinna helt snart. Men annars så ser det fint ut som tur är. Bara att allt röda måste försvinna innan man får bada.

20 juni

har inte orkat tagit tag i bloggandet men ska nog göra det snart och skriva ihop lite om eftervården och hur det gick dem första veckorna efter operationen. Men detta inlägg handlar om hur cystofixen bestämde sig för att åka ut på egen hand.

igår innan jag skulle gå ut med puffen så skulle jag bara byta förbandet vid cystofixen då det blivit blött efter jag duschade men ja det gick inte så lätt som jag hade väntat mig. när jag börjar dra bort plåtret lite löst känner jag att det känns och ser lite konstigt ut på slangen och att den är längre ut än vad den ska. då var kateter redan påväg ut men jag hade ju väntat mig att det skulle vara vatten kvar i ballongen men det var det inte. så jag drar ut den sista biten lite försiktigt och sen har jag hela kateter i handen och ser att ballongen är helt platt.. så antagligen var det hål i ballongen eller så har det dunstat så mycket vatten. och sen är andra frågan hur länge har ballongen varit tom ? jag tror den har iaf varit tom ett tag och när jag bytte förbanden i fredags åkte slangen ut en lite bit för jag hade väldigt ont under helgen och all smärta försvann när den försvann. inte så konstigt att det då gjorde ont med tanke på att slangen nog inte en låg i blåsan i helgen utan en bit upp i kanalen. Men nu är den ute iaf och jag behöver inte bry mig mer om det. jag som var så orolig hur ont det skulle göra att dra ut cystofixen är ju lättat nu när det är gjort och tur i oturen gick det ju väldigt lätt endå, även fast jag fick lite panik när den var påväg ut och förväntade mig en flod av urin när slangen åkte ut men som tur var så läckte det knappt ut nånting och hålet verkar ha läckt ihop bra. Nu ska bara det stora granulomet och den röda irrterade huden läcka ordentligt.


påvägen till uppsala sa jag till pojkvänen att det är konstigt att ingen från sjukvården har hört av sig ang cystofixen att den ska ut och det komiska är att när vi satt i väntrummet i uppsala ringer dem från reuma och undrar om en tid för att dra ut cystofixen, då svarade jag att den är redan ute nu :P

jag trodde det var mer slang på insidan men ungefär där jag håller mitt finger så lite är det på insidan. och som man ser på bilden så är ballongen helt tom.

Likes

Comments

käkoperation , käkledsproteser, cysrofix

Vi skulle ha rullat ner till op och varit där kl 7.45. Men nu kom dem in och sa att det tillkommit nånting så operatören skulle komma upp och prata med oss på rummet. Får se hur långt tid det tar innan han dyker upp. All försening som uppstår gör ju operation blir klar senare och senare inatt. Dem räknar med minst 10 timmar om allt går som det ska men uppstår det komplikationer eller är krångligare så tar det nog 12-16 timmar. Plus att innan dem kan starta operation ska man göra all narkos förberedelse och sövas vilket kanske också tar drygt 1 timme. Tur dem ska byta cystofix idag då det är stopp i den.

Känner mig än så länge ganska lugnt. Känns fortfarande inte helt verkligt. Men när man rullas ner lär man nog börja bli lite mer nervös. Jag är just nu mer orolig för sövning än operationen och att dem ska stänga av tpn under operation. Men jag håller tummarna för en bra narkosläkare och en öron hals doktor + att jag har min pojkvän med in enda tills jag somnar så det ska nog gå bra.

Och denna gång verkar dem ha koll på allting så jag tror detta gällande smärtlindring också kommer gå bra.

Nu håller jag tummarna att operatören kommer snart!

Likes

Comments