Godmorgon! ÄNTLIGEN har jag en riktigt bra dag och jag är så sjukt peppad på den här veckan! Vaknade utvilad imorse och vi har myst på massor framför musikhjälpen, sjukt viktigt ämne i år förövrigt. Precis varit ute på en promenad med vagnen så Theo ligger och sover nu och jag sitter och jobbar. Efter lunch ska jag gå och fika med föräldragruppen (det har jag dock haft ångest över sen jag tackade ja men idag känns det faktiskt helt okej) så det blir bra för både mig och Theo att få komma ut lite.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har verkligen haft riktiga skit dagar senaste veckan och det är så jobbigt. När jag mår så dåligt psykiskt vilket gör att jag stressar över att ingenting funkar och då får jag dålig hy och när jag får dålig hy mår jag ännu sämre så allting har blivit en ond cirkel. Har även stressat jätte mycket över julen och julklappar vilket är hemskt för det blir så varje år och jag lär mig helt uppenbart inte. Har i alla fall lagt all min energi på Theo och fokuserat på att ta hand om honom till 100%. I lördags mådde jag lite bättre så vi dressed up och var på julbord med familjen vilket var trevligt. Nu ligger Theo och sover i vagnen och jag ska alldeles strax jobba lite för jag har mycket som jag vill ta igen efter de här dagarna.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag skrev igen och anledningen till det är att jag mått riktigt dåligt psykiskt så det jag har fokuserat på har varit att ge Theo allt han behöver. Har inte känt att jag lyckats prestera som jag vill och har mött massa motgångar gång på gång vilket gjort att jag mått riktigt dåligt. När jag mår så dåligt blir ingenting bra. Jag har känt mig som en dålig sambo, dålig mamma och ja helt enkelt en dålig person. Parallellt med alla de här dåliga känslorna har jag jobbat väldigt mycket med min sociala fobi, jag har gått på promenader utan hörlurar, gått in i affärer utan Filip, varit på babycafé och igår var vi även på föräldragrupp men dit var Filip tvungen att följa med.

Jag skäms inte över min psykiska ohälsa och jag tycker att det är viktigt att prata om just det ämnet. När jag var yngre tyckte jag att det var jobbigt för jag visste inte vad som hände och varför jag mådde som jag gjorde. Nu vet jag att det kan vara så. Jag vet att jag vissa dagar bara vill ligga i sängen och det är något jag fått lära mig att hantera medan jag vissa dagar faktiskt kan må väldigt bra och känna mig nöjd med livet och tillvaron men det kan slå om på 30 sekunder och allt kan bli ett helvete helt utan anledning.

När jag var yngre (okej jag var typ 15) skämdes jag nästan över att jag hade daglig ångest och var väldigt deprimerad och nere för det var ju bara något man (läs mina klasskompisar) skämtade om och om man var deprimerad eller nere så var man emo. Jag kommer ihåg att jag väldigt ofta blev kallad för just det, emo alltså. Redan när jag var 11-12 år började jag bli kallad emo. Jag kommer också ihåg hur hårt det lilla ordet tog och hur ont det gjorde. Jag kunde ju inte påverka att jag mådde som jag mådde precis som att jag idag inte kan påverka hur jag mår. Jag kan försöka göra saker som får mig att må bra men man kan liksom inte alltid fly från sig själv.

Ibland sitter man bara där alldeles ångestfylld. Med tårarna rinnande ner för kinderna och hyperventilerar och skakar av ångest samtidigt som man upprepar något av alla mantran man fått lära sig, till exempel "andas i en fyrkant". När jag var yngre tog jag till alkohol för att lindra ångesten och för att våga prata med folk. Ni hör ju, det är inte hållbart.

Från att jag var 10 år har jag alla mina år i skolan mått riktigt dåligt och blivit sviken av vuxna gång på gång. Lärarna svek och kuratorn svek, jag skrek efter hjälp och det var så tydligt att jag mådde dåligt men de sket fullständigt i mig. Jag slutade gå till skolan och sket fullständigt i allt. Min största rädsla nu är att Theo ska behöva gå igenom någonting som jag igenom i skolan och att han ska behöva må som jag har gjort.

Likes

Comments

Hade en superbra helg hos släkten. Klädde julgranen, julpyntade och dekorerade pepparkakshus. Igår gick vi på skyltsöndag och kikade på allt folk, det var verkligen helt galet mycket folk, och sen åkte vi hem mot Umeå igen. Nu ligger Theo och sover på mig och jag tittar lite på youtube samtidigt som jag jobbar. Ska strax käka lite lunch och sen jobba lite mer, gäller att passa på när Theo sover. Målen för veckan är satta och jag SKA nå dem.

Likes

Comments

När jag var yngre älskade jag julen för då kom äntligen mammas kusiner hem och var hemma i flera dagar. Alla samlades och var glada, vi åt god mat, tomten kom och allting var bara allmänt mysigt. Julen när jag var 14 år tyckte jag inte att det var kul längre för då hade morfar dött på hösten och det var inte samma sak, nog för att det fortfarande var mysigt men det var en annan grej. Två jular senare var det ännu mer värdelöst då farmor hade dött och jag hade en riktig skitperiod i livet. Sen dess har jag inte känt någon riktig glädje inför julen men nu i år känner jag äntligen en längtan efter julen för att det ska bli kul att få "börja om" och få ge Theo massa mysiga jular.

Likes

Comments

Igår for vi upp till Piteå för att hälsa på delar av min släkt i helgen. Kommer bli riktigt mysigt, Theo blir uppassad och gullad med så det räcker och blir över (skämt åsido). Har precis sett på julkalendern och nu sitter jag och slötittar på teven och dricker kaffe. Satte upp nya mål för den här månaden igår och det är ännu högre än förra månaden, so lets slay.

Likes

Comments

Wow wow wow vilken månad som varit. Jag har stött på motgång efter motgång men ändå kämpat framåt. Jag tog mig inte hela vägen men jag siktar uppåt igen den här månaden och jag SKA ta mig hela vägen. Nu i november har jag gått på babycafet och utmanat min sociala fobi. Theo har fått sitt tre månaders vaccin vilket skar i mammahjärtat och tårarna sprutade från både mig och Theo. Allting fortsätter flyta på i vardagen och det börjar äntligen bli lite rutiner trots att Theo vägrat sova ordentligt nattetid sen han fick vaccinet.

Likes

Comments

Efter tremånaders vaccinet har Theo knappt sovit på nätterna. Han har snittat 3 timmar sömn per natt och vid sex har han somnat av utmattning och sovit 2-3 timmar till så det är där jag lyckas få min sömn. But gotta keep up the good job så idag väntar roliga möten, lunch med pappsen och ikväll blir det hockey.

Likes

Comments

Igår var jag som de flesta andra måndagar hos min samtalskontakt på unga vuxna och pratade. Börjar faktiskt komma riktigt bra överens med henne nu när vi setts några gånger och jag börjar öppna mig lite. Idag är det tisdag och jag är tröttare än någonsin. Theo har sovit cirkus 3 1/2 timme inatt vilket betyder att jag har sovit alldeles för lite för att vara en fungerande person men what to do, tacka f*n för kaffe. Nu på morgonen väntar ett roligt möte så det blir kul!

Likes

Comments

Godmorgon underbara måndag! I helgen har vi bara myst massor. I lördags hade vi gäster av Sara och Sven vilket var hur trevligt som helst och igår var jag och käkade lunch med Moa, kollade lite på julklappar och sen var vi till Filips pappa och käkade middag. Nu sitter jag, as usual on mondays, och planerar veckan och sätter upp mål. Skyhöga mål för de här sista dagarna i November så det ska bli kul att se hur långt jag tar mig!

Likes

Comments