View tracker

Amanda Tipsar, Musik

Har konstant lyssnar på The Weeknds nya album sen det släpptes. Älskar hela albumet och tänkte bara tipsa om det. Kan säga att det är ett album värt att lyssna på :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Livet, Resor

Sitter nu på tåget på väg hem från Stockholm. Blir alltid lika sad att lämna när jag vill stanna haha!

Var i Stockholm först på intervju och sen spontan kollade jag en lägenhet så nu håller jag alla mina tummar och tår att det ska gå!

Likes

Comments

View tracker

Amanda Tipsar, Musik

Okej har så svårt att sova vissa kvällar/nätter och har börjat försöka koppla av med lite, vas ska man kalla det? Pianomusik eller klassiskt, jag vet inte. Men det hjälper mig att koppla av och har faktiskt somnat en gång medan jag lyssnat på det och inte för att det är tråkigt eller dåligt utan för det är avkopplande och lugnande på något sätt. Har verkligen fått upp ögonen för pianomusik these days!

Tipsar verkligen och dessa två är de jag spelat mest just nu! :)

Likes

Comments

Bokrecension

Titel: Outsiders
Författare: S.E. Hinton

New York på 1960-talet. Det handlar basically om det tuffa området i Eastside. Det finna två typer av människor, snobbar och greasers. Det är mycket gängbråk och texten under är vad som står på baksidan av boken.

"New York på 60-talet. Ponyboy Curtis, hans bröder och kompisar växer upp i ruffiga Eastside. Det gäller att vara tuff och hård så att ingen kan komma åt en. Men Ponyboy är trött på att ständigt oroa sig för att någon ska hoppa på honom eller att han borde ha kniv med sig. Önskan om ett annat liv växer sig starkare. Ett liv där gängbråken på rivningstomten mellan snobbarna från Westside och rövarna från Eastside inte existerar."

Och såhär står det på baksidan av filmen som jag också har.

"Tulsa, Oklahoma, i mitten på 1960-talet. En plats där klasstillhörighet präglar ungdomars uppväxt. Skillnader mellan de unga från välbärgade familjer och de mest hopplösa framtidsutsikter är påtagliga och konflikter mellan de rivaliserande grupperna tillhör vardagen. En kväll utbryter ett slagsmål mellan de båda gängen där en yngling från de fina kvarteren dör av ett knivhugg. Två unga män från fel sida av stan, Ponyboy ovh Johnny, tvingas fly till en övergiven kyrka. Där får de tid att reflektera över vad som hänt och beslutar sig för att återvända och ta konsekvenserna av den ödesdigra kvällen. Oavsett vilka konsekvenserna än blir..."


Jag läste denna bok i skolan först på högstadiet och jag fastnade så jag köpte hem boken själv och läste om och om. Dom man ser är den väldigt använd för jag har läst den så många gånger och till slut önskade jag mig filmen så den fick jag och sitter nu och kollar på den samtidigt som jag tänkte 'jag ska skriva en bokrecension om denna'

Jag gillar både boken och filmen och av mig får den 5/5

Jag rekommenderar denna bok till alla som gillar att läsa! :)
Funderar även på att börja skriva lite bokrecensioner eftersom jag gillar att läsa :)

Likes

Comments

Film och TV

Tror ingen har missat trailern för Beauty and the Beast! Alltså hur bra verkar den inte vara? Älskar den tecknade versionen av denna film och tror jag kommer älska denna lika mycket. Gillar att dom har Emma Watson i huvudrollen, hon är en grym skådis.

Likes

Comments

Livet

Har varit lite MIA dom senaste dagarna och har ingen förklaring. Har bara haft sån torka och inte vetat vad jag ska skriva. Jag ska försöka ta tag i det igen och komma på lite blogg inlägg och komma tillbaka! Back on track som man säger haha!

Likes

Comments