Nu har det gått en vecka sen jag skrev sist. Två vägningar och en nattpermission har jag betat av under den veckan. Idag var pluset på vågen nästa ett kilo och jag kände mig ganska nöjd med det resultatet. Det resultatet ledde också till att jag får TVÅ nätter hemma i helgen. Ska bli så himla skönt!

Permission som jag hade fredag till lördag gick bra. Vid fyra satte jag min fot inne på hallen för första gången på fyra månader. Insåg då hur mycket jag har saknat det. Var där en stund och sedan hade jag myskväll med mamma och syster framför "Djungelboken".
En halvtimme av lördagen ägnade jag åt att gråta av frustration. På kvällen, när jag var tillbaka på avdelningen, kom ångesten och frustrationen tillbaka så jag satt på rummet och grät.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Söndag 8 oktober 2017 och jag fyllde 22 år. I maj sa jag att jag skulle ha en grym 22 årsdag, hemma och med en ätstörning utan vidare makt. Hemma var jag men enbart på en permission. Dagen uppnådde inte de förväntningarna jag hade i maj men den uppnådde förväntningarna som jag satt i lördags.

Pappa hämtade mig 08.00 igår och vi åkte hemåt och åt frukost hela familjen. Åkte med när mamma skjutsade syster till stallet och klappade lite på M. Hemma igen så käkade jag mellis med mamma. Min enda önskan för dagen var att vi skulle åka och grilla korv ute någonstans. Vid lunchtid packade vi ihop korv, bröd och dricka och åkte upp i skogen. Engångsgrillen fungerade såklart inte men vi fick dela med några andra så jag fick min korv med bröd tillslut och det var jättemysigt.

15.30 fikade vi i uterummet - riktig vaniljglass med banan och hallon - som var supergott.
Lite kaningos och chillande gick tiden fort och det var dags för middag. Grillad fläskfilé, ugnsbakad sötpotatis och svampsås som var riktigt gott.

Vi rundade av kvällen med lite kortspel och började sedan kolla på en film. Ett gott kvällsfika intogs också innan jag kröp ner i sängen.

På bordet imorse låg det även två fint inslagna paket. Hade varken önskat eller förväntat mig att få någonting. Men det jag fick var en matlåda i glas, en skål från "Matheus" och ett kort där det stod "valfri aktivitet" när jag kommer på nått jag vill göra.

Även fast jag sa i början av veckan att jag skulle skjuta den som sa grattis till mig så är jag ändå nöjd med dagen. Hade ingen födelsedagsfeeling alls men det var mysigt att umgås med familjen hemma och fira sådär lite lagom. Helst av allt så skulle jag ha velat vara ute och dansat hela natten men det får jag ta längre fram.

I år precis som de två föregående åren så får man göra det bästa av situationen och jag hoppas innerligt att födelsedagen nästa år kommer firas lite extra för att ta igen.

Likes

Comments

Från tisdag förra veckan till tisdag denna veckan har jag inte fuskat eller lämnat en enda gång. Ätstörningen skrek till mig att vågen skulle visa världens största plus. När jag ställde mig på vågen så var min första tanke "är det här ett skämt?". Det var inte ens ett kilo plus, den visade 0,6 kilo plus. Där fick jag verkligen bevis på att ätstörningen luras och att kroppen inte är konsekvent. Ibland är det ett större plus och ibland ett mindre.

Jag har efter tisdagen fortsatt att äta 100% utan att fuska och det känns faktiskt hyfsat bra. Nu ska jag hålla i det här så kommer jag snart komma härifrån.

Likes

Comments

I måndags var jag på min första bildterapi på CFÄ med T. Har efterfrågat det här i ett par veckor och i måndags drog vi igång. Jag kommer vara där måndagar 15.00-16.00 och onsdagar 13.15-14.15. De här två dagarna har jag bokade varje vecka fram till vecka 52, så alltså resterande del av året.

I måndags gick vi igenom lite vad bildterapi handlar om och jag fick berätta hur min situation ser ut. I onsdags pratade vi förväntningar och jag fick mål lite. I onsdags mådde jag dock inte bra så de mesta av vad vi sa är bortglömt. Vi kom in på lite jobbiga saker så jag tror att jag stängde av.

Jag hoppas och tror att bildterapin kan bli till hjälp på vägen mot friskhet och det känns bra att jag har så pass många tider inbokade.

Likes

Comments

Slog upp ögonen 07.31 imorse och var så himla nöjd. Det var första natten sen jag kom hit som jag har sovit utan att vakna en enda gång. Vaknade utvilad vilket var underbart.

Idag har jag tagit livet med en klackspark. Ångesten finns med mig hela tiden men jag låter den inte komma när för det blir för jobbigt. Nu finns det bara ett mål i mitt huvud och det är att få komma hem. Jag tänker göra det som krävs för att komma dit men det som gör mig ledsen är att min motivation till att fortsätta är att jag kan gå ner lika snabbt igen när jag är hemma. Inte riktigt den motivationen resten av omvärlden vill att jag ska ha. Men det är det som håller mig igång och förhoppningsvis så ändras det till att jag fortsätter även hemma.

"Äter du 100% så blir det permission nästa vecka", det var B's ord på gårond i tisdags. Hittills har jag hållit min del av avtalet. 100% varje mål, varje dag och så ska det vara fram till på tisdag också.

Nu går ögonen snart i kors så ska dejta sängen om en liten stund.

Likes

Comments

Som vanligt var tisdagen jobbig. Det blev fel hela dagen igår och jag i princip grät mig igenom dagen. Började dagen med vikt där jag fick en smärre chock, ett plus på över 2 kg. Ångesten kom inte där och då men började gråta av minsta lilla grej resten av dagen. Antagligen för att jag gick runt i en ångestbubbla som det gick hål på hela tiden.

B och teamet kom in på gåronden och pratade. Tårkanalen brast när jag inte fick någon permission även fast jag har skött maten nästan 100% hela veckan och gått upp i vikt. När de hade gått ut satt jag och grät ganska länge innan A fick mig att komma ut och äta mellis. Samlade ihop mig men sen brast det igen.

Nästa flod kom vid melliset då jag inte fick välja smak på näringsdrycken och de hade tinat den för att "det går inte att äta den annars, det tar alldeles för lång tid". Bullshit. Blev så himla arg och ångesten kom tillbaka så hjärtat slog som fan och jag skakade av ilska. A pratade med mig och lyckades lugna mig så tillslut åkte melliset ner.

Igår var dagen så allt gick emot mig men idag känns det lite bättre. Lämnar tisdagen bakom mig och börjar om idag.

Likes

Comments

Oändlighet. Evighet. En början utan ett slut.

Ge mig ett mål som jag kan jaga. Nu jagar jag i tomma intet och det gör mig galen. Hur långt fram är målet? Kan jag röra vid det? Är det nåbart?

Just nu känns det som jag bara famlar utan att vet vart jag riktigt ska. Det är nått som gör mig galen. Igår bröt panikångesten ut, dock tror jag det behövdes. Det var något som jag hållit inne länge och tillslut gick det inte att hålla tillbaka. Men lika snabbt som det kom slöt jag in den igen.

Idag vill jag bara ge upp men ändå är det någonting som gör att jag fortsätter kämpa. Måltid efter måltid. Näringsdryck efter näringsdryck. Tugga, svälj och repeat. Varför jag gör det vet jag inte riktigt. Kanske för att jag vet att även fast målet är otydligt som finns det där någonstans. Dit kommer jag komma men hur mycket famlande jag måste göra det vet jag inte. Men innan jag hittar mål så får jag fortsätta famla. Ge inte upp Emelie, det kommer vara värt det i framtiden. Andas.

Likes

Comments

En onsdag som börjar gå mot sitt slut. Imorse hade de en konferens med en BG och C från CFÄ för att rådgöra hur de ska hjälpa mig på bästa sätt. Det blev absolut inte som jag vill ha det.

För det första räknade de ut att på de senaste fyra veckorna har jag gått upp totalt 0,3 kg, vilket är nästintill ingenting. Fyra veckor med slit i onödan. Personalen tog på sig att de har gett mig lite för mycket frihet och eget ansvar vilket uppenbarligen inte har fungerat men de har inte insett att det var en sådan liten viktuppgång. När vi pratade om det så kändes det så jävla frustrerande.

Åtgärden av det här blev då att gå tillbaka till fyrkantigheten. Personalen kommer göra iordning alla mål. Jag kommer ha en personal med vid alla mål. Allt på tallriken ska ätas upp varesig jag tycker om det eller inte. Äts det inte upp så SKA det var näringsdryck som ersättning. Tre näringsdrycker ska ner varje dag.
Allt det här står uppskrivet så alla vet vad som gäller. Personalen som sitter med mig ska vara sådana som har koll och vet. Det var det enda som jag tyckte var bra. Det värsta som finns är när det kommer någon ny som säger nått annat än vad som gäller.

Efter att de meddelade mig det här så har jag inte sagt ett ord till personalen. Jag har gråtit och varit irriterad.
Nu sitter jag i fönstret och tröstar mig med lite celsius innan kvällsfikat.

Likes

Comments

En ätstörning som jublade över resultatet på vågen men en Emelie som har gråtit flera gånger under dagen. Fan. Hade inte tappat lika mycket som efter förra permission men det var ändå för mycket för att inte få någon permission nu till helgen.

Ytterligare ett nederlag och en vecka längre instängd härinne. Jag fattar inte ens hur jag kunde gå ner? Maten har inte varit 100% hela tiden men det har inte gått käpprätt åt helvete. Jag har ätit betydligt mycket mindre förut och ändå gått upp. På den här matlistan plus två näringsdrycker så får jag inte ihop hur jag kunde gå ner.

Nya tag. Nu börjar vi om som L sa. Lägger till en näringsdryck på kvällen så att jag kan klara en permission utan att gå ner.

Likes

Comments

Startade morgonen med äppelgröt toppat med vaniljpropud framför lite youtube. Satt sedan med mamma medan hon åt frukost. Fördrev förmiddagen med att vika tvätt och sedan käkade jag lunch.

Vid 12.15 hoppade hela familjen in i bilen för att åka till Skurberget och spela minigolf. För första gången i världshistorien tog jag hem segern.

Vi var hemma igen lagom för mellisdags. Slängde ihop en smoothie och en kopp kaffe. Medan jag åt spelade vi en omgång kort.
Satt i uterummet framtill middagen och åt även den därute. Mamma och pappa kom ut med varsin kopp kaffe och vi satt och pratade innan det brast för mig. Några tårar fick falla, det behövdes. Tankar på att åka tillbaka, tisdagens vägning och ambivalens snurrade i huvudet.

19.24 var jag tillbaka på avdelningen och har sedan dess ätit kvällis och suttit i korridoren och pratat.

Likes

Comments