Jag har alltid i baktanken att aldrig ropa hej innan målgång men hey! Jag och Kajsa har hittat ponny! Hon ska besiktigas nästa vecka! Ett fint brunt smäckert sto med riktigt fina kvaliteér!

Vi skulle ju haft hemma ett svart sto men hon blev ju skadad några dagar innan besiktningen. Så jag tänker varken visa bilder eller filmer på förhoppningsvis våran bruna donna förens efter vi fått hem henne!

Valet stod iallafall mellan henne och en femårig Welsh cob, och tillslut valde vi den som vi fick för bäst pris utöver vad ponnyn gjort och utbildningsnivå, och då fick det bli stoet.

Detta är något jag gör utöver mina egna ponnyer som jag har med min syster för att jag tycker det är enormt roligt att göra tillsammans med Kajsa och jag får fler timmar i sadeln så det blir såklart för min egen vinning! Vi kommer ha enormt kul med denna ponnyn tror jag och så fort hon börjar stärkas i kroppen ska vi ut och tävla!


Sålänge får ni en bild på mig och Hero när vi var hemkomna efter hans första pay and jump som han nollade i söndags! :)

Likes

Comments

Lill-mimsan ska ju såklart också få sin beskärda del motion. Idag blir det promenad på hårt underlag.

Likes

Comments

En styck okomplicerad ponny ;)

Han skötte sig exemplariskt hela tiden och hoppade allt utan att blinka. Sen var det lite diskussion angående framåtbjudningen, men så fort han börjar känna sig bekväm med att åka iväg så vet jag att det också kommer komma! Det kommer bli en kanonsnäll tävlingsponny som kommer ställa upp på allt i alla situationer i framtiden tror jag, även för den orutinerade ryttaren. Jag kände själv idag att Hero ville sköta det mesta själv redan nu ;)

Likes

Comments

Idag är det "pay and jump" dags för Hero och det känns kanon att få komma ut på något. Januari och februari känns som en enda lång väntan att tävlingssäsongen ska dra igång tycker jag, så då är det roligt att stallarna runt omkring här anordnar lite egna små tillställningar. Det är bra för Hero att komma iväg och hoppa på annat ställe. Hoppar 60 cm med honom och endast en runda. Det räcker gott och väl när man bara ska få honom att tycka detta är roligt!

Men först och främst innan allt det roliga. Vi åker inte förens 11:40 så jag har en del att göra innan. Klockan nio vill jag vara i stallet för att fixa grejerna till Mimmi och Hero, sedan ska heros grejer putsas och göras fint, samt hästen förstås, han ska också bli fin. Oavsett om man bara ska iväg på en sån här liten grej vill jag aldrig tappa tjusningen med att få putsa och greja innan så man ser prydlig ut. Jag tycker det är så mysigt, framförallt när man har något att se fram emot. Annars händer det sällan.

Efter Pay and jumpen så ska allt lastas ur och ställas iordning och efter det drar jag nog och gymmar en stund för att senare ikväll dra på hemmafest. Jag är dock nykter och kör bil, ska hem tidigt för söndagen väntat massor med roligt så hästarna ska tas om hand tidigt på morgonen ;)

Likes

Comments

Det är helt otroligt vad en bra träning kan göra med humöret! Hero var verkligen kanon idag och skötte sig exemplariskt! Jag själv också faktiskt, mitt huvud var på min sida idag och inga nedtryckande tankar eller enorm känsla av prestationsångest. Vet ni hur skönt det var att bara koppla bort huvudet och rida på riktigt, rida på min känsla och hjälp av tränare. Det kändes faktiskt som om det bara var jag och tränaren i manegen när jag red. Successivt lär jag mig att koppla bort allt runt omkring mig.

Men hur som helst, Hero har hoppar bana och hoppat kombination för första gången, vilket han gjorde med bravur. Jag glömmer ibland att han är så grön som han är när det kommer till hoppningen så ibland blev det lite halvdan parrering från min sida, men det var bara att komma igen och göra rätt. Hjälpa honom bättre att förstå vad som förväntades av honom och vad uppgiften var. Bom-arbete och småhinder gör han riktigt bra men hans självförtroende sviktar när det blir "riktiga" hinder och då ska jag vara där och övertala honom. Vilket gjordes riktigt bra kände jag.

Sen från en sak till en annan börjar det kännas som om man rider i lite mer uppförsbacke. Sist så hade jag hela hästen i handen och hans bakben hängde inte med, men stundtals idag kände jag att vi lyftes lite uppåt och sprången blir ju väldigt annorlunda och bättre då. Kul att känna att det finns lite krut i honom iallafall!
Och på tal om krut, han fick sitt första brall-ryck idag och jag kan inget annat än att se positivt på det. Han skuttade till och tog några luftiga galoppsprång, frustade och så var det över, han såklart mycket nöjd och jag skrattandes.
Det börjar verkligen hända grejer med honom nu och på lördag är det pay and jump dags för honom!


En mycket trött Hero, som jag tror verkligen kände sig duktig idag! Tyvärr blev det ingen film, såklart när det går så bra. Men ni får se film på lördag när vi hoppat pay and jump istället :)

Likes

Comments

Finns det något som jag är enormt taggad för hela tiden är att bli bättre på att rida, jag nöjer mig inte med att bara vara duktig för jag vill bli bäst. Då tror jag det viktigaste som finns är att våga inse och jobba med sina svagheter. För mig har det alltid varit väldigt enkelt att se vad jag inte gör bra och vad jag måste träna på, vilket är bra, sålänge man vågar berömma sig själv ibland också för vad man gör bra.
Just nu är mitt största mål att stärka min bål och rygg så jag lättare orkar hålla mig upprät i sadeln och inte falla fram. Då lämnar jag ingenting åt slumpen. Så nu både gymmar jag och har det i baktanken varje ridpass. Jag har inte haft problem med det förut utan det är en olat jag fått under senaste tiden, att jag är rak i ryggen men framåtlutad. Detta ska det blir bukt på snabbt och effektivt och jag kanske får magrutor på köpet ;)

Sedan är det handen. Jag har alltid för det mesta haft en fin och lätt hand med mjuk kontakt. Det är både till min fördel och nackdel, då jag ibland kan tappa kontakten i tygeln. Men det största problemet är att jag gärna kör barnvagn, att jag lägger handen lodrät med andra ord. Då förstör jag mycket kommunikation oavsett om jag har lätt eller hård hand. Det är också något jag behöver träna på, eller egentligen inte träna på då det är en väldigt enkel grej att bli av med då det också är lite av en olat jag haft. Så vi bestämmer det på en gång nu va? Inget mer barnvagns-körande.


Jag vet så innerligt hos mig själv att dessa olater kommer vara som bortblåsta inom detta halvår för att jag vet hur mycket jag vill detta. Jag har exempelvis haft problem med att jag sticker ut mina armbågar och fick kritik för det av Christian B, när jag tränade för honom. Vi hade ett litet uppehåll och vid nästa träningstillfälle, tror ni jag fick någon mer kritik för mina armbågar? Nej, för jag ändrade direkt och började tänka och öva på det. Det är händelser som dessa som ger mig oerhört mycket motivation och gnista till att vilja utvecklas. Kanske inte just att tränare eller andra personer ska märka det. Utan huvudsaken är att jag känner det och kan vara stolt över mig själv.

Likes

Comments

Imorse var jag tidigt i stallet för att göra alla grejer till hästarna, det är så skönt att ha allting klart för ikväll är det hoppträning med Hero på schemat! Anna följer med och filmar dels så jag kan visa er och för att det snart är dags att sälja honom så då behöver vi lite material.

Sen under hela förmiddagen har det varit full rulle då vi har hämtat hem min första helt egna bil! Har ju kört runt med två av familjens bilar sen jag tog körkort, men nu äntligen har jag MIN bil. Jag är ju ett otroligt stort fan av äldre bilar, så det är inget mindre än en Volvo 240 som är suuuperfräsh och jag är helt kär. Det är så nära en Amazon jag kan komma nu känner jag, vilket är min absoluta drömbil. Men jag är superglad nu iallafall!

Likes

Comments

Idag var alarmet ställt tidigt, jag hade tänkt gå bort till manegen under den fria hopptiden som är mellan 07:30-09:30 (mycket snåla tider om jag får säga det) men iallafall så blev det inte så. Det regnar och blåser på tvären och vem som helst tror jag tappar motivationen klockan 6 på morgonen då.. Så jag får se vad jag gör med Hero idag. Antagligen att jag rider så fort vädret lugnat sig eller att jag går bort till manegen sent ikväll när ingen är där och ställer fram lite hinder.

I övrigt har jag inget annat planerat vilket känns tomt. Men jag är duktig på att hitta saker som fyller ut min dag, även när det är pissväder ;)
Regnbyxor och stövlar och det kan faktiskt bli helt okej att vara ute i skogen och leta lite gran och björkris som jag kan ge till Hero ute i hagen! Han står själv numera så han kanske vill ha något att pilla med. Inte för att han är särskilt rastlös av sig men lite att knapra på blir han nog glad för under timmarna.

Likes

Comments