View tracker

Hästarna är klara för idag och det känns skönt. Ska iväg och hjälpa min bror och sedan gymma ikväll. Då är det skönt att bara kunna komma hem och lägga dig på latsidan en stund innan läggdags.

Igår var ju tandläkaren ute och kollade bland annat Hero. Han hade fina tänder så inget behövdes göras, men han hade lite tryckskador på sina första tänder på överkäken. Det är alltid jobbigt att höra sådant, det läggs ju ganska så direkt på den som håller i tyglarna. Men tandläkaren förklarade att detta inte behöver ha uppkommit här eftersom vi inte haft honom så länge. Vi valde att hämta tränset iallafall för att kolla hur bettet låg i munnen på honom och förklaringen kom ganska fort om varför det inte blivit bättre. Bettet var för stort och satt lite högt upp. Då kan man lika gärna rida med sytrådar och det kommer ändå ligga emot tänderna. Så jag pustade ut och fick svar. Kändes väldigt konstig först nämligen då jag alltid varit väldigt lätt i handen. Nåväl, tränset har fått nya hål på sidostyckena och bettet har minskat i storlek, och jag valde dessutom ett med parenstänger och därmed fasta ringar så det ligger så stilla som möjligt. Han verkade trivas bra på det idag.

Så jag tänkte jag också att jag skulle pröva ett rakt bett i gummi. Inte Nova dock, det tycker jag skapar för mycket friktion i mungiporna och han tuggar mycket på bettet så det hade bara blivit flisigt. Ett popochini kanske hade varit något, synd att det är så dyrt bara... Kanske finns någon kopia? :) Jag är iallafall för att byta av med två eller tre olika bett. Då ligger det inte ann på samma ställe hela tiden och skapar förslitningar. Bettlöst är ju också ett bra alternativ, hackamore till lite kravlösa uteritter är aldrig fel för att låta munnen vara ibland. Man får vara rädd om djuren så håller dom mycket längre :) Kanske överdriver jag, men jag minns att jag på Priffe gjorde såhär och han blev dessutom väldigt lyhörd och fin i munnen av att inte gå med samma bett mellan tänderna hela tiden.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är så synd att bilderna vart lite suddiga, men jag tyckte att Hero var fin så ville lägga upp dom ändå!

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi ute tandläkare till hästarna i stallet nu på förmiddagen. Hero är med idag och Mimmi nästa gång. Vi fick dela upp det då tandläkaren inte hann ta alla hästar i stallet under en dag. Det kändes då smart att dela på Hero och Mimmi och ta dom sist, så passar vi på att helraka dom när de ändå är lite trötta i mössan av sederingen. Hero gick ju att raka sist, men tyckte bland annat att det var läskigt nära huvudet. Så vi tar alla svåra ställen först, och resten av kroppen när lugnandet börjar gå ur. Samma gör vi med Mimmi nästa omgång.

Nåväl det ska bli skönt att kolla tänderna. Det behövs på dom båda som har vassa kanter.

Efter det, ska jag fixa alla grejer i stallet och sedan hem och ta det lugnt. Senare eftermiddag tar jag på Hero hackamore och rider ut. Har ingen aning hur det kommer gå, men jag kan ju inte ha bett i munnen på honom och han behöver röra på sig.

Likes

Comments

Idag har det varit fullt upp! Vid två tiden var jag i stallet och Hero var först ut idag. Bästa Rebecca var så snäll och kom förbi och agerade fotograf så imorgon blir det fullt med bilder på honom. Han skötte sig super och tyckte det var väldigt roligt att paddocken tinat så vi kunde hoppa lite! Som vanligt var studs inblandat. Han behöver det. Man märker redan stor skillnad på honom. Sprången börjar bli bättre och ju mer studsövningar vi gör desto starkare blir han i frambenen så han viker in dom bättre.

Efter Hero red jag Mimmi en stund. Hon hade fruktansvärt mycket energi så jag longerade henne ordentligt i början med inspänningar. Så hon kommer igenom kroppen och blir lite tröttare haha! Sedan hoppade jag upp och skrittade tills hon slappnade av och då valde jag att galoppera lite först innan traven. Det gjorde bra tycker jag då hon var väldigt fin när jag travade, antagligen för att hon lugnat ned sig i huvudet.

Efter stallet så gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle börja med. Jag åkte med två killkompisar till gymmet och har nu bestämt mig att skaffa gymkort. Der ska bli roligt och spännande att se hur länge jag står ut haha!
Tills imorgon får ni en lite sneakpeak på bilderna som kommer :)

Likes

Comments

Hej! Nu är jag precis hemkommen från att ha släppt ut hästarna. Alltid mysigt när det är såhär frostigt, Mindre roligt att jag börjar känna mig krasslig dock.
Bestämde mig då att faktiskt ringa in till jobbet. Hellre att jag är hemma och vilar en sån här dag när jag bara skulle jobbat från 16-20. Alltså ett väldigt kort pass, än att ta ut sig och sedan inte kunna jobba på en hel vecka. (Jag börjar lära känna min kropp nu efter sisådär 19 år, = man är inte odödlig Emelie!?)
Pratade även med Kajsa så hon hjälper mig med hästarna, jag rider Dallas och hon Hero så tar vi oss ut på en mysig uteritt. Efter det blir det nog Hem och sova några timmar.

Likes

Comments

Alla tre hästarna är numera ridna och jag har agerat unghäst hållare åt Kajsa på en promenad så nu kan jag bocka av 10 timma i stallet med en timma för lunch hemma inräknat! Jag kan inget annat än att älska det och jag inser mer för varje dag att jag kommer göra detta livet ut!

Nåväl, Dallas har jag redan berättat om idag så vi tar Hero. Han red jag i manegen med och lillkillen var värd guld och gröna skogar! Han var så fantastisk att rida och jag fick verkligen ett kvitto på att det blir rätt. Jag fick en tillbaka-blick när jag satt där på hans rygg och galopperade på volt och han stundtals blev självbärig, att när han kom kunde han knappt trava på rakt spår eller volt, kunde inte gå på spåret och han var seg och trög. Jag sitter på en helt annan häst idag, som för varje ridpass tar till sig allt jag ber honom om. Idag flyttar vi bogarna i trav och jag kan reglera honom på ett helt annat sätt. Sen som pricken över i:et börjar han då även hitta bärighet och då kommer även mycket ärlig framåtbjudning på köpet! Nåväl hela inlägget ska inte handla om hur bra Hero blivit, utan även Mimmi var fantastisk idag.

Jag hann inte riktigt bli klar innan mörkret kom, men modiga popcorn-Mimmi bara matade på i skogen. Vi kallar henne för popcorn-ponny bara för att hon är som en påse popcorn på insidan där det sprätter och har sig, och ibland så flyger något ut, men idag poppades alla på insidan och hon var underbar. Sen att hon var dödligt pigg är en annan sak. Det får man vara när man är fyra år och älskar livet.
Jag tänker då bara på att bredda händerna något med stadiga mjuka händer och sen bara prata med henne.

Idag är jag nöjd, känner mig lycklig över våra fina hästar som gör mitt liv till en fröjd och.... väldigt väldigt hungrig, det har inte blivit mycket mat idag ;)

Likes

Comments

Först och främst, Dallas gick kanon imorse. Red först ut på ridslingan vi har här, i riktning mot manegen. Gillar att verkligen skritta fram dom ordentligt när jag rider på morgonen och de stått på Box hela natten. Så då valde jag att ta den långa vägen. Väl i manegen gick det superbra, något hetlevrad men jag tyckte jag klarade ut det bra.

När jag var hemma med Dallas igen så hjälpte jag som nämnt innan till när hon skulle rida.
Nu har jag precis ätit lite mat för att orka med att rida två hästar till. Måste få säga att timmarna gått lite väl fort idag och det hade varit skönt att bli klar med både Mimmi och Hero innan mörkret.. Får gå bort till manegen nämligen eftersom paddocken förblir fryst idag.

Jag får nog sätta fart nu om den planen inte ska gå i kras!

Likes

Comments