Tidigare imorse hoppade jag med Millie under den fria hopptiden. Jag var där med min hopptränare som också red en av sina egna! Det är grymt att jag även utöver de ordinarie hoppträningarna kan haka på henne när hon hoppar sina egna. Då tränar jag, samtidigt som jag kan titta. se och lära med andra ord.

Det gick riktigt bra iallafall och jag är så nöjd med Millie! En riktig stjärna är hon och min ridning sett börjar bli så himla bra, om man får berömma sig själv ;) Vi är grymt taggade inför LC-LB på lördag nu!


Nu är jag hemma och lagt mig en stund på soffan. Jag har ändå varit uppe sen 05:30 för att hinna med frukost, morgonfodring, täckesbyten och utsläpp innan jag skulle vara i manegen 07:30.. Jag var inte riktigt i tid, utan kvart i 8 lämnade jag stallet, men det var bra kämpat.

Halv 1 är det dags för nästa hoppträning iallafall, äntligen är det dags att börja hoppa räser-Dallas igen! Han har inte hoppat på ett bra tag, så han lär va antingen helt tokig och superlycklig, eller så kommer han vara jättelugnt och inte riktigt förstå att han hoppar igen förens nästa hoppträning. Jag hoppas på det första så man kan ta sig igenom alla hans idéer idag 😅 wish me luck ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänker att jag passar på att blogga lite innan jag ska ta fem minuter på lilla visan, alltså en timmes sovpaus med andra ord.

Imorse släppte jag ut hästarna och gjorde deras mat, innan Kajsa plockade upp mig. Vi har varit på min gamla skola för att plocka upp mitt studiebevis. Efter det åkte vi direkt till komvux för studievägledning och jag har redan sökt två av fem kurser jag behöver för att ta min examen! Jag har inga planer för att plugga vidare, men jag vill ändå ha ett examensbevis och en klar gymnasial utbildning.

Så planen är alltså att plugga 25%, jobba deltid ca. 50-90 timmar i månaden och ha eget stall på heltid och starta eget företag med syrran... Det kommer bli en ruskigt tuff period. Men när jag ser framåt, så ser jag mig med en examen och eget företag. Så jag klarar nog av att stå ut med lite fart och fläkt och miljoner bollar i luften ett tag.


Resten av dagens planer är att rida Millie och Fortuna. Sedan ska jag greja med lite saker i sadelkammaren och här hemma. Efter det är nog klockan läggdags ;)

Likes

Comments

Det har minst sagt varit en blandad helg som börjar gå mot sitt slut. Alldeles för sena nätter, tidiga månar, hästarna, jobb och gårdagens festligheter.. Det känns som om jag varit på miljoner platser samtidigt.

Hästarna har jag tagit hand om idag iallafall. Kajsa skrittar på Fortuna och Millie vilar idag. Så jag var bara där och lunchade samt gjorde alla grejer.
Egentligen bör jag vara lite seg idag, men känner inte av någonting. Det är riktigt skönt med tanke på att jag om 45 minuter ska åka till jobbet. Det blir det sista av denna fullspäckade helg! 👍🏻Imorgon intar vi en ännu bättre vecka

Likes

Comments

Fokuset låg igår att få kolla på yttersidan, vi jobbade mycket med markbommar som uppvärmning, på böjda spår och svängar. Där du måste ha yttersidan med dig.
Jag har inte film från uppvärmningen utan ni får se linjen som är på filmen. Jag tycker jag får med henne fint i svängen!
Vi var bara två stycken i gruppen så det blev ganska intensivt så detta var den enda av två linjer vi jobbade med. Jag är supernöjd!

Likes

Comments

Hej och välkommen fredag helt utan fredagsfeeling... jag jobbar fredag till söndag, kvällspass. Så för mig är helgen vanlig vardag!
Skönt dock att jag börjar runt fyra alla dagar så tid för mina hästar finns det under förmiddagarna!

I stunden så sitter jag i hästbussen påväg hem från Kungsbacka hästklinik. Vi har varit här med Fortuna... Ni vet att jag skrev igår att det går lite trögt med henne? Jo det är såhär, hon är lite svullen i sitt högra framben, så idag åkte vi in för att ultraljuda, för att ta det säkra före det osäkra.
Men inga problem med henne alls som tur va! 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Hon har helt enkelt slagit i sig litegrann så huden har blivit svullen. Precis som när vi människor får ett blåmärke på smalbenet! Vi ska fortsätta skritta henne i en vecka och sen får vi köra på som vanligt igen.
Våran Fortuna bara skrämde oss lite i onödan ;)

En riktig snygging är hon minsann också. Så fantastiskt fin har hon blivit i kroppen! 👍🏻

Likes

Comments

Jag går i skrivandets stund hem från en riktigt bra hoppträning, snacka om att vi är taggade inför nästa helgs tävling nu!

Millie går som en klocka och allt känns så himla enkelt, precis som det ska! Filmer kommer ;)

Likes

Comments

Våran fantastiska Mimmi! Vilken ponny hon är!

Med kapaciteten och viljan för de högsta klasserna, energi som aldrig tar slut och så fruktansvärt bra att ha med sig överallt! Trots sin ringa ålder på fem år har hon hunnit med så mycket. Bland annat två meeting varav ena var ungponny SM på grevagården. Där knep Anna och Mimmi tredjeplatsen. Hon har inte varit riden länge och heller inte tävlad mycket, men jag ser henne nästan som rutinerad. Ingenting verkar skrämma denna ponnyn, mer än vattenpölarna i hagen, dom hoppar hon över... ;) En fin dam vill inte bli blöt!

Hon ligger också ute till salu nu och vi hoppas på att hitta rätt familj och framför allt rätt ryttare till henne. Hon är inte alldeles enkel!

Likes

Comments

Här går det lite trögt fram tyvärr. Fortuna är till salu nu, men det är som om något försöker säga oss att hon inte alls är det. Vi har fått boka av provridningar fram och tillbaka av olika anledningar men nu senast på grund av att hon började bli bråkig i munnen. Vi åkte till hästtandläkaren och där upptäcktes en rest från en gammal vargtand. Det har såklart gjort fruktansvärt ont. Så vi har ju inte kunnat ha bett på henne efter att ha fått gräva ut tandresten.. Vi hoppas att vi kan ta emot spekulanter nu i helgen igen iallafall. Men hästens bästa i första hand såklart!


Bortser man från det som är mindre kul har hon åtminstone gått väldigt bra under sommaren. På räkanhoppet fick vi fyra fel i LC:n och vi gick in och hoppade LB, men vi var redan innan osäkra om vi var redo för det så det blev två rundor som vi utgick ifrån. Men vi hade ändå det i baktanken om det inte skulle kännas helt hundra!

Hon skötte sig också helt fantastiskt bra på sitt första meeting. Men det var jag inte förvånad över då hon är så lugn och snäll i alla hantering! Hon har utvecklats mycket under sommaren, galoppen har blivit bättre och hennes språng likaså!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle börja med en uppdatering om våran irländska superstar! Vilken ponny hon är och nu dessutom slutmätt inom C-ponny måtten!!

Egentligen skulle denna lilla dam vara såld redan nu, men oturligt nog åkte hon på en spark i början på juli. Det träffade fram på bogen och efter ett tag fick hon som en böld under huden. Vi åkte till veterinär, röntgade och ultraljudade och inga skador på ben eller några mjukdelar. Så vi tömde bölden som var fylld med vätska och fick efter någon vecka eller två när såret läkt komma igång igen! Jag är än idag lättad att inga mjukdelar skadades!

Hon går fantastiskt bra nu och skall den 9/9 tävla. Då hoppar vi LC och LB på årekärrs ridklubb!
Efter det läggs hon ut till salu, men hinner jag ska hon tävlas den 24/9 också!


Hon har helt klart blivit en solklar favorit hos mig. Hon har kapaciteten, en fantastisk personlighet och så snäll samt okomplicerad! Den som blir hennes lyckliga köpare är precis det, lyckliga köpare ;)

Likes

Comments

Vad säger ni om att dra igång här igen? Bloggsuget har varit enormt under hela sommaren men det har varit alldeles för mycket att göra av den anledning att
den första september är stallarna vi står i våra! Jag kan knappt förstå det själv att vi tar över och ska driva runt detta stället som vi stått på i alla år.
Vi kommer fortsätta driva det som inackorderingsstall ett tag till framöver tills vi verkligen har fått fart på de egna planerna om företaget och ponnyförsäljningen!
Men det är inte bara ta över minst sagt.. Vi har rensat, målat, lagat, byggt hagar, bytt stolp, och sist men inte minst hunnit med hästarna som har tränats och tävlats. Men en enormt rolig sommar har det allt varit!

Det går ju knappast att berätta för er vad som hänt under sommaren så vi startar på en ny kula helt enkelt! Men lite information och nyheter ska ni få, och jag ska dra lite om varje häst i egna inlägg!

*Hästarna vi har nu är Mimmi, Fortuna och Millie, så där är det stort sätt oförändrat

* Mimmi har gått ungponny SM och tillsammans med Anna i sadeln knep de en tredje placering och nästa bästa poäng av hela startfältet. Hon är nu till salu!!

* Millie har blivit slutmätt till C-ponny på 140cm

* Vi har fyllt 20 år

Här får ni lite bilder också:


Räkanhoppet 2017*ungponny SM 2017*blandat

Likes

Comments