Då var nästan alla hästar klara för dagen, Fortuna och Hero, bara Mimmi kvar! Jag och Kajsa hade en jättemysig uteritt och dom båda skötte sig jättebra! Sedan la jag och Kajsa upp kommande veckan också, så vi har lite humm om hur vi ska göra! Det blev mest tjat om annat kändes det som men måndag-torsdag vet vi iallafall haha!

En annan rolig sak var att Dallas uppfödare var på besök i stallet nu på morgonen med Inger, (Dallas är storhästen jag rider och ska tävla och Inger är ägaren för er som missat) det var så kul att få säga hej till dom och de önskade mig lycka till med tävlandet på Dallas!

Nu är tanken att jag ska få i mig lite mat innan det är dags för att åka till jobbet. Inte alls taggad för att jobba nu när det är så himla fint väder ute. När jag kommer ut från Willys ikväll kommer det vara mörkt och svinkallt :(
Kommer få klä på mig massor av kläder för att inte frysa ihjäl när jag går bort till manegen med Mimmi ikväll!

Likes

Comments

Igår jobbade jag från 9-15 så direkt när jag var hemma igen gick jag upp till stallet för att fixa alla grejer till Hero och Fortuna. Sedan red jag båda två. Fortuna fick en enorm guldstjärna då hon skötte sig sjukt bra!

Hero är väldigt pigg nu så han hittar på lite konstiga grejer när man rider, så han får ingen guldstjärna efter att ha trippat på tårna halva uteritten igår... Han vill verkligen inte bara skritta längre. Tur att jag för börja rida honom ordentligt om någon vecka.
Det Hero får plus för är dock att han bara taktar och är lite nervigare än vanligt. Han är ju fortfarande väldigt lugn och varken bockar eller håller på med andra olater bara för att han har myror i benen och vill galoppera!

****

Jag startar morgonen tidigt idag iallafall då jag har utsläpp, Stallägaren är snäll och har fodrat tidigare imorse då hon jobbar natt så jag kunde ställa alarmet på en timme senare, vilket kändes lite välbehövligt.

Men vid 8-8:30 kommer Kajsa till stallet då vi ska rida ut tillsammans. Och sen vankas det jobb för mig resten av dagen fram till halv 9 på kvällen och då ska jag rida Mimmi, efter det kommer jag känna mig helt slutkörd. Men jag älskar ju att ha fullt upp och imorgon är det en lika fullspäckad dag, fast med ännu mer roligheter inplanerade!

Likes

Comments

Tyvärr så dog kameran efter inte lång tid, så jag filmade med telefonen istället, och tog lite fina screen-bilder som jag så gärna vill visa då dom är så fina!

Likes

Comments

Mimmi är en fantastisk liten ponny med sprudlande energi hela tiden. Man måste verkligen vara lugn själv när man rider henne. Sen är hon fortfarande väldigt grön men alltid vill hon göra mer. Väldigt ambitiös och jag tror hon kommer bli en av de bästa ponnyerna jag och Anna kommer ha i våran ägo. Tur att vi har bestämt oss för att satsa på henne ;)

Likes

Comments

Det blev alldeles för sent i säng för mig igår, horseshow fram till 9-10 tror jag (kollar alldeles för sällan på klockan) väl hemma hoppade jag in i min bil för att åka och tanka den så jag ska skulle slippa det idag och sen som grädden på moset satt jag uppe och bloggade ett bra tag, så jag är inte superpigg just nu. Men jag ska nog överleva denna dagen också ;)

Jobb från 9-15:30, sen direkt till stallet för att rida Hero och Dallas samt göra alla grejer, efter det ska jag direkt hem för att sova är min plan. Känns fantastisk att det man tänker på när man vaknar är när man får sova igen ;) Det händer mig sällan då jag inte allt för ofta går och lägger mig sent. Jag har nästan pensionärs-varning eftersom jag har så strikta sov och morgonrutiner som helst aldrig ska rubbas men som det alltid lyckas göra under Göteborg horseshow-veckan, nästan lite lättad över att jag inte ska vara där alla dagar som jag brukar vara...

Nåväl, jag måste tanka på med egen energi i form av frukost nu så jag vaknar till liv och kan ta mig till jobbet!
Ha en bra dag allihopa!


Bild:
Såhär kan det ibland (läs ofta) se ut när jag är i stallet och detta är vad jag menar med "göra alla grejer" i stallet, plus mocka boxarna och hagarna samt fylla vatten på båda ställena. Det känns inte alltid lika givande haha! ;)

Likes

Comments

Jag valde att idag löslongera Fortuna, med andra ord släppa vilddjuret lös i paddocken haha! Hon var så lycklig och jag hann bara släppa loss grimskaftet och gå till mitten innan hon satte av i full fart! Alltså tror jag att detta var väldigt välbehövligt och skönt för henne! Hon passade på att även hoppa hinderna som stod framme efter Mimmi.

Likes

Comments

Nu har Anna precis ridit Mimmi och trimmat henne över lite bomövningar. Det gick jättebra, hon är väldigt pigg men tillslut så tog hon den energin till att arbeta, i slutet var hon otroligt duktig!

Mina fina!!

Likes

Comments

Hela morgonen har gått ut på att planera då jag och min syrra delar på allt ansvar med våra hästar och gör i den mån vi hinner allt tillsammans, men nu ska hon lämna mig med alla fyrbenta själv haha! Hon åker till Hemsedal på söndag så vi har lagt upp veckan hon är borta för mig och hästarna så allt blir så bra som möjligt och för att jag ska hinna med allihopa, då jag dessutom jobbar sex av sju dagar. Så hennes skidresa är inte snyggt tajmad...

Men det är några dagar till som jag kan njuta och jag ska försöka hinna göra lite blogginlägg till veckan som kommer också! :)

Men nu är det snart dags att gå upp till stallet. Anna ska göra en hoppövning med Mimmi och jag står på marken och sjunger vaggvisor så Mimmi ska hålla sig lugn, Nej men skämt åsido. Mimmi älskar att hoppa och blir väldigt pigg och glad. Jag ska faktiskt stå med kameran och hjälpa till för att höja och sänka.

Efter det ska vi rida ut med Hero och Fortuna i vårvädret! Jag är så glad för solen! Sen blir de Göteborg horse-show resten av eftermiddagen och kvällen! Så detta är en dag helt i min smak! :)

Likes

Comments

Hej! Direkt efter jobbet for jag upp till stallet för att hålla en träning för Kajsa och Fortuna. Kajsa är superduktig och dom skötte sig riktigt bra tillsammans. Fortuna blev riktigt svettig också och jobbades igenom ordentligt. Jag älskar verkligen att hjälpa till och hålla träningar dessutom!

Nu ligger jag i soffan hemma igen och försöker få upp värmen i kroppen innan det är dags att ta Hero och Mimmi när syrran kommer hem.. så det blir sent i stallet som vanligt! Dock tror jag att det bara blir till att skritta idag. Paddocken hinner nog frysa tills att Anna kommer hem. Kanske att vi tar oss bort till manegen om Anna vill rida ordentligt på Mimmi... haha i-landsproblem ;)

Idag har vädret ändå varit helt otroligt härligt, men jädrar vad kallt det blev när solen försvann... Så jag nöjer mig gott och väl med att ta en skrittrunda barbacka på Hero iallafall ;)

Likes

Comments