Nu är nästan allt klart i stallet, men jag kände att jag behövde hem och äta lite.

Millie och Fortuna är iallafall ridna, det är mockat i deras boxar och maten är packad.
Dessutom är ALLT putsat och iordninglagt inför imorgon, ponnyn är badad och det som återstår är att packa med oss mat samt att en hovslagare kommer ut vid 22 ikväll och slår på en tappsko på Mimmi. Hon har verkligen räddat våran dag imorgon då tävlingen är väldigt viktig för Mimmi och Anna då det är deras första kval inför ungponny SM.

Lite bilder från dagen ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Blev lite mastigt att ta Millie i föregående inlägg och Mimmi och Fortuna, så hon får ett eget!

Red henne för andra gången igår iallafall för, tyvärr har det inte blivit mer då jag som sagt varit sjuk. Men nu är en liten plan upplagd och hon ska komma igång ordentligt. Hon har tagit sig fint och börjar bli rundare i kroppen nu också. Så det känns mer schysst att sitta på henne nu också!
Hon var supertrevlig iallafall och bi galopperade lite också. Då blev hon pigg och ville bara mer hela tiden! En liten arbetsmyra är hon. Efter ridningen när man grejat med henne är hon alltid så pigg och glad också, så hon gillar uppmärksamhet och att få röra på sig!

Efter ridningen var hon lite svettig så hon fick en dusch vilket var helt okomplicerat. Sen en liten spraydusch av flugmedel och ett flugtäcke på sig för natten. Hon gillar inte alls våra mygg och knott hör i Sverige och har fått små små bölder av sticken. Vad jag märkt så har alla våra irländare fått det första tiden. Det kanske är skillnad på svenska och irländska insekter? Haha


Btw, ser ni vad jag har på huvudet? Min nya hjälm från Samshield. Ni ska få lite bättre bilder på den senare. Den är underbar!

Likes

Comments

Vi hoppade ju igår och det gick kanon, ett litet genrep inför morgondagens tävling. Fortuna kändes kanon men galoppen är mycket att jobba med. Hon har väldigt svårt att vänta in hinder, blir superstark och piper iväg de sista galoppsprången. Sen är hon oerhört tacksam att hoppa ändå, då hon taxerar väldigt bra själv och är hinderklok, så vissa gånger är det bara att hålla i manen och åka med. Det är lite synd att hon tappar höjd på det bara, hade varit bekvämt annars haha. Det måste jobbas på iallafall med låga trimmhinder. Hon får inte sticka iväg innan om man ska hoppa högre. Sen orkar hon inte hålla ihop sin galopp så hon blir lång. Det gäller att rulla på under de längre sträckorna med lätt sits och sen plocka tillbaka henne på bakbenen för att spänna fjädern innan, annars orkar hon inte och som ryttare går det inte att lösa på en natt, utan det är enbart styrkan och konditionen som ska byggas upp. Men det ska vi nog lösa!

Mimmi är ju helt fantastisk också och Anna löser henne så bra. Hon är dunderpigg men vad hon hoppar. Det är en blivande SM ponny.


Sen jobbade vi med mitt fokus samtidigt, jag sa ju att vi skulle börja träna på det på en gång. Kajsa och Anna stod och pratade högt och tydligt om orelevanta grejer när jag hoppade banan, allt för att rubba mitt fokus, men vet ni vad? Jag hörde inte ett ord vad dom sa eller vad de pratade om, utan jag gick in i bubblan. Ska hålla i det tills på lördag också bara!

Likes

Comments

Jag vaknade precis och ska alldeles strax gå upp till stallet, halv 8 ska vi fodra hästarna och sedan släppa ut, jag hopps jag hinner mocka och göra alla grejer till Fortuna och Millie så jag slipper det senare. För klockan nio kommer Rebecca och hämtar mig så ska vi styra mot Landvetter för lite bil-fix! Alltid kul med två intressen, bilar och hästar. De billigaste ju ;) När vi är tillbaka så ska vi hjälpas åt att städa ur hennes förråds-garage så hon kan börja ha bilen där inne. Sedan hjälper hon mig med hästarna. Bra utbyte där känner jag, lite städ mot putshjälp ;)

I eftermiddag rider jag Fortuna och Millie. Sen är det packa allt och göra klart inför morgondagens tävling. Detta är också en del av mitt projekt att kunna få mig att fokusera. Jag ska ta tillbaka alla tävlingsrutiner man hade förr. Idag hinner jag inte alltid putsa och gå "all in" inför tävling som man alltid gjorde när man bara hade en häst. Utan sålänge allt är med, är rent och hästen mår bra så får det duga. Detta har jag inte struntat i för att man är lat, utan det hinns inte alltid med, framförallt inte om jag jobbar dagen innan.

Men idag är det andra bullar, jag är ledig från jobbet och ALLT ska fixas. Jag ska putsa, packa, tvätta och göra Fortuna lite extra fin. Allt för att komma in i tävlingsmode, och inte ha någon stress på morgonen heller för den delen. Det ska faktiskt bli riktigt roligt framförallt när man gör det med flera personer. Sätter på lite go musik i sadelkammaren och mår bra helt enkelt!


Denna bild togs efter förra tävlingen med Fortuna, ska inte hända igen vill jag lova ;)

Likes

Comments

Det räcker inte att man rider bra eller har en bra häst alla gånger när man tävlar och tränar har jag definitivt fått känna på nu. Mitt tävlingsfokus har tappats bort någonstans.

Jag har märkt det dom senaste tävlingarna att jag haft det supersvårt att koncentrera och fokusera på uppgiften. Jag har missat hinder, inte ridit efter planen och varit lite allmänt borta inne på banan. Vilket inte är okej. Jag har inte haft problem med det innan.
Det kanske beror på att det är så sjukt mycket runt om hela tiden, med alla hästar där hemma, privata grejer och mycket att göra. Men jag måste kunna se bort från allt det och vara DÄR när jag tävlar.

Jag saknar att komma in en bubbla där det bara är jag och hästen inne på banan där jag är helt medveten och med. Det spelar ingen roll om det är en lokal eller nationell tävling eller om målet är att göra sitt bästa, nolla eller vinna. Fokusera måste man göra när man tävlar.

Jag minns inte heller hur jag gjort för att komma till det där fokuset eller "bubblan" innan. Det gör mig ännu mer frustrerad. Jag är glad dock att jag vet att jag måste jobba med det numera, då har man kommit en bit på vägen. Frågande ganska omgående min bror om hjälp, (tävlar i Rally på hög nivå, med flera SM guld och EM medaljer) han om någon behöver och kan fokusera.
Jag har en bra plan inför lördag nu iallafall och jag hoppas att det ska hjälpa mig. Jag tävlar Fortuna då och vi startar LC och LB. Viktigast för mig tror jag är att få in rutiner och jag kommer att berätta om dessa dagen innan tävlingen och efter tävlingen samt hur det gått!

Likes

Comments

Efter fredagens långa dag i stallet med en pågående förkylning låg jag som klubbad på lördagen.. Anna tog alla hästar så jag kunde vila inför söndagens tävling med storhästarna. Jag var inte långt ifrån att stryka mig, men jag tog lite febernedsättande och körde på. Jag och Dallas fick med oss en jättebra nolla i första klassen och jag var superglad men väldigt svag i kroppen. Låg och sov i bagaget på bilen inför nästa klass. Det gick inte alls lika bra. Min kropp och mitt huvud sa ifrån och jag lyckades utesluta mig själv pga två volter framför samma hinder efter att vi rivit hindret innan rejält. Kändes inte okej att fortsätta och jag var heeeelt lost. Skyller på feberyra faktiskt. Dallas var fantastisk iallafall och var jätte lugn på större delen av tävlingsplatsen! :)

Efter tävlingen gick jag ändå och hopptränade med Fortuna. Det gick väldigt bra och det var definitivt de absolut sista krafterna jag hade. Med nästan 40 graders feber gick jag och la mig på söndag kväll och sen har jag varit sängliggande måndag och tisdag.

Igår så var jag igång lite försiktigt igen med ett ridpass på Fortuna, en klipptid för mig hos frisören, en studentmottagning och till sist lite hagbygge på kvällen tillsammans med Anna.

Idag är det hoppning med Fortuna och ett mer ordentligt ridpass på Millie som står på schemat. Ska hinna ta mig till svensk ridsport också för att hämta min nya hjälm. Så det blir relativt lugnt idag också.

Igår morse, efter två dagar till sängs så var det skönt att få komma upp på hästryggen!

Likes

Comments

Dagen började klockan 7. Gick upp till stallet, fodrade och lyckades somna på soffan i sadelkammaren en stund innan det var dags att börja fixa iordning Dallas inför hoppträningen! Det gick både bra och dåligt, men jag känner mig redo och i fas inför söndagens tävling med honom! Vi fick jobbat igenom en hel del som behövdes!

Efter hoppträningen var det mockning och mat till några och sedan hem för att äta lite.
Upp till stallet igen för att rida Mille som gick kanonbra! Hon har en fantastisk ridbarhet och var väldigt trevlig. Självklart lite stel till en början men kom snabbt igång och blev mjuk och trevlig. Hennes mun är himla fin också, supermjuk och lyhörd!

Nu ska jag snart upp till stallet igen för att mocka och göra mat till våra andra ponnyer och sedan rida Fortuna! Jag ska bara knapra i mig lite mer Ipren för jag känner att världens förkyldning och feber är på ingång. Inte okej och jag kan ju tyvärr inte ta det lugnt heller haha! Eller rättare sagt så vill jag inte ta det lugnt! :)

Likes

Comments

Vad skönt det var att vara klar med stallet så tidigt idag. Jag börjar jobba fyra så har haft massor med tid. Duschat länge och gjorde pannkakor till lunch. Jag åker mot jobbet om en halvtimma och jobbar till kvart över nio ikväll. Men idag behöver jag inte gå upp till stallet efter jobbet haha!

Imorgon är jag ledig och då hoppas jag på bättre väder så jag kan bada Millie och rida henne! Super taggad inför det! Hoppträning med Dallas är det också på morgonen imorgon! 👍🏻👍🏻

Likes

Comments

Hästen ägs av Amanda och hennes mamma Kristin.

Likes

Comments

Likes

Comments