Header

Över 30 grader i luften, mer än 25 grader i turkosblått vatten och fri bar på det. Har det rätt bra här på stranden i Varadero.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Havanna är verkligen så färgglatt som det ser ut på alla bilder och det kryllar av gamla bilar. Lite tråkigt är väl att vissa områden är extremt turistiga och andra håller på att falla sönder. Hur som haver så är det väldigt fint här!

Likes

Comments

Ecuador var faktiskt första landet jag inte kände mig bekväm att resa i själv i. Inte för att jag kände mig osäker, utan för att jag inte kunde göra mig förstådd. Ska jag tillbaka till Sydamerika tänker jag ta med mig någon som kan spanska...
Men jag har haft det bra här med. Det har bara vart lite kallt och regnigt. Men vad saker jag sett och fått göra. Hikeing i Amazonas, tubing i Amazonas, sett massor med vattenfall, gungat bland molnen, shoppat på marknader och lärt mig en massor om kulturen här i Ecuador. Jag kommer absolut komma tillbaka och åka djupare in i regnskogen och besöka Galapagos!

Likes

Comments

Ecuador har fått sitt namn eftersom att ekvatorn går igenom landet. Inte nog med att jag har vart i mitten av världen så har jag fått lära mig hur man egentligen borde se på världskartan.

Likes

Comments

Det var typ bara vi ute denna tisdag. Men vi drack drinkar för 35kr, delade med oss av bad dating stories och hade det sjukt roligt.
Vi blev förföljda av ett gäng hundar på vägen hem, vilket var ett trevligt avslut på kvällen.

Likes

Comments

Ska jag vara ärlig så var det här i Ecuador som jag för första gången fick riktig hemlängtan. Visst har man saknat mamma, pappa och familjen tidigare. Men inte på det här sättet.
Kanske var det för att jag rest med Lisa i en månad och vi börjat snacka om vad fan vi ska göra med våra liv när vi kommer hem. Men jag började för första gången riktigt tänka efter vad jag ville göra och jag tror det skapade en liten hemlängtan.
Jag vet ju själv att jag kommer känna mig helnöjd hemma i 2 veckor och sen ha dödslängtan därifrån igen. Trotts att jag inte riktigt trivs med livet hemma, så har jag heller inte hittat någon annanstans i världen jag skulle vilja bo i. Asien? Jag älskar verkligen Asien, men jag skulle aldrig kunna bo där. Australien? Nja, inte riktigt lika civiliserat och hemskt långt efter Sverige i jämställdhet och vardagssexism. USA? Donald Trump. Så närmsta 4 åren? Inte en chans. Sydamerika? Nej, semestra är helt fantastiskt. Bo, nej.
Långa landet lagom är ju rätt bra egentligen. Vi har gratis skolgång, sjukvård och det är rätt säkert. Jag kanske bara måste hitta en annan stad jag trivs i bättre, men jag saknar faktiskt Sverige nu.
Att köra bil, dricka ett glas kall mjölk, min egen toalett och säng, husmanskost, att se sina vänner, svensk sommar och enkelheten i att veta hur allt fungerar.
Sen ska vi göra det klart för oss att jag inte är klar med resandet. Har redan 1000 nya planer och kommer dra iväg så fort pengarna räcker till.

Likes

Comments

Låt mig bara säga, I tried, men det är verkligen inte lätt att ta bilder på natten. Intressant att se dock. Det satt verkligen insekter på vartannat blad. Allt från spindlar, gräshoppor och vandrande pinnar till grodor och fjärilar.
Fun fact: näst sista spindeln är samma art som användes när professor Moody demonstrerade cruciatus curse i fjärde Harry Potter filmen.

Likes

Comments