Nu har Nelly.com börjat sända sin dramaserie "Filter". Jag har varit med och assisterat Makeup-artisten och hårstylisten Maria Norrfors under några av inspelningsdagarna. Jag har fått sminka några biroller och gjort touch ups på skådespelarna mellan tagningarna. Jag har även fått vara statist i några av scenerna när det behövdes.

Avsnitten är väldigt korta 3-5 min och det har hittills kommit ut 10 avsnitt. HÄR hittar ni alla avsnitt. Men om man inte orkar kolla igenom alla har jag samlat ihop 4 videor där de sammanfattar serien väldigt kort. Genom dem får man i alla fall en liten inblick i vad det är för typ av serie. Jag tycker att serien är riktigt bra, och jag skulle säga att den kanske riktar sig mest till unga tjejer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Från vedlider till garage har jag nu flyttat studion till lillebrorsans hemmagym. Rummet har tidigare använts som förråd, men för några år sen flyttade min bror in sina träningsmaskiner dit och nu har även jag flyttat dit min fotostudio.


Likes

Comments

I sommar jobbar jag heltid på klädbutiken Modex i Maxinge men jag har också några roliga sidoprojekt som jag ser mycket fram emot. Ett av de sidoprojekten är musikalen "Figaros bröllop".

I sommar kommer det alltså att hållas en musikal på Åland som heter Figaros bröllop. Föreställningarna är 18, 19, 20 och 21 Augusti. Jag har fått jobb där som Maskör vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

Vi har teatersmink i vår utbildning men det är inget jag jobbat så mycket med förut. Den största skillnaden mellan skönhetssmink och teatersmink skulle jag säga att är styrkan i sminket. Man måste överdriva väldigt mycket och sminka väldigt extremt för att det ska synas på scenen med alla starka lampor och för att publiken ska kunna se det från så långt avstånd.

När jag sökte in till Estenomutbildningen gjorde jag en ganska kreativ och extrem teatersminkning på min fina pojkvän som alltid ställer upp för mig när jag behöver honom till skoluppgifter osv. Han har fått stå ut med allt möjligt som t.ex. lång modefotografering i iskallt snöväder (utan vantar o mössa). Han var modell när jag skulle klippa hår första gången i mitt liv (som tur var gick det ganska bra för att vara första gången). Sen har han fått köra bil från mig in till stan i den sminkningen som han har på bilden (han fick många konstiga blickar från de mötande bilarna haha).

När jag sökte in till utbildningen fick jag komma till Vasa och göra en intervju där jag visade upp mina urvalsbilder. Uppgiften var att visa hur man ser sig själv som estenom i framtiden. Till uppgiften använde jag pojkvännen Malte och min kompis Frida som modeller. Frida föreställde då mig som står och sminkar en skådespelare som snart ska stiga ut på scenen. Smink, hår och styling gjorde jag, medan Simon Saarinen och Joel Bergman skötte ljus och fotografering.

Jag tycker att det skulle vara riktigt intressant att styla skådespelare inom film och teater. Tyvärr är det ingenting man kan göra på heltid på Åland, men man skulle kunna ha det som ett sidojobb.

Likes

Comments

Mina 3 månader i Stockholm är nu över och jag är tillbaka på Åland igen. Det är lite synd att praktiken är slut men det är ändå skönt att vara tillbaka på Åland.

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om vad jag gjort sen sist jag la ut ett inlägg om praktiken. De tidigare inläggen hittar ni HÄR, HÄR och HÄR ifall ni missat dem.

Åt gallerian i Stockholm gjorde vi lite reklam bilder och film där modellerna skulle äta mat. Det blev en mycket kladdig men rolig dag. Jag fick sminka om läppar och haka ett antal gånger mellan tagningarna.


Till pressfotograferingen för Vintergalan 2017 var jag med Elin Rudh och hjälpte till att fixa hår på artisterna. Årets artister är Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Mariette och magikerna Brynolf & Ljung. Mer om evenemanget hittar ni på deras Hemsida.


När vi fotade artisten Léon fick vi vara utomhus och jobba i det fina sommarvädret. Jag assisterade då Filippa Smedhagen. Bilderna kommer ut i nästa nummer av tidningen Plaza kvinna.


Peak Performance är ett svenskt klädmärke som är inriktat på sport och utomhus aktiviteter. De hade sin aw17 modevisning på huvudkontoret i Stockholm där jag sminkade alla killar. Alexandra Aronsson som jag assisterade sminkade alla tjejer.


Felix Herngrens produktionsbolag FLX har tidigare gjort serier som solsidan, bonusfamiljen och håller just nu på att göra en ny komediserie som kommer att heta Småstaden. Mer info om serien hittar ni HÄR och HÄR.

I detta projekt har jag assisterat Maria Norrfors som är ansvarig för kostym och mask. Så i detta projekt har jag även jobbat mycket med kläder, vilket jag inte annars gjort så mycket under praktiken.

Serien kommer att sändas på TV4 i höst. Jag ser verkligen fram emot att titta på den. Jag tror att den kommer att bli riktigt bra, var svårt ibland att hålla sig för skratt under inspelningarna.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er angående min praktik i Stockholm. Den har i stort sett varit som vanligt, jag har fått vara med på många roliga fotograferingar men även lite film och tv: inspelningar.

I sommar kommer 8 av Sveriges mest kända komiker att göra en standup-turné i Sverige. De komiker som är med i showen är Måns Möller, David Batra, Soran Ismail, Nour El Refai, Emma Knyckare, Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

Jag fick vara med när de fotade bilderna till planschen och hemsidan www.badjavlar.se De jag gjorde var att smörja in deras armar och ben i hudkräm så att deras hy skulle se fin ut på bilden och så fick jag sminka Henrik Schyffert.


Efter påsklovet fick jag vara med och assistera Hårstylisten Elin Rudh på en plåtning för klädmärket Wacay De ska snart släppa en webbshop där bilderna vi tog kommer att hamna.


En lite mer konstnärlig fotografering fick jag vara med på när tidningen Contributor skulle ta bilder till nästa nummer som släpps ganska snart. I mitten av tidningen hittar man bilderna ihopvikta som man kan ta ut ur tidningen och hänga upp på väggen som tavlor. Som sagt finns inte bilderna att få tag på ännu men när tidningen släpps kan jag lägga upp dem.


Nelly.com
håller just nu tillsammans med Perfect Day Media att spela in en dramaserie som handlar om 25-åriga Nelly och hennes närmsta tjejkompisars liv. Jag har fått assistera makeup-artisten/hårstylisten Maria Norrfors under två av inspelningsdagarna. Det var riktigt kul att få vara med och sminka skådespelare och intressant att få se hur det går till på en riktig filminspelning. Jag fick även vara med i filmen som statist i 3 av scenerna.


På lördagarna är det Talang som står på schemat. Programmet är direktsänt och sänds på lördagar kl. 21.00 (Finsk tid) i TV4. Jag är med och assisterar Maria Norrfors som har hand om jurymedlemmarna och programledarna. Det är så häftigt att få vara med och se hur det går till bakom kulisserna på ett så stort tv program. Dessutom får jag jobba med min kompis Fio som är på praktik hos klädstylisten Pamela Bellafesta som väljer kläder åt jurymedlemmarna och programledarna.

Förra lördagen fick jag även hjälpa till lite med deltagarna och sminka och fixa hår på en deltagare helt själv. Nästa lördag kommer jag att få sminka och fixa hår på fler av deltagarna, vilket ska bli riktigt kul.

Likes

Comments

Nu är det äntligen vår, vilket innebär fint väder, glada människor och mycket festligheter. I detta inlägg kommer ni att få se två vackra tjejer som jag stylat inför vårbal och bröllop. 

För 2 helger sen fixade jag hår och smink på Malin som skulle på hennes pojkväns skolas vårbal i Stockholm. Hon ville inte ha allt för avancerat hår och smink utan ganska nertonat men ändå lite extra än vanligtvis. Håret var en enkel halvuppsättning med lockar och mittbena.

Till ögonsminkningen använde jag matta färger i brunt, lila och rosa. Lila och rosa låter kanske lite konstigt att använda till en festsminkning men det kan faktiskt bli riktigt snyggt om man blandar ihop dem snyggt med de bruna färgerna. När man har gröna ögon som Malin är det dessutom väldigt snyggt med lila och rosa färger eftersom dem lyfter fram de gröna i ögonen.

Lösögonfransar är jättesnyggt och ger ett enormt lyft till ögonen men de kan också vara väldigt jobbiga då de lossnar i kanterna och irriterar ögonen. Därför valde jag att på Malin bara lägga lösfransar i den yttre kanten. På så sätt håller de fast hela kvällen och dessutom blir resultatet mycket mer naturligt. Det märks nästan inte att man har några lösfransar utan det ser ut som att det skulle vara bara de egna.

Allt gick som planerat och enligt tidsplanen men hade inte Malins pojkvän varit snäll och hjälpt oss hade det inte gått lika bra. När jag skulle börja med Malins fransar insåg jag att jag hade glömt ta med ögonfranslimmet. Han for då till Kicks och köpte de till oss och räddade vår dag. Av detta lärde jag mig att alltid kolla sminkväskan en extra gång innan jag far iväg.


Förra helgen fixade jag även Elina som skulle sjunga och spela på ett bröllop i Stockholm på Valborgsmässoafton. Hon ville också som Malin ha ganska enkelt hår med en halvuppsättning och sminket ville hon ha ganska naturligt med bruna färger på ögonen.

Till ögonsminkningen använde jag olika skimriga och bruna nyanser och en eyeliner med vinge. Elina trivs bra i denna sminkning och vill alltid ha den när jag sminkar henne. Däremot brukar vi annars använda matta skuggor men denna gång blev det en liten förändring med det skimriga.

Eftersom Elina redan har så långa och fina fransar behövdes det inte några lösögonfransar. På läpparna la jag ett matt läppstift där jag blandade två färger för att få rätt nyans. Matta läppstift håller överlag bättre än glansiga vilket är bra då man ska på bröllop som pågår hela dagen plus att man ska äta middag.

Även denna gång skulle jag säga att allt gick som planerat. Håret var förvånansvärt lätt att jobba med så frisyren gick ganska snabbt att göra. Sminket gick också bra att göra förutom eyelinern. Om eyelinern inte hunnit torka helt innan kunden tittar upp kan den färga av sig på ögonlocket vilket den gjorde på Elina. Då fick jag torka bort det och lägga lite ny ögonskugga vilket drog ut på tiden en aning. Men som tur var blev vi klara i tid och Elina hann fara iväg på bröllopet.

Likes

Comments

När min kompis Sandra fyllde år i höstas fick hon en födelsedagspresent av mig där hon fick komma till min hemmastudio och vara "modell för en dag". Hon fick göra 2 olika fotograferingar där temat var fest och fantasy. Fest stylingen gjorde vi i samband med Nyårsafton och HÄR hittar ni resultatet.

Sandra önskade att få vara en sjöjungfru till fantasy fotograferingen. Vi var båda sååå taggade på att göra om henne till en sjöjungfru, men efter många timmar av sminkning märkte vi att det var mycket mer krävande
än vad vi trodde.

När jag skulle göra fjällen försökte jag först med en metod som inte alls fungerade. Jag försökte lägga fast jättesmala tejpremsor i kors men de ville inte fastna på huden så det sket sig totalt. Sen hittade min pappa ett nät som vi höll framför hennes ansikte och då fungerade det mycket bättre.

Att få snäckorna att hållas kvar på huden var inte heller lätt. Jag hade ett ganska starkt tejp som jag rullade ihop till en liten boll och tryckte fast på insidan av snäckan. De höll sig fast bara en kort stund så vi fick under fotograferingen pausa några gånger och fästa dem på nytt.

När vi var klara med fotograferingen och tittade på bilderna kände vi att det helt klart var värt all tid och krångel för bilderna blev faktiskt riktigt häftiga. Det jag gillar mest med hela sminkningen är fjällen, ögonen och munnen. Fjällen tycker jag att ser riktigt äkta ut och färgvalet på ögonen och munnen gör att de drar till sig uppmärksamhet.

Om jag hade fått göra om någonting hade jag gjort om håret. Nu i efterhand tycker jag att det skulle ha varit riktigt snyggt om hon hade haft riktigt blött bakåtkammar hår. Det hade förstärkt känslan av att hon är under vattenytan.

Min födelsedagspresent till Sandra blev alltså riktigt lyckad och hon gillade den väldigt mycket. Så om ni har svårt att komma på vad ni ska ge i present till någon är detta någonting som jag verkligen kan rekommendera. Ett annat alternativ är att man bokar in sig själv och en kompis så kan man ha en rolig dag tillsammans i studion.

Likes

Comments

Jag har under en tid varit lite inne på det här med rödbrunt hår. Jag tycker det är jättesnyggt och jag har haft det i några år nu. Men för några veckor sen blev jag så trött på att utväxten skiljde sig så mycket från resten av håret så jag bestämde mig för att prova färga en ombre färgning med vanlig brun i bottnen och rödare färg ju längre ner mot topparna man kommer. För när jag i fortsättningen får en utväxt kommer den inte skilja sig lika mycket från den bruna bottenfärgen.

Jag har under några år nu färgat mitt hår själv där hemma så även den här omber färgningen gjorde jag hemma. Den blev kanske inte så som jag hade tänkt mig, men nog blev de ganska snyggt ändå. Jag hade tänkt att det skulle synas en större skilnad mellan bottnen och längderna. Det berrodde nog på att den bruna färgen jag la i bottnen inte helt kunde täcka den röda färgen som var där från förut. Men vid nästa färgning ska den nog göra det hoppas jag.

Jag var ut och fotade mitt hår med min kompis Fio som jag bor tillsammans med här i Stockholm. Solen lyste vilket gjorde att den röda färgen kom fram riktigt bra. Innomhus ser färgen inte alls lika röd ut som på bilderna.


Jag har nog många gånger funderat på att gå tillbaka till min naturliga hårfärg men det krävs väldigt mycket tid och slit på håret, vilket gjort att jag avstått från det. Min naturliga hårfärg är ljusbrun och jag har varit färgad mörkbrun ända sen jag var på praktik hos en frisörsalong i 8:an. Nu när jag har varit rödhårig ett tag, vilket är den färg som är svårast att få bort från håret skulle jag behöva göra många avfärgningar för att få bort det röda i håret och det skulle sluta med att håret skulle bli så slitet att jag sen skulle behöva klippa av en del. Jag trivs så bra i den längden jag har nu och tänker därför inte försöka gå tillbaka till min naturliga hårfärg. Men jag tänker att i framtiden men min nya hårfärgning kommer det röda att växa sig längre och längre ned då jag lägger en vanlig brun färg i bottnen. Så till slut finns det röda bara kvar i topparna.

En sak som jag saknar med att ha ofärgat och kortare hår är mina naturliga lockar. Efter många år av färgning har den naturliga strukturen i mitt hår förstörts och min lockar kommer inte fram längre. Det beror också en del på att håret är så långt att lockarna inte orkar locka upp sig. Nuförtiden om jag tvättar håret och inte gör någonting med det så blir det bara lite vågigt.

Här kommer lite bilder från långt bak i tiden då jag hade min naturliga hårfärg och mina naturliga lockar.

Denna bild är den sista som togs på mig innan jag färgade håret för första gången.

Likes

Comments

Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp. Jag har fått följa med Mia på massa spännande och roliga jobbuppdrag. Jag har så mycket att berätta men jag ska försöka fatta mig kort så att inlägget inte blir allt för långt.

Veckan började med att vi på måndagen var till Innovell och lyssnade på en föreläsning om sminkmärket Nouba. Andrea Brambilla som höll i föreläsningen är kemist och produktutvecklare/chef för sminkmärket Nouba. Hon visade sina nya och riktigt häftiga produkter som t.ex. en ögonskugga som kunde ge 3 olika färger beroende på hur man applicerade den. Den kunde bli matt, metallisk och mörk bara genom att applicera den på huden på olika sätt. Jag fick också sitta modell då Mia visade hur man använder produkterna för lyssnarna.


På tisdagen var jag med och hjälpte till inför en fotografering med Elisa Lindström.


På onsdagen var det fotografering för en smyckekollektion där temat var mer konstnärligt. Smyckena var riktigt vackra och unika. Det var många typer av smycken jag aldrig sett förut.


Torsdagen bestod av en fotografering på dagen och ett Glamglow event på kvällen. Glamglow är ett hudvårdsmärke som fokuserar mycket på olika ansiktsmasker men de har även olika sminkprodukter som t.ex. läppglans. Mitt jobb var alltså att lyssna på en presentation om produkterna, äta god mat, dricka bubbel och mingla runt och träffa folk. Sen fick man också en "liten" goodiebag med massa Glamglow produkter. En helt okej dag på jobbet skulle man kunna kalla det.


Sista jobbdagen den här veckan var i fredags då vi också hade en fotografering på dagen och efter den for vi till en Makeup utbildning (International Makeup Center) där Mia föreläste och lärde ut sina knep till de som studerade där. Det var jätteintressant att få veta lite mer om Mia och höra hennes tips. Eftersom vi haft så mycket på gång hela tiden och mycket stressiga jobbuppdrag har vi inte riktigt hunnit med så många lugna stunder där vi kunnat prata om sådant.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen påbörjat min praktikperiod i Stockholm med make-up artisten Mia Högfeldt. Det har varit en väldigt händelse- och lärorik vecka. Jag har bland annat fått följa med på olika fotograferingar. I början på veckan var det en fotografering för TENA och i fredags var det en för Björn Borg. Jag har för det mesta assisterat Mia men även fått göra lite självständigt arbete. Sen har jag också fått lära mig allt runtomkring en fotografering som planering, förberedelser och efterarbete.

Jag ser fram emot nästa vecka. Vet inte ännu exakt vad som kommer ske men jag tror att Mia skulle ha någon föreläsning, någon fotografering och så skulle vi gå på olika press möten. Det kommer nog att bli en intressant och rolig vecka det med.

Bilder från plåtningen för Björn Borgs nya klädkollektion.

Likes

Comments