Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp. Jag har fått följa med Mia på massa spännande och roliga jobbuppdrag. Jag har så mycket att berätta men jag ska försöka fatta mig kort så att inlägget inte blir allt för långt.

Veckan började med att vi på måndagen var till Innovell och lyssnade på en föreläsning om sminkmärket Nouba. Andrea Brambilla som höll i föreläsningen är kemist och produktutvecklare/chef för sminkmärket Nouba. Hon visade sina nya och riktigt häftiga produkter som t.ex. en ögonskugga som kunde ge 3 olika färger beroende på hur man applicerade den. Den kunde bli matt, metallisk och mörk bara genom att applicera den på huden på olika sätt. Jag fick också sitta modell då Mia visade hur man använder produkterna för lyssnarna.


På tisdagen var jag med och hjälpte till inför en fotografering med Elisa Lindström.


På onsdagen var det fotografering för en smyckekollektion där temat var mer konstnärligt. Smyckena var riktigt vackra och unika. Det var många typer av smycken jag aldrig sett förut.


Torsdagen bestod av en fotografering på dagen och ett Glamglow event på kvällen. Glamglow är ett hudvårdsmärke som fokuserar mycket på olika ansiktsmasker men de har även olika sminkprodukter som t.ex. läppglans. Mitt jobb var alltså att lyssna på en presentation om produkterna, äta god mat, dricka bubbel och mingla runt och träffa folk. Sen fick man också en "liten" goodiebag med massa Glamglow produkter. En helt okej dag på jobbet skulle man kunna kalla det.


Sista jobbdagen den här veckan var i fredags då vi också hade en fotografering på dagen och efter den for vi till en Makeup utbildning (International Makeup Center) där Mia föreläste och lärde ut sina knep till de som studerade där. Det var jätteintressant att få veta lite mer om Mia och höra hennes tips. Eftersom vi haft så mycket på gång hela tiden och mycket stressiga jobbuppdrag har vi inte riktigt hunnit med så många lugna stunder där vi kunnat prata om sådant.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen påbörjat min praktikperiod i Stockholm med make-up artisten Mia Högfeldt. Det har varit en väldigt händelse- och lärorik vecka. Jag har bland annat fått följa med på olika fotograferingar. I början på veckan var det en fotografering för TENA och i fredags var det en för Björn Borg. Jag har för det mesta assisterat Mia men även fått göra lite självständigt arbete. Sen har jag också fått lära mig allt runtomkring en fotografering som planering, förberedelser och efterarbete.

Jag ser fram emot nästa vecka. Vet inte ännu exakt vad som kommer ske men jag tror att Mia skulle ha någon föreläsning, någon fotografering och så skulle vi gå på olika press möten. Det kommer nog att bli en intressant och rolig vecka det med.

Bilder från plåtningen för Björn Borgs nya klädkollektion.

Likes

Comments

Nu är sista skoluppgiften innan praktiken inlämnad. Det var en styling uppgift där man skulle skapa en ny stilhelhet till en kund. Jag gjorde uppgiften på Mari som bor på landet tillsammans med alla sina djur. Mari tycker om att vara ute och pyssla på gården samt att ta hand om djuren. Stallet är en plats hon verkligen trivs i och en stor del av sin vardag spenderar hon där. Hon använder därför oftast praktiska kläder som tål lite smuts. Hon klär sig också annars i mycket svart vilket hon ville försöka förändra. Hon tycker om färg men vill kanske inte använda så mycket starka färger utan mera naturfärger. Hennes största mål med den här stylingen var att få fram en snygg stilhelhet som hon kan ha i sin vardag men som också funkar att ha ute på gården eller i stallet.

Jag satte ihop en stilhelhet som bestod av en ljusrosa skjorta, ett litet bälte runt midjan, blåa jeans, grå kofta, gråa yllesockor och ett par stövlar. Både jag och Mari blev riktigt nöjda med slutresultatet.

Jag flätade hennes hår till en enkel men snygg fiskbensfläta och sen gjorde jag en naturlig dags make-up.

I stallet tog vi många fina bilder. Vi ville fota i just den miljön där Mari ofta befinner sig för att se hur stilhelheten passar in i den miljön. Dessutom var det riktigt fint ljus vid portöppningen.

Såhär enkelt kan man förvandla en vardaglig stilhelhet till en mer uppklädd variant genom att bara byta ut en kofta till en kavaj med matchande keps.

Vi tog också lite bilder i skogen.

Likes

Comments

På jullovet Stylade jag Sandra till nyårsafton och fotograferade henne i min hemmastudio. Jag blev jättenöjd med slutresultatet och Sandra var en riktigt duktig modell.

I sminkningen lade jag mest fokus på ögonen där temat var silver och svart. Sandra visade mig en inspirationsbild på en ögonsminkning hon ville ha och så gjorde jag sminkningen utifrån den. Jag brukar inte använda svart ögonskugga så ofta när jag sminkar, dels för att det ger ett väldigt starkt och hårt intryck men också för att det är den svåraste färgen att få snyggt utsuddad. Det är t.ex. mycket lättare att få snygga övergångar och utsuddningar med mörkbruna färger än med svarta och mörkgråa. Man ser direkt minsta lilla fel som skarpa linjer eller ojämnheter i en svart ögonskuggning. Jag fick alltså jobba en stund med skuggningen för att få den jämn och lika på båda ögonen men till slut lyckades jag.

Att få en fin vinge på eyelinern och att limma fast lösögonfransarna är ganska svåra moment i en sminkning tycker jag, men i den här sminkning lyckades jag bra på första försöket. Det märks nog att man utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden ju mer man övar.

Läpparna lät jag vara mer naturliga eftersom ögonsminkningen var så stark. Håret fick också vara ganska enkelt med bara lite lockar.

Bilderna blev riktigt snygga och här är några av de bästa. Favoriten är nog den större bilden lägre ner där hon visar lite av sin vingtatuering på ryggen och jackan hänger ner på armarna. Jag vet inte exakt varför jag gillar den bilden lite extra mycket men jag tror det är hela helheten i sig.

Likes

Comments

Höstterminen på skolan har varit riktigt rolig och vi har i princip bara haft praktiska ämnen. Nu på vårterminen har vi däremot bara teoretiska ämnen, vilket kanske inte alltid är lika roligt. Vissa ämnen är tyngre än andra och kräver mycket plugg som t.ex. kemi. Nu är vi riktigt i början på kursen så vi läser om kemins grunder som t.ex. atomernas uppbyggnad och vad som händer med en atom när den genomgår olika reaktioner. Man undrar ju ibland varför man måste kunna sådana saker som estenom, men om man tänker efter så behöver man faktiskt kunna lite kemi för att veta vilka ämnen som är i alla produkter man använder och varför de är tillsatta.

Vi har fått en hemuppgift där vi ska analysera en produkt man har hemma och ta reda på vad det finns för ämnen i produkten och varför de olika ämnena finns där. Jag valde att analysera en dagkräm från Dermosil och när jag kollade igenom innehållsförteckningen märkte jag att den bestod av 43 olika ämnen. Det är ju helt sjukt vad de stoppar i alla produkter egentligen. Det ska bli intressant att se vilka av ämnena som faktiskt är bra för huden och vilka som inte är det. Jag tror nog att man kommer att bli mer noggrann när man väljer sina produkter i fortsättningen efter att ha gått den här kemikursen.

Likes

Comments

För exakt en vecka sen fick jag stå framför kameran och vara klädmodell till en katalog med åländska hantverk. De är inte ofta det händer, jag brukar oftast vara den som står bakom kameran. Men det var kul det också, och det blev ju några fina bilder trots det kalla och snöiga vädret.

Kläderna jag hade på mig är stickade av Ann-Louise Törnqvist som har företaget Rätsidan där hon arbetar med tygtryck, sömnad och maskinstickning. Hon gör allt från kläder till olika hemtextilier. Här finns länken till hennes Facebook sida där ni kan se hennes olika arbeten https://www.facebook.com/ratsidan/ och de flesta produkter hon gör finns att köpa på SALT i sjökvarteret.

Likes

Comments

Julia Clara håller just nu på med ett album som kommer att släppas ganska snart och jag har fått äran att fixa bilden till albumet och singeln. Igår var Julia här och vi höll på hela dagen med smink, hårstyling och fotografering. Den ena bilden tog vi utomhus och den andra tog vi inne i fotostudion. Det var väldigt kallt att fota ute i snön men vi fick massor med bra bilder i alla fall så det var helt klart värt det.

Nu är det "bara" val av bilder och bildredigering kvar som väntar, vilket nog kommer att ta en stund med tanke på att jag fotade ca 900 bilder. Jag lyckas nästan alltid fota lite för mycket, men det kan vara bra det med eftersom man då har fler alternativ att välja mellan.

Här är en av hennes låtar "Still Dancing" som hon släppte 2016. Hon är sååå bra, gå in och lyssna!!!

Likes

Comments

Idag fixade jag hår och smink på Mari och Timjan inför en finare middag/fest. Vi hade inte den tiden jag skulle ha behövt men det blev ändå bra till slut. De är nog bra att jobba under stress ibland så lär man sig hur man snabbt ska lösa problem och vad man kan göra för att spara tid.

Timjan fick en halvuppsättning och en klassisk sminkning med eyeliner och rött läppstift i fokus medan Mari fick en uppsättning med lite svarta blommor och en brun skimmer ögonsminkning.

Likes

Comments

Nu har jag riggat upp en tillfällig fotostudio i garaget. Jag har några styling projekt på kommande där jag behöver en fotostudio och eftersom jag inte har någon riktig fick jag bygga upp en av vad jag hade hemma. Någon gång i framtiden kommer jag nog att skaffa en riktig fotoutrustning men än så länge får det duga med lakan och bygglampor. Bilderna blir ändå ganska bra.

I somras byggde jag upp en fotostudio i vedlidret där den kunde stå hela sommaren utan att den var i vägen. Men nu när det är så kallt ute så går det inte riktigt att använda den för då hinner modellen frysa ihjäl innan man är klar med fotograferingen. Så nu blev den flyttad till garaget istället. Det som är nackdelen är förstås att jag måste plocka ner den efter varje fotografering så att man kan köra in bilen.

På fredag ska jag testa den för första gången så jag hoppas att den fungerar som jag tänkt mig.

Likes

Comments

Just nu sitter jag på båten påväg hem från Stockholm och försöker förstå vad som egentligen hänt. Igår var jag på praktikintervju till Mia Högfeldt som är en otroligt duktig och framgångsrik makeupartist och hårstylist i Sverige. Hon sminkar svenska artister, modeller, programledare och skådespelare inför konserter, modereportage, teveprogram, filmer och galor. Mia har även skrivit makeupboken vi haft som kurslitteratur i en av sminkkurserna. Den är riktigt bra och inspirerande.

Tydligen gick intervjun riktigt bra för jag har fått en PRAKTIKPLATS hos HENNE!!! Jag är så lycklig och kan inte ens föreställa mig en bättre praktikplats. Min dröm har verkligen gått i uppfyllelse.

Likes

Comments