Mina 3 månader i Stockholm är nu över och jag är tillbaka på Åland igen. Det är lite synd att praktiken är slut men det är ändå skönt att vara tillbaka på Åland.

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om vad jag gjort sen sist jag la ut ett inlägg om praktiken. De tidigare inläggen hittar ni HÄR, HÄR och HÄR ifall ni missat dem.

Åt gallerian i Stockholm gjorde vi lite reklam bilder och film där modellerna skulle äta mat. Det blev en mycket kladdig men rolig dag. Jag fick sminka om läppar och haka ett antal gånger mellan tagningarna.


Till pressfotograferingen för Vintergalan 2017 var jag med Elin Rudh och hjälpte till att fixa hår på artisterna. Årets artister är Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Mariette och magikerna Brynolf & Ljung. Mer om evenemanget hittar ni på deras Hemsida.


När vi fotade artisten Léon fick vi vara utomhus och jobba i det fina sommarvädret. Jag assisterade då Filippa Smedhagen. Bilderna kommer ut i nästa nummer av tidningen Plaza kvinna.


Peak Performance är ett svenskt klädmärke som är inriktat på sport och utomhus aktiviteter. De hade sin aw17 modevisning på huvudkontoret i Stockholm där jag sminkade alla killar. Alexandra Aronsson som jag assisterade sminkade alla tjejer.


Felix Herngrens produktionsbolag FLX har tidigare gjort serier som solsidan, bonusfamiljen och håller just nu på att göra en ny komediserie som kommer att heta Småstaden. Mer info om serien hittar ni HÄR och HÄR.

I detta projekt har jag assisterat Maria Norrfors som är ansvarig för kostym och mask. Så i detta projekt har jag även jobbat mycket med kläder, vilket jag inte annars gjort så mycket under praktiken.

Serien kommer att sändas på TV4 i höst. Jag ser verkligen fram emot att titta på den. Jag tror att den kommer att bli riktigt bra, var svårt ibland att hålla sig för skratt under inspelningarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er angående min praktik i Stockholm. Den har i stort sett varit som vanligt, jag har fått vara med på många roliga fotograferingar men även lite film och tv: inspelningar.

I sommar kommer 8 av Sveriges mest kända komiker att göra en standup-turné i Sverige. De komiker som är med i showen är Måns Möller, David Batra, Soran Ismail, Nour El Refai, Emma Knyckare, Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Fredrik Lindström.

Jag fick vara med när de fotade bilderna till planschen och hemsidan www.badjavlar.se De jag gjorde var att smörja in deras armar och ben i hudkräm så att deras hy skulle se fin ut på bilden och så fick jag sminka Henrik Schyffert.


Efter påsklovet fick jag vara med och assistera Hårstylisten Elin Rudh på en plåtning för klädmärket Wacay De ska snart släppa en webbshop där bilderna vi tog kommer att hamna.


En lite mer konstnärlig fotografering fick jag vara med på när tidningen Contributor skulle ta bilder till nästa nummer som släpps ganska snart. I mitten av tidningen hittar man bilderna ihopvikta som man kan ta ut ur tidningen och hänga upp på väggen som tavlor. Som sagt finns inte bilderna att få tag på ännu men när tidningen släpps kan jag lägga upp dem.


Nelly.com
håller just nu tillsammans med Perfect Day Media att spela in en dramaserie som handlar om 25-åriga Nelly och hennes närmsta tjejkompisars liv. Jag har fått assistera makeup-artisten/hårstylisten Maria Norrfors under två av inspelningsdagarna. Det var riktigt kul att få vara med och sminka skådespelare och intressant att få se hur det går till på en riktig filminspelning. Jag fick även vara med i filmen som statist i 3 av scenerna.


På lördagarna är det Talang som står på schemat. Programmet är direktsänt och sänds på lördagar kl. 21.00 (Finsk tid) i TV4. Jag är med och assisterar Maria Norrfors som har hand om jurymedlemmarna och programledarna. Det är så häftigt att få vara med och se hur det går till bakom kulisserna på ett så stort tv program. Dessutom får jag jobba med min kompis Fio som är på praktik hos klädstylisten Pamela Bellafesta som väljer kläder åt jurymedlemmarna och programledarna.

Förra lördagen fick jag även hjälpa till lite med deltagarna och sminka och fixa hår på en deltagare helt själv. Nästa lördag kommer jag att få sminka och fixa hår på fler av deltagarna, vilket ska bli riktigt kul.

Likes

Comments

Nu är det äntligen vår, vilket innebär fint väder, glada människor och mycket festligheter. I detta inlägg kommer ni att få se två vackra tjejer som jag stylat inför vårbal och bröllop. 

För 2 helger sen fixade jag hår och smink på Malin som skulle på hennes pojkväns skolas vårbal i Stockholm. Hon ville inte ha allt för avancerat hår och smink utan ganska nertonat men ändå lite extra än vanligtvis. Håret var en enkel halvuppsättning med lockar och mittbena.

Till ögonsminkningen använde jag matta färger i brunt, lila och rosa. Lila och rosa låter kanske lite konstigt att använda till en festsminkning men det kan faktiskt bli riktigt snyggt om man blandar ihop dem snyggt med de bruna färgerna. När man har gröna ögon som Malin är det dessutom väldigt snyggt med lila och rosa färger eftersom dem lyfter fram de gröna i ögonen.

Lösögonfransar är jättesnyggt och ger ett enormt lyft till ögonen men de kan också vara väldigt jobbiga då de lossnar i kanterna och irriterar ögonen. Därför valde jag att på Malin bara lägga lösfransar i den yttre kanten. På så sätt håller de fast hela kvällen och dessutom blir resultatet mycket mer naturligt. Det märks nästan inte att man har några lösfransar utan det ser ut som att det skulle vara bara de egna.

Allt gick som planerat och enligt tidsplanen men hade inte Malins pojkvän varit snäll och hjälpt oss hade det inte gått lika bra. När jag skulle börja med Malins fransar insåg jag att jag hade glömt ta med ögonfranslimmet. Han for då till Kicks och köpte de till oss och räddade vår dag. Av detta lärde jag mig att alltid kolla sminkväskan en extra gång innan jag far iväg.


Förra helgen fixade jag även Elina som skulle sjunga och spela på ett bröllop i Stockholm på Valborgsmässoafton. Hon ville också som Malin ha ganska enkelt hår med en halvuppsättning och sminket ville hon ha ganska naturligt med bruna färger på ögonen.

Till ögonsminkningen använde jag olika skimriga och bruna nyanser och en eyeliner med vinge. Elina trivs bra i denna sminkning och vill alltid ha den när jag sminkar henne. Däremot brukar vi annars använda matta skuggor men denna gång blev det en liten förändring med det skimriga.

Eftersom Elina redan har så långa och fina fransar behövdes det inte några lösögonfransar. På läpparna la jag ett matt läppstift där jag blandade två färger för att få rätt nyans. Matta läppstift håller överlag bättre än glansiga vilket är bra då man ska på bröllop som pågår hela dagen plus att man ska äta middag.

Även denna gång skulle jag säga att allt gick som planerat. Håret var förvånansvärt lätt att jobba med så frisyren gick ganska snabbt att göra. Sminket gick också bra att göra förutom eyelinern. Om eyelinern inte hunnit torka helt innan kunden tittar upp kan den färga av sig på ögonlocket vilket den gjorde på Elina. Då fick jag torka bort det och lägga lite ny ögonskugga vilket drog ut på tiden en aning. Men som tur var blev vi klara i tid och Elina hann fara iväg på bröllopet.

Likes

Comments

När min kompis Sandra fyllde år i höstas fick hon en födelsedagspresent av mig där hon fick komma till min hemmastudio och vara "modell för en dag". Hon fick göra 2 olika fotograferingar där temat var fest och fantasy. Fest stylingen gjorde vi i samband med Nyårsafton och HÄR hittar ni resultatet.

Sandra önskade att få vara en sjöjungfru till fantasy fotograferingen. Vi var båda sååå taggade på att göra om henne till en sjöjungfru, men efter många timmar av sminkning märkte vi att det var mycket mer krävande
än vad vi trodde.

När jag skulle göra fjällen försökte jag först med en metod som inte alls fungerade. Jag försökte lägga fast jättesmala tejpremsor i kors men de ville inte fastna på huden så det sket sig totalt. Sen hittade min pappa ett nät som vi höll framför hennes ansikte och då fungerade det mycket bättre.

Att få snäckorna att hållas kvar på huden var inte heller lätt. Jag hade ett ganska starkt tejp som jag rullade ihop till en liten boll och tryckte fast på insidan av snäckan. De höll sig fast bara en kort stund så vi fick under fotograferingen pausa några gånger och fästa dem på nytt.

När vi var klara med fotograferingen och tittade på bilderna kände vi att det helt klart var värt all tid och krångel för bilderna blev faktiskt riktigt häftiga. Det jag gillar mest med hela sminkningen är fjällen, ögonen och munnen. Fjällen tycker jag att ser riktigt äkta ut och färgvalet på ögonen och munnen gör att de drar till sig uppmärksamhet.

Om jag hade fått göra om någonting hade jag gjort om håret. Nu i efterhand tycker jag att det skulle ha varit riktigt snyggt om hon hade haft riktigt blött bakåtkammar hår. Det hade förstärkt känslan av att hon är under vattenytan.

Min födelsedagspresent till Sandra blev alltså riktigt lyckad och hon gillade den väldigt mycket. Så om ni har svårt att komma på vad ni ska ge i present till någon är detta någonting som jag verkligen kan rekommendera. Ett annat alternativ är att man bokar in sig själv och en kompis så kan man ha en rolig dag tillsammans i studion.

Likes

Comments

Jag har under en tid varit lite inne på det här med rödbrunt hår. Jag tycker det är jättesnyggt och jag har haft det i några år nu. Men för några veckor sen blev jag så trött på att utväxten skiljde sig så mycket från resten av håret så jag bestämde mig för att prova färga en ombre färgning med vanlig brun i bottnen och rödare färg ju längre ner mot topparna man kommer. För när jag i fortsättningen får en utväxt kommer den inte skilja sig lika mycket från den bruna bottenfärgen.

Jag har under några år nu färgat mitt hår själv där hemma så även den här omber färgningen gjorde jag hemma. Den blev kanske inte så som jag hade tänkt mig, men nog blev de ganska snyggt ändå. Jag hade tänkt att det skulle synas en större skilnad mellan bottnen och längderna. Det berrodde nog på att den bruna färgen jag la i bottnen inte helt kunde täcka den röda färgen som var där från förut. Men vid nästa färgning ska den nog göra det hoppas jag.

Jag var ut och fotade mitt hår med min kompis Fio som jag bor tillsammans med här i Stockholm. Solen lyste vilket gjorde att den röda färgen kom fram riktigt bra. Innomhus ser färgen inte alls lika röd ut som på bilderna.


Jag har nog många gånger funderat på att gå tillbaka till min naturliga hårfärg men det krävs väldigt mycket tid och slit på håret, vilket gjort att jag avstått från det. Min naturliga hårfärg är ljusbrun och jag har varit färgad mörkbrun ända sen jag var på praktik hos en frisörsalong i 8:an. Nu när jag har varit rödhårig ett tag, vilket är den färg som är svårast att få bort från håret skulle jag behöva göra många avfärgningar för att få bort det röda i håret och det skulle sluta med att håret skulle bli så slitet att jag sen skulle behöva klippa av en del. Jag trivs så bra i den längden jag har nu och tänker därför inte försöka gå tillbaka till min naturliga hårfärg. Men jag tänker att i framtiden men min nya hårfärgning kommer det röda att växa sig längre och längre ned då jag lägger en vanlig brun färg i bottnen. Så till slut finns det röda bara kvar i topparna.

En sak som jag saknar med att ha ofärgat och kortare hår är mina naturliga lockar. Efter många år av färgning har den naturliga strukturen i mitt hår förstörts och min lockar kommer inte fram längre. Det beror också en del på att håret är så långt att lockarna inte orkar locka upp sig. Nuförtiden om jag tvättar håret och inte gör någonting med det så blir det bara lite vågigt.

Här kommer lite bilder från långt bak i tiden då jag hade min naturliga hårfärg och mina naturliga lockar.

Denna bild är den sista som togs på mig innan jag färgade håret för första gången.

Likes

Comments

Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp. Jag har fått följa med Mia på massa spännande och roliga jobbuppdrag. Jag har så mycket att berätta men jag ska försöka fatta mig kort så att inlägget inte blir allt för långt.

Veckan började med att vi på måndagen var till Innovell och lyssnade på en föreläsning om sminkmärket Nouba. Andrea Brambilla som höll i föreläsningen är kemist och produktutvecklare/chef för sminkmärket Nouba. Hon visade sina nya och riktigt häftiga produkter som t.ex. en ögonskugga som kunde ge 3 olika färger beroende på hur man applicerade den. Den kunde bli matt, metallisk och mörk bara genom att applicera den på huden på olika sätt. Jag fick också sitta modell då Mia visade hur man använder produkterna för lyssnarna.


På tisdagen var jag med och hjälpte till inför en fotografering med Elisa Lindström.


På onsdagen var det fotografering för en smyckekollektion där temat var mer konstnärligt. Smyckena var riktigt vackra och unika. Det var många typer av smycken jag aldrig sett förut.


Torsdagen bestod av en fotografering på dagen och ett Glamglow event på kvällen. Glamglow är ett hudvårdsmärke som fokuserar mycket på olika ansiktsmasker men de har även olika sminkprodukter som t.ex. läppglans. Mitt jobb var alltså att lyssna på en presentation om produkterna, äta god mat, dricka bubbel och mingla runt och träffa folk. Sen fick man också en "liten" goodiebag med massa Glamglow produkter. En helt okej dag på jobbet skulle man kunna kalla det.


Sista jobbdagen den här veckan var i fredags då vi också hade en fotografering på dagen och efter den for vi till en Makeup utbildning (International Makeup Center) där Mia föreläste och lärde ut sina knep till de som studerade där. Det var jätteintressant att få veta lite mer om Mia och höra hennes tips. Eftersom vi haft så mycket på gång hela tiden och mycket stressiga jobbuppdrag har vi inte riktigt hunnit med så många lugna stunder där vi kunnat prata om sådant.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen påbörjat min praktikperiod i Stockholm med make-up artisten Mia Högfeldt. Det har varit en väldigt händelse- och lärorik vecka. Jag har bland annat fått följa med på olika fotograferingar. I början på veckan var det en fotografering för TENA och i fredags var det en för Björn Borg. Jag har för det mesta assisterat Mia men även fått göra lite självständigt arbete. Sen har jag också fått lära mig allt runtomkring en fotografering som planering, förberedelser och efterarbete.

Jag ser fram emot nästa vecka. Vet inte ännu exakt vad som kommer ske men jag tror att Mia skulle ha någon föreläsning, någon fotografering och så skulle vi gå på olika press möten. Det kommer nog att bli en intressant och rolig vecka det med.

Bilder från plåtningen för Björn Borgs nya klädkollektion.

Likes

Comments

Nu är sista skoluppgiften innan praktiken inlämnad. Det var en styling uppgift där man skulle skapa en ny stilhelhet till en kund. Jag gjorde uppgiften på Mari som bor på landet tillsammans med alla sina djur. Mari tycker om att vara ute och pyssla på gården samt att ta hand om djuren. Stallet är en plats hon verkligen trivs i och en stor del av sin vardag spenderar hon där. Hon använder därför oftast praktiska kläder som tål lite smuts. Hon klär sig också annars i mycket svart vilket hon ville försöka förändra. Hon tycker om färg men vill kanske inte använda så mycket starka färger utan mera naturfärger. Hennes största mål med den här stylingen var att få fram en snygg stilhelhet som hon kan ha i sin vardag men som också funkar att ha ute på gården eller i stallet.

Jag satte ihop en stilhelhet som bestod av en ljusrosa skjorta, ett litet bälte runt midjan, blåa jeans, grå kofta, gråa yllesockor och ett par stövlar. Både jag och Mari blev riktigt nöjda med slutresultatet.

Jag flätade hennes hår till en enkel men snygg fiskbensfläta och sen gjorde jag en naturlig dags make-up.

I stallet tog vi många fina bilder. Vi ville fota i just den miljön där Mari ofta befinner sig för att se hur stilhelheten passar in i den miljön. Dessutom var det riktigt fint ljus vid portöppningen.

Såhär enkelt kan man förvandla en vardaglig stilhelhet till en mer uppklädd variant genom att bara byta ut en kofta till en kavaj med matchande keps.

Vi tog också lite bilder i skogen.

Likes

Comments

På jullovet Stylade jag Sandra till nyårsafton och fotograferade henne i min hemmastudio. Jag blev jättenöjd med slutresultatet och Sandra var en riktigt duktig modell.

I sminkningen lade jag mest fokus på ögonen där temat var silver och svart. Sandra visade mig en inspirationsbild på en ögonsminkning hon ville ha och så gjorde jag sminkningen utifrån den. Jag brukar inte använda svart ögonskugga så ofta när jag sminkar, dels för att det ger ett väldigt starkt och hårt intryck men också för att det är den svåraste färgen att få snyggt utsuddad. Det är t.ex. mycket lättare att få snygga övergångar och utsuddningar med mörkbruna färger än med svarta och mörkgråa. Man ser direkt minsta lilla fel som skarpa linjer eller ojämnheter i en svart ögonskuggning. Jag fick alltså jobba en stund med skuggningen för att få den jämn och lika på båda ögonen men till slut lyckades jag.

Att få en fin vinge på eyelinern och att limma fast lösögonfransarna är ganska svåra moment i en sminkning tycker jag, men i den här sminkning lyckades jag bra på första försöket. Det märks nog att man utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden ju mer man övar.

Läpparna lät jag vara mer naturliga eftersom ögonsminkningen var så stark. Håret fick också vara ganska enkelt med bara lite lockar.

Bilderna blev riktigt snygga och här är några av de bästa. Favoriten är nog den större bilden lägre ner där hon visar lite av sin vingtatuering på ryggen och jackan hänger ner på armarna. Jag vet inte exakt varför jag gillar den bilden lite extra mycket men jag tror det är hela helheten i sig.

Likes

Comments

Höstterminen på skolan har varit riktigt rolig och vi har i princip bara haft praktiska ämnen. Nu på vårterminen har vi däremot bara teoretiska ämnen, vilket kanske inte alltid är lika roligt. Vissa ämnen är tyngre än andra och kräver mycket plugg som t.ex. kemi. Nu är vi riktigt i början på kursen så vi läser om kemins grunder som t.ex. atomernas uppbyggnad och vad som händer med en atom när den genomgår olika reaktioner. Man undrar ju ibland varför man måste kunna sådana saker som estenom, men om man tänker efter så behöver man faktiskt kunna lite kemi för att veta vilka ämnen som är i alla produkter man använder och varför de är tillsatta.

Vi har fått en hemuppgift där vi ska analysera en produkt man har hemma och ta reda på vad det finns för ämnen i produkten och varför de olika ämnena finns där. Jag valde att analysera en dagkräm från Dermosil och när jag kollade igenom innehållsförteckningen märkte jag att den bestod av 43 olika ämnen. Det är ju helt sjukt vad de stoppar i alla produkter egentligen. Det ska bli intressant att se vilka av ämnena som faktiskt är bra för huden och vilka som inte är det. Jag tror nog att man kommer att bli mer noggrann när man väljer sina produkter i fortsättningen efter att ha gått den här kemikursen.

Likes

Comments