När min kompis Sandra fyllde år i höstas fick hon en födelsedagspresent av mig där hon fick komma till min hemmastudio och vara "modell för en dag". Hon fick göra 2 olika fotograferingar där temat var fest och fantasy. Fest stylingen gjorde vi i samband med Nyårsafton och HÄR hittar ni resultatet.

Sandra önskade att få vara en sjöjungfru till fantasy fotograferingen. Vi var båda sååå taggade på att göra om henne till en sjöjungfru, men efter många timmar av sminkning märkte vi att det var mycket mer krävande
än vad vi trodde.

När jag skulle göra fjällen försökte jag först med en metod som inte alls fungerade. Jag försökte lägga fast jättesmala tejpremsor i kors men de ville inte fastna på huden så det sket sig totalt. Sen hittade min pappa ett nät som vi höll framför hennes ansikte och då fungerade det mycket bättre.

Att få snäckorna att hållas kvar på huden var inte heller lätt. Jag hade ett ganska starkt tejp som jag rullade ihop till en liten boll och tryckte fast på insidan av snäckan. De höll sig fast bara en kort stund så vi fick under fotograferingen pausa några gånger och fästa dem på nytt.

När vi var klara med fotograferingen och tittade på bilderna kände vi att det helt klart var värt all tid och krångel för bilderna blev faktiskt riktigt häftiga. Det jag gillar mest med hela sminkningen är fjällen, ögonen och munnen. Fjällen tycker jag att ser riktigt äkta ut och färgvalet på ögonen och munnen gör att de drar till sig uppmärksamhet.

Om jag hade fått göra om någonting hade jag gjort om håret. Nu i efterhand tycker jag att det skulle ha varit riktigt snyggt om hon hade haft riktigt blött bakåtkammar hår. Det hade förstärkt känslan av att hon är under vattenytan.

Min födelsedagspresent till Sandra blev alltså riktigt lyckad och hon gillade den väldigt mycket. Så om ni har svårt att komma på vad ni ska ge i present till någon är detta någonting som jag verkligen kan rekommendera. Ett annat alternativ är att man bokar in sig själv och en kompis så kan man ha en rolig dag tillsammans i studion.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har under en tid varit lite inne på det här med rödbrunt hår. Jag tycker det är jättesnyggt och jag har haft det i några år nu. Men för några veckor sen blev jag så trött på att utväxten skiljde sig så mycket från resten av håret så jag bestämde mig för att prova färga en ombre färgning med vanlig brun i bottnen och rödare färg ju längre ner mot topparna man kommer. För när jag i fortsättningen får en utväxt kommer den inte skilja sig lika mycket från den bruna bottenfärgen.

Jag har under några år nu färgat mitt hår själv där hemma så även den här omber färgningen gjorde jag hemma. Den blev kanske inte så som jag hade tänkt mig, men nog blev de ganska snyggt ändå. Jag hade tänkt att det skulle synas en större skilnad mellan bottnen och längderna. Det berrodde nog på att den bruna färgen jag la i bottnen inte helt kunde täcka den röda färgen som var där från förut. Men vid nästa färgning ska den nog göra det hoppas jag.

Jag var ut och fotade mitt hår med min kompis Fio som jag bor tillsammans med här i Stockholm. Solen lyste vilket gjorde att den röda färgen kom fram riktigt bra. Innomhus ser färgen inte alls lika röd ut som på bilderna.


Jag har nog många gånger funderat på att gå tillbaka till min naturliga hårfärg men det krävs väldigt mycket tid och slit på håret, vilket gjort att jag avstått från det. Min naturliga hårfärg är ljusbrun och jag har varit färgad mörkbrun ända sen jag var på praktik hos en frisörsalong i 8:an. Nu när jag har varit rödhårig ett tag, vilket är den färg som är svårast att få bort från håret skulle jag behöva göra många avfärgningar för att få bort det röda i håret och det skulle sluta med att håret skulle bli så slitet att jag sen skulle behöva klippa av en del. Jag trivs så bra i den längden jag har nu och tänker därför inte försöka gå tillbaka till min naturliga hårfärg. Men jag tänker att i framtiden men min nya hårfärgning kommer det röda att växa sig längre och längre ned då jag lägger en vanlig brun färg i bottnen. Så till slut finns det röda bara kvar i topparna.

En sak som jag saknar med att ha ofärgat och kortare hår är mina naturliga lockar. Efter många år av färgning har den naturliga strukturen i mitt hår förstörts och min lockar kommer inte fram längre. Det beror också en del på att håret är så långt att lockarna inte orkar locka upp sig. Nuförtiden om jag tvättar håret och inte gör någonting med det så blir det bara lite vågigt.

Här kommer lite bilder från långt bak i tiden då jag hade min naturliga hårfärg och mina naturliga lockar.

Denna bild är den sista som togs på mig innan jag färgade håret för första gången.

Likes

Comments

Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp. Jag har fått följa med Mia på massa spännande och roliga jobbuppdrag. Jag har så mycket att berätta men jag ska försöka fatta mig kort så att inlägget inte blir allt för långt.

Veckan började med att vi på måndagen var till Innovell och lyssnade på en föreläsning om sminkmärket Nouba. Andrea Brambilla som höll i föreläsningen är kemist och produktutvecklare/chef för sminkmärket Nouba. Hon visade sina nya och riktigt häftiga produkter som t.ex. en ögonskugga som kunde ge 3 olika färger beroende på hur man applicerade den. Den kunde bli matt, metallisk och mörk bara genom att applicera den på huden på olika sätt. Jag fick också sitta modell då Mia visade hur man använder produkterna för lyssnarna.


På tisdagen var jag med och hjälpte till inför en fotografering med Elisa Lindström.


På onsdagen var det fotografering för en smyckekollektion där temat var mer konstnärligt. Smyckena var riktigt vackra och unika. Det var många typer av smycken jag aldrig sett förut.


Torsdagen bestod av en fotografering på dagen och ett Glamglow event på kvällen. Glamglow är ett hudvårdsmärke som fokuserar mycket på olika ansiktsmasker men de har även olika sminkprodukter som t.ex. läppglans. Mitt jobb var alltså att lyssna på en presentation om produkterna, äta god mat, dricka bubbel och mingla runt och träffa folk. Sen fick man också en "liten" goodiebag med massa Glamglow produkter. En helt okej dag på jobbet skulle man kunna kalla det.


Sista jobbdagen den här veckan var i fredags då vi också hade en fotografering på dagen och efter den for vi till en Makeup utbildning (International Makeup Center) där Mia föreläste och lärde ut sina knep till de som studerade där. Det var jätteintressant att få veta lite mer om Mia och höra hennes tips. Eftersom vi haft så mycket på gång hela tiden och mycket stressiga jobbuppdrag har vi inte riktigt hunnit med så många lugna stunder där vi kunnat prata om sådant.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen påbörjat min praktikperiod i Stockholm med make-up artisten Mia Högfeldt. Det har varit en väldigt händelse- och lärorik vecka. Jag har bland annat fått följa med på olika fotograferingar. I början på veckan var det en fotografering för TENA och i fredags var det en för Björn Borg. Jag har för det mesta assisterat Mia men även fått göra lite självständigt arbete. Sen har jag också fått lära mig allt runtomkring en fotografering som planering, förberedelser och efterarbete.

Jag ser fram emot nästa vecka. Vet inte ännu exakt vad som kommer ske men jag tror att Mia skulle ha någon föreläsning, någon fotografering och så skulle vi gå på olika press möten. Det kommer nog att bli en intressant och rolig vecka det med.

Bilder från plåtningen för Björn Borgs nya klädkollektion.

Likes

Comments

Nu är sista skoluppgiften innan praktiken inlämnad. Det var en styling uppgift där man skulle skapa en ny stilhelhet till en kund. Jag gjorde uppgiften på Mari som bor på landet tillsammans med alla sina djur. Mari tycker om att vara ute och pyssla på gården samt att ta hand om djuren. Stallet är en plats hon verkligen trivs i och en stor del av sin vardag spenderar hon där. Hon använder därför oftast praktiska kläder som tål lite smuts. Hon klär sig också annars i mycket svart vilket hon ville försöka förändra. Hon tycker om färg men vill kanske inte använda så mycket starka färger utan mera naturfärger. Hennes största mål med den här stylingen var att få fram en snygg stilhelhet som hon kan ha i sin vardag men som också funkar att ha ute på gården eller i stallet.

Jag satte ihop en stilhelhet som bestod av en ljusrosa skjorta, ett litet bälte runt midjan, blåa jeans, grå kofta, gråa yllesockor och ett par stövlar. Både jag och Mari blev riktigt nöjda med slutresultatet.

Jag flätade hennes hår till en enkel men snygg fiskbensfläta och sen gjorde jag en naturlig dags make-up.

I stallet tog vi många fina bilder. Vi ville fota i just den miljön där Mari ofta befinner sig för att se hur stilhelheten passar in i den miljön. Dessutom var det riktigt fint ljus vid portöppningen.

Såhär enkelt kan man förvandla en vardaglig stilhelhet till en mer uppklädd variant genom att bara byta ut en kofta till en kavaj med matchande keps.

Vi tog också lite bilder i skogen.

Likes

Comments

På jullovet Stylade jag Sandra till nyårsafton och fotograferade henne i min hemmastudio. Jag blev jättenöjd med slutresultatet och Sandra var en riktigt duktig modell.

I sminkningen lade jag mest fokus på ögonen där temat var silver och svart. Sandra visade mig en inspirationsbild på en ögonsminkning hon ville ha och så gjorde jag sminkningen utifrån den. Jag brukar inte använda svart ögonskugga så ofta när jag sminkar, dels för att det ger ett väldigt starkt och hårt intryck men också för att det är den svåraste färgen att få snyggt utsuddad. Det är t.ex. mycket lättare att få snygga övergångar och utsuddningar med mörkbruna färger än med svarta och mörkgråa. Man ser direkt minsta lilla fel som skarpa linjer eller ojämnheter i en svart ögonskuggning. Jag fick alltså jobba en stund med skuggningen för att få den jämn och lika på båda ögonen men till slut lyckades jag.

Att få en fin vinge på eyelinern och att limma fast lösögonfransarna är ganska svåra moment i en sminkning tycker jag, men i den här sminkning lyckades jag bra på första försöket. Det märks nog att man utvecklas och blir bättre och bättre hela tiden ju mer man övar.

Läpparna lät jag vara mer naturliga eftersom ögonsminkningen var så stark. Håret fick också vara ganska enkelt med bara lite lockar.

Bilderna blev riktigt snygga och här är några av de bästa. Favoriten är nog den större bilden lägre ner där hon visar lite av sin vingtatuering på ryggen och jackan hänger ner på armarna. Jag vet inte exakt varför jag gillar den bilden lite extra mycket men jag tror det är hela helheten i sig.

Likes

Comments

Höstterminen på skolan har varit riktigt rolig och vi har i princip bara haft praktiska ämnen. Nu på vårterminen har vi däremot bara teoretiska ämnen, vilket kanske inte alltid är lika roligt. Vissa ämnen är tyngre än andra och kräver mycket plugg som t.ex. kemi. Nu är vi riktigt i början på kursen så vi läser om kemins grunder som t.ex. atomernas uppbyggnad och vad som händer med en atom när den genomgår olika reaktioner. Man undrar ju ibland varför man måste kunna sådana saker som estenom, men om man tänker efter så behöver man faktiskt kunna lite kemi för att veta vilka ämnen som är i alla produkter man använder och varför de är tillsatta.

Vi har fått en hemuppgift där vi ska analysera en produkt man har hemma och ta reda på vad det finns för ämnen i produkten och varför de olika ämnena finns där. Jag valde att analysera en dagkräm från Dermosil och när jag kollade igenom innehållsförteckningen märkte jag att den bestod av 43 olika ämnen. Det är ju helt sjukt vad de stoppar i alla produkter egentligen. Det ska bli intressant att se vilka av ämnena som faktiskt är bra för huden och vilka som inte är det. Jag tror nog att man kommer att bli mer noggrann när man väljer sina produkter i fortsättningen efter att ha gått den här kemikursen.

Likes

Comments

För exakt en vecka sen fick jag stå framför kameran och vara klädmodell till en katalog med åländska hantverk. De är inte ofta det händer, jag brukar oftast vara den som står bakom kameran. Men det var kul det också, och det blev ju några fina bilder trots det kalla och snöiga vädret.

Kläderna jag hade på mig är stickade av Ann-Louise Törnqvist som har företaget Rätsidan där hon arbetar med tygtryck, sömnad och maskinstickning. Hon gör allt från kläder till olika hemtextilier. Här finns länken till hennes Facebook sida där ni kan se hennes olika arbeten https://www.facebook.com/ratsidan/ och de flesta produkter hon gör finns att köpa på SALT i sjökvarteret.

Likes

Comments

Julia Clara håller just nu på med ett album som kommer att släppas ganska snart och jag har fått äran att fixa bilden till albumet och singeln. Igår var Julia här och vi höll på hela dagen med smink, hårstyling och fotografering. Den ena bilden tog vi utomhus och den andra tog vi inne i fotostudion. Det var väldigt kallt att fota ute i snön men vi fick massor med bra bilder i alla fall så det var helt klart värt det.

Nu är det "bara" val av bilder och bildredigering kvar som väntar, vilket nog kommer att ta en stund med tanke på att jag fotade ca 900 bilder. Jag lyckas nästan alltid fota lite för mycket, men det kan vara bra det med eftersom man då har fler alternativ att välja mellan.

Här är en av hennes låtar "Still Dancing" som hon släppte 2016. Hon är sååå bra, gå in och lyssna!!!

Likes

Comments

Idag fixade jag hår och smink på Mari och Timjan inför en finare middag/fest. Vi hade inte den tiden jag skulle ha behövt men det blev ändå bra till slut. De är nog bra att jobba under stress ibland så lär man sig hur man snabbt ska lösa problem och vad man kan göra för att spara tid.

Timjan fick en halvuppsättning och en klassisk sminkning med eyeliner och rött läppstift i fokus medan Mari fick en uppsättning med lite svarta blommor och en brun skimmer ögonsminkning.

Likes

Comments