Medan jag var i Stockholm på praktik träffade jag fotografen Hedda Axelsson på 2 olika plåtningar. Vi bestämde oss för att göra ett litet eget projekt tillsammans och på så sätt få fler bilder till våra portfolion.

Vi träffades och fick olika idéer om vad vi skulle göra och kom till slut fram till att vi skulle ha wetlook som tema. Modellens hår skulle alltså se lite blött ut. Håret var det som skulle få mest fokus medan sminket skulle vara mer neutralt.

När planeringen var klar letade vi upp en modell på Stockholmsgruppen som är en modell agentur i Stockholm. Vi hittade då Alice som vi tyckte att skulle passa perfekt till vårt projekt.

Dagen före jag for hem till Åland träffades vi på studio Mjuklyx och förverkligade våra planer. Vi jobbade riktigt bra och effektivt, vi hann göra 3 olika looker på 5h.

Håret var en utmaning att göra men jag tycker att jag lyckades rätt bra med tanke på tidspressen. Till den frisyren där håret ligger i slingor över ansiktet och på halsen använde jag mig av en jättestark hårgelé som fungerade precis som lim. Produkten torkade efter en liten stund och blev alldeles stel och hårslingan limmades fast mot ansiktet.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​I slutet på sommaren gjorde jag en parfotografering tillsammans med Nicole och Fredrik. Det var verkligen jätteroligt och vi fick många stämningsfulla bilder.

Platsen vi fotade på var vid deras stuga i Geta. Det var en helt otroligt fin miljö och det var också passande att det var en plats de ofta vistas på och som faktiskt har en betydelse för dem. Bilderna blir på så sätt mycket mer personliga.

När vi gjorde sminket och håret blev det mulet väder och vi blev lite besvikna eftersom vi ville ha med solnedgången i bilderna. Men när vi var redo att börja fota blev himlen helt magiskt vacker. Det blev till och med bättre med moln än utan då de blev så mjukt ljus och så fina färger.

Likes

Comments

I ett tidigare inlägg (som ni hittar via denna LÄNK) berättade jag att jag nästa sommar kommer att göra bruduppsättningar och sminkningar åt blivande brudar. Jag har nu den här sommaren övat på kompisar och tagit lite bilder för att få material att kunna marknadsföra med.

Förra veckan gjorde jag om Ida Jansson till en brud och fotade resultatet vid en liten sjö.

När jag valde frisyr till Ida ville jag att den skulle synas mer än vad den gjorde på Sandra. När jag gjorde Sandras frisyr lade jag slöjan ovanpå själva uppsättningen vilket gjorde att man inte riktigt såg håret. Så därför gjorde jag en lite högre uppsättning på Ida och lade slöjan under håret istället. När vi skulle fota tog vi dock bort slöjan efter ett tag då den bara blåste i hennes ansikte. Men jag tycker ändå att helheten blev bra även utan slöja.

Till ögonsminkningen använde jag lite ljusare ögonskuggor än vad jag gjorde till Sandras sminkning. Jag använde mig bara av bruna skuggor i olika nyanser och mörkhetsgrader.

Vi fotograferade dagtid den här gången vilket var bra för mig då jag fick öva lite mer på det. I dagsljus är det alltid svårt att få till bra ljus då solen lyser så starkt att det ofta blir fula skuggor i ansiktet. Det var svårt i början men jag tycker ändå att jag lyckades få till det till slut. De 3 första bilderna är tagna i motljus så där fick jag använda mig av blixt för att inte Ida skulle bli allt för mörk. Resten av bilderna är tagna utan blixt med bara naturligt ljus.


Likes

Comments

I början på sommaren var jag med i ett väldigt kreativt och roligt projekt där vi skulle fota ett klädesplagg.

Klädesplagget var en kappa som Ann-Louise Törnqvist sytt av maskinstickad och filtad ull. Kappan gjordes till årets hantverksutställning i Eckerö Post-och Tullhus med temat "Kalevala". Ann-Louises inspiration var skogen och sagofiguren Mielikki som är skogens drottning. 

Jag gjorde alltså hår och smink till själva fotograferingen. Det var så kul att få ta ut svängarna och vara riktigt kreativ. Eftersom Mielikki är smådjurens och småfåglarnas beskyddare tänkte vi att håret skulle föreställa ett fågelbo med två små fåglar i. Det blev riktigt häftigt med den fina kransen som Ann-Louise hade lagat. I sminket var det mycket fokus på ögonen där jag använde mig av gröna färger i olika nyanser.Kläder och styling: Ann-Louise Törnqvist
Facebook sida: Rätsidan

Fotograf: Susanna Hagman
Facebook sida: Susannas Foto

Modell: Julia Johansson

Smink och hår: Jag


Likes

Comments

Ann-Louise Törnqvist driver företaget Rätsidan där hon tillverkar hantverk i olika former. Allt från kläder till hushållstextilier. På hennes Facebooksida hittar ni hennes produkter som hon säljer på SALT i sjökvarteret. Länk till Facebook sidan finns HÄR.

I början på sommaren sminkade jag Julia Johansson och fixade hennes hår inför en fotografering där vi skulle fota några av Ann-Louises klänningar hon sytt. Klänningarna är alla jättevackra, men den gröna med ett vitt spetsliv var nog min favorit.

Modell var alltså Julia Johansson. Hon var så himla duktig och lätt att jobba med. Att springa runt barfota i skogen bland alla kottar, barr och myror var inga som helst problem för henne. Det är nog inga många som hade haft en sådan positiv inställning och ett sådant tålamod med skogsmyror krypande längs benen Hahaha.

Fotografen som tog bilderna heter Susanna Hagman. Hon är verkligen jätteduktig på det hon gör och bilderna hon tog blev helt fantastiska. Hennes Facebook sida hittar ni HÄR om ni vill se mer av henne.Vi hade verkligen ett jättebra team och vi hade så roligt tillsammans under fotograferingsdagen.
Här kommer lite "behind the scenes" bilder.


Likes

Comments

Nästa sommar hade jag tänkt göra brud håruppsättningar och sminkningar. Men eftersom bröllop planeras väldigt långt på förhand måste jag vara tidigt ute med marknadsföringen. Därför har jag nu den här sommaren fixat bilder som jag kan använda mig av i marknadsföringen framöver.

I detta inlägg kommer ni att få se hur fin Sandra blev när jag gjorde om henne till en sommarbrud.
(Detta är som sagt bara i marknadsföringssyfte. Sandra har alltså inte gift sig på riktigt.)

Jag sminkade och gjorde Sandras hår hemma i studion och när Sandra var färdigt uppiffad gick vi ut till skogen och fotade resultatet i solnedgången.

Att fota i solnedgång är riktigt bra om man vill ha ett varmt och mjukt ljus. Eftersom solen är så lågt nere på himlen uppstår inte heller så mycket fula skuggor i ansiktet som det kan göra i direkt dagsljus när solen kommer mer ovanifrån.

Men det finns också nackdelar med att fota i solnedgång och en av dem är alla myggor. Sandra hade jättemycket myggmedel på sig men det hjälpte nästan ingenting. Där vi var o fotade var det verkligen extremt mycket myggor. Jag själv hade 11 myggbett på bara händerna efter fotograferingen.

Största utmaningen förutom myggorna var nog att hinna bli klar innan solen gick ner. Vi började med smink och hår vid 19:30 tiden och när vi var klara 21:30 hade vi inte mycket tid på oss att fota innan solen försvann bakom träden. Det blev alltså en lite stressig fotografering, men som tur var fick vi ganska många fina bilder som går att använda.


Likes

Comments

Nu har Nelly.com börjat sända sin dramaserie "Filter". Jag har varit med och assisterat Makeup-artisten och hårstylisten Maria Norrfors under några av inspelningsdagarna. Jag har fått sminka några biroller och gjort touch ups på skådespelarna mellan tagningarna. Jag har även fått vara statist i några av scenerna när det behövdes.

Avsnitten är väldigt korta 3-5 min och det har hittills kommit ut 10 avsnitt. HÄR hittar ni alla avsnitt. Men om man inte orkar kolla igenom alla har jag samlat ihop 4 videor där de sammanfattar serien väldigt kort. Genom dem får man i alla fall en liten inblick i vad det är för typ av serie. Jag tycker att serien är riktigt bra, och jag skulle säga att den kanske riktar sig mest till unga tjejer.

Likes

Comments

Från vedlider till garage har jag nu flyttat studion till lillebrorsans hemmagym. Rummet har tidigare använts som förråd, men för några år sen flyttade min bror in sina träningsmaskiner dit och nu har även jag flyttat dit min fotostudio.


Likes

Comments

I sommar jobbar jag heltid på klädbutiken Modex i Maxinge men jag har också några roliga sidoprojekt som jag ser mycket fram emot. Ett av de sidoprojekten är operan "Figaros bröllop".

I sommar kommer det alltså att hållas en opera på Åland som heter Figaros bröllop. Föreställningarna är 18, 19, 20 och 21 Augusti. Jag har fått jobb där som Maskör vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

Vi har teatersmink i vår utbildning men det är inget jag jobbat så mycket med förut. Den största skillnaden mellan skönhetssmink och teatersmink skulle jag säga att är styrkan i sminket. Man måste överdriva väldigt mycket och sminka väldigt extremt för att det ska synas på scenen med alla starka lampor och för att publiken ska kunna se det från så långt avstånd.

När jag sökte in till Estenomutbildningen gjorde jag en ganska kreativ och extrem teatersminkning på min fina pojkvän som alltid ställer upp för mig när jag behöver honom till skoluppgifter osv. Han har fått stå ut med allt möjligt som t.ex. lång modefotografering i iskallt snöväder (utan vantar o mössa). Han var modell när jag skulle klippa hår första gången i mitt liv (som tur var gick det ganska bra för att vara första gången). Sen har han fått köra bil från mig in till stan i den sminkningen som han har på bilden (han fick många konstiga blickar från de mötande bilarna haha).

När jag sökte in till utbildningen fick jag komma till Vasa och göra en intervju där jag visade upp mina urvalsbilder. Uppgiften var att visa hur man ser sig själv som estenom i framtiden. Till uppgiften använde jag pojkvännen Malte och min kompis Frida som modeller. Frida föreställde då mig som står och sminkar en skådespelare som snart ska stiga ut på scenen. Smink, hår och styling gjorde jag, medan Simon Saarinen och Joel Bergman skötte ljus och fotografering.

Jag tycker att det skulle vara riktigt intressant att styla skådespelare inom film och teater. Tyvärr är det ingenting man kan göra på heltid på Åland, men man skulle kunna ha det som ett sidojobb.

Likes

Comments

Mina 3 månader i Stockholm är nu över och jag är tillbaka på Åland igen. Det är lite synd att praktiken är slut men det är ändå skönt att vara tillbaka på Åland.

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om vad jag gjort sen sist jag la ut ett inlägg om praktiken. De tidigare inläggen hittar ni HÄR, HÄR och HÄR ifall ni missat dem.

Åt gallerian i Stockholm gjorde vi lite reklam bilder och film där modellerna skulle äta mat. Det blev en mycket kladdig men rolig dag. Jag fick sminka om läppar och haka ett antal gånger mellan tagningarna.


Till pressfotograferingen för Vintergalan 2017 var jag med Elin Rudh och hjälpte till att fixa hår på artisterna. Årets artister är Jerry Williams, Alcazar, Orup, Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Mariette och magikerna Brynolf & Ljung. Mer om evenemanget hittar ni på deras Hemsida.


När vi fotade artisten Léon fick vi vara utomhus och jobba i det fina sommarvädret. Jag assisterade då Filippa Smedhagen. Bilderna kommer ut i nästa nummer av tidningen Plaza kvinna.


Peak Performance är ett svenskt klädmärke som är inriktat på sport och utomhus aktiviteter. De hade sin aw17 modevisning på huvudkontoret i Stockholm där jag sminkade alla killar. Alexandra Aronsson som jag assisterade sminkade alla tjejer.


Felix Herngrens produktionsbolag FLX har tidigare gjort serier som solsidan, bonusfamiljen och håller just nu på att göra en ny komediserie som kommer att heta Småstaden. Mer info om serien hittar ni HÄR och HÄR.

I detta projekt har jag assisterat Maria Norrfors som är ansvarig för kostym och mask. Så i detta projekt har jag även jobbat mycket med kläder, vilket jag inte annars gjort så mycket under praktiken.

Serien kommer att sändas på TV4 i höst. Jag ser verkligen fram emot att titta på den. Jag tror att den kommer att bli riktigt bra, var svårt ibland att hålla sig för skratt under inspelningarna.

Likes

Comments