View tracker

Hej allihopa nu har vi till slut kommit hem efter en hel helg i Skåne och Danmark. I fredags åkte vi till några som bor utanför Ängelholm. Vi käkade tacos o lite sånt när vi kom fram. Sedan igår åt vi frukost och gjorde oss klara innan vi åkte mot Helsingborg för att sedan åka färjan till Helsingör. Vi var där någon timme innan vi åkte tillbaka till Sverige. Då vi åkte till väla ett stort köpcentrum utanför Helsingborg. Vi käkade mat på Ikea innan vi gick in och kollade i de andra affärerna. Runt 17 åkte vi hem igen och då började vi med maten. Grillat kött med egen friterad pommes. Sen idag åt vi frukost och packade oss iordning innan vi åkte hemåt. Vi stannade i Borås för att handla lite innan vi åkte hem. Nu så ska jag packa upp alla mina saker innan alla läxor måste göras.

Likes

Comments

Hej allihopa jag vet att det var ett bra tag sedan nu men nu tänkte jag köra igång igen efter ett uppehåll så då startar vi med ett recept på dessa underbara macarons.

Till macarons
300g skållad, skalad sötmandel
8 äggvitor
1dl strösocker
8dl florsocker
Hushållsfärg

Till fyllningen
200g choklad (premium)
1dl vispgrädde

Gör så här
Mal mandeln till mandelmjöl. Sätt sedan ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna i en fettfri bunke helst i metall. Äggvitorna ska vara så fasta att man kan hålla upp och ner ovanför huvudet utan att den åker ut. Tillsätt sedan lite socker åt gången medan du vispar. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsockret. Tillsätt några droppar hushållsfärg och vänd ner i smeten fort. Spritsa sedan ca 50 runda klickar (stora som 5-kronor) på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i ca 30 minuter innan du stoppar in de i ugnen (chansen för sprickor minskar) Grädda i nedre delen av ugnen i 8-12 minuter, ska vara lite kladdiga i mitten eller när de lossnar lätt. Ta bort från bakplåtspapperet och låt svalna innan du fyller de med valfri fyllning.
Chokladkräm
Hacka chokladen och lägg i en skål som tål värme. Koka sedan grädden och häll på chokladen. Rör tills chokladen har smällt. Sedan lägger du krämen mellan två kakor och låter stelna. Förvara i en burk i rumstemperatur.

Lycka till!

Likes

Comments

Min kväll inför det nya året spenderades hos mormor och morfar. Det var en seg dag men när kvällen väl började närma sigt fanns det ganska mycket att göra. Jag skulle fixa efterrätten, förbereda förrätten och huvvudrätten. Vi började med förrätten vid halv sju tiden ungefär och en timme senare huvvudrätten och avslutade med efterrätten runt nio tiden. Sen var det film fast då min syster kom på vid tio att hon skulle sova (hon sov i soffan) så fick ingen kolla på tv mer då hon som sagt skulle sova och inte ville bli störd. Hon kunde inte tänka sig att sova någon annan stans och då blev jag förbannad. Jag och mamma gick ner till friggeboden där vi oxå har en tv så vi kunde kolla vidare på filmen. Sen vid tolv var jag ute och kollade. Eftersom de bor på landet trodde vi inte det skulle vara så mycket raketer och sånt men det va en hel del för grannarna runt omkring sköt lite.
Sen fortsatte jag och kolla på filmen tills den va slut. jag kolllade mobilen lite och sånt innan jag la mig och sov. Mina förväntningar tänkte jag ta i ett annat inlägg då detta blev väldigt långt. Hoppas ni hade en bra nyårsafton och får ett bra år

Likes

Comments

Hej allihopa, då jag själv vet hur svårt det kan vara att få ihop nyårsmiddag med saker som alla gillar så tänkte jag ge er ett förslag på vad vi ska äta på nyår iallafall. Sen kanske inte alla gillar detta men då har man kanske kommit på lite egna idéer genom att kolla på vad andra sak äta.


Till förrätt blir det:

Räktoast med vitt bröd, räkor och alkoholfri cider (så även barn kan dricka)


Som huvudrätt blir det:

Grillad fläskfilé, potatisgratäng och bearnaisesås med valfri dricka


Till efterrätt serveras det:

Choklad & Vanilj Pannacotta med valfri dricka


Jag hoppas att ni fick lite inspiration av detta och vill önska er alla ett Gott Nytt År.



Likes

Comments

Hej allihopa, jag vet att jag sa att jag skulle lägga ut alla mina julklappar på juldagen men jag hade inte tid eller ork. Så därför gör jag det idag då jag har både tid och ork så det inte bara blir ihop slängt något. Men min julafton var iallafall bra och jag fick mycket paket som jag ville ha. Bland annat massa mat och baksaker att använda vid tillagning. Sen fick jag även två skitbra recept böcker. Lite andra "nödvändiga" saker, pengar, kläder och det jag är nöjdast med är ett packet med glas. Visst det kanske inte låter så roligt för er som inte gillar att hålla på med bakning eller laga mat. Men för mig var det en perfekt julklapp som jag behövde och kommer använda väl. På nyår ska vi nog vara hos mormor och morfar tror jag men vet inte riktigt än. Idag har jag slappat och plockat i ordning överallt och imorgon ska jag jobba, fortsätta plocka i ordning och även baka till hemma matchen igen. Nu har det varit uppehåll på typ en månad så därför har jag inte gjort det. Men jag vet fortfarande inte vad jag ska baka men det får jag väl komma på tills imorgon. Nu kommer jag även börja lägga upp lite recept som jag har i kö att publicera. Bland annat tårtan och annat som jag bakade innan jul. Jag hoppas att alla har haft en bra jul och får det bra de sista 3 dagarna på detta året

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa, nu var det ett tag sedan. Men eftersom det ändå är jul får man ju passa på att ta vara på chansen. I år är vi hos farmor och farfar igen, vi ska stanna tills annandagen då vi måste hem för pappa och mamma jobbar. Men idag har varit en bra dag. Jag fick mycket paket och det var mycket sånt som jag ville ha oh hade önskat mig. Mer om vad jag fick skriver jag i nästa då jag har hunnit kolla mer på det. Igår och idag har jag och min farbror bakat varsin tårta som vi även åt idag. Recept på den får jag se när och om det kommer upp då jag fortfarande har massa recept som ligger och väntar på att publiceras. Men nu ska jag kolla på tv en stund innan jag ska sova, eftersom jag inte är så trött än då jag råkade somna under Kalle förut. Jag såg första tio minuterande och sen så minns jag inget förarens när jag vakande typ en timme senare. Eftersom kusinerna va här blev de överlyckliga när tomten kom fast lite blyga först. Imorgon ska jag och farmor baka lite så vi får väl se när det receptet kommer upp sen oxå, jag har inte haft tid det senaste att lägga upp det är därför jag har så dålig uppdatering här. Men eftersom jag har jullov så har jag lite mer tid nu iallafall så därför hoppas jag att det kommer upp massa roliga och goda recept här snart

Likes

Comments

Hej allihopa, när jag var i Stockholm förra helgen med min faster var det så att hon hade bakat en jätte god fudge med smak av mint på ENDAST 3 ingredienser. Så i förrgår passade jag på att göra de och de blev lika goda som dem som min faster hade gjort. Så jag tänkte dela med mig av detta receptet till er då de va jätte goda.


Du behöver:

1 burk kondenserad mjölk
250g mörk choklad
150g after eight

Gör så här:

Smält den mörka chokladen i vattenbad, tillsätt sedan lite av after eighten åt gången och se till så att den smälter. Ta av från värmen och häll i den kondenserade mjölken och blanda väl. Häll i en form ca 15x20cm med ett bakplåtspapper. Låt stå svalt en stund ca en timme innan du skär upp den i 4x4 stora rutor. Förvara svalt.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Hej igen, här kommer det andra receptet för idag. Det får bli det ända för denna dagen då det blir för många annars. Resterande kommer upp de närmaste två tre dagarna så ni behöver inte vänta länge.

Du behöver:

1 pkt oreo kakor
2tsk gelatin
3msk kaffe, kallt
1msk Rom, kall
0.75dl kokande vatten
2dl socker
1 ½ dl kakao
4dl vispgrädde
2tsk vaniljarom

Topping:

4dl vispgrädde
4dl mascarpone ost
4msk florsocker

Gör så här:

Hacka kakorna i mindre bitar. Häll gelatin, kaffe och Rom i en liten skål och blanda om, låt vila i två minuter. Häll sedan på kokande vatten och blanda runt, ställ pt sidan. Blanda socker och kakao i en annan skål och häll sedan i vispgrädde och vaniljarom. Ta fram 8 glas och rada upp. Häll i kakor i botten och fördela jämt ut chokladmoussen. Ställ svalt i 30 min. Därefter vispar du upp grädden och ställer svalt en liten stund. Vispa i osten och florsockret och spritsa i glasen. Strö lite kakao på toppen och förvara svalt till servering.

Likes

Comments

Hej allihopa, idag har jag bakat ännu mera saker som jag tänkte kommer upp på bloggen denna veckan. Det blev massa olika sorters kakor och efterrätter och allt möjligt så jag tänkte att jag börjar med detta klassiska receptet på. chokladbollar som de allra flesta gillar.


Du behöver:

100g smör
1dl socker
1msk vaniljsocker
2-3msk kakao
3dl havregryn
2-3msk kaffe, kallt

Garnering:

Pärlsocker eller kokos

Gör så här:

Blanda socker och smör tillsammans med händerna, tillsätt alla andra ingredienser och blanda väl emellan alla. Låt stå svalt en stund innan du börjar rulla de till bollar, rulla de även i pärlsocker eller kokos. Förvara svalt fram till servering.

LYCKA TILL!

Likes

Comments

Hej allihopa, idag har varit en händelse fylld dag. Jag har hunnit med och vara i Skövde en stund på förmiddagen där vi hittade en perfekt julklapp till mig. Sen åkte vi hem igen och började laga mat. Direkt efter maten började jag med en efterrätt tills ikväll. Det blev en egen gjord chokladmousse med oreo och grädde. Sen kom kusinerna på besök en stund då vi fikade. För i Skövde köpte vi en tårta som vi åt. De stannade kvar i typ två timmar innan de åkte hem igen. Då började jag att baka fudge för att ha o äta när man ä lite godissugen. Sen var det dags att börja med kvällsmaten. Det blev tacos med kyckling och sen efterrätten. Nu kollar vi på handbollsmatchen mellan Sverige och Holland och hoppas på de bästa men man vet ju inte hur de slutar. Sen ska jag bara kolla på film och chilla. Alla recepten kommer att komma upp på bloggen imorgon eller kanske ikväll.

Likes

Comments