Träningen är avklarad, Lova har badat och tar sig nu en vila, Anton har åkt till jobbet och nu ska jag passa på att slänga mig på soffan en stund jag med innan Lova vaknar igen.

Det gäller att ta vara på stunderna som ges!

Likes

Comments


Det är lite av mitt mål med 2017, att övervinna mig själv!
Att våga ta steg som ibland känns jobbiga, lära mig att vara stolt och nöjd med den jag själv är, och inte minst att våga tro på mig själv!
Viktnedgången är en del av detta, för att bli riktigt nöjd med mig själv så behöver jag fightas med dom där ussla kilona som är kvar nu.. och på vägen får jag lära mig att just tro på mig själv.
Och jag är äntligen på väg!

Under graviditeten med Lova så gick jag upp hela 25kg. När vi kom hem ifrån BB så var 8kg av dom borta och det var där jag fick börja. Jag ammade lite dom två första veckorna och då försvann nästan 2kg till. Men det visade sig att jag inte hade tillräckligt med mat till Lova så jag fick sluta helt med amningen och gå över till ersättning istället. Och då kom dom där 2 kilona tillbaka direkt som ett jäkla brev på posten. Amningen sägs ju kunna hjälpa till att gå ner lite lättare men eftersom jag inte fick testa på det på riktigt så var det tyvärr inget jag fick någon erfarenhet utav.
Jag började äta lite bättre och gå lite promenader, och under sommaren började jag äntligen att träna igen. Jag började successivt med små enkla löprundor på några hundra meter och ökade sedan ju mer tiden gick och när lika så mitt snitt läkt ihop någorlunda fint.
Det var lättare än jag trott att komma tillbaka till löpningen (som det bästa jag vet) och i början av hösten hade jag kommit igång med mina vanliga distanser på 5-10km. Och sedan dess har jag fått igång en riktig regelbunden träning, och sedan nyåret är både kost och träning ännu mer i fokus! Jag unnar mig absolut ibland, som på helgen och jag avstår inte saker när vi är på kalas tillexempel. Jag äter inte samma mängder men jag avstår som sagt inte heller. Och med det konceptet och regelbunden träning med mycket fokus på konditionsträning så visar vågen nu -9kg till 🙌🏻
Så 15 av dom där 25 kilona är nu borta och jag är en bra bit på väg. Dom sista kilona ska jag kriga för nu och det går utan någon form av svältdiet. Ett sundare tänk till mat och med regelbunden träning och motion så går det faktiskt. Det blir långsiktigare mål, men som sagt det går!

Med det här inlägget skrivet så känner jag mig ännu mer motiverad inför dagens pass!!

Att jag har min lilla degbulle på magen efter kejsarsnittet tynger mig inte alls lika mycket längre. Det är ett minne från tiden när det finaste i livet levde i min mage

Likes

Comments

Ja, god morgon på er allihop!
Nu kickar vi igång en ny morgon med lite frukost och uppladdning inför dagens träningspass. Lovas farfar kommer hit en stund och busar med henne så att jag får åka iväg och svettas lite. Igår kom jag ju tyvärr inte iväg eftersom Anton jobbade sent så nu har jag laddat batterierna för dagens pass istället 🙌🏻

Ha en fantastisk dag allihop!

Likes

Comments

Vilken dag, tänk att dagarna kan skilja sig så ifrån varandra!
Igår var en sån dag när gnistan liksom försvann och all motivation var som bortblåst, och idag...en väldigt bra dag på många plan, men främst när det gäller känslan inom mig!
Jag har fått lätta hjärtat och reda ut saker som legat och gnagt inombords en längre tid, och dessutom med väldigt fin respons. Tänk vad man lär sig saker under livets gång, och den här gången har jag lärt mig en ordentlig läxa;

Låt inte saker ligga och gro i vad du tror stämmer, dra inga egna slutsatser innan du har tillräckligt med fakta och öppna ditt hjärta i rätt tid, låt inte saker stå ogjorda eller osagda...värdefulla dagar går förlorade. Var rädd om dom du har omkring dig!!
__________________________________________________________

Och jag har fått provsvaren på mina blodprov som togs förra veckan.
Som några av er vet så har jag haft väldigt mycket problem med min rygg under åren och sedan några veckor tillbaka så har det varit värre än någonsin. Så efter två besök hos läkaren har jag gjort en liten utredning för att se så att det hela inte beror på en eventuell tumör på ryggraden eftersom det finns i nära släktband. Blodproverna brukar oftast visa om något är fel men vi har även valt att göra en röntgen för att säkert kunna utesluta det värsta. Provsvaren var jättefina sa läkaren så det ska inte kunna vara något, men jag har som sagt pushat på om en remiss till röntgen också för att verkligen vara säker och kunna sluta stressa sönder mig i alla tankar om vad det skulle kunna vara. Så håll tummarna för att röntgen inte heller visar något tokigt!


Utöver detta så har vi äntligen fått in vårt bredband och tv, oväsentliga saker egentligen kanske men efter 2 veckor utan så var det riktigt välkommet med lite andra ljud i omgivningen när jag är ensam hemma. Jag har saknat mina mornar framför Nyhetsmorgon!

Hur som helst så har mycket fallit på plats idag och det känns otroligt skönt inombords, det är jag tacksam för!

Likes

Comments

Här kommer en liten house tour på hur läget ser ut hos oss just nu! 🏡


Kök, tvättstuga, hall, badrum och vardagsrum på nedre våningen och där ska väggarna i vardagsrummets tv-del spacklas och målas om.


Allrum, tre sovrum, klädkammare och badrum finns på övre våningen och där ska vårt sovrum, "gästrummet" och allrummet fräschas till då det är slarvigt målat och fattas lister.


Det är som sagt lite slarv och någon tapet som ska åtgärdas och fräschas till, en tv, soffa och soffbord ska på plats i allrummet och lite mer möbler ska in i gästrummet. Sen är det under kontroll här inne och då går vi på en utbyggnad av altanen på baksidan, det är planen såhär långt och vi kommer ta det i ett lugnt tempo och känna oss in ordentligt innan vi påbörjar några större projekt. Men nu som sagt står vårt sovrum och vardagsrummet först på listan med lite spackel och ny färg! 👩🏼‍🎨

Likes

Comments

Åhh hej och hå vad dagarna går!
Åter igen måndag och ny vecka, och den här dagen som så många andra bara sprang iväg. Typiskt nog en sån dag när Anton är ledig, men vad kan man göra åt det?!

Vi tog "sovmorgon" till halv 8 imorse och sen drog jag iväg till gymmet för att bocka av dagens pass. Ett lång-konditionspass måndagen till ära efter lite godsaker under helgen och sen va jag på banan igen. Så efter lunch gick jag och Lova bort till Öppna Förskolan och lekte med alla kompisarna en stund. Men vi blev inte särskilt långrandiga eftersom Lova var mitt inne i sin trött-period..

Nu, en lång vila och en dammsugningsrunda senare är Anton på plats i köket för att fixa kvällens middag, något smarrigt med fläskfilé och sötpotatis 😍
Och under tiden så tar Lova och jag det piano inne i vardagsrummet.

En helt ok fördelning just nu tycker jag.. 😜

Likes

Comments

Ja, vi har hållit oss rätt så sysselsatta i helgen!
Igår kväll var vi barnvakt åt ett par vänner så vi hade deras tre barn här hos oss på lite mat innan vi gick på hockeyn allihop. Lovas första match och hon sov sig igenom en period trots våra sittplatser bredvid klacken. Som vanligt visade hon inga ledsna miner och folk kom fram och sa att vi hade med oss en otroligt duktig tjej. Och visst har vi det! Den absolut bästa!
Vi va inte hemma förrän strax innan tio och då somnade en liten skrutt väldigt gott i sin säng...


Haha, lägg märke till Lovas gosiga kinder på bild nr 2. Kåporna tryckte till dom, runda och fina! 😂💞


Och idag har vi plockat och styrt lite här hemma, varit iväg på gymmet, ätit mat hos mina svärföräldrar och slutligen haft en lugn och skön kväll här hemma!
Vi har diskuterat våra kommande projekt i huset och planen är att snart ta oss an vårt sovrum och vardagsrummet nere. Båda dom rummen ska få ny fräsch färg, så det är planen för huset i steg 1!

Men nu är ögonlocken allt bra tunga. Imorgon väntar måndag, ny vecka och nya tag!
Men först en välbehövlig nattsömn...

God Natt!

Likes

Comments


Dagens träningspass är avklarat!
En timmes konditionsträning stod på dagens schema så det blev en start med 30 min på crosstrainern följt av 5 km löpning (3km vanligt distans och 2km intervaller).

Nu är jag inne i mönstret för fullt och det är så härligt när den gnistan infinner sig!! 👊🏻🙌🏻


Likes

Comments

Ikväll har hela familjen varit iväg på olika håll. Pappa har varit iväg med Gurra och badat ute-jacuzzi, Milo har varit hos min mormor och gosat lite och jag och Lova har varit hos syster/moster på en mysig fredagsmiddag tillsammans med mamma/mormor. Vi fick en underbart god skaldjurssoppa med bröd, otroligt gott och trevligt!


Det är en trött liten tjej som har somnat gott i sin säng här hemma nu och jag är lika trött jag..
Så det blir inte sent för oss, vi kryper nog snart ner vi med och laddar batterierna för en ny dag!

Likes

Comments

Fredag fredag fredag!!
Jag älskar fredagskänslan!

Anton gick på några dagars ledigt igår eftermiddag och vi började hans ledighet med en middag hos Lovas faster Amanda och Tobias i deras nya fina lägenhet. Smarrig pasta med kyckling och även lite chokladpudding slank ner i magen.. mätta, goá och glada efter en trevlig kväll!

Tack!!

Idag har vi checkat av gymmet under förmiddagen både jag och Anton, fredagsstädet är avklarat och Lova har precis vaknat från sin vila. Så hon ska få lite lunch i magen så att vi kan åka iväg och uträtta alla våra ärenden som vi har tagit oss för idag.

Checklistan är skriven! ✅


Likes

Comments