Jag tänkte skriva om precis det som rubriken säger. Jag har många gånga gånger sagt att jag ska göra bloggen mer personlig.
Men eftersom mitt liv ser ut som det gör så kan jag inte skriva så jätte mycket om just det som är det jobbigaste i mitt liv. Jag kan och vill inte lägga ut personer som gjort livet svårt för mig på sociala medier genom att gå in på saker i djupet.

Men jag har snart tre barn som mina läsare vet. Men eftersom jag fått lite nya läsare så tänkte jag berätta lite om mitt liv.

År 2011 föddes min första son Leo, Det var helt magiskt. Känslan att bli mamma för första gången är helt obeskrivlig.
När Leo kom till världen var inte situationen på topp. Jag och Leo och hans pappa bodde i andra hand och vårat förhållande var inte av de bästa.
År 2012 gjorde vi slut och det var verkligen inte en separation i topp. På grund av en massa saker som slutade allt med möte efter möte och rättegång efter rättegång.

År 2012 träffade jag också mannen i mitt liv.

År 2012 fick jag även min ADHD diagnos.

År 2013 friade han och jag sa såklart ja.

År 2013 fick jag också ensam vårdnad över Leo.

År 2014 Föddes min andra son Ludvig, vilket återigen var helt magiskt. Nu är jag mamma till två underbara grabbar.

År 2015 Gifter jag mig med mannen i mitt liv

År 2015 Köper vi oss vårt första hus.

År 2016 Börjar jag och Leo gå mycket på PRIMA.

År 2016 Blir jag gravid med barn nummer 3.

År 2017 Leos utredning har börjat.

År 2017 Fortsättning följer och bebis nummer tre anländer i sommar.

Bilderna är lånade!

Likes

Comments

Gravid i vecka 16

Barnet
Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar.

I gravidkroppen
Många gravida känner sig nu piggare och illamåendet kan ha försvunnit. Vissa som varit gravida tidigare kan känna barnets rörelser, som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till, lätt att blanda ihop med gaser och tarmrörelser.

Magen fortsätter att växa. Hjärtat pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan leda till andfåddhet.En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Att undvika större måltider, mycket dryck sent på kvällen samt starkt kryddad och fet mat kan hjälpa.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla gravida. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Prata gärna med en barnmorska om besvären.

Texten är tagen från 1177. För att komma dit TRYCK HÄR

Likes

Comments

Lördags mys med middag, Melodifestivalen och vänner ❤

Likes

Comments

Familj

Fredag och mannen skulle åka iväg med sin pappa och jobba lite så han blir borta Fredag kväll kommer hem någon gång under Lördagen.
Leo är hos sin pappa och kommer hem på måndag, Vänjer man sig någon gång med att ena sonen alltid är borta i perioder?

jag och Ludvig passade såklart på att han en myskväll, Han fick välja middagen och blev såklart Pannkakor och majskolv. (Ludvigs favorit)Till mys blev de såklart ostbågar (vilket också är en favorit)

Ludvig valde också film, eller de blev serien BLAZE OCH MONSTERMAKINERNA. Den har man inte alls sätt typ 1000 gånger.. haha 😃

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder så jobbade jag till 16. Ganska tuff dag i dag på jobbet. Efter jobbet åkte jag direkt till simhallen för att simma, simmade faktiskt med en person jag aldrig träffat förut. Vi träffades i en grupp på Facebook och åkte och simma. Super trevlig tjej Så kul när man träffar nya männiksor man klickar med 😃
Jag köpte iallfall simkort, vilket har blivit en lite grej när jag är gravid. Har simmat alla graviteter, älskar att man är så lätt i vattnet och den träningen tycker jag är skönast, bäst och som funkar under graviteten. Kommer börja köra Vattengympa också 😀

När jag kom hem blev de en sen middag, Kyckling med pommes och bea, samt en sallad. Låter verkligen inte så nyttigt men de gick snabbt att laga 😀😍

Likes

Comments

Som ni vet så har jag IBS och nu när jag är gravid är det ibland svårt att undvika det jag borde. Men idag har jag så fruktansvärt ont i magen så jag inte riktigt vad jag ska göra. Hemskt!

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om IBS för att hitta de inlägget så TRYCK HÄR

Bilden är lånad från google

Likes

Comments

Barnets utveckling
Fostret fortsätter att växa och väger nu ungefär 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form.

I gravidkroppen
Vid den här tiden behöver många skaffa större kläder, men hur magen växer är olika.

Nu lagrar fostret kalcium. Att äta och dricka sånt som innehåller kalcium är bra.

Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både gravidkroppen och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 till 50 procent.

Det är vanligt att gravida får humörsvängningar, känner oro och blir känsligare för stress. Många drömmer mycket och minns ofta drömmarna bättre än annars.

Texten är lånad från 1177.se för att komma dit TRYCK HÄR

Likes

Comments

1 hel dag plus 1/2 dag hann jag jobba innan dem ringde från dagis och sonen är sjuk igen... 😐😣 Ludvig blev sjuk förra helgen och var dålig enda fram till torsdag förra veckan, men då blev Leo sjuk och var sjuk till lördag, söndag var en bra och feberfri dag.  Men idag så blev Leo dålig igen så var bara att åka och hämta honom på förskolan, tog såklart hem ludvig också.
Så film mys med popcorn fick det bli  ☺😍

Likes

Comments

Det blev en lugn helg eftersom barnen var sjuka i veckan. I lördags åkte vi och handlade lite och passade på att mata ankorna 😀😙

Lite kladdkaka bak och mys hann vi också med  😀

Vi har börjat prata lite namnförslag till liten i magen, ja de är det den heter just nu. 😀😃

Vi ska ha ett namn på L eftersom både grabbarna börjar på L.

Vi kopierade massa pojknamn och flicknamn på L så skrev vi ut 3 papper med alla namn på.

Jag markerade alla jag gillade och Victor gjorde samma sak.
Sen markerade vi de 3e pappret med olika färger.
Rosa för namnen jag önskar, Grönt för namnen han önskar och gult för namnen vi båda önskar.

Så får vi se hur de blir 😁😀

Likes

Comments

Hej och Godmorgon.
Denna vecka är första veckan som jag jobbat efter sjukskrivningen. 😊😀 Skönt att vara tillbaka till jobbet och till rutinerna igen. Jag vet inte riktigt hur länge jag jobbar kvar på mitt jobb utan jag kommer bli förflyttat till en annan enhet då min arbetsplats inte är så bra för gravida 😀
Jag är väldigt nervös inför de men det blir nog bra.

Som bilden visar så är vi nu i V 13. Inte så långt gången men tiden går jätte fort. 😍 Idag har vi ultaljud och jag hoppas verkligen allt ser bra ut. ❤

Likes

Comments