Familj

I Onsdags åkte jag och barnen till Jönköping. Där min mamma och lillasyster bor. 😀 Vi stannar till Lördag.
Det har vart väldigt mysigt faktiskt. Trots att mamma, hennes kille och syrran jobbar.
Men jag och barnen hinner hitta på massa skoj ☺😙

Idag ska vi faktiskt till mammas/mormors skola. Åhh så roligt. nja inte dirket va jag tycker men barnen, framförallt Leo älskar de. 😀🖒 så man får stå ut. 😉

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår åt vi denna underbara middag ❤ Det var så gott.
Stekt kyckling med klyftpotatis och basilika röra.

Här är receptet på basilika röran.
1 kruka basilika
1-2 msk vatten
2 dl Turkisk yoghurt
Salt och peppar

Gör såhär: jag mixade basilikan med 1 msk vatten först men tog sedan 2 msk turkisk yohurt också så blev de lättare. när de va färdigt så hällde jag i resten av den turkiska yoghurten, salt och peppar. 😃😃

Likes

Comments

Just nu sitter jag på Huddinge sjukhus. Klockan 11 har vi Ultaljud. Väldigt spännande med så nervöst.

Jag blev såklart akut jätte hungrig så fick köpa mig en chilatte (stavning) och en smörgås 😍 Snart ska jag gå upp till rätt plan. Hoppas jag hittar i denna labyrint. Jag hoppas Victor kommer i tid också 😥😁🙈

Önska mig lycka till 😙😍

Likes

Comments

Gravid i vecka 20
Barnets utveckling
Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

I gravidkroppen
Många gravida kan nu känna att fostret rör sig i magen, men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från person till person. Det går inte att jämföra magen på gravida som är i samma vecka, det är så olika.

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan.

Gravida kan behöva extra järn i kosten. Det finns gott om järn i exempelvis ärtor, bönor, pumpafrön, mörkt kött och blodpudding. Te, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. Vissa behöver extra järntillskott. Barnmorskan kontrollerar järnvärdet flera gånger under graviditeten. Hen säger till om extra tillskott behövs.

Texten är tagen från 1177.se för att komma dit TRYCK HÄR

Likes

Comments

När min älskade son gick till sin pappa så åkte jag ner till Jönköping. ❤ Min man och yngsta son är kvar hemma och har pappa och son mys. 😍

Jag kände att jag behövde lite egen tid. Tid att sova ut, vila och bara vara. Det är tufft att inte ha samma dos medicin som vanligt och sen alla dessa vanliga gravid besvär 😥 Så att vila och bara ta de lugnt. Samla ny energi mm behövdes ❤

Varför åkte jag till Jönköping?
Jo för delar av min familj bor här ❤

Lite magbilder från igår ❤
V 19 ❤

Likes

Comments

Jag tänkte skriva om precis det som rubriken säger. Jag har många gånga gånger sagt att jag ska göra bloggen mer personlig.
Men eftersom mitt liv ser ut som det gör så kan jag inte skriva så jätte mycket om just det som är det jobbigaste i mitt liv. Jag kan och vill inte lägga ut personer som gjort livet svårt för mig på sociala medier genom att gå in på saker i djupet.

Men jag har snart tre barn som mina läsare vet. Men eftersom jag fått lite nya läsare så tänkte jag berätta lite om mitt liv.

År 2011 föddes min första son Leo, Det var helt magiskt. Känslan att bli mamma för första gången är helt obeskrivlig.
När Leo kom till världen var inte situationen på topp. Jag och Leo och hans pappa bodde i andra hand och vårat förhållande var inte av de bästa.
År 2012 gjorde vi slut och det var verkligen inte en separation i topp. På grund av en massa saker som slutade allt med möte efter möte och rättegång efter rättegång.

År 2012 träffade jag också mannen i mitt liv.

År 2012 fick jag även min ADHD diagnos.

År 2013 friade han och jag sa såklart ja.

År 2013 fick jag också ensam vårdnad över Leo.

År 2014 Föddes min andra son Ludvig, vilket återigen var helt magiskt. Nu är jag mamma till två underbara grabbar.

År 2015 Gifter jag mig med mannen i mitt liv

År 2015 Köper vi oss vårt första hus.

År 2016 Börjar jag och Leo gå mycket på PRIMA.

År 2016 Blir jag gravid med barn nummer 3.

År 2017 Leos utredning har börjat.

År 2017 Fortsättning följer och bebis nummer tre anländer i sommar.

Bilderna är lånade!

Likes

Comments

Gravid i vecka 16

Barnet
Fostret är cirka 16 centimeter långt och väger runt 150 gram. Benen i kroppen blir allt hårdare och nervsystemet fungerar. Det syns vid en ultraljudsundersökning genom att fostret rör sig med samordnade rörelser. Fostret har gott om plats att röra sig i magen.

Fostret kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ganska dämpad, ungefär som om du ligger i badet med öronen under vattnet. Fostret hör hela tiden ljud från omgivande hjärta och tarmar.

I gravidkroppen
Många gravida känner sig nu piggare och illamåendet kan ha försvunnit. Vissa som varit gravida tidigare kan känna barnets rörelser, som pirrande bubblor eller som en fisk som sprattlar till, lätt att blanda ihop med gaser och tarmrörelser.

Magen fortsätter att växa. Hjärtat pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan leda till andfåddhet.En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Att undvika större måltider, mycket dryck sent på kvällen samt starkt kryddad och fet mat kan hjälpa.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla gravida. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Prata gärna med en barnmorska om besvären.

Texten är tagen från 1177. För att komma dit TRYCK HÄR

Likes

Comments

Lördags mys med middag, Melodifestivalen och vänner ❤

Likes

Comments