Nu börjar jag få väldigt väldigt mycket längtan efter lillfisen i magen ❤ Det är 22 dagar kvar till beräknad förlossning.
Jag har hela graviditeten trott att hon kommer komma tidigare pga mina mediciner, kraftig foglossning och massa förvärkar. Har även fått brikanyl spruta för att stoppa upp förvärkarna i v 28.
För två veckor sen åkte jag in till specialist mödravården pga att jag haft jätte ont i 3 dagar. Då visade det sig att jag hade urininfektion men jag var även öppen 1.5 cm och tappen var 3 cm lång. Den var 5.5 cm gången innan så lite hade ju hänt. Men när penicillinet började värka så försvann alla känningar typ.

Nu är jag helt säker på att jag kommer gå tiden ut om inte längre. Visst att de är bra att hon ligger tills hon är redo att komma men jag vill verkligen träffa henne nu.
All min förlossningsrädsla är nästan helt borta och jag längtar till jag får den där smärtan man förstår att nu är de på gång.
Det mest positiva är ju att jag är väldigt taggad på att föda barn denna gång trots att jag vet hur hemsk upplevelse jag tycker det är.

Likes

Comments

Hej hopp igen. Extremt dålig på detta med att blogga MEN det beror faktiskt på att jag är rädd för att lägga upp för mycket privat här på bloggen, jag är rädd för folks åsikter och negativa kommentarer eller reaktioner från folk.
Men det är ju också just mitt grubblandeallt som är det störta problemet jag har.
Jag överanalysera allt och tänker för mycket på precis allt. Spelar liksom ingen roll vad så oroar jag mig och får ångest.
Är de nått jag vill skriva om?
Jag vet faktiskt inte.

Idag ska vi iallafall städa hemma, och fixa i trädgården. sådär lagom kul.. Men de behövs.

Likes

Comments

Familj

I Onsdags åkte jag och barnen till Jönköping. Där min mamma och lillasyster bor. 😀 Vi stannar till Lördag.
Det har vart väldigt mysigt faktiskt. Trots att mamma, hennes kille och syrran jobbar.
Men jag och barnen hinner hitta på massa skoj ☺😙

Idag ska vi faktiskt till mammas/mormors skola. Åhh så roligt. nja inte dirket va jag tycker men barnen, framförallt Leo älskar de. 😀🖒 så man får stå ut. 😉

Likes

Comments

Igår åt vi denna underbara middag ❤ Det var så gott.
Stekt kyckling med klyftpotatis och basilika röra.

Här är receptet på basilika röran.
1 kruka basilika
1-2 msk vatten
2 dl Turkisk yoghurt
Salt och peppar

Gör såhär: jag mixade basilikan med 1 msk vatten först men tog sedan 2 msk turkisk yohurt också så blev de lättare. när de va färdigt så hällde jag i resten av den turkiska yoghurten, salt och peppar. 😃😃

Likes

Comments

Just nu sitter jag på Huddinge sjukhus. Klockan 11 har vi Ultaljud. Väldigt spännande med så nervöst.

Jag blev såklart akut jätte hungrig så fick köpa mig en chilatte (stavning) och en smörgås 😍 Snart ska jag gå upp till rätt plan. Hoppas jag hittar i denna labyrint. Jag hoppas Victor kommer i tid också 😥😁🙈

Önska mig lycka till 😙😍

Likes

Comments

Gravid i vecka 20
Barnets utveckling
Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

I gravidkroppen
Många gravida kan nu känna att fostret rör sig i magen, men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från person till person. Det går inte att jämföra magen på gravida som är i samma vecka, det är så olika.

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan.

Gravida kan behöva extra järn i kosten. Det finns gott om järn i exempelvis ärtor, bönor, pumpafrön, mörkt kött och blodpudding. Te, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. Vissa behöver extra järntillskott. Barnmorskan kontrollerar järnvärdet flera gånger under graviditeten. Hen säger till om extra tillskott behövs.

Texten är tagen från 1177.se för att komma dit TRYCK HÄR

Likes

Comments

När min älskade son gick till sin pappa så åkte jag ner till Jönköping. ❤ Min man och yngsta son är kvar hemma och har pappa och son mys. 😍

Jag kände att jag behövde lite egen tid. Tid att sova ut, vila och bara vara. Det är tufft att inte ha samma dos medicin som vanligt och sen alla dessa vanliga gravid besvär 😥 Så att vila och bara ta de lugnt. Samla ny energi mm behövdes ❤

Varför åkte jag till Jönköping?
Jo för delar av min familj bor här ❤

Lite magbilder från igår ❤
V 19 ❤

Likes

Comments