Header

Vardag/stall/djur fix m.m

Hahaha ja ni! Hur gick det för mig att komma ihåg att uppdatera bloggen med ridpassen under påsklovet uppdateringen? Verkligen igen bra, jag har ju med mig Junior på Ösby ibland och har haft fullt upp med honom och skolan. För det är verkligen inte långt kvar nu och det känns sjukt liksom det var igår som jag började på Ösby känns det som! Hahaha.

Okej, ska försöka fixa så att ni får resten av ridpassen under påsklovet nästa vecka och jag börjar på tisdag. Men bara så att ni vet så lyckades jag virka/stuka min fot, så blir inga mer ridpass under påsklovet ifrån onsdags, so you all know!

Men nu ska jag ta mig ut i stormen ute och ge hästarna mat och fixa i stallet med huvudvärk och en sliten Mela, önska mig lycka till på det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Carta`n, Tankar, Träningsdagbok
2017 - 04 - 10

Vad gjorde vi under passet?

Red ut på en runda på ca 4 km, men mamma som gick med Steppen, hundarna var med också. Bara grusväg.

Hur var C?

Lugn och avslappnad, lite seg men ändå fram för skänkeln

Bra saker¨

Han hade en bra framåt bjudning, han var avslappnad och lugn. Lyssnade bra för hjälperna och var riktigt fin idag. Gick till och med bra att trava ifrån mamma och Steppen både bort och hemåt.

Dåliga saker

-

Träna vidare på

Att fortsätta vara med honom men ändå vara avslappnad.

Att ta med mig till nästa ridpass

Den här känslan och ridningen.

Tankar ifrån ridpasset?

Med mer träning så kanske vi vågar oss på en dressyr tävling

Sammanfattning

Kände redan ifrån början när vi skrittade iväg att det var en lugn och avslappnad C, tänkte trava upp för en backe utan mamma och S. Gick riktigt bra och C började arbeta upp sig själv och sökte sig ner i en låg och lång form, som var avslappnad men ändå att han arbetade igenom hela kroppen.

Fungerade också att trava honom hemåt lång och låg, då han var både avslappnad men arbetade igenom traven. Gjorde även lite skritt - trav - skritt - trav övning med honom, lite svårt att sakta av till skritt men han lyssnade och var med mig hela tiden.

Likes

Comments

Tankar, Tips

Just nu är en ny svart huva på väg hem till oss och ett nytt flugtäcke då min herre är expert på att döda såna tänkte slutet av varje sommar...

Men sen har jag börjat fundera på att köpa ett par svarta benskydd till herr C., eftersom vi har en svart huva och ett svart schabrak ;) Men dock har jag alltid velat haft ett par svarta benskydd. Så här är två olika par som jag har funderat på och båda är ifrån Horze.

Lamicell Protection benskydd BASIC

Ni hittar dom HÄR och dom fanns i hur många olika färger som helst och dom kostar 579 kr

Horze Supreme Impact Air-Shock senskydd

Ni hittar fram HÄR och dom kostar 479 kr

Horze Supreme Impact Air-Shock kotskydd

Och bak skydden hittar ni HÄR och dom här kostar 329 kr

Sen så jag jag ju börjar ridit C med huva och han fungerar verkligen på det och lugnar ner sig lite mer när allt ljud dämpas ner lite. Vi har en svart ifrån Hööks men nu är en till svart huva på väg hem till mig och om han trivs med den så kommer även en marinblå huva hem till mig.

Horse Guard Soundless tävlingsluva

199 kr och den svarta huvan är på väg hem till mig, men den här blir nog mitt nästa köp. Och ni hittar dom HÄR

Likes

Comments

Vardag/stall/djur fix m.m

Haha, tro det eller ej, men jag har fin slipat lite på inlägg som jag inte har publicerat än, så jag har varit aktiv på bloggen utan att ni har vetat om det. Men dom senaste dagarna har varit lite fullt upp, hehe. Med att fixa inför påsk och att mina systrar kommer hem ifrån Stockholm! Så taggad att få träffa dom och krama om dom, min stora syster inte den mellersta systern hon jobbade bara 5 min ifrån där attacken hände. Så tror mig jag är så jäkla lycklig att dom fortfarande är vi liv och att inget har hänt dom.

Sen igår var jag hos min kompis i Avesta och fick prova hennes fina islandshäst. Hela 21 år men jätte härlig och pigg kille att rida. Men sen på väg till min buss hem så snubblade jag och stukade/vrickade min högra fot som jag har redan stukat/vrickat för mycket och tyvärr så har jag lyckats gjort det igen. Så idag vaknade jag med värdens värk i foten och går knappt att stödja på foten så jag får ta stöd av kryckor... Precis när jag börjar få igång C och jag känner mig verkligen peppad på det!

Så det är min vanliga tur och vädret idag! Snö! Jag vaknade upp till snö! Svensk vår alltså!

Två snaps ifrån igår och en bild nu ifrån den här morgonen.

Likes

Comments

Vardag/stall/djur fix m.m

Inte hunnit med så mycket idag pga att det var storm ute, men lite pyssel inne blev det. Sen nu på kvällen så gick jag och C en promenad på 40 min, det var lite jobbigt att gå själv men han skötte sig riktigt bra.

Imorgon så ska jag fortsätta fixa lite här inne och jag ska också ladda min kamera, ska inreda en sak imorgon kanske och jag tror det kommer bli toppen! Hahha men är så jäkla peppad på det här!

Men just nu är jag inne i en sån pepp period där jag vill bara fortsätta göra massor med C och bara komma igång med honom, verkligen göra bra ifrån mig i alla ämnen i skolan och massa mer! Hahah undrar hur länge jag kommer vara så pepppad! Haha, men nää nu ska jag gå ner och ta en kvälls maka innan jag ska släppa ut hundarna en sista gång innan jag kryper ner under täcket!

Natti natti!

Så mycket kärlek till dom här två! Dom finns alltid där vid min sida och utan dom så hade jag aldrig överlevt min depp- perioder.

Likes

Comments

Fotograferingar

Många av vet nog inte att jag var på Göteborgs Horsehow och jag fick både se Roffe och Casall live och tacka av Casall. Tro mig! Det var svårt att hålla tårarna inne!

Tack igen Casall! You are one of a millon and one of a life time stallion!

Likes

Comments

Tankar

Hej! Det var länge sen ;) Hahha iallafall så har jag lagt ner stor tid på mina studier nu och vist jag går bara ut ettan men jag vill gå ut ettan och känna att jag har gjort något och inte bara slappat igenom mitt första år på Ösby.

Men nu har jag funderat lite, jag har påsklov hela den här veckan och studie dag på måndag, så vad sägs som att jag uppdaterar hela den här veckan och på måndag nästa vecka? Enligt mig låter det bra ;) Sen framöver så ska jag försöka uppdatera ifrån fredag till söndag, så det blir att jag uppdaterar på helgerna. Mycket lättare för mig då jag kan uppdatera här i lugn och ro + ge er toppen inlägg istället för skit inlägg.

Sen kommer det att komma upp ett inlägg varje dag hela nästa vecka fram till fredag då helg uppdateringen börjar. Men jag har börjat skriva typ en träningsdagbok, liksom så att jag kan kolla tillbaka på min och C utveckling, vad som var bra och vad som var dåligt. För om det går skit en dag så kan jag bara läsa här när det har varit ett bra ridpass och funderade på vad vi gjorde för bra under det passet.

Så nu får vi se hur länge jag kan hålla bloggen levande. Men mina tider på uppdateringen kommer typ vara ett inlägg på morgonen/förmiddagen, ett inlägg på eftermiddagen och ett inlägg på kvällen. Ingen stress för mig att fixa inlägg utan om det inte kommer upp ett inlägg så kommer det inte upp något inlägg.

Nu ska jag bara publicera bra inlägg som är värdiga att läsa än inlägg som dåliga och verkligen inte värdig att läsa.

Sen har det hänt en hel del saker i mitt liv, men det kommer ni får mer information om under veckans gång ;)

Likes

Comments

Tankar
2017 mål & planer

Tänkte skriva upp både mål och planer för C, Junior och mig i det här inlägget. Men göra det del för del ;)

För mig själv

Kämpa verkligen sista terminen i årkus 1 på Ösby, ta verkligen tag i skolarbetet och verkligen göra det bästa ifrån mig och inte bara små jobb som jag verkligen kan ha gjort bättre. Blir bättre på att planera in saker, så att jag inte känner mig stressad att jag ska hinna med vänner och mina djur.

Mina mål är att göra ett toppen arbete inom skolan, planera in saker bättre och verkligen ta vara på tiden tillsammans med mina vänner, familj och djur.

För Carta´n

Trickträningen kommer jag verkligen lägga ner massor av tid på under 2017. Sen kommer jag lägga ner massor o massor av tid på att jag och C ska hitta tryggheten tillsammans när vi är ute ensamma på ridturer eller promenader. Sen att vi ska förhoppningsvis kunna komma iväg och träningar i hoppning, dressyr och kanske även fälttävlan ;)

Det är iallafall planerna, men målen är att C och jag ska hitta våran trygghet tillsammans på både ridturer och promenader ensamma. Sen att vi ska komma ännu längre inom frihetsdressyren och trickträningen. Så 2017 ska bli ett toppen år för oss två!

För Junior

Vi ska också fortsätta att träna med alla trick och massa nya trick på det också. Vi kanske börjar lite smått i sommar med att hoppa lite små banor med små hinder och börja lite med agility.

Målen 2017 är att Junior ska klara av att hoppa en liten bana med små hinder, lärt sig krypa, sitt fint, rulla runt och snurra runt. Är dom största tricken som jag tänkte försöka ta och lära honom det här året.

Likes

Comments

Tankar

Funderar på om jag ska ta ta lite i det här med bloggandet 2017. Men det får jag helt enkelt se då.


Mitt 2016

Så mitt 2016 har varit ett väldigt spännande år, först att värdens bästa skit hund kom till världen och förgyllt mina dagar sen dess. Har nog aldrig varit med om en så smart valp som han, trick lär att sig fort, älskar att hitta på massor av saker, åka på äventyr, är lugn och nyfiken i allt och blivit en riktigt bruks stjärna!

Jag har gått min första termin på Ösby och möt massor av nya och underbara vänner. Som jag inte kan tacka och berätta hur mycket dom betyder för mig. Det går inte att beskriva eller vissa. Sen att få börja på Ösy har helt klart varit en av mina bästa beslut ever! Älskar Ösby och allt underbart som jag får vara med om.

Sen att Carta´n har varit i mina ägor i hela 3 år och jag hoppas verkligen på många underbara år tillsammans. Att han går från klarhet till klarhet och att han äntligen börjar hitta lugnet i sig själv. Inom trickträningen så älskar han det, nästan så att han blir sur på sig själv när han inte fattar vad jag menar. Men ni kommer allt närmare med våra mål tillsammans.

Och en av dom största sakerna som har hänt var att vi har bytit till ST Hippolyt!Bästa fodret helt klart och mina hästar älskar det. Det smakar inte bara gott för dom utan, dom blir också så fina i kropparna.Min herre som har varit svårt att hålla i hull i ibland. Blev jätte fin i kropp och äntligen börjat få hals och rumpa. Steppen 23 år ser inte ens i närheten av 23 år. Många säger att han är jätte fin för att vara i den ålder. Så ja, aldirg kommer jag att byta foder!

Nytt år

2016 har verkligen gått för fort! Haha, liksom vart har tiden tagit vägen?! Men jag är iallafall taggad för ett nytt år!

Likes

Comments