Senaste tillskottet på räddningstjänsten!

Hejsan!

Jag har precis landat i soffan, torsdag, och jag har cirka femtioelva saker att fixa med innan jag kan greja med annat. Imorgon är det fredag och det är så välkommet! Denna vecka har varit full rulle. Idag spelade vi badminton efter jobbet, det var så kul! Kan inte minnas när jag spelade det senast? Mina kollegor är så grymt duktiga så det blev en ordentlig match!


Igår var jag på brandstationen och lyssnade på när några av mina kollegor hade sina presentationer. De är så otroligt duktiga och jag ser själv fram emot att få "gå upp i nämnd" som det heter. Då håller man ett föredrag inför politiker och tjänstemän. På brandstationen fick vi även se på den nya brandbilen (och även sitta i den haha) och titta på alla nya finesser. Hade jag inte varit miljöinspektör så hade nog ett arbete som brandingenjör lockat efter denna dag ;)Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är mycket på gång nu! Av bara farten kom julpyntet upp😁 Joakim och jag var på IKEA och där möttes vi av ett hav av julpynt. Så vi bestämde oss för att ta med en gran och julpynt hem haha! Det blev så fint! Om man älskar något, till exempel julen, varför inte njuta så mycket det bara går! Vi skrattade och sa att städerskan måste tro att vi är galna som redan har julgranen framme... men det är inte det enda konstiga som finns i Joakims hem. En av hans cyklar har tillfälligt fått flytta in i köket(!) eftersom det är en sån specialcykel som är för värdefull för att stå låst på innergården.... Nu finns det dessutom en stor "green screen" uppsatt i lägenheten som ska börja användas, vi får se hur det går!


Sedan blev det glögg, julmust och pepparkakor. Så det är fullt med julstämning i huset, och värre kommer det att bli!😄

Likes

Comments

Hej kära ni!

I och med att jag reser väldigt ofta, både privat men även en del tjänsteresor förekommer, så har jag reflekterat en del kring hur man bör bete sig på tåg. Det finns en hel del "do" och "do not"! I skrivandes stund befinner jag mig på tåget hem från Göteborg. Den situation jag befinner mig just nu i, med tågvagnen full med skrikande barn, inspirerar mig till att skriva detta inlägg. Here we go!


Hur man är en god medresenär på tåg:

1. Ta gärna med dig mat på resor, vi är alla människor som behöver äta för att hålla energin uppe. Men undvik att ta med dig mat från McDonalds, Burger king eller liknande. Anledningen är att de andra i vagnen inte vill behöva påtvingas den starka lukten av friterade pommes frites eller hamburgedressing. Det räcker med att en person i vagnen äter det och hela vagnen osar McDonaldsrestaurang, och denna lukt får man dras med hela resan. Sådant får mig att vilja kräkas.

2. Ska du ladda din mobil/dator på (SJ Snabbtåg) tåget, använd kontaktuttaget som är närmast golvet. Annars får den som sitter bredvid dig leta med ljus & lykta för att hitta det andra uttaget som du då har skymt med din laddare.

3. Privata samtal som är längre än 5 minuter och som berör noggranna detaljer om ditt senaste gräl med din partner eller hur full du var på din senaste After work, NEJ TACK! Alla i vagnen vill inte ta del av ditt privatliv såvida du inte är Obama eller Zlatan. Keep it to yourself, vi vill inte höra.

4. När man har platsen längst in, närmast fönstret, snälla, kombinera dina toabesök och bistro(restaurang)besök. Vi som sitter bredvid dig vill inte behöva resa oss femtioelva gånger för att du ska iväg på olika ärenden med jämna mellanrum. Om du absolut måste, se erbjud dig att sitta längst ut närmast gången. En gång var jag med om att mannen bredvid mig skulle gå iväg 7 gånger(!) under samma resa. Jag t.o.m erbjöd mig att låta honom sitta ytterst, men nej, han skulle bestämt sitta närmast fönstret, gaaaaaah!!!

5. Har du ett barn i ditt knä. Snälla, se till att din unge sitter i ditt knä och inte klänger på andra resenärer i vagnen. Detta händer faktiskt, jag har varit med om det själv. Helt plötsligt hade jag en främmande treåring som hade klättrat över till mitt knä. Pappan som satt bredvid mig var helt obrydd. Själv satt jag förbryllad med treåringen och funderade på hur jag hade hamnat i denna situation.....

6. En annan sak kring barn. Boka inte plats i den tysta kupén om du har med ett yngre barn! Vi som bokar den tysta kupén har oftast för avsikt att sova, arbeta ostört eller få njuta av den totala tystnaden. Att kombinera småbarn och tyst kupé är som låta Donald Trump twittra - det blir aldrig bra!

7. Sover den som sitter bredvid dig? - Envisas inte med att ha din läslampa över dig tänd! Det är SÅ taskigt mot den som sover. Hur skönt är det för den som sover att ha en strålkastare i ansiktet? Inte det minsta skönt! Gör du detta så sluta omedelbart med detta! Det är så taskigt och respektlöst.


Det var mina reflektioner kring hur man bör och inte bör bete sig, för allas trevnad hehe :-)

Nu rullar jag in på perrongen! Ha det!
Likes

Comments

Jag tänkte lägga upp bilder från Halloween men bilderna är för stora så jag får visa Fristadstorget i Eskilstuna istället, ett stenkast bort ligger mitt jobb!

Tänk att det redan är november? Denna höst har verkligen gått i 200km/h(!!). Nu när det är vintertid är det mörkt redan klockan 17:00 och min kropp har ännu inte ställt om sig. I vanliga fall går jag upp 05 på morgonen för att kunna vara först på jobbet och det har inte varit några problem alls. Men denna vecka har det verkligen varit svårt att komma upp på morgonen, hjärnan är kvar i sommartiden, haha!

Idag skulle jag till Stockholm efter jobbet men jag hade så mycket att göra hemma så jag fick ställa in. Imorgon åker jag iväg på en weekend i Göteborg och det ser jag fram emot! Tanken är bland annat att hinna med ett besök på St Jörgens spa (Göteborgs härligaste spa!) för att ladda batterierna i höstrusket, älskar't!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag är påväg hem efter en härlig weekend i Göteborg! På lördagen fick jag sovmorgon till klockan åtta och sedan var det iväg på träningskurs, så nu börjar träningsvärken smyga sig på. Det är så roligt när jag märker att jag gör framsteg i träningen!

Eftersom Liseberg har Halloweenfirande denna helg blev det givetvis ett besök där. Joakim och jag besökte spökbaren och fotograferade i parken. I somras tror jag att vi lyckades besöka alla restauranger, och Liseberg är en sån underbar plats att besöka även om man bara är sugen på att gå ut och äta!

Kram!


Likes

Comments

Hejsan!

Efter att jag ha blivit ombedd att börja blogga så har jag till sist gjort det! Så att alla nära & kära kan följa mig här. Jag kan inte lova att uppdatera varje vecka, men jag ska försöka. När jag åker tåg (vilket jag gör ofta) så kan jag försöka passa på. På tal om att åka tåg - det är precis det jag gör nu. Jag har varit på Folkhälsomyndigheten och deltagit på föreläsningar om hur miljöbalken (miljölagar) kan tillämpas i specifika situationer, kopplat till olägenheter för människors hälsa. Det låter inte roligt men för mig som älskar att höra om tidigare rättsfall så var det givande.

Klockan 16:00 slutade konferensen i Stockholm, och jag är ännu inte hemma(!). Rusningstrafiken på eftermiddagen är inte att leka med. Människor står packade som sillar på tunnelbanan och det var några stackare som inte ens fick åka med för att det var för fullt. Inte kul för dem att behöva vänta 30 minuter på nästa... Nu rullar jag in på perrongen i Eskilstuna, vi hörs!Dagens lunch och enda måltid idag, är vrålhungrig!!

Likes

Comments