Idag har jag vart på möte och efter det drog jag hem och lagade lunch och fixade lite papper.

Nu sitter jag i soffan med en god chailatte som jag gjort. Jag har blivit helt fast i en koreansk serie.

Ska börja förbereda lite matlådor om ett tag. Ha en underbar kväll✨

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det en sen frukost.
Det blev chiagröt och egen juice.

Chiagröt
1 dl havregryn
1 dl vaniljyoghurt
1/2 dl mjölk
Lite vaniljpulver
1 msk chiafrön
Jag använde spirulina, men det kan man välja bort eller lägga till något annat.

Blanda allt och lägg i en glasburk, låt stå över natten.
Jag toppade chiagröten med granola, mango, blåbär, hallon och jordgubbar.

Rödbetsjuice
2 rödbetor
1 morot
1 citron
Apelsiner, tror jag tog ca 1 kg
Ingefära

Skala och dela på allt och pressa i juicecetrifug. Jag brukar inte tänka hur mycket jag tar av allt. Jag tar lite av det jag har hemma.
Denna juice räcker till 2 glas.

Likes

Comments

Gjorde en liten appetizer innan lunchen.
Den bestod av sparris och räkor. Jag hittade receptet på bloggen ”Mat med familjen” jag sparade inte receptet så jag gjorde det som jag kom ihåg, så det kan hända att jag missat/ändrat något.

Skala räkor och pressa över citronsaft. Salta och peppra.
Jag kokade sparrisen i ca 1-2 minuter och stekte dom tillsammans med hackad vitlök och lite chili. Kryddade med salt och peppar.

Sedan la jag upp det och åt det tillsammans med aioli. Väldigt gott.

Likes

Comments

Idag blev det melonkulor, knäckisar och kaffe till frukost.

Likes

Comments

En jättegod frukost/mellanmål.
Saffran med turkisk yoghurt, toppad med frukt,bär, nötter.

Likes

Comments

Vi var hemma hos våra underbara vänner och firade nyår. Fullt med god mat! 💕✨

Likes

Comments

Har gjort mellanmål nu som jag ska snacksa på innan det blir middag.
Grönsaker + dipp och moringavatten.

Likes

Comments

En supergod chailatte som jag gjort idag.
Till 2 pers.

1 kanelstång
1/2 tsk mald kardemumma
3 hela nejlikor (går bra med mald också, ca1/2tsk)
2 cm ingefära (går bra med mald också, ca 1/2 tsk)
2 påsar svart te
2-3 msk honung
1/2 tsk vaniljsocker
4 dl vatten
3 dl mjölk

Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vattnet och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 5 minuter under lock. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner honungen. Lägg sedan i tepåsarna i kastrullen och låt ligga ca 5 minuter. Värm mjölken och vispa tills mjölken blir skum.
Sila av blandningen i kastrullen till ett glas/mugg och toppa sedan med den skummade mjölken. Jag pudra över lite kanel.
Drick och njut av den goda chailatten! ☕️

Likes

Comments

Pappa har lagat en sån underbart god kronärtskocksoppa med pilgrimsmusslor toppad med sparris😍

Likes

Comments