Att behöva gå på tabletter för att kunna må bra...
Header
View tracker

Hej!
idag har vi firat min födelsedag (fyller på tisdag) så mamma, morfar och mina två små bröder var här! jag bjöd på tårta och kakor;)
att öppna paket är det värsta jag vet då jag inte vet hur jag ska reagera riktigt.
jag fick i allafall: smink, skor, en skit snygg tröja, prydnads kuddar, godis, en bas till bilen 👏 och boken "ibland mår jag inte så bra" så är riktigt nöjd! dessutom har jag inte fått allt än, får fler paket på tisdag och om en vecka kommer även min pappa och min lillasyster hit och firar!

nu ligger jah i soffan och bara tar det lugnt framför netflix med min sambo😍

hare gött!

Likes

Comments

Hej på er, tänkte testa en ny grej så idag tänkte jag ge er en "10 saker du inte visste om mig"

Sååå vi sätter väl igång ENJOY!

1, jag är mörkrädd

2, jag är rädd för hur min framtid ska bli

3, Jag HATAR lök.

4, Jag är extremt telefonberoende.

5, Jag är beroende av energidricka, får panik om jag inte får minst en varje dag

6, jag röker (tror de flesta vet det, men kanske inte alla ;)

7, När jag var liten ville jag polis

8, Jag älskar att sova, sover helst hela dagarna om jag får bestämma

9, Jag har som mål att en dag sätta mig på ett flyg trots min höjdskräck

10, Jag spelade fotboll i drygt 10 (tror jag) år, men fick sluta tack vare en knäskada.


Hoppas ni fick veta något nytt om mig iaf (haha) detta var faktiskt en utmaning då jag är en väldigt öppen person. Visst finns det saker jag inte pratar om, men det är saker som inte ens ni (mina trogna läsare) vet om.slänger in en gammal bild på mej oxå här nere!Likes

Comments

vaknade 14.25 idag vilket var riktigt välbehövligt, sedan så började jag städa,
diskade samt skurade golven i varje rum.
jag fick sedan för mig att ladda hem alla high school musical filmerna och dra ner och köpa godis😂 tyckte jag förtjänade det. imorgon är det dags för skola igen efter en helg som gick riktigt fort. som tur är börjar jag 09.45 så ett perfekt sätt att börja måndagen på. på tisdag är det en vecka kvar tills jag fyller år. till helgen som kommer så kommer mamma och en av mina småbröder hit för att fira. hoppas skolveckan går fort!

ha dä bäst!

Likes

Comments

Jag har så länge fått höra att jag har förändras till det bättre, att jag har mognat på något sätt så nu tänkte jag börja om från början med min blogg, de gamla inläggen är kvar men nu är det dags att även ni får läsa om mitt nya jag.

Har jag haft en bra dag så kommer ni få läsa det, har min dag varit sämre ja då kommer ni få läsa om det.

men jag känner att alla dessa dystra inläggen inte längre kommer behövas. kanske någon gång då och då men det är ju sådan jag är, eller ja vi är. Ibland har man lite sämre dagar men det hör till livets gång.

Äntligen börjar mitt liv ta form, äntligen kan jag börja le igen, jag vet inte vad orsaken är men jag är bara en starkare person, jag tar inte åt mig lika lätt som förr. Jag lever med depression och panikångest, jag har fått detta på grund av min struliga uppväxt men tack vare psyk och kuratorer så har jag börjat accepterat detta.

Det finns så många människor där ute som lever med psykisk ohälsa och jag är en av dem, och jag är stolt, stolt över att jag har kommit ut med det offentligt. Ibland sätter det stopp för mitt liv, ibland hjälper det mig genom vardagen. Jag minns i början av detta då jag fick panikångest attacker i skolan, dagar då jag fick gå hem tack vare detta, men trots det så har jag lyckats att jobba upp mina betyg, det såg mörkt ut ett tag men nu är jag så grymt stolt. varje A jag får gör mig så glad. Att få A i historia trodde jag aldrig.. vissa tycker att jag skryter men sanningen är att jag inte tror på det själv.

Jag har alltid känt en sån press från skolan men nu inser jag att det var jag som satte pressen på mig själv, att jag ville låtsas som att jag klarade mer än vad jag egentligen gjorde. Visst skolan är tuff ibland men jag är tuffare!

Så nu är det dags för den nya Emelie att stiga fram, dags att lägga det gamla bakom sig och gå vidare, men vissa saker så som husbranden, de sexuella övergreppen, förhållandet som förstörde mig, ja alla såna saker sitter kvar i bakhuvudet men där ska de även få sitta, jag tror ni har fått nog av det nu (haha)

Ha det bäst!

Likes

Comments

som ni flesta vet så är jag den typ av tjej som alltid säger vad jag tycker å tänker
men jag är samtidigt en väldigt tystlåten tjej. det finns saker som jag bara inte inte vill prata om. men ni som har följt min blogg vet att jag på senare tid har öppnat mej ganska mycket. detta har börjat ge konsekvenser. jah kan ta kommentarer det kan jag, men jag vill bara säga detta: IGEN tvingar er att läsa mina inlägg.
jag börjar ångra att jag inte gjorde min blogg anonym, min blogg är en trygghet för mej. Jag har alltid varit bra på att uttrycka mig i skrift. därför valde jag att skaffa en blogg. inte för att ni skulle trycka ner mej ännu mer...

iaf, julen var bra. jag firade den hos både pappa å mamma, jag fick det jag önskade mej och även mycket skratt förekom
äntligen vare en jul utan bråk och tjafs!
snart fyller jag år (19) vilket jag önskar att jag kunde skippa å gå direkt till 20.

i 3 dagar nu har vi legat i feber och en mildare influensa. i drygt en vecka har jag varit sjuk nu med huvudvärk, illamående, spytt, sömnproblem och ledvärk. så man kan säga att lovet har vart bra ändå fram tills detta slog in. men men, börjar bli van vid detta nu, har varit förkyld sen i augusti nu.

Likes

Comments

View tracker

De flesta som går sista året på Gymnasiet är oftast taggade för studenten och känner sig redo för vuxenlivet. Jag är nog tvärtom.. Jag känner bara en enorm stress. Jag vet inte varför, allt jag vet är att stressen har tagit över hela mig. Jag känner ingen motivation till skolan längre fast än det går bra. Bra betyg och bra omdömen från skolan, jag TROR att det är just därför jag känner mig stressad, detta kommer ju inte hjälpa mig efter studenten, visst betygen är ju alltid bra att ha med sig hela livet, men ändå.. tänk om jag totalt misslyckas, tänk om min familj blir besvikna på mig för att jag inte har ett jobb som de tycker jag förtjänar, tänk om min ekonomi inte går ihop? Vad ska jag göra då? springa till mamma & pappa och be dem om pengar? nej asså jag vet inte... Vad vill jag göra med mitt liv? Vart vill jag spendera mitt vuxenliv? Jag har noll koll, jag kan inte somna på kvällarna för jag känner en sån press, jag har kämpat i alla mina år, lyckades gå ut nian med 200 poäng, är det mycket? jag lyckades komma in på handel & administrations programmet, var det dä jag ville? ja som vanligt är detta för många frågor, jag kan inte svara på någon av dem... Jag vet att ingen förstår vilken jävla ångest jag har varje morgon när klockan ringer, jag vet att jag inte behöver känna någon ångest alls egentligen, men jag är så rädd, töntigt va? Jag är 18 år snart 19, jag klarade körkortet, jag tar snart studenten och jag flyttade hemifrån för drygt 2 år sedan, jag kan ju klara mig själv, men jag kan inte se det så. Jag är så trött på skolan och all denna press de sätter på oss elever, alla dessa krav vi måste uppfylla, jag kan om jag vill, det vet jag och tro mej jag vill, men jag vill inte göra mig själv eller min familj besvikna. Tänk om alla bara kunde öppna sina ögon, och se hur mitt leende innanför skolan väggar är falskt, jag orkar inte mer. Jag stressar sönder för att få in alla uppgifter i tid, är en lite sen ja då får man höra det.. Skolan vet hur jag fungerar så varför gör dem såhär mot mig, jag lever med en ständig smärta i mina revben och min rygg, har haft ont i flera år, denna smärtan kan komma när som helst och när det väl gör ont, ja då gör det jävligt ont. inget hjälper och detta ställer till det som fan för mig, mina skoldagar blir förstörda när smärtan träder in. Jag kämpar och kämpar, varför kan ingen se det? Jag är skoltrött, riktigt jävla skoltrött.. Jag måste börja min dag med en energidricka för att ens klara att gå kvar hela dagarna...


Tack&hej för mig!

Likes

Comments

Hade jag vart er nu så hade jag suttit som en jävla frågetecken just nu, läsa rubriken om och om igen. Det är inte likt mig att vara positiv men jag tänkte ändra på detta nu. Till en början så skulle min blogg vara min tröst, vilket det har varit också men under tiden jag har bloggat så har jag insett att jag är en väldigt bitter människa som bara ser det negativa i allt.

Jag är 18 år, för fyra år sedan trodde jag att jag skulle vara död för länge sedan, men jag tog mig upp på fötter igen, tar snart studenten har ett jobb till sommaren, har lyckats ta körkort och jag har träffat en kille som nu mera är min sambo, hur kan man se något negativt i detta? nej juste det går inte och det känns så jääääävla bra! att få le på riktigt, att inte behöva skratta för att dölja en smärta, för nu finns det ingen smärta. Visst jag är skoltrött, men jag försöker och jag tänker inte ge upp när jag har kommit såhär långt. Är för en gångs skull stolt över mig själv och det är en känsla som jag kommer behålla länge. Älskar att må bra, vill inte falla tillbaka igen, jag vill landa på botten och må skit, och det tänker jag inte heller, jag har nu mera en positiv inställning till livet. självklart kommer det komma dagar då jag mår lite sämre men med min "ryggsäck" så tycker jag det är okej!


Taaaack för mej !

Likes

Comments

Helt ärlig så vet jag inte varför jag valde just detta ämnet, jag antar att min hjärna står helt stilla vilket även är därför jag inte har skrivit på ett bra tag.. men i alla fall, till ämnet!

Från början så brydde jag mig inte så mycket om varken Donald Trump eller Hillary Clinton. Jag visste inte ens vilka det var.. Det enda jag visste var att just dessa två kandiderade om vem som skulle vinna, och bli USA:s president. Och jag bryr mig inte så mycket om att Trump vann MEN hans kvinnosyn? Varför ska denna man som inte värdesätter oss kvinnor, som trycker ner oss, han tycker alltså att det bara är för männen att köra upp fingrarna under vår kjol och göra vad de vill? NEJ! jag skulle slå ihjäl den som gjorde något sånt på mig. Varför röstade folk på detta, det är inte okej..

Han har sagt att hade inte hans dotter vart hans dotter så hade han lätt haft samlag med henne?? Han tänker alltså sånt om sin egna dotter, för mig är detta bara sjukt,

Jag har forskat lite i detta, letat efter information som stämmer för att inte skriva något som inte stämmer. jag kommer nu skriva åtta saker som Trump har sagt om oss kvinnor..

1 "Det spelar egentligen ingen roll vad de säger i media så länge du har ett ungt och vackert arsle."

2,"Kvinnor som vägrar att skriva ett äktenskapsförord utnyttjar den stackars nollan som hon har i sitt grepp."

3,"Jag skulle aldrig ta hand om fler barn. De får pengar och så får [min fru] ta hand om barnen. Jag kommer inte direkt att gå med dem på promenad till Central Park."

4, "En kvinna som har små bröst är väldigt sällan en 10:a".

5,"Det är lättare för kvinnor med burqa. De behöver ju inte ta på sig smink."

6,"Vad tänkte genierna när de satte män och kvinnor tillsammans?"

7,"Du kunde se att hon blödde från sina ögon. Det kom blod från alla öppningar på henne."

8,"Kolla på hennes ansikte! Vem skulle rösta på det? Kan du tänka dig henne som vår nästa president? Jag menar hon är en kvinna, och jag ska inte säga så hemska saker men på riktigt...."


Nr 4.. Jag blev faktiskt riktigt arg när jag läste det, kvinnor jobbar varje dag med att tycka om sig själva, eller i alla fall jag. varje dag ser jag något på min kropp som jag inte gillar, något som jag bara vill slita bort, göra om eller va fan som helst... och så får jag läsa att presidenten för USA tycker att vi kvinnor måste ha stora bröst om vårt ansikte ska vara värt något. Att stora bröst är det som får oss att bli vackra...?? Hur kan en man som har så mycket makt ens tänka på att säga något sånt..

Nu i efterhand kan man väl säga att jag faktiskt bryr mig.. Trump är inte ens prövad i politik, han är bara känd för att vara en duktig affärsman. Visst allt med honom är inte dåligt, men det finns mer negativt än positivt...


Tack & hej för mej.


(Jag vet att detta inlägget kommer få mycket kritik, men jag kan leva med det)

Likes

CommentsSÅHÄR SER JAG PÅ ORDET FEMINIST!Under en längre tid nu har jag tänkt allt mer å mer på just en sak, varför är man feminist? Varför hatar man alla män? Jag själv är tjej/kvinna (whatever) och självklart tycker jag att vi ska ha samma rätt i samhället som killarna/männen har. Vi ska samma lön. Jag vill kunna gå i vad jag vill utan att känna mej otrygg. Jag är kvinna och jag vill ha samma rättigheter som männen. MEN jag vägrar att kalla mej feminist. Jag hatar inte ALLA män. Jag hatar dom som får mej som kvinna att känna mej otrygg. Men så finns det dessa feministerna som går ett steg för långt. Zara Larsson tillexempel visst är det bra att hon vill ha samma rättigheter osv.. Men varför dra alla män över samma kant? Varför???? Det finns även de män som vill att vi kvinnor ska kunna gå i shorts och magtröja om vi vill, som tycker att vi förtjänar samma lön, och som tycker att vi kvinnor oxå är till för mer än att stå i ett kök. Jag fattar inte, alla män är inte svin. Tvärtom! Dom som våldtar och beter sej som skit, dom hatar jag. Dom som ska tafsa och kasta kommentarer som "hora" "slampa" "lös" osv, ja dom hatar jag. Men jag hatar inte dom som faktiskt ger oss jobb. Dom som låter oss gå klädda hur vi vill. Eller dom som kommer med komplimanger. Varför hata dom?

Sen en annan sak angående detta. VARFÖR I HELA HELVETE får man inte kalla sej feminist om man har ändrat sitt utseende? Det är väl inte utseendet man tänker med? Tänker här på Kissie.. Som inte fick kalla sig för just feminist bara för att hon hade ändrat sitt utseende. Vad är det för fel? Jag vet att detta inlägget kommer påverka en del människor, men jag står även för en sak som kallas YTTRANDEFRIHET!

Likes

Comments

Eftersom jag inte kan sova så skriver jag av mej lite..
Vet ni hur det är att leva med depression? Ångest? Det är en daglig kamp mellan dej och ditt psyke. Minsta motgång så kommer tårarna och frustrationen, självklart är det olika för alla. Men jag fungerar på mitt sätt och det är att spela gladare än vad jag är bara för att det är lättare å säga "jag mår bra" istället för å förklara hur allt ligger till.
Har ni någonsin velat ta ert liv? Nu ska jag komma ut med en sak som få vet, jag har velat ta mitt liv.. Tanken fanns alldeles för länge, anledningen? Ja det var så enkelt som ett kasst förhållande som förstörde mitt psyke totalt. Blåmärken fanns det gott om dessvärre. Varför gjorde du inte slut då tänker ni säkert nu.. Svaret är enkelt: jag var rädd, men samtidigt kär. Vi hade delat så mycket.. Tårar, skratt, ja minnen helt enkelt.
Och när förhållandet var slut så började allt annat, folk i skolan som bara älskade att trycka ner mej, näthatet om husbranden, relationen med pappa gick bara neråt. Jag grävde ner mej totalt. Åt knappt mat, gick knappt ut, jag ville bort.. Bort för alltid. Så kom vändningen! Oscar föddes och livet började bli bra igen, förutom att det kassa förhållandet var tillbaka men jag bet ihop. Så tog det slut (igen) eftersom mamma såg mina blåmärken. Jag började första året på gymnasiet. Men jag såg inget ljus i tunneln.. Näthatet började igen, elaka sms kom näästan varje dag. Blickarna & kommentarerna kom allt oftare.. Denna människa gick (går) i min klass. Ni anar inte hur fuckat mitt psyke blev. Hur ofta jag kom hem från skolan och ville ta mitt liv. Folk dömmer mej än idag, kallar mej saker, ger mej blickar och kommenterar allt jag gör. När ska ni någonsin förstå hur ont era blickar gör? Hur länge jag hör era kommentarer? När ska ni börja förstå att alla människor bär på en ryggsäck, en historia? När ska ni sluta hacka på hon som har samma kläder i 3 dagar? Hon är inte rik. När ska ni sluta kalla killen som bär en rosa tröja för bög? Han köpte den på herravdelningen. När ska ni sluta kalla hon som har en magtröja för hora? Hon har blivit våldtagen under hela hennes uppväxt. Tänk om just den personen som DU har mobbat en vacker dag tar sitt liv, skulle du någonsin förlåta dej själv? Jag önskar att dagens samhälle inte bestod av fördomar, hat, mobbning osv osv.. Ni vet inte vad andra människor går igenom.
Nej, jag mår inte bra. Och det är bara ert fel. Ni som bara vill förstöra. Ni som bara är ute efter att mobbas..


Har ni någonsin förlorat en nära vän?
Då vet ni smärtan jag lever med.


Idag är det 9 månader sedan jorden förlorade världens snällaste människa. Han som stöttade alla, han som alltid dök upp med ett leende på läpparna, han som alltid ville hjälpa andra. Du är saknad Jesper.

Likes

Comments