En inflammerad slemsäck i hälen. Kan vara någonting ganska bra ändå. Istället för att stressa hem efter jobbet och svira om till springkläder blev det en annan typ av dag. Gick till systemet för att överraska Tove med lite bubbel, känns som det var dags att fira saker. Så vid nybrokajen i de 17 gradiga stockholm njöt vi av det tills magarna började kurra. Sushi i en park tills solen gick ned och sen till Lemon bar. Där möts min springgrupp, kan man inte springa får man kompensera med en öl.
Efter min antisociala enstöringshelg var det här en perfekt tisdag & jag ska försöka bli bättre på att ha sånna!

I och med inflammerad häl behövde jag en öppen sko. Se så mycket bra saker lite skada kan ge ändå!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hade helt glömt bort att jag startade den här bloggen. Jag laddade ner appen och tänker mig att det kanske blir ett bra sett att skriva av sig lite tankar snabbt i den här vardagen som jag vanligtvis älskar men nu ofta tycker är ganska grå.

Nåja. Snart händer mycket spännande, stora saker i livet. Och i veckan som kommer även många, små fina trevligheter.

Bilder från Kiev med fina Kwinten.

Likes

Comments

Bäst-fest i fredags, Max Cooper. 

Den här veckan är jag helt tömd på energi, sliten och ont i axlar och knän. Orkar inte yoga eller springa alls, sånt som brukar ge energi. Men ett par ganska stora förändringar kommer ske, jag har tagit några svåra beslut, jag är både glad och lite ledsen. Så det är väl så man kan känna sig då. 

Nåt jag tror kommer råda bot på det är att ha kvällar som inte innebär mer än att laga någon god varm och hyftsat näringsrik mat. Rötjut med mina roomies. Om jag kan få klart visum, flyg och alla papper inför Nigeria så blir jag nog också lite lättare igen. Och Quim från barcelona är i Ams så piggar gärna på mig till på torsdag så vi kan hitta på massa kul.

Likes

Comments

Skrev precis något långt men som försvann. Helvete. Kortfattat: jag har fått ett bra jobb i Stockholm och ska lämna mitt just nu jävligt lyxiga liv i Amsterdam. Varför är det lyxigt? Jag bor tillsammans med 3 personer av världsklass, som jag spelar jenga, dricker vin, ser på Planet Earth, äter kall potatis, illustrerar och dansar till tidigt morgon med. Jag har en arbetsplats som är som ett stort dagis för unga men drivna människor från världens alla hörn. Tid finns till att yoga, springa, resa, läsa, se filmer, kolla in museum och chilla på trendiga kaféer.

Bra livskvalitet helt enkelt. Men om jag tänker på det kan jag ha det i Stockholm också: eller jag får se till att ha det. Saker att ta med mig till Stockholm: Ett öppet sinne, en trevligare men mer äkta approach till människor kring mig, ett avslappnat men fortfarande professionellt synsätt på det där med karriär och jobb, mer energi på att göra trevliga grejer som genererar Riktig lycka. Det där är inget som bara händer - man får se till att det gör det!

Några grejer ska jag passa på att göra nu sista tiden här:
- Pubquiz, vin, middag och mer jenga&planet earth med roomiesarna. Skit i om det blir sent.
- Hortus Botanicus.
- Ha jävligt trevligt med Quim och Jamie när Quim kommer och hälsar på nästa vecka.
- Yoga och spring några fina långa runder i fina Amsterdam.
- Se till att Nigeria blir av: det kommer bli krångligare sen så passa på nu!
- Kom ihåg att Amsterdam finns kvar, kanske är det en bas igen senare i livet.


Likes

Comments

Helg. Och jag var så trött efter veckan igår att jag skippade fredagsdrinkarna, cyklade hem, började läsa Knausgård och somnade på soffan. Jag hade lite ångest över att jag inte allt för ofta känner mig som en social butterfly, att jag bara inte tycker det känns värt det många gånger. Men det ska faktiskt få vara okej, det är trots allt Januari, världens gråaste vecka och dessutom en sådan med väldigt mycket jobb.

Idag är jag glad jag gjorde mitt val, det blev en förmån för fin lördagsmorgonlöpning. Det fina med att springa i Amsterdam är att man hinner se pittoreska små typiska holländska små områden, gamla båtvarv med industriella områden som gjorts om till coola kollektiv, caféer och gallerier. Husbåtar som man inte kan undgå tjuvkika in i, gröna fält, hästar, kossor och lantlighet. Broar, nyproduktioner och växande stadstelar. Hipsterområden med en orientalisk vibe och sen såklart det klassiska, Amsterdamska, gamla fina arkitekturen i stadskärnan. Och så 5 olika klimat ungefär, på grund av det snabbt växlande vädret. 

Jag sprang ganska långt idag och det är bland det bästa jag vet. Jag tänker göra 2017 till året då jag slutar mesa och blir en stolt, 100%ig löparnörd. Det behövs speciellt den här säsongen, vinterhalvåret är jag inte så mycket för att festa. Och jag vet inte varför men tidigare har jag tänkt att löpning inte direkt är en speciell aktivitet, inget att nörda ner sig i men jag tror det kan vara helt fel tänk: vissa faller för att se dokumentärer; för att följa mode; för att surfa. Det ligger ingen större värdering i vad det är, det är ju bara helt fantastiskt att man känner en passion för något. Och ingen annans "zen" bör räknas som mer "zen" än "bara löpning". Och nu när jag har en pojkvän som befinner sig på en annan kontinent så har jag ju (alldeles för) mycket me-time. Går inte att fylla ut med Netflix.

Jag har redan filat på två mål som ska hjälpa mig bli en riktig stolt och duktig LÖPARE: 

- En av mina favoritprinciper i livet ska appliceras Work (run) smarter not harder. Sluta springa så ofta, välj för att maximera nyttan. 

- Göra det socailt: jag älskar att springa själv och på de tider som passar mig bäst, som morgonen, men jag tror det skulle vara inspirerande att några gånger per månad springa med andra stolta löparnördar. Det som hållit mig tillbaka är att jag egentligen inte känt mig som en duktig löpare de senaste året. Men det är också kopplat till det mitt första 2017-mål addresserar: jag springer för ofta och kvalitén är låg, jag blir bara sliten av det. Jag har börjat dra ned på kvantiteten och jag känner redan att jag blir bättre och att jag har mer tid till annat. 

Sån basal aktivitet, vet inte riktigt själv varför jag älskar det så mycket men det det gör jag. Nu känns det som jag har balans på det hela också. Jag väger upp mina 19 km denna morgon med en beer-tasting festival på ett hotell i Amsterdam West, med två trevliga grabbar som egentligen är Kwintens kompisar men som jag mer än gärna har en kul kväll med. Likes

Comments

Bara några stunder från förra året som inte var avgörande eller nåt speciellt egentligen men som jag plötsligt tycker var mycket fina.

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag vet inte exakt vad som flög i mig, om eller vad jag kommer skriva här men kanske blir det något. Dagböcker, anteckningar, gamla bloggar, gamla fotoalbum och sånt där annat som triggar nostalgin är ju trots allt väldigt roligt att ha.

Så vi får väl se.


Likes

Comments