Header

Heej!

Länge sedan! Allt rullar på bra som vanligt. Skolan är drama men det är väl en del av my experience. Helge var bra! Tillbringade lördagen på en häst show där Simone representerade dressyrdelen. Det var ganska kul då vi satt och lysande på radion en dag och så kommer det upp reklam om showen så säger dom att det kommer en world famous dressage trainer. Det är kul då Simone inte alls är världskänd och hon tyckte det var jätte pinsamt haha Min kompis klara kom hit på kvällen och hon spenderade natten här. Är såååå tacksam för människorna jag lärt känna här. Vi åkte iallafall hem till henne på söndagen och bakade med hennes värdmammor. Hon fick testa på att rida också!

Idag var jag ledig från skolan. Hjälpte S i stallet och ååååååå vad jag älskar det. Hästnördemma kommer komma hem till Sverige. Red ett superbra pass på unex och dutchman. Dutchi är en riktig stjärna, önskade att jag kunde ta med han hem. Har äntligen hittat knapparna och allt var Amazing idag. Red på kandar och det tycker jag är lite krångligt då det är så mycket att hålla reda på haha

Nu på kvällen så har jag varit på en musikal. Det var s brorsas son ben. Han går i femman och det var väldigt gulligt. Det var extremt patriotiskt också. Nu har har precis ätit och ska gå och lägga mig. Vi hörs! Kram
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Älskar din blogg och jag undrar lite hur du ska göra med din ridning när du kommer hem. Du red väl på vrs innan? Kram

Hej! Tack så mycket! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra när jag kommer hem. Har skickat iväg några intressanta mail så vi får se vad som händer. Tycker det är så fruktansvärt kul och jag mår sååå bra utav det och jag vill bara bli bättre och bättre. Är absolut inte världsbäst på att rida, är låååångt ifrån det. Men jag har en sån extrem vilja och glädje i hästar just nu så jag vill gärna utveckla det. Får se vad som sker och är extremt taggad, även om det innebär ett avslutat kapitel för något. ev måste jag ta ett långt uppehåll pga stor operation. Så det är väldigt tråkigt och gör mig extremt ledsen. Men det kan jag inte göra när jag är i skolan då jag kommer missa alldeles för mycket.... Japp red på vrs och saknar det väldigt mycket.

Likes

Comments

Hej! Jag är ju anti kärlek och hatade Alla hjärtans dag. Bara namnet får mig göra kväljningar hahah Hade iallafall en sjuuuukt bra dag. I skolan var alla gulliga och jag fick 2 buketter med rosor, en klubba med en text på, en nallebjörn och massa godis. Sen under min us history kom det in ett gäng på 5 killar och sjöng what's make you beautiful. Haha

Efter skolan åkte Katie, rebekka och jag till ett mall. Köpte lite saker, kan visa i ett senare inlägg :) Vi gick runt och hade det allmänt kul. Åkte sedan och åt froyo. Det är sååååå gott. Vi åkte även till walmart och gick runt där länge. Älskar Walmart och folk fattar inte hur jag kan göra det. Köpte chips och andra onyttigheter för att sedan åka hem till rebekka och kolla på film. Hade en så sjukt mysig dag! Froyo

Bästa bästa rebekka 


Så gulligt med swedish fish

Likes

Comments
Hej! Köpte ju lite saker igår. Köpte lite mists på Victoria setet, ett par jeans från hollister för 20 dollar och en kjol från hollister. Förlåt för sämsta bilderna men min kamera ligger och laddar! Kram

Likes

Comments

Hej! Har haft en riktig chill helg. Gjorde inte så mycket igår mer än att jag red brisa och dutchman. Har ju gjort illa mitt finger så det var kind of hard att rida. Brisa var stark som en älg. Jag skämtar inte när jag säger att det är så sjukt svårt att rida de dagarna hon är på det humöret. Hon drar mig ur sadeln. Får rida halvhalter i varannat steg och rida in i väggen när hon inte stannar hahah Dutchi var en gentleman som vanligt.

Idag så vaknade jag klockan 5.30. Gjorde american pancakes till frukost. Åkte sedan in till springs och var där och gjorde en massa ärenden. Tog med boo till en affär och då kommer alla och pratar med än. Det var en familj som tyckte att det var det var hur coolt som helst att jag kom ifrån Sverige. Så berättade hela min livshistoria för dom, och de var helt fascinerade. Berätta om hela sitt liv är något som man får göra här ganska ofta. Inga konstigheter att prata med främlingar här inte. Efter det kom jag hem och red brisa! Idag gick det så mycket bättre än igår. Men jag får sitta och öka minska hennes tempo hela tiden för att veta vart jag har henne. Så min mage och ben är helt döda nu. Älskar träningsvärk för då vet man att man gjort något bra. Nu på kvällen har jag och Simone kollat på film. Simone har influensa/ är störtförkyld så ber till alla gudar som finns att jag inte åker på något.

Just nu sitter jag och dricker mitt kvälls te. Har börjat sova dåligt igen. Har alltid haft problem med att sommar och har vaknat tidigare för att jag är rädd för att försova mig. Men här har allt varit toppen fram tills senaste månaden. Vaknar klockan 1.30 varje natt och kan inte riktigt somna om efter det. Jag ligger inte vaken helt utan jag somnar och har ganska mycket ångest drömmar. Men har en känsla av att jag ligger vaken galnas mycket på nätterna också, samtidigt som jag vet att jag sover. Nu är det sovdags. Ogillar ordet sovdags, det låter så tantigt. KramLikes

Comments
Hej!

Tänkte skriva om hur det skiljer mellan ridsporten i Sverige och USA. Colorado är en cowboy stat och i hela USA är det mycket western som gäller. Men jag har ändå fått en ganska stor inblick i hur det ser ut med dressyren här.

Det är mycket som skiljer sig mellan ridsporten här och i Sverige, bor ju med Simone som är från Tyskland så på det sättet så har hon ett europeiskt tänk gällande hästar så det är ganska likt här hemma på gården om man jämför med Sverige. Alla här på gården rider dressyr så känner mig ganska hemma och det finns många likheter.

-En stor skillnad är att folk är väldigt öppna för andra grenar än dressyr. Jag hat blandannat sett fantastiska resultat på dressyrhästar när simones kompis carrey rider western. Han är i övrigt extremt bra med djur och han är typ som mannen som talar med hundar.

-Folk är inte så märkes fixerade här och det är inte så jätte bra shopping här för ridkläder. I Sverige är det nästan en tävling om vem som klär sig snyggaste och har dyraste kläderna. Det är mycket mindre snobbigt här!

-Kvalitén på hästar är generellt sämre här. Europa har de bäst hästarna i världen. Många importerar hästar från Tyskland här. Djuren är ganska sönder avlade här och det ser man även på hundar. Finns inte något strikt system här som det finns i Sverige. Sen är detta ett cowboy land som inte "behöver" dressyrhästar. Behöver kanske är fel ord att utrycka sig med men dressyr är inte den stora grenen här gällande ridsport.

-Det är en väldigt bra sammanhållning här. Det är en årlig ridsportsgala här i colorado där folk i alla nivåer får priser för det dom gör.

-Vad jag har sett så är det inte så måna unga tjejer som gör stall sysslorna. Det är många män som gör det här.

-Man får rida med spö på tävling och ha en speaker som ropar vart man ska rida. Man behöver heller inte tävla med kavaj upp till typ msv. Man får också tävla ponny oavsett hur gammal man är. Tävlingssystemet är annorlunda här. De har level 1,2.3 osv och alla levlar har en kur.

-VRS tävlingar är världsklass om man hänför med USA!

-De flesta är lite mesiga gällande ridning när det är kallt. Är det mer en 5 minus är det ingen som rider.

-I Sverige behandlar vi våra hästar som porslin hästar, här är det lite mer wild. Djurhållningen är annorlunda.

-Gräs är det lite brist på här då det är så torrt, så de äter inte gräs i hagen. Höt är inte lika bra här som i Europa. Det är inte lika näringsrikt och jag gissar på att hö priserna är högre här. Sen så har jag hört mycket diskussioner gällande hur näringsrikt hö man verkligen vill ha. Folk jobbar med att typ genmodifierade höt så det blir mer näringsrikt, så man kan ge mindre. Men är det verkligen bra för hästarna?. Många vill ha mindre näringsrikt hö så det kan ge mer och andra vill ha super näringsrikt då det inte behöver ge lika mycket. Men hästarnas magar behöver ju "arbeta" för att må bra och kan genmodifierade hö bidra till en ohälsosam matsmältning? I följd till det kan det leda till kolik och andra sjukdomar? Jag är inte insatt eller har kunskapen om detta så jag ska nog inte riktigt uttrycka mig om min åsikt.

Det är väldigt annorlunda här! Jag kommer uppdatera denna lista under årets gång om jag kommer på något mer! KramLikes

Comments

Hej!

Livet rullar på som vanlig. Har gjort illa ett finger, klämde mig i dörren. Men inget är iaf brutet, det är bara en allvarlig stukning. Men inte så kul.. Så isar det nu dygnet runt och smörjer på liniment för hästar på fingret. Haha Någon dom har något tips på hur man läker ett finger fortare?

Har kommit mycket snö här! Bor ju på en Hwy så man får se ganska många olyckor. Skolbussar som fastnade idag och förra fredagen pga snö och is. Folkär jätte griniga för att det inte ställer in skolan. Men vi har "bara" 10 snowdays. Ska bli minus 27 grader imorgon så hoppas iaf på en snowday för det är faktiskt väldigt kallt att stå och vänta på bussen haha Det är en sak som jag inte förstår och det är att folk går i shorts och T-shirt nu när det är typ runt 10 minus. Vart är föräldrarna?! Jag hade aldrig fått gå i shorts och T-shirt mitt i vintern för mina föräldrar. Inte konstigt att 5 stycken i min skola har fått åka till sjukhus pga kyla. Jag ska ta en bild nästa gång jag ser det!


Kommer upp ett roligt inlägg denna vecka för alla häst intresserade. Gillade ni filmen från igår? Nu är det dejt med sängen för mig. På tal om dejt, vi har en love week i skolan. Det är jätte intressant för det är mycket drama. Här är alla tillsammans med alla i skolan och det är väldigt ofta man ser en tjej stå och gråta över en kille.

Godnatt!

Likes

Comments

Gjorde en liten videoblogg om hästgården här. Sjukt stelt och pinsamt var det att gå att prata med sig själv. Sen är filmningen värdelös. Men bättre det än ingenting! Kram

Likes

Comments

Vet inte ifall jag lagt upp denna film! Här är iaf en film från i början av mitt år när vi var och simmade med hundarna.

Likes

Comments