Det var ett tag sen som jag skrev men tänkte att jag skulle börja skriva nu iallafall varannan dag eller ah iallafall försöka haha :)

Mycket har hänt nu det senaste men tänkte att jag skulle skriva lite kortfattat om allt som har hänt och om ni fortsätter att läsa mina inlägg som kommer så kommer ni at förstå mer ;) så fortsätt att läsa de som kommer ;)

Jag har börjat att plugga nu :) Jag går undersköterska utbildningen via medlearn på distans och jag kan ärligt säga att det går jätte bra, mycket bättre än vad jag förväntade mig :) Första kursen har nu varit "Etik och människans livsvillkor" . Och det har gått mycket bättre än förväntat. Första uppgiften som jag fick lämnat in fick jag alla A kriterier på så det kändes hur bra som helst. Nu har det gått 5 veckor och kursen är slut så imorgon får jag reda på mitt slutbetyg i denna kursen och det ska bli kul :P hoppas på lite bättre än E ;) Så på måndag börjar min andra kurs som är specialpedagogig, ett jävligt krånglig ord för mig att säga haha xD :P. Men det ska bli spännande för mig attse vad det handlar om och vad de är an får lra sig då :) Så det är la det jag har att säga om plugget just nu i alla fall :) Men mer kommer upp snart så håll utkik efter nästa inlägg vettja ;)

Allmänt mellan mig och Tim så har allting blivit så mycket bättre, vet att jag sagt det innan men det är så det är nu iallafall ;) Han känsn som om han har lyssnat på vad jag sagt och mognat ganska mycket för att vara honom :P Han hjälper till här hemma mer och visar mer känslor nu igen än vad han gjort nu det senaste. Och det uppskattar jag verkligen. Så jag mår mycket bättre nu som person och känner att jag faktiskt får tid att lägga på ig själv och att koppla av istället för att få fixa och dona med allting här hemma samtidigt som jag ska försöka plugga liksom :D

Vi har försökt att fixa bilen men det har la inte gått som planerat. VI har en volvo 850 som står med ett dåligt urtrampningslager som dom sagt men vi tror att det bara är lamellen men vi ska byta hela koppingen istället så slipper man göra det senare om det skulle krångla. Men i allafall vi började att skruva bort det mesta i motorutrymmet eller vad man ska säga för att sen kunna lossa växellådan.. MEN... Vi kom så lång att vi hann och lossa däcken tills vi kom till ett hinder som vi inte lyckats lösa. Drivaxelmuttern tror jag att det är går inte att lossa. Den har nog inte varit lossad sen bilen tillverkades och den sitter verkligen som STEN.. irriterande som fan... Så nu har vi skitit i det för tillfället för vi ska försöka få tag i en bilkärra så vi kan flytta bilen till en lokal eller ett garage så man slipper stå ute... Så det är segt som fan.. Med tanke på att den inte rullat långt alls oh knappt har någon rost på sig så känns det ovärt att skrota den men är så trött på den just nu så jag funderar på att skrota den eller sälja den i delar och köpa en Volvo 945:a istället :P men får la se om vi löser det :) förhoppningsvis så gör vi det, det är endå den bilen som jag vill ha och köra med när jag tagit mitt körkort ;) VIlket jag gör snart hoppas jag xD haha :P Självklart kommer inte bilen vara helt original heller för vi ska piffa till den lite så att säga ;) :P haha men mer om det någon annan gång om det nu händer xD

Tråkiga nyheter har jag om ett av mina älskade djur :´(

En av mina honor (råttor) har fått livmodersinflammation så den är på utsidan av hennes kropp och fyllt med blod och var :´( Så ska åka til veterinären med henne och sorgligt ta bort henne. Man kan operera henne men jag känner att det är ett så litet djur så det medföljer så mycket risker och vill inte att något annat ska hända henne så känner att detta är nog bäst för henne så hon inte ska behöva lida :(. Men detta vill jag inte ens tnka på just nu för det får mig bara att bli ledsen.

Nu ska jag börja städa undan lite och sen sätta mig och chilla :D Min mage vill inte riktigt som jag vill idag eller igår för den delen...så är helt slut i kroppen typ :( Men men det är så det ligger till nu lite sådär slarvigt skrivet :P Men uppdateringar ska jag försöka koma med varje dag så får la se hur det går denna gången ;) haha

Ha en bra dag alla

pöss

  • 19 readers

Likes

Comments

Varför ska det alltid vara såhär för mig?
Varför ska jag få må bra i en dag tills allt skiter sig igen?
Varför ska jag behöva lida för skit jag inte har nått med att göra igentligen ?
Varför kan jag inte kontrollera alla mina känslor?!
Faaaaan!! Vad trött jag är på detta.

Jag vet ärligt inte vem jag är, vad jag vill eller vad som ens är meningen med min existens.
Varför finns jag ens?

Det blir alltid såhär. Alltid när jag känner att nä nu jävlar är jag på g till toppen så skiter sig allting och jag faller tillbaks in i min bubbla igen☔

Ena dagen så är jag hur glad som helst att jag är här jag är just nu i livet medans dagen efter kan jag sitta i timmar och fundera på varför jag ens är kvar här. Varför jag bor i jönköping, varför jag är tillsammans med Tim... Alltid dessa jävla "Varför" frågorna..
Så fruktansvärt många frågar men inga svar som duger för mig.

Just nu känner jag mig bara som världens mest patetiska minsta lilla människa.
21 år aldrig haft något riktigt jobb, inte gått klart skolan, lever på andra..
Gått upp så mycket i vikt att jag får inte på mig ett enda jävla plagg jag äger. PINSAMT
Ser ut som en ah jag vet inte vad när jag försöker få på mig mina kläder. Men varför slänger jag dom bara inte? nä för lilla korkade mig tror att en dag kommer jag kunna ha på mig dom igen.. Asså jag orkar fan inte.. 

nää... usch för livet just nu asså...
Allt kan bara dra åt helvete.
🔫😩👊

VARFÖR? VARFÖR ? VARFÖR!!!!?...

Kan inte jag få vara som alla andra

Likes

Comments

Ett bra tag sen jag skrev sist. Mycket känslor och tankar som driver omkring i huvudet på mig om man säger så.
Tänker inte skriva så mycket nu idag men ska göra ett längre imorgon.

Det har varit mycket svackor nu med mycket upp och ner gångar för min del. Sovit mestadels och varit ganska ah..grinig och hängig😣😩

Nu dock börjar allt kännas bättre då jag mår lite bättre och känner mig lite tryggare i mig själv och med mitt samboförhållande med Tim 🌹❤
Vi kommuniserar bättre än innan och det känns så jäkla skönt måste jag säga 😊

Men men 😀 Det skriver jag mer om imorgon 😉

Nu de senaste dagarna/veckan har det vart full rulle konstant så är helt slut 😀 Elmia bil och mc mässa har vi varit på och på förträffen och på efterträffen men de var alldeles för mycket fylla och skit så det var la inte det roligaste detta året 😂

Till mitt mående då har jag en helt annan inställning än innan☺ Får la se hur länge denna attityden och inställningen håller denna gången bara😂 Men..

Jag SKA komma upp till toppen igen!
Jag SKA må bra igen!
Jag SKA klara av att vara oberoende av andra!

Jag klarar detta! Jag kommer klara detta!

Nu kör vi! 💪🌹🐣

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte berätta/skriva om någonting som är väldigt personligt för mig. Saker som ingen vet och som tynger ner mig något så fruktansvärt.
Min berättelse om MIN uppväxt runt alkohol, missbruk och våld som sedan har lett till självhat, inget självförtroende och självskadebeteende.
Jag kommer inte gå in på allting i minsta detalj men ni kommer att förstå helheten och förstå vad som har gjort mig i största del till den jag är idag.

Början

Ah.. allting började väll som med alla andra att jag föddes.
Jag har inget direkt minne av när jag var väldigt liten utan jag började väll förstå saker när jag var runt 4-8 år.
Min pappa är den mest komplicerade människan jag vet. Så hård på utsidan men så mjuk och skör på insidan, precis när man börjar förstå han och har ett grepp om honom mjuknar han till och man tappar greppet om han. Ungerfär som en ål eller nått. Alltid med alkohol i kroppen, aldrig utan.
Sen jag var liten är jag uppväxt mest tillsammans med min underbara mamma. Världens bästa mamma. Visst har vi haft våra bråk osv men jag känner endå att det har dratt oss närmare varandra i slutändan. En gång i tiden ville jag bara att hon skulle försvinna från jordens yta,  men nu vet jag inte vart jag hade varit utan henne. Min mamma❤

Mamma och pappa skiljdes när jag var väldigt liten så det har aldrig riktigt skadat mig på något sätt alls.
Att åka till pappa varannan helg var absolut det bästa jag visste i hela världen. Jag var så liten, så okunnig så jag förstod nog inte vad som hände med min pappa. Allt jag visste då var att jag var hos min pappa, min bästis, min absolut bästa vän i hela världen och den absolut bästa pappan i hela universum. Min pappa som var bättre än alla andras pappor.. Min pappa kunde slå ner alla som var elaka och dumma....eller?...
Tyvärr så har den synen ju äldre jag blivit ändrats.

Mitten

Min pappa är alkoholist och drogmissbrukare. Drogerna är nog mestadels borta men vad vet jag...
Att alltid ha varit "pappas lilla flicka" har tärt på mig, på alla möjliga sätt. Jag har alltid undrat om det har varit mitt fel?
Mitt fel att han tagit till flaskan. Mitt fel att jag inte varit med honom mer än vad jag varit. Mitt fel att jag inte hjälpt honom. Alla gånger man kom till honom och han hade blåtira, stygn i pannan eller annan stans, när jag hittade en batong under kudden i soffan, knivar och andra vapen. Jag var liten och naiv och ville bli precis som min pappa.
I sättet har jag nog alltid varit lik pappa. såå aggresiv..ah..
Men iallafall..
Det var i tonåren, som man självklart förstår allt mer som jag började att tänka om i alla negativa banor som finns om mig själv. Allt handlar inte om min pappa och allt är inte hans fel men jag VET att en stor faktor varför jag i början ens började tänka så var pga honom. Jag kände mig otillräklig, äcklig, värdelös. Vad jag än gjorde så blev bara allting fel. Jag fortsatte att försvara min pappa i varje situation även om jag vet att det han gjorde då var fel. Men det var/är min pappa. Och INGEN skulle få smutskasta honom.

Detta beteendet fortsatte och jag började bli mer och mer som honom när man tänker efter nu. Alla lögner man drog. All skit man ställde till med.
Jag hade inte det bästa förhållandet med min mamma just då heller vilket resulterade i en mängd bråk och slagsmål.
Och jag började att försöka skada mig själv på olika sätt. Jag skar mig, brände mig, nöp mig, piercade mig, slog mig... ah det mesta..
Jag mådde inte alls bra och det gör jag fortfarande inte idag. Finns fortfarande vissa dagar då jag känner att "nä nu jävlar ska jag gå och ta livet av mig" eller "bara ett litet sår till på armen det är ju endå ingen som märker det ".

När jag blev lite äldre kunde jag känna mer sug efter alkohol. Så självfallet så dum som man var började man dricka.. Jag träffade mer vänner och det blev sjukliga mängder alkohol.
Tillslut så har det bara tagit stop för mig.
Jag känner bara att nu får det vara nog. Jag tänker inte bli som honom. Jag tänker inte vara hon som lever upp till efternamnet Tjernström.
Som förknippas med alkis jocke. Jag tänker vara hon som är totala motsatsen till vad sin far är..
Jag tänker inte längre skämmas över mitt efternamn. Jag tänker bära det med stolthet för att visa alla att jag är sååå mycket bättre än honom.
Så var det jag tänkte då..

Nuet

Nu kan jag väll inte påstå att jag vet allt om alkoholism osv men jag har min resa tillsammans med min pappa. Jag vet hur jäkla svårt det är att leva med någon som faktiskt har den sjukdomen. Att se min pappa brytas ner bit för bit är det svåraste jag vet. Att bo i Jönköping ocj inte i Kungsbacka längre, och inte kunna gå upp till han för att kolla hur han har det eller gå förbi krogen för att se om han behöver hjälp hem är jätte jobbig. Man kan väll säga att i många år har jag varit som min pappas barnvakt. Jag har hämtat han när han varit för full för att gå, jag har skickat hem han från krogen, sett till att han inte druckit för mycket, tar hans skit när är full, alla hans fyllesamtal när han sagt att han inte önskar jag blev till.. Men endå fortsätter jag att dalta med honom.
Jag kan bara inte lämna min pappa. Han har ingen annan eller minsta aning vad jag gjort och skulle göra för honom.
Jag älskar min pappa över allt annat på denna jorden men det börjar gå mot sitt slut. Jag blir helt psykiskt utmattad av att se han ta sitt liv sakta. Att se mer och mer av honom som bara lägger av. Inga känslor.. ah ingenting... Jag skulle kunna göra allting för min pappa för att han skulle kunna sluta.

Men jag vet att det finns INGENTING som jag kan göra för att han ska ta hjälp, för så länge han inte vill så kommer inte någon hjälp i världen att kunna hjälpa honom.

Inget barn ska få växa upp med alkohol runt sig.

Inget barn ska få känna den psykiska pressen på sig att försöka hjälpa sin förälder.

Inget barn ska behövas genomlida detta.

Jag känner att jag slutar här just nu..
Det börjar bli lite jobbigt att tänka på allt igen.. Kommer skriva lite mer och bättre om detta ämnet, kanske inte just nu men det kommer.

Ni får gärna dela detta inlägget på Facebook så att många kan läsa och förstå hur det är eller få mer förstående att detta är ett stort problem och att många barn får växa upp med just detta.

Detta är inte jätte detaljerat hur alkoholism fungerar rent fysiskt utan mer hur det påverkar psykiskt alla runt om.

Ha en bra dag allihopa 😘

Likes

Comments

God morgon! 😊
Vart uppe sen kvart över 7 och började tvätta med en gång typ, så snart borde nästan all tvätt va rent och vikt och inne i garderoben 😉
Idag kommer bli en typisk städ dag för mig tror jag 😉 Städar tills det är nästan kliniskt rent överallt, så det är väll vad som händer idag 😁😂
Har vikt den mesta tvätten nu och gjort rent i köket så nu är det bara att skura bänkarna, bordet i köket och vardagsrummet, fönsterbrädorna, dammsuga, moppa, byta i burarna, bädda sängen, skura toaletten, handfaten, duschen och bära ner lite skit i förrådet medans den sista tvätten blir klar 😂💪👌
Sen blir det att chilla resten av dagen eller kanske gå en promenix innan pojken i mitt liv kommer hem😀
Kommer göra ett inlägg sen med bilder på hur det ser ut när jag är klar😉 Förhopningsvis så blir jag klar idag haha😂

Men nu ska jag käka lite frulle 🍓🍐

puss på rumpan, hörs sen 😘

Likes

Comments

Jadu vart ska man börja😂

Gårdagen började med att jag sket i precis allt och bara satte mig och kollade på en film, queen of the damned👌 En av de absolut bästa filmerna jag vet 😍
precis innan filmens slut så kom min pojk hem och vi satte oss och kollade på filmen ride along 😂 Så jäkla rolig asså 😂

Middagen blev min specialle ala kycklingcurry👌😍💪 och med bulgur till 🎀 Sjukt gott 😀

Ett tag efter maten så började kvällen..
Vi åkte med Jennifer och Rasmus och skulle kolla på någon gruva men den var igenlagd så det sket sig😕
Så vi åkte in till stan istället till Xxl där folk brukar sladda och hålla på och leka med sina bilar😀
Vi åkte runt till lite olika ställen där folk brukar vara och satt och skattade åt folk som höll på att sladda in i saker typ 😂

Men men nu till det spännande😉
Vi var påväg till xxl igen efter att vi varit någonstans.. och Tim såg en bil stå och brinna så vi åkte dit för att kolla läget liksom.. Han som ägde bilen stod en bit bort från den och pratade i telefon, så vi gick ur bilen och Tim, Rasmus och Jennifer började slänga snö där det brann på bilen och tillslut så slutade det att brinna 😀

Sen ett tag efter var det någon som sladda in i en bil och bara smet där ifrån så Rasmus körde efter han och han som vi åkte efter höll på att skita ner sig typ haha 😂 Så vi tog hans reg nr och ska ringa till ägaren av den bilen han körde in i idag 😊
Så igår var vi brandmän och poliser 😂 haha

så ja.. gårdagen var lite spännande om man säger så 😉
Så får la se vad dagen har att erbjuda idag 😁 Just nu sitter vi och chillar och kollar på film 🎥🎬

Men nu ska jag mysa ner mig bredvid min prins💏💑
Lägger upp ett bättre inlägg senare kanske 😂 Kände att detta blev lite rörigt men aja så äre ibland 😂😉

puss på rumpan 😘

Likes

Comments

Hej alla ☺
Nu var det ett tag sen jag skrev men nu ska det verkligen bli ändring på detta👊🎀
När det nya året slog in så gav jag mig själv ett löfte att gå ner i vikt och skippa all skitmat och läsk vilket är en jäkla utmaning men som jag känner att jag kommer klara galant👌🍓🍌🍎🍉🍐
Jag har börjat med att byta ut all pasta,ris och potatis mot bulgur så det är ju en bra början för mig tycker jag iallafall 😀 Jag har redan gått ner 4 kg och känner mig som en riktig 👸💪
Ja, jag vet att det inte är mycket men för mig personligen är det början till något stort😀
Jag ska ju inte bli pinnsmal eller bygga sjukt mycket muskler utan bara gå ner i vikt så jag känner mig bekväm med mig själv🍓
Jag känner att detta året kommer bli grymt, det har ju redan startat bra för min del 😉

Förhållande vis så har jag lovat mig själv att försöka att inte brusa upp och bli arg för något som Tim kanske gör som är en piss i rymden egentligen😂 Har haft jäkligt lätt nu det senaste att ta ut all min frustration på honom och det är aldrig min mening att stå och skrika på honom fast han inte gjort nått så nu jäklar ska jag bita mig i tungan och räkna till 10 baklänges när jag börjar bli sur 👊

I övrigt så har allt mellan mig och Tim blivit 1000000 gånger bättre nu ❤💏💑
Bråkar typ ingenting men jag har ju mitt humör att tygla lite som sagt, men annars så.. ah jag vet inte.. det känns typ som en saga just nu, lite för bra för att vara sant 😂
Jag går runt och städar och donar och fixar här när han är och jobbar och så fort han kommer hem går jag och kramar han och pussar på honom som om han varit borta i ett år typ 😂❤
Han är verkligen min klippa i allt detta och jag vet vart han finns i alla lägen💏
Han är verkligen helt otrolig min🐷
Och han är bara MIIIIIN❤💑
Utan honom hade jag inte varit här jag är idag så jag är otroligt tacksam för att jag får ha honom vid min sida och hans syster Jennifer 👸 som är typ den enda som förstår hur jäkla svårt man kan ha det, alla tankar som snurrar, ångestattacker, paniken..ah you name it..
Är evigt tacksam för båda två 😘

Så nu börjar min resa mot mitt mål!!
Gå ner i vikt, ändra mina söt vanor, ingen skräpmat.. och så småningom sluta 🚬 👌
Detta kommer gå galant känner jag!
Så uppdateringar kommer att komma varje dag eller iallafall med någon dags mellanrum😉

puss på rumpan 😘

Likes

Comments

Nya tider, Nya tag!

säger samma sak som jag säger varje gång "Det var ett tag sen jag skrev" haha

Hänt mycket sen sist och för att göra en lång historia kort så ah.. Jag har förlorat vänner men det var för det bättre. Om vänner ens är något att kalla dom ^^

Jag har en ny telefon, en samsung galaxy s6 edge som är fantastiskt jäkla bra 😀

I helgen var vi på Ullared med Jennifer och Rasmus. Jag fick la inte handlat så mycket men det var skönt att komma hemifrån en stund och att kunna tänka på lite annat.

och det sista! 😀😀 Jag var och jobbade förra veckan. På Bäckadalgymnasiet som elevassistent, hur roligt som helst kan jag ju tillägga👏

Men nu till det som jag tänkte skriva om i dagens inlägg 😆

TRÄNING

Jag har bestämt mig nu för att verkligen börja träna. Ska inte ta i stenhårt nu i början utan vänja kroppen med regelbundna måltider och promenader. Kommer nog ha lite extra svårt för träning nu i början pga min fot😡 Men det löser sig 🙈

Jag har börjat att skriva ner vad jag äter och hur jag rör mig på dagarna så får hoppas att detta kanske kan ge ett resultat, ska även börja med lite mer LCHF-matlagning 👌🙈

Jag hoppas att jag kommer att ha Tims stöd i detta och att han kanske kan offra sina sötsaker från gång till gång för att hjälpa mig på vägen mot ett sundare jag 💏💑💪

Hoppas och vill verkligen att denna gången skall jag kunna ha kvar motivationen och orken att göra någonting!👏😫

Men nog om detta nu 😀😀 Det var la det
för idag tror jag 😊 Snart slutar hjärtat mitt
och då måste jag börja med maten 😇 Vägen till mannens hjärta går igenom magen eller vad är det nu man brukar säga haha 😉❤

PS. Här är några av mina mål som jag satt upp! Får hoppas att jag kommer klara detta nu 💪👏

♤ Sluta röka
♡ Sluta äta godis och andra sötsaker
♢ Gå ner i vikt och låta det förbli så
♧ Inte lägga energi på människor som inte förtjänar det

Nu ska jag laga mat!🍲🍜🍳

Hadeee 👌

Likes

Comments

God Morgon!
Idag gick jag upp vid 05.30 för att jag skulle åka med Jennifer till Taberg och gå med Teddie. Anledningen till att vi är här just nu är för att dom ska göra en besiktning på lägenhetens luftcirkulation eller vad man ska säga, så kände att det var lite pinsamt att vara hemma om Stig nu märker hålet i dörren haha😂
Jennifer frågade ju endå mig om jag ville med till Taberg och gå med Hunden så tänkte varför inte liksom.
Så nu har det blitt en promenix iallafall och sitter nu i beckas rum med Jennifer och Teddie😃

Har inte skrivit här på ett tag för har inte riktigt haft tid eller lust men ska försöka att kanske göra ett litet inlägg varje dag iallafall☺️

Kan ju försöka uppdatera er lite 😉
INGENTING har hänt sen sist typ.
Eller jo!! Jag har fått jobb😃 skall jobba som vikarie på förskolor och lite annat smått och gott så det känns ändå gött😁😃😄
Ah det var la det typ haha😂

Iallafall... Så fort min äckligt jobbiga förkylning har försvunnit så ska jag försöka gå ut och gå varje dag en liten runda, och senare ju mer jag går ut ju längre ska jag gå👏🏻🙈😘 så får la hoppas på det bästa😃
Ska försöka gå ner lite i vikt nu så ska försöka att inte äta så mycket kolhydrater och inte ära socker alls, vilket inte är så svårt eftersom jag sällan äter socker tro det eller ej😂

Nu ska jag kolla klart på Csi avsnitten men kommer troligtvis uppdatera senare om dagens bravader tillsammans med Jennifer och Teddie😃❤️

Ha en bra dag ! Tjo hej!!👏🏻😜

Likes

Comments

Tim Joacim Blomberg Melert
Du är den bästa för mig.
För mig är du allt.
Hela min värld.
Luften jag andas.
Marken jag går på.
Det finns ingen annan som dig.
Du är unik.
Du är glädje, lycka och kärlek.
Du kommer alltid att vara mitt allt.
Jag älskar dig❤️💋😘😍👑💍🎀

Likes

Comments