Header

Personligt

Vaknar upp och kan inte somna om. Ligger och vrider och vänder på mig i vad som känns en evighet, men oavsett var jag än lägger mig så vill inte sömnen infalla, faktum är att hur jag än vrider på mig så återstår faktum - alla tankar som snurrar i mitt huvud cirkulerar febrilt inom mig. Denna natt var det, tack och lov, många positiva tankar. Jag har mycket roligt att se fram emot som inte ska få förstöras på grund av ångest. Detta ska bli en toppenhelg. Jag menar, shopping, bo på hotell, min födelsedag ... äta gott. Precis. Äta gott. Det ångestladdade som ligger bakom frasen äta går inte att förtränga, tvärtom så kan det ibland kännas som en laddad bomb som ivrigt tickar och bara väntar på att få explodera. I detta fallet är det inte en laddad bomb som egentligen menas, utan mig själv. Ibland är jag en tickande bomb, ett pussel där de fattas bitar och då måste man tänka på vad som egentligen är viktigt här i livet.

Självklart
är jag medveten om att min hälsa är viktigt, men jag själv prioriterar min familj och närstående mest av allt i hela världen, det gör jag. Jag vill inte se dem lida, hur de kämpar för att jag ska bli bra och gång på gång visar sitt stöd, berättar att det inte är mitt fel, att jag kan inte hjälpa detta. För att man råkar ut för en sjukdom kan man inte rå för. Jag är så oerhört tacksam över alla otroliga, fina människor jag har i min omgivning, för jag vet om att jag har så bra förutsättningar man kan ha för ett underbart liv med de mest fantastiska människor i hela världen. Så varför slösa bort det när de bara börjat? Så lätt att säga nu, svårt när ångesten infinner sig. När en annan röst får övertaget, där måste jag bli starkare. Starkare än den röst som vill ha övertaget, men vinner den är jag förlorad. Jag är ingen förlorare. Jag är en vinnare, åtminstone måste jag vara en vinnare i detta fall. Ibland får man kämpa länge för att tillslut stå på prispallen, men jag är redo för denna kamp. Även fast man aldrig känner sig tillräckligt redo måste man vara det. För rösten, ja, den kommer aldrig att stå på min sida, så jag måste göra det. Tillsammans med allt det fina jag har så kan vi krossa det sjuka inom mig och ta fram det friska som jag egentligen vill leva med. Tänk inte nästa vecka, om några dagar, imorgon. Tänk nu.

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Har precis kommit in på hotellet efter en dag med massa shopping och mys. Har hittat en massa fina grejer som jag är såå nöjd över, verkligen. Har även ätit god mat och vet ni vad, det känns faktiskt bra. Jag stöter undan de jobbiga tankarna som vill ta över, för jag vet att de enbart förstör och är fiender. Inget ska få förstöra denna helgen! Klockan 7 har vi bokat bord på en restaurang så det är ett tag kvar tills dess, skönt att ta det lite lugnt en stund. Vad har ni för er denna fredag? Stor kram!

En selfie fick läggas in då jag tyvärr har brist på bilder härifrån.

Likes

Comments

Allmänt

Just nu sitter vi i bilen påväg mot Malmö, blir en shoppingdag på Emporia och ikväll restaurangbesök och sova på hotell. Ska bli så himla mysigt och jag ser verkligen fram emot detta! Hoppas att ni får en underbar fredag, kram!

Likes

Comments

Deeptalk

Jag saknar fotbollen, saknar att få träna, saknar att kunna känna hungerkänslor och sedan äta utan att ens reflektera över mängden mat som stoppades i min mun. Inte behöva räkna kalorier, leva med ångesten och gråta, skrika och känna självhat varenda eviga dag. Jag vill leva ett friskt liv utan sjukdomen, jag vill ha energi och orka med en massa mer, vara den där glada Embla som var full av liv och idéer och som kunde äta vad jag ville när jag ville. Vart tog den tjejen vägen? Hon som orkade hänga med i skolan och alltid presterade på topp, inte riskerade att somna när som helst var som helst pågrund av ett för litet näringsintag. Rösterna i mitt huvud sitter så djupt i mig, ätstörningen naglar sig fast likt en jobbig fläck man inte får bort. På något sjukt sätt så har den, samtidigt som det är min största fiende, även blivit en trygghet. Det är min vardag.

Detta är ungefär ett år sedan, då fanns dessa tankar, men jag hade aldrig kunnat ana vad som väntade.

Likes

Comments

Allmänt

Frusen som jag är så behöver jag mina älskade tofflor, haha. Det är verkligen något jag alltid har på mig hemma, klarar mig typ inte utan dem. Har ni något ni också lever i hemma haha?

Likes

Comments

Allmänt

Så himla underbart, älskar torsdagar! Slutar 12:55 och har fått ledigt imorgon då jag ska åka till Malmö, vilket betyder att jag får lite extra lång helg. Tror verkligen denna helgen kommer bli hur bra som helst och jag ska försöka att se det positiva genom allt det negativa som jag kämpar med just nu. Tack för allt ert fina stöd, det får mig att må så mycket bättre och det gör mig helt varm inombords att ni tar er tiden att skriva. Ni är fantastiska, allihopa! Stor kram.

Likes

Comments

Mat/dryck, Inspiration

Imorse utmanade jag mig rejält med en väldigt jobbig frukost, är van vid att själv få bestämma och då blir det alltid de gamla vanliga, men jag ska klara detta. Är riktigt stolt över mig själv nu faktiskt! Stor kram till er

Likes

Comments

Deeptalk

Hörrni, vet inte hur jag ska summera dagen.

Jag var säker på att jag hade gått upp i vikt, hade inget annat i tankarna, har känt mig så obekväm i min egen kropp och känner inte igen mig själv. Men när jag väl stod där på vågen så visade de minus, vet inte om det är så smart av mig att gå in på exakta siffror men det var tydligen mycket.:/ Detta var då inte alls positivt då målet har varit att jag ska gå upp i vikt, vilket nu har gjort att jag inte får träna, alltså verkligen ingen typ av träning och inte heller fotbollen. Det är väldigt strängt att jag inte får och det är så otroligt jobbigt. Nu är det även jätte noga med maten, större portioner och alla dessa mellanmål som jag tycker är så jobbiga. Detta helvete jag trilskas med förstör så mycket o sätter hinder för mig i vardagen. Nu kommer jag förhoppningsvis få ännu mer hjälp än innan då man märker att det inte har funkat och ja, ångesten är på topp. (Kan man ens säga att ångest är på topp då det är negativt?) Kanske inte. Men den är riktigt jobbig nu, speciellt när jag inte får träna. Om någon som läser detta är erfaren inom ämnet och har tips var inte rädda att höra av er till mig, behöver all hjälp jag kan få. Nu så är det ju dock professionell hjälp inblandad men de har kanske inte varit med om de själva och kan därför inte till 100% relatera.

Behövde verkligen skriva av mig, känner mig så ledsen och nedstämd. Detta känns skit, rent ut sagt.

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon underbara. Startade dagen med att som vanligt sminka mig, klä på mig och äta frukost i sällskap med min fina mamma. Nu så ska jag alldeles strax bege mig mot bussen, morgonen kommer starta lite annorlunda för mig idag vilket gör mig lite smått nervös på ett sätt. Det är ingen big deal, men jag vet inte riktigt vad som kommer att hända och om det kommer bestämmas något som kommer förändra något för mig och det känns allt lite pirrigt.

Annars då? Jag mår väl ändå rätt så bra, tisdagar är väl inte de roligaste dagarna men absolut inte de värsta heller. En liten sån där dag i början av veckan som mest flyter på. Hoppas iallafall att ni får en helt underbar dag så hörs vi lite senare, stora kramar till alla fina och även ett stort tack för de fina kommentarer och stöd ni ger, det värmer verkligen. <3

Från en annan morgon med en av de finaste, så mysigt hade vi!

Likes

Comments

Allmänt

Måndag: Skola och fotbollsträning
Tisdag: Skola, inget planerat utan får se vad som händer.
Onsdag: Skola, åker sedan in till stan och möter upp mormor. Vi ska äta på någon restaurang och sedan gå på en stor musikal hon köpt biljetter till, det kommer nog bli jätte kul då det var riktigt svårt att få tag på platser.
Torsdag: Skola och träning
Fredag: Åker till Malmö på morgonen och ska shoppa på Emporia, äta på restaurang, sova på hotell osv. Ska bli supermysigt!
Lördag: Äta hotellfrukost, shoppa (?), lite oklara planer men kommer iallafall åka hem från Malmö.
Söndag: Min födelsedag!! Så det kommer bli att fira mig hela dagen, släkten kommer hit både på förmiddagen och kvällen. Längtar!

Likes

Comments