For en del år tilbake var det ikke en gang et spørsmål om man skulle starte opp en fysisk butikk eller en nettbutikk. Fysiske butikker var det eneste alternativ og alle handlet her. Men, så kom internettet – og en hel haug av nettbutikker ble til. I dag handler man stadig mer og mer på nettet, og om ikke så alt for lenge vil nok størsteparten av handelen foregå på nett.

Når man for noen år siden skulle bestille en ferietur tok man turen ned til det nærmeste reisebyrå og bestilte reisen her. I dag ler man av besteforeldre som fortsatt besøker et fysisk reisebyrå for å bestille slike turer. Ved hjelp av et få klikk kan man bla gjennom tusenvis av hoteller på hundrevis av destinasjoner, og ved et par flere klikk så har man bestilt reisen. Alt av billetter og bekreftelser havner på mail eller telefon, og det har aldri vært enklere å reise.

Det samme gjelder for forbruksvarer. For bare et par år siden så tok man alltid turen inn til byen hvis man trengte noe nytt. For tenåringene var det jo en lørdagsaktivitet i seg selv å gå ut å shoppe nye klær på kjøpesenteret. I dag sitter mange av oss bak en skjerm og klikker hjem det vi vil ha. Et par sko her og en ny kjole der. Til og med større ting som møbler til huset kjøper vi i dag på nettet. Ting som vi før var opptatt av å kjenne litt på, prøve og se i virkeligheten. For eksempel har vi Bedre Nætter som selger senger, eller Nelly som selger klær og sko. Begge finnes kun online og er startet opp i Skandinavia, henholdsvis Danmark og Sverige. Videre har salg av treningsutstyr på nettet også økt. Flere foretrekker å spare tid i hverdagen med å dra fram en treningsmatte og noen manualer for å gjennomføre treningsøkten på stuegulvet, og her bidrar netthandelen i stor grad.

Undersøkelser har vist at det i 2015 ble gjort 130 millioner kjøp på nett av nordmenn. Totalt sett utgjorde dette 80 milliarder kroner, hvilket tilsvarer en økning på 16,9 prosent fra året før. Det er altså klart at det går fremover med netthandel, men hvorfor er det egentlig så populært? Dette finnes det flere grunner til, men hovedgrunnen har endret seg fra utgangspunktet. Man begynte nemlig å handle på nett fordi man ville spare penger og finne gode kupp. I dag er dette fortsatt en viktig grunn til at folk velger å handle på nett. Man kan kjøpe varer fra hele verden, og av den grunn få tak i varer som ikke selges i Norge eller til lavere pris. Likevel oppgis det i dag at den avgjørende grunnen til at folk velger å handle på nett er fordi det er lettvint og tilgjengelig. De fleste av oss i dag har tilgang til en mobil eller pc hele tiden. Dette gjør det enkelt å spare tid ved å handle på nett.

Man ser altså tydelig at netthandel er den nye form for handel. De fysiske butikkene står fortsatt sterkt i dagens samfunn og utgjør en viktig del av hverdagen, men hvor lenge er det egentlig til vi bytter dagligvarebutikken ut med en nettbutikk som leverer på døra?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Mange er redde eller bekymret for å ta med hunden når de reiser med fly. Du frykter kanskje for sikkerheten til hunden eller er redd for å miste den. Det er mange myter når det kommer til å transportere hund med fly, og sannheten er at det ikke er så farlig som mange vil ha det til. Alle flyselskap i Norge stiller enkle, men tydelige krav til dyretransport for ivareta sikkerheten. Samtidig er det viktig at man tar sine forholdsregler og forbereder hunden godt til turen. Her er noen tips til hvordan man kan forebygge unødig stress.

Det beste man kan gjøre for å unngå stress når hunden skal reise med fly, er å legge mest mulig til rette for at hunden skal føle seg trygg. Er hunden over en viss størrelse, må den reise i lasterommet. Både SAS og Norwegian stiller enkle, men strenge krav til hvordan hund og bur skal sikres. En flytur kan fort by på ulike værforhold og turbulens, og all last i lasterommet blir sikret før avreise. Reiser man med hund er det er viktig at man bruker et solid bur, som er i god stand og laget av vanntett materiale. Et solid og trygt hundebur vil ikke bare gjøre flyturen mer komfortabel, men vil også sikre hunden i tilfelle usikrede gjenstander i lasterommet skulle bli kastet rundt.

For å videre minske stressfaktoren anbefales det å forberede hunden godt til reisen. En flytur er ofte bråkete og turbulent, i tillegg vil temperaturen i lasterommet variere med værforhold. Her er det lurt at du som har best kjennskap til hunden, forsikrer deg om at den er skikket til å fly under forholdene. Hvis man er i tvil om helsetilstand eller transportforhold, anbefales det å spørre veterinær og/eller flyselskapet om råd, helst i god tid før man reiser. Har man forsikret seg om at hunden kan fly, bør man i tillegg bruke et godt og varmt teppe med sklisikkert underlag som hunden kan ligge på. Det finnes flere billige-hundebur.com på markedet som oppfyller alle kravene til sikkerhet, og samtidig minsker stress hos hunden.

Vis omsorg for hunden og vær rolig i møte med nye omgivelser. Det kan også være lurt å trene opp hunden i ulike situasjoner, slik at overgangen til flyturen blir lettere. La hunden bli godt kjent med buret den skal ligge i, og la den gjerne få ha ting i buret den kan leke med underveis. Hvis du forbereder hunden din godt til turen, tilsier alt at hunden vil få en trygg og god reise. Flyplassansatte og bakkemannskap er nøye opplært, og har god erfaring med å håndtere dyr.

Sørg allikevel for å ta din del av ansvaret - bruk et solid og godt bur.

Likes

Comments

Det er kommet et nytt år og mon tro er ikke våren kommet allerede. Børsene i øst og vest går så det suser, med ny giv, ny tro på vekst og nye muligheter. Det ventes en oppgang på 0,39 prosentpoeng, noe som er noe av det beste som er sett gjennom historien. Det merkes også i Norge. Aktiviteten er stor og troen på industri og næringsliv går så det suser. Det er analysesjefen i Netfonds som er i spissen for antakelsene, og antar at grenser kan bli sprengt allerede mandag morgen. Nordsjøoljen er fortsatt lav, men det ser ut som den kanskje har stabilisert seg på et fornuftig nivå. Dermed kommer de ut midt på treet. Når tallene i USA også er grønne fra ende til annen, virker det inn på våre børser. Mange optimistiske investorer fører bare godt med seg det.

Ut av krisa?

Likevel er man ikke helt sikre på at man er ute av krisa. For eksempel når det gjelder laks, antar man at prisene vil holde seg høye det neste året, men man er klar over en del risikoer på nedsiden. Det har med at tilbud i andre halvdel vil øke betraktelig, samtidig som etterspørselen ser ut til å avta. Nettopp på grunn av de høye prisene, vil mange velge andre alternativer. Men starten av dette året vil bli bra, også gjelder det å klare å omstille seg til det som kommer. Det er lave forventninger til de neste årene, så noe positivt som kommer derfra, vil være med på å øke optimismen.

Likes

Comments

Det er vel ikke å underdrive dersom vi sier at Airthings er i vinden om dagen. De lager brukervennlige og nøyaktige radonmålere for å ivareta helse og sikkerhet, og de har fått med seg sterke navn på laget. Med sine eksperter innen radonmåling og avansert teknologi, er det åttemanns sterke laget allerede godt i gang. Nå har de også fått med seg en stjerne på laget, en som har spyttet inn aksjekapital så det monner. Dette er Aksel Lund Svindal, alpinkongen over noen. I løpet av kort tid satser grunder Førre og mannskapet hans på en omsetning på over 100 millioner kroner. De har allerede fått vise seg frem på elektronikkmessen i Las Vegas, og dermed har de også doblet antall ansatte den siste tiden. Og det er ikke bare i Norge man har fått opp øynene for den farlige strålingen fra bakken, radon som finnes i mange hus. EU har også tatt inn over seg alle de store konsekvensene denne gassen kan ha. Og når alle bedrifter snart blir pålagt å måle bygninger og anlegg for radon, vil Airthings stå først i køen når det gjelder å selge enkle radonmålere for alle og en hver. Med på laget er folk med erfaring fra oppbygning av selskaper innenfor elektronikk, ingeniører med øye for de små detaljene, grundere og en rekke smarte folk som har tro på stor avkastning når apparatene vil komme i salg. Da vil vi få se hvor stor effekt støtten til alpint esset Lund Svindal har hatt, og om man får gjort tiltak mot radongass som skader helse og sikkerheten.

Likes

Comments

Den siste tiden har vært spesielt bra for et riggselskap som kalles Borr Drilling. Det var den siste uken bare Komplett Bank aksjen som hadde høyere omsetning enn deres aksje, noe som lovet bra for nykommeren på OTC listen. Det er investoren og gründeren Tor Olav Trøim som står bak selskapet, som kjøpte opp konkursrammede selskaper for deretter å starte ny aktivitet med gode resultater. Med disse knallkjøpene, var det ingen tvil om at Trøim ville spytte inn kapital for å satse videre. Riggene var tross alt nesten nye, og de to riggene er oppjekkbare slik at de enkelt kan flyttes. Og med seg på kapitaliseringen har han fått med seg selveste Celina Middelfart som har satset nærmere 60 millioner kroner på aksjehandel, og er dermed en stor investor i prosjektet. Andre kjente topper er Seadrillsjefene Rune Magnus Lundetræ og Svend Anton Maier. Etter hvert håper og tror Trøim at de kan sitte med 8-10 enheter i og med at oljebransjen i seg selv er gjennom en omstilling med mange konkurser og lavere aktivitet.

Hercules Triumph og Resilience

De ble handlet for 1,34 milliarder kroner, og ved emisjonen ble det avgjort at riggene skulle selges til kostpris. Dermed er det et urealisert potensial i markedsprisen som er 4 ganger høyere. De to riggene er bare starten på et nytt eventyr ifølge Trøim selv. Og med tanke på at man snart når bunnen i denne omgangens finanskrise i oljenæringen, har de stor tro på at det vil ta seg betraktelig opp fremover og at investeringene da vil vise sitt fulle potensial.

Likes

Comments

Et lite selskap startet opp av en grunder uten formell utdanning eller mange år med økonomistudier, omsetter nå for milliardbeløp verden over. Selskapet som har hovedbase på Krøderen, drives av en kar som har dysleksi, ni års skolegang og ingen forutsetning for å bli finansmann, bortsett fra sunn fornuft og gode ideer. Og han er ikke en person som hviler på laurbærene, for har satser videre og ser muligheter mange steder. Det er kanskje derfor ikke spesielt rart at selskapet som nå har gått over til å bli et konsern, omsetter for over en milliard kroner etter få år. Fra bilseter for barn, ammeputer, soveposer, ullklær, brilleinnfatninger blant noen av produktene. Med produksjonsanlegg verden over, har den spede starten med noen gode ideer, blitt til en stor arbeidsplass for mange mennesker. Både Packline takboks og elektriske postbiler ser ut til å ta verden med storm ettersom flere land har vist sin interesse.

Smarte løsninger med finansiell medfart

HTS har virkelig satt Krøderen på verdenskartet med sine nyvinninger. Med sine smarte løsninger for elektrisk framdrift av post og avis levering vil avdelingen være avhengig av 20 nyansatte lokalt. Da regner man med å produsere 1000 enheter av disse kjøretøyene. Inspirasjonen bak Paxster bilene skal visstnok ha vært tegnefilmene om Postmann Pat. Med en investering på over 40 millioner kroner, satser selskapet nå på at avkastningen på disse bilene vil komme. Dette eventyret viser nemlig at alle kan klare det mest utrolige med gode ideer og ståpåvilje. Det har Hans Christian Torgersen fra Krøderen vist.

Jeg vil også gi deg noen tips om hvordan du kan bli en stor entreprenør:

Elsk det du gjør, og det du gjør vil elske deg tilbake. Hvis det du gjør er noe du virkelig du liker så vil det bli en suksess. Hvis du er lidenskapelig opptatt i arbeidet ditt da vil resultatene komme på løpende bånd. hvis du ikke er entreprenør ennå, og du trenger et lån du kan gjøre det gjennom Fair-laan.no .

Det å ha en visjon er et viktig aspekt når du ønsker å bli en entreprenør. Hvis du har en visjon vil du vite nøyaktig hva du skal gjøre selv når du møter motgang på veien til suksess. Visjonen vil motivere deg til å forsette videre, og for å komme videre. Hvis du har en visjon vil du vite hvordan å modellere hva du trenger for å transformere arbeidet til lidenskap.

Vit hva du driver med. Selv om du ønsker å bygge opp en virksomhet med forskjellige nisjer, må du håndtere og å kjenne hver del og hver eneste detalj for å vite hvordan de skal håndteres i alle situasjoner.

Bygg deg et visst bilde. Hvordan de ansatte ser deg er veldig viktig. Du er nødt til å støtte dem og motivere dem og å utdanne dem. Måten du leder teamet er et viktig aspekt for fremtiden for bedriften din.

Likes

Comments