Header


Är du en av dom som utgör undantagen? Eller är du en av dom som gör skillnad? Är dina val miljötänkande? Eller om du nu är en av dom som utgör problemen? kan du säga att du är redo att ändra på din livsstil?

Dessa frågorna är viktiga för oss människor att tänka på om vi vill uppnå våra 17 globala mål tills 2030.

Jag kan inte säga att jag bidrar till en bättre miljö på alla sätt eftersom att jag själv åker moped och då bidrar jag till ett sämre samhälle och en sämre framtid. Dock så hade jag nog kunnat försöka att minska på hur mycket jag åker, men jag är inte redo att sluta åka moped helt eftersom att den är ju som sagt väldigt effektiv och det är även väldigt kul att åka.
Om man bara kollar på min familj så är bilen vårt största problem, min pappa jobbar i Jönköping och pendlar några gånger varje vecka och det är där problemet ligger. Kollektivtrafiken dit funkar inte med hur han jobbar, han känner ingen han kan samåka med så bilen är det enda valet. Det han hade kunnat göra är att skaffa jobb närmare och på så sätt minskar all körning fram och tillbaka.

Utifrån mina egna tankar hade jag nog haft svårt för att kunna ändra min livsstil eftersom att man är så bekväm i sig själv och hur man lever. Men för att få dessa målen uppfyllda så måste man ju börja någonstans!
Hur är du? Är du en av dom som jobbar för en bättre miljö och tänker på vad/vart du köper för mat, kläder, hur du gör när du ska åka någonstans, osv..?
Vi vet om jordens problem men vi gör ändå inget åt det. Det finns inget som visar på att vi går åt rätt håll.
Tänk om man hade kunnat äta nyttigare mat och minska på beroendet av biffen, tänk om man hade kunnat samåka eller förbättra kollektivtrafiken så att man kunde minska på alla bilens utsläpp, tänk om vi hade kunnat bli mer miljötänkande allihopa. Liksom, släck lampan när du inte behöver ha på den, använd solen som lampa de soliga dagarna. Enkel grej som kan göra en stor förändring.

Även om det kan bli svårt så är jag redo att försöka göra det jag kan för att få en bättre miljö, och jag hoppas att du också är det!
Kom ihåg att tillsammans är vi starka!


Bild tagen från:
http://so-grd4-6.weebly.com/haringllbar-utveckling.html
https://jakobwikenstal.com/tag/hallbar-utveckling/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments