Header

Inte den här helgen utan förra helgen var jag, min lillasyster och min pojkvän på julmarknaden i Gamla Linköping, jag hann inte lägga upp något inlägg då men med tanke på att julmarknaden även ägt rum den här helgen är jag inte helt ute och cyklar gällande tid.

Jag ÄLSKAR julen och allt så följer med, pyssel, paket, snö, dofter, maten, vinter, marknader, gemenskap och massor mer. Jag har nog i hela mitt liv sagt att ” Julafton är min bästa högtid ” och förut var det säkert på grund av att man fick paket och saker man önskade sig men nu handlar det inte om det. Jag fyller 18 är om cirka 1 månad och för mig är julen bara en högtid fylld med mysiga saker. Jag ÄLSKAR att skämma bort andra och ge gåvor, jag älskar att se deras relationer när dom öppnar paket som jag köpt och lagt min kärlek på. Jag älskar gemenskapen mellan vänner, familj och släkt som gör hela högtiden till den bästa. Det handlar inte om paket egentligen, det handlar om kärlek, kärvänlighet mot andra och gemenskap. Det är jul för mig, inte några prylar man får.

Men julmarknaden i Gamla Linköping var vad jag hade förväntat mig, ganska mycket folk med yber mysiga stånd där gamla tanter och farbröder stod och sålde hemmagjorda vantar och pepparkakor. Nästan i varje hörn kunde man känna doften av dom brända mandlarna som stod och stektes på plats. Hade jag varit ekonomiskt oberoende eller min kille för den delen heller hade jag verkligen inte gått där ifrån tomhänt!

Jag brukar bli kallad tant av mina kompisar och jag förstår dom. Jag tycker om äldre saker från 50-80 talet. Jag älskar gamla kläder och går hellre till second hand än till H&M. Jag älskar att dricka kaffe och jag uppskattar hellre ett kortspel än att titta på idol, jag är rent ut sagt en tant så marknaden för mig va rena paradiset.

Längtar redan till nästa år, för ska jag åka dit igen, rekommenderar det starkt om man vill komma in i julstämningen.

Kram <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej

Nu jäklar känns det som att min dipp håller på att sakta men säkert släppa. Igår hade jag värdens arbetar flyt och arbetade massor med mycket motivation, jag tyckte det var riktigt kul och jag kunde suttit hela dagen med samma sak! Önskar det alltid kunde varit så! Hoppas denna dagen kommer bli exakt likadan så jag kan få massor gjort igen.

Jag ska även ikväll åka och grilla med scouterna och jag har saknat det så! Jag har varit så upptagen med allt dom senaste månaderna så jag har int gått på ett ända möte på jag vet inte hur länge, jag saknar verkligen scouterna. Så det ska bli hur kul som helst idag, åka ut i skogen med en grupp mysiga människor och grilla! UNDERBART!

Jag måste även ta tag i jobbsökandet nu igen, kanske ska ta en dag och gå runt till olika affärer och lämna lite personliga brev och prata lite med cheferna! MÅSTE SKAFFA JOBB, känner verkligen att jag behöver en förändring i min vardag och även helg, så jag hoppas den här motivationen håller i ett tag till så jag hinner söka lite mer jobb innan jul!

ÅHHHH, jag är så sjukt peppad på jul, eller jag är det varje år, varesig om jag är 17, 29 eller 56 så kommer jag nog alltid älska julen, gemenskap, och mysiga ljus och fina dekorationer, tycker synd om dom personerna dom verkligen inte tycker om julen, hur kan man inte det lixom!

Jag måste få mitt liv i rullning igen och även se till att inte allt ser exakt lika dant ut hela tiden, jag måste skaffa mig förändring och händelser jag kan minnas och ha nytta av.

Kram!

Likes

Comments

Hej Hallå igen!

Idag trodde jag att jag skulle dö, jag stod framför badrumsspegeln och tittade på mig själv, jag mätte och tittade noggrant, sen stängde jag badrumsdörren och vipps stod jag där med en ny frisyr! Jag var nervös och jag hade så mycket adrenalin av någon anledning att det kändes som mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mig, för en liten bagatell. En desimeter hår vipps ner i sopporna, och där var man med lugg, jag överraskar både mig själv och andra ofta men nu överraskade jag mig själv ganska rejält. Mina kompisar kallar mig redan för tant, nu konfirmade jag det, jag är en tant!

Likes

Comments

Hallå!

Jag har haft en ganska jobbig svacka nyligen som har dragit ner mig ganska lågt och jag har känt mig konstant deppig och trött och inte velat göra något. Mycket av det här fick jag reda på är biverkningar av min nyliga insatta P- stav. Men nu har allt det här börjat släppa och jag mår bra igen!

Igår fick vi träffa våran nya foto lärare som var hur gullig som helst, vi på våran skola har haft det ganska jobbigt på den senare tiden med lärare, nästan alla lärare slutar och det börjar nya hela tiden, och det tar mycket på oss elever faktiskt men nu har vi äntligen fått en fotolärare! Och hon drog igång igen och det var hur trevligt som helst, vi fick faktiskt fota på en lektion, vi fick göra något för en gång skull. Det gjorde mig riktigt glad och jag känner mig mycket lättare i psyket när vi kanske kan ha en stadig person inom vårat profilämne.

Här får ni lite bilder från fotandet av den nya lärarens jobb, hon jobbar på ett underbart vackert café och jag som är så jäkla förtjust i gammal saker och retro älskade fiket och kunde fota i timmar men den tiden hade vi inte, sen fotade vi även lite blommor och dom va lika vackra dom. Hoppas era senaste veckor kanske varit lite bättre än mina och hoppas ni mår bra.

Kram

​Alla bilder är tagna med en Nikon systemkamera men kkommer tyvärr inte ihåg vilken typ av Nikon det är skolan har, tills nästa gång ska jag ta reda på det! 

Likes

Comments

Hej hallå

Det här var ett ganska långt tag sen, jag har inte uppdaterat sen London herregud det är ett tag sen nu. Men vilken härlig resa det va, vill typ flytta dit nu ?!

Jag har haft mycket på schemat och mycket i huvudet så jag har inte tänkt så mycket på att ta mig tid och sätta mig och blogga lite, jag har haft lite strul med skolan, träffat läkare, ungdomsmottagningen, bokat om tandläkartider, varit sen med att börja på skolarbete, skrivit personligt brev, försökt söka jobb, humöret är svajigt och jag är bara rörig i huvudet över lag.

Men mycket har löst sig nu, då jag valde film som specialämne eller va man ska kalla det till tvåan har jag alltid trott att film, det är min grej Liksom. Men nej under det här snart halva året har jag bara insätt mer och mer att film inte är min grej, för mycket planering, kommer aldrig till skott och det är bara något jag verkligen inte vill göra. Så jag bytte inriktning ( fortfarande inom skolan och fortfarande i min klass ) till fotot. När jag stod där med min nuvarande media lärare ( väldigt ostabilt på lärarfronten och det gör mig stressad över lag när lärare slutar och börjar om vart annat ) så lossnade det som en klump i min magen när han bara ” vi fixar det här” och under samma 10 minuter hade jag bytt inriktning. Har även insett att jag inte tycker det är så kul att jobba i grupp. Men har nu en större frihet i foto då större delen/ nästan hela kurserna är eget arbete. Jag har svårt att få något gjort och jag är väll lite av ett kontroll freak om jag ska va ärlig när jag jobbar i grupp. Men nu känns faktiskt skolan mycket enklare.

Jag har länge gott och funderat på att skaffa en ny dator, och jag ska så småningom göra det, jag skrotar ( säljer ) min MacBook till min pappa och så kommer jag få ett startkapital till min nya dator. Jag har tröttnat på Mac då vi har det i skolan och arbetar konstant med dom. Sen känner jag att jag inte kan göra det jag vill på den datorn jag har just nu så bye bye med den.

Men hur ska jag ha råd med en nästan 17 000kr dator ? Jo jag har kommit in i något jäkla flow och har sökt 4 jobb såhär på onsdagskvällen. Jag ska börja jobba extra på helgerna och känna pengar som jag kan spara och köpa en ny dator för! Så taggad och väntar i spänning på svaren på mina Mail imorgon.

Det där va en lite life update på mitt liv och va jag gjort sen sista inlägget men ska försöka lägga upp lite bättre och nu när jag går foto istället kanske jag kan skaffa mig lite mer ” vettigt ” material till bloggen.

// Ebba


Här kommer lite bilder från mina senaste veckor <3

Likes

Comments

När jag var mindre var Halloween en av de bästa högtiderna och en av de sämsta. Jag har i hela mitt liv varit förälskad i alla kreativa sett att uttrycka sig på och att klä ut sig har varit ett av dom.

Jag har varit den mest osäkra tjejen ni någonsin skulle kunna träffa och jag tänkte hela tiden på att få passa in eller att något jag gjorde skulle försötra hur männiksor såg på mig.

När jag gick i grundskolan hade jag det väldigt jobbigt med kompisar, och när väl dom här högtiderna då man skulle klä ut sig ( varför jag nämner fler högtider är för att på påsk klär man också ut sig ) kom så var jag den personen som gick in för utklädnaden mest. Men det var också jag som fick blickarna. Som om att jag var knäpp för jag inte såg ut som en söt liten katt eller var en gullig sjuksköterska, jag ville vara monster, djur och läskiga saker, och det skulle inte va diskret om jag fick bestämma.

Att sen bli en gnutta mer säker när man kom upp i högstadiet gjorde inte saken bättre. Jag var super osäker på att sticka ut och vara någon folk tittade på med förakt. Speciellt under halloween. Jag avundades dom här personerna som rockade de mest avancerade sminkningarna och dom läskigaste linserna utan att bry sig om omgivningen då Jag knappt vågade gå utanför dörren om jag hade lite extra eyeliner på mig.

Den här bilden är från 15 oktober 2015, jag gick i nian och jag har tagit bilden från en gammal youtube video jag gjorde där jag sminkade mig inför halloween, där var ett till sett att uttrycka sig kreativt, i film. Jag var jätte stolt och tyckte sminkningen var jätte läskig/snygg när jag väl satt där och redigerade videon. Men jag vågade aldrig ladda upp den... jag vågade inte riskera att bli retad, utpekad eller skratta åt för jag tyckte om att sminka mig till läskiga figurer.
Den här bilden kommer från senare samma år. Vi skulle ha maskerad i skolan och jag hade gott upp 2 timmar tidigare än vanligt för att kunna sminka allt, jag hade fått låna min pappas kavaj, vita skjorta och gamla fluga och var så nöjd när jag var fördig. Dagen innan hade den hemska händelsen i Trollhättan hänt då en maskerad man gick in på en skola i Trollhättan och dödade x antal människor ( uttalar mig inte mer om det då jag inte är så påläst) under natten mellan den händelsen och våran halloween dag på skolan bestämde skolan att ingen fick täcka ansiktet för säkerhetsskäl. Ingen hade sagt det till mig, ingen hade mailat eleverna. Detta kanske låter fruktansvärt mesigt men jag har nu stått i hallen i 30 minuter, känt den största klumpen i magen för jag vill inte gå ut med den här sminkningen för alla skulle stirra, i mitt huvud peka och skratt åt mig. Men jag andades ut och klev utanför dörren. Det här var ett stort jävla steg för mig och jag hade kvar den där klumpen i magen hela vägen till skolan. När jag kom dig, tittade jag ner i marken och gick raka vägen in för jag ville inte att NÅGON på skolan skulle se att det var jag. Jag blev stoppad i dörren och jag trodde jag skulle svimma. Där sa en fritidsledare till mig att ” du måste ta bort det där för vi har bestämt att ingen får täcka ansiktet så pass att vi inte känner igen er” jag sa bara okej och sen gick snabbt upp till toaletterna för att med gråten i halsen ringa min pappa så han kunde hämta mig igen. Han hörde att jag var ledsen och han hämtade mig. Vi åkte hem och i bilen kom mina tårar, dom bara rann och allt mitt smink hängde med. Jag tror inte att tårarna bara var sorg för att allt slit med sminket var för jäves utan klumpen försvann, jag hade tvingat lilla mig att klä ut mig för jag tyckte det var en bra idé då jag istället skulle kunnat ha lite blod i ansiktet och mina linser. ( som jag senare på dagen satte på mig för att inte strunta i utklädningsdagen helt) Nu när jag skriver det här så får jag ångest, klump i magen och känner mig ledsen för allt jag inte vågade förut. Jag har full förståelse för varför jag inte fick ha min utklädnad kvar då man inte såg att det var jag, men jag hade stått in2 timmar, köpt linser, smink och jag hade mentalt brutit ihop 100 gånger för att äns kunna sätta foten i skolan mer min utklädnad.
Idag är jag 17 år, en helt annan människa än var jag var för 2 år sen, jag är självsäker, bryr mig inte om va min omgivning tycker och säger om mig. Men jag har fortfarande den där klumpen i magen varje gång jag ska klä ut mig och göra något bland folk. Att lägga så mycket tid på något man inte känner sig trygg i, eller att man ska bli utpekad som konstig. Jag börjar lära mig att kreativitet och konst är inget att skämmas för. Om man tänker efter så är bara allt det här en konstform, ett sett för människor att uttrycka sig och göra en kul grej en gång om året, varför ska det då få mig så skraj för att bli utanför, utpekad och skrattas åt?


Jag kan förstå att vissa delar av det här inlägget är lite röriga men jag ville bara berätta om ett seriös grej jag mått dåligt över länge men har lärt mig att det inte längre är farligt. Varför ska man vara som alla andra ? Varför ska man va en liten sexi katt eller sjuksköterska när man kan va en zombie eller SAW dockan under Halloween. Jag är den jag är och jag vill göra det jag vill utan att samhället ska ge mig en klump i magen!


// rörig ebba


Likes

Comments

Hej hallå!

Imorgon smäller det, imorgon åker jag för första gången i mitt liv till London och jag är så taggad att jag skulle kunna springa runt jorden.

Jag ska på härlig semester i fina gammal London med papp och lillasyster och det ska bli så fruktansvärt härligt, dricka te, gå på Harry Potter teater och vaxmuseet ( jag kan verkligen inte stava till det där av säger jag vaxmuseet Hahah )

Jag ska fota så sjukt mycket och bara njuta i 5-6 dagar på en fantastiskt fin plats. Tydligen enligt väderprognosen kommer det bli riktigt fint väder och varmt hela veckan och jag hoppas verkligen det stämmer!

Jag har även under veckan haft det jätte bra, jag och O har umgåtts sen onsdag och idag åkte jag från honom, det känns verkligen tomt när man umgåtts så pass länge, men helgen var verkligen toppen med aktiviteter varje dag, men nu är både han och jag ganska förkylda.

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite då och då under veckan med fina bilder då man har surf i hela London ihhhh kan ha telefonen som vanligt utan att det kostar skjortan!! ( väldigt smidigt och skönt känns det )

Hoppas eran helg har varit toppen och erat lov blir det samma så höra vi!

By by

Likes

Comments

Hej hallå!

Hoppas eran helg varit lite lugnare än va min har varit!
Den har varit full rulle hela tiden och har inte fått ta det lugnt på länge!
Först i fredags så var jag på lan i x antal timmar tills jag tröttnade och åkte hem till O för att sova hos honom. Jag fick ställa klockan för jag skulle åka till Stockholm på lördagen för att gå på en av mina kompisars 18 års fest, så jag åkte buss klockan 13:45 i lördags och kom fram i Stockholm klockan 16:45, jag blev upphämtad av en av mina bästa kompisar som jag skulle sova hos. Vi åt mat ihop innan, drack lite cider och gjorde oss i ordning och sen drog till festen. Det va kul att träffa alla man inte hade träffat på 100 år kändes det som men jag insåg verkligen att fester är inte min grej. Är inte den som hoppar runt, dansar galet eller dricker mycket, så jag satt mest och pratade och kramades med mina tjejkompisar jag inte träffat på 100 år. Men det va kul att få komma dit i alla fall! Men nu sitter jag på bussen på väg hem till lugna lilla Linköping igen. Man inser hur intensivt Stockholm är när man kommer från söta lilla Linköping. Skönt med en liten stad ändå, jag är så bekväm av det. Men nu ska jag åka hem, överraska min lillasyster med en liten present, duscha och fräscha till mig och sen åka hem till O för att ta det lugnt och sova. Ska även boka om en tandläkar tid imorgon skit tidigt för jag orkar inte gå till tandläkaren i morgon heheh.! Jag har mycket skit just nu men det prövar bara mig på att ta mer ansvar och det känns bra, jag som är väldigt bortskämd!

Här kommer lite bilder från helgen <3

Likes

Comments