Header
View tracker

Jag har alltid varit smått pedant. När jag bodde hemma var jag extremt pedant, fick jag höra här om dagen. När jag flyttade hem ifrån försvann nog den där pedantheten och tiden för att städa fanns inte längre. Men en sak som måste vara städat är - Garderoben ! Jag vill alltid ha struktur där och allt på mitt sätt. Är det inte struktur, ja då vet jag inte vad jag har. Just nu är 3/4 av min garderob KAOS, och jag saknar tid...

MEN i dagens avsnitt av Mathildas Modekalender fick jag riktigt bra tips om en strukturerad garderob eller byrå, som sparar utrymme och man ser sina kläder. Avsnittet hittar du HÄR så kan du också vara med och tävla om en fin present !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har alltid haft en känslig mage, sådär äckligt känslig mage. Som person, HATAR jag rutiner. Jag gör vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Men en rutin måste följas och det är min stackars morgonrutin. Och INGEN får fråga "Vad ska vi göra idag ?" förrän jag verkligen har vaknat. Stressa jag lite, bara lite, kan jag lika gärna glömma en bra mage den dagen. Träffar jag postiljonen för överlämning av paket så kan jag glömma en bra mage, bara för att jag stressade lite. Då kan jag också förvänta mig en mage upp-och-ner en hel vecka. MEN är jag 200% ostressad eller har förberett mig på att rutinen inte kommer att fungera - Då kan jag skuffa på magens känslighet lite..

Denna vecka har varit helt upp-och-ner.. Och det slutade igår med magkatarr, enligt Google.

Hela helgen har jag haft en sån svidande känsla uppe i magen så jag har velat bara dränka den i grädde, men jag skyllde på way too much coffee. Jag hade en helt och hållet ofungerande mage, jag skyllde på helgens "Räkä fyllor" (Jag minns fram till 23-24, sen är det svart. Jag menar SVART !). Jag har inte varit hungrig och har jag ätit så har det räckt med mini-lite mat. Sen åt jag rökt skinka, SÅÅÅÅ GOTT, men helvete vilken svidande känsla ! Hela veckan har det känts som om ALL luft har stannat i mellangärdet. Jag har varken haft luft eller nåt där, jag fick inget att skylla på där.

Igår räckte det, så jag Googlade upp vad svidandet kom ifrån. Alla symptom passade in på magkatarr. Jag testade ett tips och glömde alla måsten. Jag gjorde precis det som föll mig in på just den stunden. Jag lämnade jobb, Blogg och allt och bara stressade ner. Det hjälpte !

Så folket där ute, i December stressen, det är INTE värt det ! Dygnet har 24-timmar hur man än gör, julen kommer samma tid, paketen finns i butik eller på nätet för samma pris hur vi än gör. Varför stressa ? Jag tror ingen bryr sig om du har köpt 700 paket som vanligt, eller 1 paket för att du tog hand om din kropp istället för att stressa.Eller hur ?

Efter denna vecka kommer jag INTE att stressa med att beställa paketen i tid, jag tänker inte slänga närmare 100€/paket/person som jag vanligtvis gör. Denna jul tänker jag ta det lugnt, ge budget paket och göra hemmagjorda paket.


Är ni intresserade av en budgetspaket-lista ? Kommentera !

Vill nå fråga så finns mitt ask -> HÄR

Annars... Så ses vi i nästa inlägg !

Likes

Comments

View tracker

Eftersom det förra hacket faktist fungerade så håller jag nu som bäst att testa två hacks som bäst. Det ena är att locka håret utan värmetång, passar alla hår längder och får se hur håret betér sig efteråt. Det andra är att göra naglarna så starka som möjligt med saker du har hemma. Vem vill inte ha billigt i December ? Båda hacken kommer upp nästa vecka om inte det ena blir min första YouTube. Let's see !
Gillade ni inlägget, så kommentera gärna ! Ni vet ju också var min ask finns ! HÄR !

Annars så ses vi i nästa inlägg !

Likes

Comments

Nu är artikeln ute på Expressen. Som jag har väntat, längtat och nyfiken på de reaktioner jag kommer att få. Artikeln om mig, i en av Sveriges största tidningar. Svaren som jag jobbade med i 12 timmar, ett halvt dygn, inklusive mina bilder. Mina självtagna bilder. Ja, de flesta av dem i alla fall. Jag är stolt att aldrig ge mina intervjuer väl valda ord, genomtänkta svar och aldrig "Bara-Ihop-Kast"-svar. Allt tänkt ur olika människors syn och tankar. Det tar tid och kraft, men det är så värt pressen. Och jag älskar det ! Jag älskar att vara en förebild, jag älskar att säga till när botten är nådd,jag älskar att hjälpa andra och visa mig offentligt ! Att vara offentlig och annorlunda ger både positiva reaktioner, men också negativa. Artikeln får prata för sig själv...


Läs den påEXPRESSEN.SE

Läs även förra inlägget om #togetherwewillchangeit

När ni har läst artikeln - Kommentera vad ni tyckte och dela !

... Annars... Hittar ni mig på ASK - emadeleinew1992

Eller... I nästa inlägg !

Likes

Comments

Att ha flera checklistor, enda från liten, hade jag glömt bort. Jag har varit helt inne i mitt jobb, vad som händer nu och vilka val jag ska göra. Jag tänkte inte längre på vad jag hade som mål, som liten. Redan som barn hade jag bestämt mig - Jag kommer att bli offentlig. Hur och med vad hade jag ingen aning om. Jag hade TV som mål, tidningar som mål, Sveriges alla tidningar som mål, bli rik som mål, bo utomlands som mål.... osv...

Nu är jag 24 år och har redan nått flera av mina mål. Jag är inte rik och jag bor inte utomlands, men en dag ska jag nå upp dit. Jag har istället varit med i de två mest omtalade tidningarna i Österbotten, Vasabladet & Syd-Österbotten. Vilket ni ser var ett av mina mål. Jag har också varit med i TV, en dokumentärserie som 90% av min omgivning kollade på. Jag märkte också tydligt vem som är mina riktiga vänner och vem som fjäskade för att bli min vän bara för att jag var på TV. Sådana vänner som aldrig ens skulle säga hej på stan. Löjligt tyckte jag de var och jag gjorde mig ointressant för dem. Direkt när det lagt sig och nyheten om serien var borta, var de också borta. Jag fick självklart nya bekantskaper på vägen och riktiga vänner. Jag hade de fortfarande de vänner som ställt upp för mg i vått & torrt.

Nu, får jag även göra ett till check-tecken på min lista. Jag gjorde en av mina största intervjuer, den tog både tid och kraft, men jag är så otroligt stolt. En halv sida, på en av Sveriges största tidningar, ska handla om mig. Mig, mina ord och mitt ansikte ska finnas på en halv sida. Jag är stolt och jag fick en åter blick till vad jag gjorde för lista när jag var liten. Jag tror den lilla mini-me skulle ha haft mig som sin idol, och nu får den lilla mini-me leva det ! Vilken tjej skulle inte vilja det ? En sak är säkert, vi är alla våra egna största idoler ! Nu ska jag pryda en halv sida i Expressen ! Jag är stolt över mig själv, att göra 4 check inom 4 år. Alltid väl formulerade svar och aldrig nåt jag har ångrat i mina texter !

I och med Expressen nu gjorde en intervju med mig, önskar jag att vi alla funderar lite vad vi vill förändra med världen. Visa mer kärlek, stoppa krig rättvisa mm. Lägg upp en bild på instagram och använd #togetherwewillchangeit. I intervjun kan ni läsa om vad jag vill ändra med världen. Och när intervjun kommer ut får ni veta i min blogg & instagram (emadeleinew1992).

Annars har ni min ask -> emadeleinew1992

Kommentera vad ni gillade om inlägget !

Annars... Ses vi i nästa inlägg ?!

Likes

Comments

November, 17, kl.18:11

"Mitt humör gick från relativt topp till helt klart botten efter dagens besiktning av bilen. Att bilen inte gick genom besiktningen hade jag nästa räknat ut, men jag höll hoppet uppe.. Nu ser jag pengarna flyga ut i luften, men det var inte varför mitt humör sjönk. Mitt humör sjönk av alla gamla, nyfiktna och frågvisa gubbar. När jag var yngre brydde jag mig skit vad de sa och svarade "Jaha". Nu på mina 20+ år får det mig bara att flyga i taket. Varför är det bara 45+:are som inte fattar nåt ? Eller ens kunna hålla tyst. Jag har hört miljoner av olika spydiga kommentarer, som exempel "Jaha haha bra att sådana här typer får vara ute också". Tur att jag hade några promille i kroppen den kvällen och frågade "Såna här typer ? Vad menar du ?", jag minns jag gav ett till spydigt svar och han skämdes och försvann. Jag är så glad att jag hade en assistent den dagen som sade EXAKT som jag sade, små log lite och var precis som mig. Skulle jag ha sagt "Fuck u" skulle hon säkert sagt det. Jag har också upplevt att de helt tar förgivet att jag bor hemma eller på ett boende, att jag inte kan ta hand om mig och att jag inte har en fungerande hjärna. Jag hörde hans avkortade mening "Bor hon hemma eller på.....?".Jag ville och hade sådan sjuk lust att svara "...Boende ? Varför i helvete bo där för ? Jag bor själv med mina djur i ett hyreshus, var är förvisso hemligt, äger en bil, har en egen ekonomi, har en egen webbshop, har ett jobb, kokar mat, ut på krog, raggar.... Låter jag som jag inte klarar mig själv eller ens är en människa ? Kanske jag är ett jävla objekt !?". Det får mig bara att ryta till. Jag låter säkert löjligt bitchig i dessa situationer, men hur skulle ni känna er ?? Nästa gång jag hör något ska jag svara "Ja tycker du börjar ha grått hår, det är väl dags att du snarast åker till ett boende !?". På krog hör jag ofta saker som "Får hon dricka ?! SKA DU HA EN SHOT ????? Nämen det är väl för starkt för dig ?". Det får mig bara att tända till och jag har haft lust att svara "Hah nääää jag köper nog bara shottar för att spana in dem, vad fan trodde du ? Det gör väl du med eller ?". Varje gång, när irritationen från helvetet lagt sig, småler jag åt tanken - Tänk skulle de veta hur en vildare krogkväll ser ut för mig. Massa shots, bo på WC:n länge efter lite för många, behöver hjälp att köra osv. En helt normal vildare kväll, precis som för dem. Tänk alla mina vänner som lätt vill köra min rullstol i dessa situationer, men de tar alltid han om mig. Tänk visste dessa det ? Deras face skulle vara priceless.. Vad tänker 45+:are ?? Och varför jag svär i mina svar till dem är inte för att vara otrevlig eller oartig, utan det är för att bryta deras fördomar jag har upplevt "En handikappad person svär inte" - Ögonblicket är priceless varje gång. Tur att alla under 45 inte är som dessa. De ser på mig som vilken brud som helst, har jag inget att dricka i glaset så bjuder de - eller så köper jag själv vilket är få kvällar i året, jag har minst 2 ragg efter varje krog kväll (med mer folk än 10 pers på festen), är någon i vägen skriker de åt dem och jag säger "Tack" med ett leende och får ett leende tillbaka. Så ska folket va !"

Detta är inte en bråkdel av kommentarerna jag hör, jag hör betydligt fler. Men att ta upp de alla i ett inlägg skulle bli en hel bok. Jag hade skrivit ett längre inlägg, men jag höll inte koll på nätet. Nätet försvann och inlägget med det. När jag läste statusen, tyckte jag det sa allt och jag tyckte inlägget fick bli kortare. Min status nådde enda fram till Expressen som var intresserad av en intervju.


Vill ni att jag gör ett längre inlägg ? Kommentera !

Annars har ni mitt ASK här -> http://ask.fm/emadeleinew1992

P.S. Jag drar INTE alla under samma kam, men marioteten av de jag träffat/sett säger dessa saker. Och jag är definitivt inte ensam om denna upplevelse. Vill ni dela så är det fritt fram, för världen måste ändra sin syn ! Och nej, jag tar inte åt mig av dessa kommentarer men det finns personer som gör det, och det är inte okej.

Likes

Comments

Vart tog veckan vägen !? I förra inlägget sökte jag assistent och.. BAAAM det gjorde succe ! Jag satt hela förra veckan och svarade på meddelanden, och jag gillade det. Jag gillade att se hur stort intresset var, det glädje mig !

Förra veckan skrev jag svar på svar från jag vaknade tills jag lade mig, varvade ner med lite YouTube och åt. Så såg mina dagar ut dag för dag. Jag var helt slut i mina armmuskler när kvällen kom och det blev att varken Blogga eller jobba. Nu, efter 20 år, har jag börjat förstå deras tjat om "Håll en ergonomisk ställning, även vid datorn". Det är faktist viktigt om man tänker jobba vid en dator. Märkte jag. Då kan vi ju lätt hoppa över snacket om ryggskottet och dess uppkomst. Men inte lärde jag mig något då heller.

Denna vecka har jag valt att ta igen jobbet och vila mina muskler mellan träffarna.

Hey, ni har väl inte glömt att mitt Ask är igång igen ? Den hittar ni HÄR. Ställ era frågor så svarar jag så bra jag kan.

Vad vill ni att jag ska skriva om ? Lämna gärna en kommentar !

Så hoppas jag att vi ses i nästa inlägg !

Likes

Comments

Jag söker just nu assistent !

Jag är en 24 årig flicka som har en muskelsjukdom och kördärför el-rullstol. Jag är social, gillar att umgås med folk och är glad &uppåt. Även gillar jag att vara ”ut å på”, ragga runt, fester, ut i ”byjin”, resa,skönhet & mode, stå framför kameran, ta hand om min katt, sköta hemmet,kocka, baka m.m.. Jag gör helt kort sagt vad 24-åringar gillar att göra, ochatt vara aktiv ! Ni har kanske redan sett mig i realitysen eller läst min Blogg?

Till arbetet hör att hjälpa mig i vardagen med privatabestyr, mina vårdsaker som hör till dagligt bestyr, hjälpa mig med hemmet samtstädning och mer. Jag säger själv till hur jag t.ex vill ha saker & tingplacerad mm. Du är bara min högra hand !Dina arbetssysslor varierar från vilka arbetspass du har, samt hur min dag serut. Arbetet är 3 skiftes arbete. Inga krav på utbildning.

Jag har några krav :

- Du ska vara kvinna

- 18-35 år

- Ha körkort eftersom jag är ut å på

- Kunna ta ansvar för arbetssysslor

- Flytande svenska

- Flexibel

Om du är intresserad och känner detta arbete är något fördig, så ta kontakt !

(Dela gärna så det når ut till alla och att jag hittarnågon)

Likes

Comments

Som de flesta vet brukar jag då och då experimentera med olika oljor, mat och sånt man har hemma. För jag vet att det uppskattas och jag har, eller åtminstone hade före pausen, ett flertal matbloggerskor som helt klart uppskattade dessa experiment. Så nu har jag börjar med detta och tänkte försöka köra ett hack i veckan om jag hinner.

Jag som de flesta tjejer äääälskar jag glansigt hår, vem vill inte ha det ?! Jag har använt mig utav serumet från webbshoppen (Länk : här) som jag helt klart älskar eftersom det ger en glans jag bara gillar, dessutom doftar det gott. Men nu ville jag testa på något man har hemma, nämligen - Äppelcidervinäger. Du tar en vanlig plastflaska, jag tog en 5dl tom vattenflaska. Lägg i lite liiiite äppelcidervinäger, jag lade ca. 2 kryddmått. Man måste testa sig fram. Och resten av flaskan med vanligt vatten. Sen duschar du precis som vanligt, först shampoo och sedan balsam. EFTER det tömmer du så mycket du behöver ur flaskan för att få håret blött. Jag sköljde inte ur det, utan lät det vara i. Doftade inte alls gott, men doften försvann när håret hade torkat. Glansen blev helt Amazing !

Gillade ni detta hacks ? Låt mig få veta det genom att lämna en kommentar !

Önskar NI tips på hur man sparar på sitt hår ?! Lämna en kommentar !

Så vet jag, och så ses vi i nästa inlägg !

Likes

Comments

Ni vet att jag har tjatat om att börja med YouTube, för det ser verkligen ut att vara my thing. Men allt har sin tid och det kommer att dröja. På YouTube brukar vissa ha "Månadens produkter", så jag tänkte köra samma sak - Fast i Bloggform och bara EN produkt till en början. Självklart kommer produkterna vara blandade, men det är produkter jag själv gillar och åsikten är inte påverkad av en annan part, utan är 100% min åsikt.

Det här är det första jag tänker på när jag hör "Månadens produkt". Till hösten brukar nästan alla få torra läppar, sprickor eller svidande läppar. Det finns ett helt armé fält med olika produkter för läppar. En del bara smakar gott utan att vårda, en del håller inte och en del gillar man bara. Jag ÄLSKAR denna lipsyl (Läppfett ?) ! Jag använder den nästan alla kvällar före läggdags. Lipsylen lägger sig helt Amazing på läpparna, smakar gott och verkligen HÅLLER hela natten. När jag vaknar nästa dag finns den fortfarande på läpparna och de blir baby lena. Har jag en spricka så smörjer jag det igen på morgonen så är sprickan borta på kvällen, eller smörjer jag det på kvällen är sprickan borta på morgonen. Jag har den överallt ! En i badrummet, en i väskan... Lite här och var. Så denna blir helt klart min månadens produkt !

Är ni intresserad av denna produkt så hittar ni den..... I kommentarsfältet.... För nu strular webben... Så kolla in kommentarerna så ses vi i nästa inlägg !

Likes

Comments