en kake i hver hånd

Neida, men det er viktig å spise sunt og kose seg. Den balansen er en kunst. Jeg spiser sunt i hverdagen og koser meg i helgene. Etter min mening smaker det også mye bedre med sjokolade og annet når man ikke spiser det så altfor ofte. Tanken bak dette innlegget er å dele to oppskrifter, en sunn og en mindre sunn. Nærmere bestemt karamellpopcorn og oppskrift på Bimi som er superfood!

Jeg begynner med det usunne, hehe - karamellpopcorn. Oppskriften fant jeg hos Ida Gran. Jeg begynte med å poppe popcorn, se oppskrift bak på posen. Oppskrift på karamellen er følgende: start med å smelte 100 gram smør i en kjele. Så rører man inn 100 gram mykt brunt sukker og 100 gram lys sirup. La det koke i tre minutter på middels varme uten at du rører i det. Så lar du det koke i tre minutter til, men denne gangen rører du hvert 30 sekund. Trekk kjelen av varmen og tilsett 1/4 teskje natron og 1,5 teskje salt.

Bland karamellen og popcornet. Fordel alt på et stekebrett med bakepapir på og la stå i ovnen på 150 grader i 9 minutt. Rør rundt når det har gått halvveis av tida. Så er det bare å kose seg.

Så over til det sunne. Har du hørt om Bimi før? Det hadde ikke jeg og oh´my så godt! Det er krysning av kinesisk kål og brokkoli. Den er proppfull av gode vitaminer og man kan spise hele stilken. Det er med andre ord ingen matsvinn. Den kan spises rå, dampes, kokes, ovnsbakes, grilles eller stekes.

Man trenger følgende:

- 4 tortilla lefser

- Bimi vasket og kuttet

- litt revet isbergsalat

- oppkuttet koriander

- fetaost etter ønske

- 1-2 røde chilli

- oppkuttet vårløk eller vanlig løk

- 1 lime

For cashewkrem: 100 gram cashew og 1 spiseskje mandelmelk. Legg nøttene i bløtt i kaldt vann. La det trekke i ti minutter. Etterpå tørker du dem og hiver dem i blenderen og tilsetter mandelmelk. Bruker ca fem minutter i blenderen før det blir krem.

Videre, brett lefsene i to. Jeg la dem i en ildfast form, klare til å fylles. Kok opp vann i en stor kjele. Legg oppi Bimi og la koke i fem minutter før du tømmer ut vannet. Fordel isbergsalat i lefsene, dryss over koriander, fordel Bimi, chili og vårløk/løk, samt squiz lime over. NYT!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

welcome.. 

Jeg feirer det som feires kan og elsker å invitere venner over. To store feiringer i året er bursdag og tradisjon tro julehygge. Sistnevne hadde jeg for noen fredager side. Planlegging, borddekking og detaljene er halve moroa. Så jeg tenkte å vise litt bilder og kanskje dere bli litt inspirert.

Some Fridays ago I invited friends over for dinner and I do that every Christmas. I love to plan, set the table and all the details around ut. So I wanted to share some pictures and hope you get inspired.

Jeg elsker Meri Meri. De har så utrolig mye søtt! Produkter fra Meri Meri er alltid et must og setter prikken over i´en. Kjøper det på Bolina eller barnebutikken Sprell. Det varierer hva jeg kjøper til bursdager, men til jul digger jeg disse søte reinsdyrkoppene som jeg serverer gløgg i til mine gjester når de kommer inn døra.

I love Meri Meri and always buy the products for this dinner and my birthday. I love this cute reindeer cups and serve something warm to my guests when they step inside the door.

Jeg pleier vanligvis å bruke linservietter, men i år ble jeg inspirert av OsloDeco. Så enkelt og så fint knytta jeg ei litta sløyfe rundt bestikket. For å spisse det hele adda jeg litt eucalyptus. Tallerknene er fra Serax og er så lette og deilig i materialet (bokstavelig talt).

Leste i ELLE Decoration DK om noen som heter "A table story" (sjekk ut Instaen deres og). Der forteller de om de viktigste elementene når det gjelder borddekking. De sies at et fint dekket bord kan gjerne fortelle vertens intensjoner, historie eller sette en stemning. For meg denne gangen ble det stemning jeg gikk for. Det sarte og det vakre med enkle detaljer.

I got inspired by OsloDeco to tie a little bow around the knife and fork. Added a little eucalyptus for the last touch. The plates are from Serax. I love them, the material is so pretty and smooth. Check out "A table story" on Instagram. They have some tips and ideas for your table setting. They say that a beautiful table setting shows the hosts intensions, tells a story or sets the mood. For this night I went for simplicity and the beautiful.

Jeg prøver å holde det enkelt, men gøy på disse middagene. Tradisjon tro spises det tapas og alle tar med en rett hver. Vi sitter lenge med bordet mens det strømmer julemusikk ut av høyttaleren og peisen varmer godt.

Jeg står for snacks og må alltid ha en liten overraskelse på lur. Denne gange lagte jeg julequiz på Kahoot med premie til vinneren. Vi hadde også pakkeleken, samt andre gøye leker som heads up og ryktet går. Timene føyk og for noen herlige minner jeg sitter igjen med.

Every year we eat tapas and everyone bringes a dish. We sit long and eat, while we listen to Christmas music and the fire place keeps us warm and cozy,

I take care of snacks and love to have a surprise for mye guests. This time I made a Christmas quiz on Kahoot. We also played heads up and I love that game! What an amazing evening and friends.

Likes

Comments

It´s too much fun..

Det er en underdrivelse å si at jeg er glad i å pakke gaver. Det er halve moroa med å gi gaver og det beste er: det skal virkelig ikke mye til for å piffe opp innpakningen.

It´s an understatement to say that I love wrapping gifts. I look forward till it every year. The best thing is that it´s the little things that puts the ekstra sparkle on the wrapping

Hvert år går jeg til innkjøp av mange forskjellige bånd hos Søstrene Grene. Favoritten er silkebånd i forskjellige farger, størrelser og tykkelser. Jeg har gått litt lei av gråpapir og har valgt hvitt, rosa og papir med litt mønster på i år. Kan også tipse om forskjellige fløyelsbånd hos Home & Cottage.

I love buying silk ties in different sizes and colors. This year I love to combine pastels and different papers.

Jeg er glad i å gi flere små gaver og jeg pakker de inn separat, hehe. Silkepapir fra Søstrene Grene har jeg også gått til innkjøp av. Synes fargen, mønsteret og materialet er så kult (det er litt tykkere). Ellers, min gode venninne Cathinka er flink til å pakke inn gaver med silkepapir og det ser helt fantastisk ut. Det hvite papiret med trærne på er kjøpt hos Country Chic i Bogstadveien. Eget innlegg når gavene er pakket inn, kommer.

Hvordan pleier du å pakke inn og hvor handler du? Tar imot tips med takk!

My favorite thing is to give several small gifts and wrap them in separately. New blog post when the gifts are wrapped in is coming. How do you wrap your gifts?

Likes

Comments

welcome in.. 

Jeg har mikset messing, krystall og litt pastell denne julen. Selv elsker jeg kombinasjonen og stemningen det gir. Det er lett på øyet og føler det vibrer vakkerhet og sårbarhet. Det er noe med den blandingen som gir ro i sjelen. Dette er mitt hjem og når jeg lukker døra for alt annet som stormer utenfor - så er dette stedet jeg elsker å være.

I have mixed brass, crystal and pastel this Christmas. I love the mix and atmosphere it gives. It vibrates beauty and vulnerability. It´s something about the vibes that gives me inner peace. This Is my home and when I close the door for everything that is going on in the world - well, this is my happy place.

Det er mine femti kvadrat som jeg fyller med øyeblikk, kjærlighet, familie venner, minner, latter, utfordringer, tårer, uenigheter, konflikter og alt annet som et liv består av. Jeg har stor respekt for mitt hjem. Det er alltid dit jeg vender på slutten av dagen, ferien, festen og utflukten. Det gir meg trygghet og er min base. Kjære elskede leilighet - jeg gleder meg til å fylle veggene med enda mer minner, familie, venner, kjærlighet og gleder i alle størrelser og fasonger.

It´s my apartment that I fill with moments, love, family, love, friends, laughter, memories, tears, conflicts, disagreements and everything else that a life consists of. I have great respect for my home. It´s the place I always come home to at the end of the day, vacation, party and excursion. It´s my safe place and gives me strength. So dear apartment, I can´t wait to fill you with even mote memories, family, friends, love and happiness in all shapes and sizes.

Likes

Comments

December is the friday of the months.. 

YAY - desember er her! Hver måned skriver jeg ei litta liste over ting jeg skal gjøre. Det kan være to do, noe jeg skal prøve å bli flinkere på, kjekke ting jeg skal gjøre eller utfordring til meg selv. Desember er definitivt den kjekkeste måneden å skrive en slik liste på.

YAY- December is here! Every month I write a list with things for myself with either to does, some fun things I'm going to try out or things to challenge myself and grow. December is most definite the best month to write a list like this!

Lista mi for desember:

✨ Feire tradisjon tro julehygge med fine venninner (som jeg gjorde på fredag)

✨ Ny leilighet, nye tradisjoner! Jeg skal for første gang bak julekaker. I år har jeg bakt hvite kakestjerner, sandnøtter og risboller.

✨Jeg elsker håndball og gleder meg like mye hvert år til mesterskapet. Jeg skal selvfølgelig se ivrrig på i år også

✨ Pakke inn to adventskalendere (ja, jeg vet jeg er litt sent ute) og masse andre fine gaver. Innlegg om innpakning kommer!

✨Den største gleden er å gi og jeg gir gaver til veldedighet. Det gjør jeg hvert år. Kommer også et innlegg om det litt senere.

✨Gi min første adventskalender til en venninne (og ja, vet jeg er litt sent ute)

✨ Invitere venner på grøtfest. Jeg eeeelsker grøt og gleder meg til å spise dette flere ganger denne måneden. Smaker ekstra godt i desember,

✨Høre på masse julemusikk

✨ Reise hjem til mor, far og broren min for å feire jul.

✨Se masse julefilmer - det er magisk det!


Hvordan ser din liste for desember ut?


Bilder via Pinterest

Le list for December:

✨Have my traditional Christmas get together at my place with friends (had it on Friday)

✨It´s my first Christmas in this apartment and new traditions are in the making. This year I will bake for the first time Christmas cakes

✨Going to watch a lot of handball on the TV

✨Make two Christmas calendars (yes, I know I´m late)

✨Every year I give presents to charity and this year non the less.

✨Invite friends over for porridge and fun!

✨My first Christmas calendar in the making for my friend (and yes, I know I´m late)

✨Listen to Christmas music - it´s magic

✨ Travel back home to my parents and brother to celebrate Christmas

✨ See loads (!) of Christmas movies


How does your December look like?

Likes

Comments

It´s just beautiful.. 

En av mange gleder i forbindelse med jul er svibler. De er så vakre i all sin enkelhet. Synes kanskje de er finest før de blomstrer. Visste du at de ikke skal vannes før de blomstrer? Synes de er finest med hvit blomst og jeg har dem flere plasser hjemme. Noen for selg selv, mens andre sammen i en glasskrukke. Har du svibler og hvordan pleier du å style dem?

En annen ting jeg virkelig jeg elsker er denne boksen. Boksen i seg selv er helt nydelig og oppi ligger det fire flotte girlandere. De er fra Sukha, en av de fineste butikkene jeg vet om og du finner den i Amsterdam. (sukhaamsterdam på Instagram).

Likes

Comments

It´s all in the details..

Jeg har noen favoritter denne vinteren og jeg tenkte jeg skulle dele de med dere. Alt ligger i detaljene og jeg elsker det! Jeg kjenner jeg mildt sagt digger glitter, velour, messing og pastell.

I have some favorites this winter and I want to share them with you guys. It´s all in the details and I love it! I think it´s very pretty with glitter, velour, brass and pastel.

Glittersokkene er alt! Ikke bare er de fine, de er også meget komfortable. Det er kaldt med ankelsokker også synes jeg det ser mye bedre ut med lange sokker. Jeg må ha flere kjenner jeg. De er kjøpt hos Fine Ting og er fra Beck Söndergaard til kun 89,-. Leppepomaden er fra L:A BRUKET. Den er stor og dermed lett å finne i veska, samt drøy i bruk. Ikke minst, den gir bra fukt til leppene. Koster 99,- på Fine Ting.

Armbåndet er fra Céline. Jeg fikk det i bursdagsgave i fjor av min samboer og jeg bruker det hver eneste dag. Det er noe av det kjæreste jeg eier. Hårbåndet er fra Anthropologie og kjøpt i New York. Skåla og tallerkenen er fra skattejakt.

The glitter socks are everything! I love them and they´re so comfy. I have to buy more of them. The lip balm is also very good. It´s from L:A BRUKET. The bracelet is from Céline and it was a birthday gift from my boyfriend. I wear it every day. The head band is from Anthropologie and I bought it in New York. The plate and the bowl are vintage.

Jeg går ikke lei pasteller og jeg går alltid med neglelakk. To favoritter fra Neglakademiet. Deres neglelakk sitter opptil en uke uten underlakk og det er gull. Den fine hårstrikken er fra Urban Outfitters. Har de i flere farger, men denne er favoritten. Et annet fint tips er bloggen til @mariereierth. Sjekk henne ut for enda mer inspirasjon! 

Har du noen favoritter? 

I don´t get bored with pastel and I always wear nail polish. Two favorites from Neglakademiet. The hair tie is from Urban Outfitters. I have them in different colors, but I like the pink one best. Another favorite is @mariereierth and her blog - check her out! Do you have any favorites? 

Likes

Comments

the best time of year..

Desember er rett rundt hjørnet og mange hjerter gleder seg. Meg selv inkludert. Det er min første jul i ny leilighet og det skal bli meget koselig å fortsette tradisjonene mine, samt lage nye. På fredag skal jeg blant annet ha tradisjon tro julehygge. Hvert år inviterer jeg en fin gjeng med jenter hos meg. Vi spiser god mat, koser oss med pakkeleken, ser julefilm også har jeg en overraskelse til dem på lur. Det er bare så utrolig koselig.

December is right around the corner and people are excited. Myself included. It´s my first Christmas in this apartment and it´s going to be nice to continue my traditions here. Also to make new ones. On Friday I am having friends over for my traditional Christmas party. We eat good food, watch Christmas movies, we play games and I have a surprise for them. It´s on of my favorite traditions.

Det er så gøy å pynte til jul og jeg prøver å variere det hvert år. Jeg har raidet Pinterest for inspirasjon og jeg håper dere også blir inspirert. Det er mye grønt, hvitt og tre med messing. Synes den kombinasjonen er magisk. Girlander er også noe jeg skal pynte med i år - det gir en så fin ro og stemning. Kos deg med bildene, pust med magen og la skuldrene senke seg.

I love decorating for Christmas and every year I try to decorate in a different way. I needed some inspiration and the place to be and get inspired is Pinterest. I love green in a combination with white, brown and brass. It´s so harmonic. I am also decorating with a festoon this year. I think it´s so pretty. Enjoy the pictures, take a deep breath and relax. I´ll hope you like it.

Likes

Comments

and it´s oh’so yummy

Mandelmelk er godt og sunt, samt kan brukes til så mangt. Jeg pleier å bruke det i smoothies, overnight oats og i havregryn. Noen bruker det også i kaffe istedenfor melk. Jeg pleier å lage hjemmelaget mandelmelk og vil gjerne dele oppskrift - det er så enkelt og godt!

I love almond milk. It´s healthy and yummy. I use it in smoothies, overnight oats and porrige. Some also use it instead of milk in coffee. I make my own at home and want to share the recipe - it´s so easy to make!

Legg mandler i vann i minst seks timer. Så hiver du dem i blenderen med dobbelt så mye vann som mandler. For å få den søte smaken, kan du velge om å tilsette dadler (husk å ta ut steinene) eller litt vaniljesukker. Jeg bruker førstnevnte. Blend til alt av mandler og dadler er knust. Smak til med salt. Bruk ei sil og sil det overflødige. Oppbevar melka i en forsegla boks/glasskrukke i kjøleskapet. Kan stå slik i fem - syv dager. Kos deg!

Put the almonds in water for at least six hours. Throw them in the blender with double amount of water as almonds. Add either dates (remember to take out the stones) or vanilla sugar. I use the first one. Blend till everything is crushed. Almost done, you just have to sift the milk. Keep it in a jar or box with a lidd on. It can stay in the refrigerator for five-seven days. Enjoy!

Likes

Comments

Har du noen gang tenkt på hvor mye tid man egentlig tilbringer på badet? Det er det siste rommet du er i før du legger deg og det første når du står opp. Da jeg var på visning i fjor la jeg stor vekt på bad. Det var først og fremst viktig at alt var i orden. Det vil si ingen fukt, at arbeidet var utført av profesjonelle og så videre. For det andre hadde jeg lyst på et bad som var litt annerledes med mulighet for å sette mitt personlige preg på det. Det er dyrt å pusse opp bad, så det var viktig at utgangspunktet var brukbart.

Takket være tidligere eier var badet pusset opp og utvidet i 2009. Utgangspunktet var med andre ord meget brukbart. Det var murpuss fra Hey´di på veggene og planløsningen var bra med spennende hylleløsninger. Jeg bestemte meg for å flislegge på ny og bytte armatur til messing fra Tapwell. Jeg pussa ned trehyllene som var og fikk spesialtilpassa messingplater av blikkenslager.

Mitt bad er det med de hvite og svarte flisene. De er fra Ulfven og heter Nador (som jeg hadde bestemt meg for før jeg kjøpte leilighet, hehe). Foto og styling av Mint Agency. Resten av bildene er via Pinterest (lenge leve Pinterest).

Hvilket bad liker du?

Have you ever thought of how many hours you spend in your bathroom? It´s the last place you go before bed and the first when you wake up. When I was looking for a new apartment last year, the bathroom was essential for me for several reasons. First of all it is very expensive to upgrade and It has to be done by a professional. Or else it costs a lot to fix it if something goes wrong.

My bathroom was upgraded in 2009 by previous owners. I really liked the walls and texture. I decided to change the tiles, add a new shower and sink to brass from Tapwell. I also added some brass shelves. The tiles are from Ulfven and are called Nador. The first picture is from my bathroom. Styling and photo: Mint Agency. The rest of the beautiful bathrooms are from Pinterest (I love pinterest).

Wich one do you like?

Likes

Comments

Instagram@emabihor