Det finns mycket mer till A. A. Milne än bara Nalle Puh. Denna dikten hörde jag för första gången när jag gick i sjunde klass i skolan. Vi fick som uppgift att hitta en dikt av Milne som man skulle memorera. Det tog ett tag för mig att hitta den bästa, men när jag först läste denna dikten var jag förälskad. Det visade sig dock sen att jag var den enda i klassen som faktiskt gjorde uppgiften och lyckades memorera dikten, men jag är ändå glad att jag lade ner den tiden det tog eftersom dikten sitter kvar i huvudet på mig än idag.

Lords of the Nursery

Wait in a row,

Five on the high wall,

And four on the low;

Big Kings and Little Kings,

Brown Bears and Black,

All of them waiting

Till John comes back.


Some think that John boy

Is lost in the wood,

Some say he couldn’t be,

Some say he could.

Some think that John boy

Hides on the hill;

Some say he won’t come back,

Some say he will.


High was the sun, when

John went away . . .

Here they’ve been waiting

All through the day;

Big Bears and Little Bears,

White Kings and Black,

All of them waiting

Till John comes back.


Lords of the Nursery

Looked down the hill,

Some saw the sheep-fold,

Some say the mill;

Some saw the roofs

Of the little grey town . . .

And their shadows grew long

As the sun slipt down.


Gold between the poplars

An old moon shows;

Silver up the star-way

The full moon rose;

Silver down the star-way

The old moon crept . . .

And, one by another,

The grey fields slept.


Lords of the Nursery

Their still watch keep . . .

They hear from the sheep-fold

The rustle of sheep.

A young bird twitters

And hides its head;

A little wind suddenly

Breathes, and is dead.


Slowly and slowly

Dawns the new day . . .

What’s become of John boy?

No one can say.

Some think that John boy

Is lost on the hill;

Some say he won’t come back,

Some say he will.


What's become of John boy?

Nothing at all,

He played with his skipping rope,

He played with his ball.

He ran after butterflies,

Blue ones and red

He did a hundred happy things

And then went to bed.

Likes

Comments

​Hej på er! 

Som ni ser så är detta en nystartad blogg, dock är det någonting som jag har funderat på att göra väldigt länge, men mitt största problem har varit att jag inte hittat någon blogghemsida jag fastnat för. Men, hittills har nouw bara imponerat på mig! 

Hur som helst så tänkte jag bara informera lite om vad jag tänkte att min blogg skulle handla om. Jag är nämligen tokig i att skriva, och det jag brinner allra mest för är att skriva noveller! Självklart skriver jag även andra roliga texter, allt måste ju inte vara fiktivt. De novellerna jag främst skriver brukar inte vara särskilt långa då jag (precis som när jag ska läsa någon annans berättelse) lätt tröttnar och aldrig blir klar. Därför brukar jag fokusera på att skriva relativt korta texter, oftast är de runt 5-30 sidor. Alltså skriver jag inte några romaner precis ;) Jag hoppas absolut att det finns någon där ute som är intresserad av att följa mig under mitt skrivande, men också som själva är intresserade av att skriva. 

Jag kan dock varna redan nu att jag inte är rädd för att dela med mig om mina åsikter när det gäller allt möjligt, det är nämligen ytterligare något jag gärna skriver om. Det kan handla om allt från politik till mina åsikter kring människor jag själv träffat på. Jag hoppas att detta inte blir något problem för dig som läsare.

Vad mer om mig? Jag är född 1998, och fyller alltså 18 i Januari. Jag tar tåget till Göteborg varje dag där jag går 2:an på gymnasiet. Jag hatar att laga mat, men jag älskar djur. Jag är vegetarian sedan några månader tillbaka och är hittills väldigt stolt över mig själv för det. Jag är ateist och tror därför inte på någon gud, men jag har ändå respekt för alla religioner och skulle aldrig smutskasta de på något sätt. Jag skulle vilja säga att jag har förståelse för de flesta människor, men det är inte helt sant då jag tillhör den skara människor som inte har någon som helst sympati för varken rasister, nazister eller sverigedemokrater. På senare tid har jag fått en mer feministisk syn på livet och samhället, men skulle ändå inte riktigt kalla mig helfeminist. Tidigare var jag miljöpartist, men idag tycker jag inte att mina åsikter stämmer överens med något existerande parti och därför (som det ser ut nu) kommer jag rösta blankt nästa (och första) gången jag får rösta.

Vill man kontakta mig så är det bara att kommentera eller mejla till elvision@gmail.com. Har du själv skrivit något som du vill dela med dig av eller bara få respons på så är det fritt fram att skicka det till mig, jag blir bara glad åt att få läsa det! 

Om du undrar var jag fick namnet elvision ifrån så kommer det från meningen "Elsas visioner". Men jag skulle vilja tro att jag är lite coolare än så och därför blev det helt enkelt elvision. Och ja, mitt förnamn är Elsa om du råkade missa det. 

Jag hoppas du känner dig intresserad av att titta in här igen, annars önskar jag dig en bra dag och god fortsättning på det underbara livet!

Likes

Comments