​Nu har jag bestämt mig, bloggandet ska återupptas! Skrev sist i juli nån gång men nu, ska försöka uppdatera så mycket som möjligt. Hästfronten går jättebra nu, inga skador och alla levererar. Tänkte att jag dels ska presentera mina nya hästar, skriva träningsschema för Spooky. Tänkte sen lägga upp veckoplaneringar för alla hästar och självklart skriva om alla pass. Var i Sverige (Stockholm och Göteborg) för drygt en vecka sen, kände för att jag ville träffa lite vänner och shoppa.Men det fick bli lite måttlig shopping för jag har köpt en... BRUNO DELGRANGE sadel! Ihhh supertaggad tills den kommer hem. Jag valde en brun med guldlogga till min ena häst. Anledningen var för att till den ena nya hästen så fick vi med en svart bruno sadel och jag älskar den, eller asså vi betalde lite mer men fick då med den. Dock föredrar jag den bruna men det funkar med den svarta för han är brun. Och sen ska jag, Malin och mamma till Usa om ganska exakt en månad så då blir det shopping. Vi drar iväg på en tjejresa. Så tills dess blir massor av timmar i sadeln,är ni laddade att få följa med igen? 

Det var det jag hade för denna gång men stay tuned! För redan i eftermiddag kommer det upp ett inlägg om mina nya hästar och senare ikväll ridpass inlägg. 

Nu kör vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Kan börja med att säga tack för alla frågor! Och sen kan jag passa på att säga att värst vad det verka vara intressant om oskuldsfrågor osv, hahah. Men lovade att svara på alla, så här har ni

Oskuld? Nej​

Favoritställning? ​Hahah vilken fråga, men vet inte riktigt, har inte nån favvo liksom utan man kör bara  

Äter du p-piller? Ja

Vill du ha barn? Någon gång i framtiden ja

Hur lång är du? 164, vet att jag har skrivit att jag är längre (174) men det är för att jag har alltid varit missnöjd med min längd och skämts över den. Jag har alltid tyckt att jag är kort och min dröm har alltid varit att vara lång plus att mina föräldrar är väldigt långa så jag blev extremt missnöjd när jag inte blev längre. 

Har du någon kille? Ja, Alexandre 

Hur känns det att vara utan Magnus? Eh.. vi är fortfarande extremt bra vänner oså och vi träffas då och då men det är klart det är tråkigt och jag saknar honom men han har andra kompisar och jag har nya. Och vi ses på nästan alla lov så vi överlever hahah. Magnus om du läser detta, i <3 u 

Vem förlora du oskulden med? Magnus 

Har du kroppsfixering? Nej inte direkt, hade det i yngre dar med längden men det har gått över nu 

När fick du din mens och vart var du? Vintern 2013, alltså var jag typ 13 år och 10 månader och jag var ute med några kompisar

Har du kissat på dig, äldre dar dvs säga? Ja hahah senast för typ 2 veckor sen (mobba inte vårat avlopp var sönder och man kunde inte gå på toa mellan 8 och 18 och glömde gå på toa innan okej)

Favorithäst? Alltså hatar egentligen dessa frågor för älskar alla hästar och alla har en väldigt stor plats i mitt hjärta och speciellt de som inte finns med mig längre. Men det är nog helt klart Elvis och Spooky 

Mål med Spider? Hoppa felfri/felfria 1.40 hoppningar 

När förlora du oskulden? Sommarn 2014 

Om du äter p-piller, vad är anledningen? Kunna ha "oskyddat" sex eller styra över mensen? Jag äter p-piller och anledningen är som du skriver, dels kunna styra över mensen men också för att ha "oskyddat" sex

Har du varit full? isf när? Ja, klassen var iväg på en awesome fest för några månader sen och det blev några drinkar hit och dit 

Likes

Comments

Tänkte dra igång en frågestund  då jag tycker att det kanske kan va kul nu när det var ett tag sedan jag bloggade. Så fråga på, vad ni vill- svarar på ALLA frågor ​

Likes

Comments

Hej! Det var ett bra tag sen jag skrev något men jag har valt att prioritera skola och hästar framför det mest. Men nu ska jag komma tillbaka, eller försöka i alla fall. Vi kör lite updates inom hästfronten tänkte jag.

Spooky var som ni kanske kommer ihåg väldigt dålig ett tag, men man ska inte ge upp hoppet. Han fick ytligare en behandling och den svarade han på, vilket betyder att han nu står lycklig ute på betet och ska sättas igång ordentligt om ca 20 dagar. Vi har skrittat, travat och galopperat innan sommaren och nu under sommarn så vi ska utveckla det hela och snart börja med bommar, sedan cavaletti osv upp till lite höjder. Kommentera om ni vill ha ett "träningsschema"

Spider: Spider är ju då Malins (min tränare) häst som jag rider och hjälper till  med. Planen var ju att rida honom till försäljning och vi satte upp en plan med träning och tävlingar och så var det tänkt att vi skulle sälja honom nu till sommaren. Men vi har byggt upp sånt starkt band med honom så det kändes helt fel att sälja honom. Vi har alltså bestämt att vi behåller honom, året ut i alla fall.

Phenix: Vet inte om jag har skrivit det här men tror inte det. Phenix är såld, vi sålde honom i mars, av den enkla anledningen att vi funkar helt enkelt inte riktigt ihop. Jag tror inte att han är en häst som jag kan komma nånstans med, visst han har kapacitet men han är så annorlunda mot alla andra hästar jag ridit/rider. Han saknar driv, egen motor. Det i sig leder till att jag inte riktigt vet hur jag ska rida honom på rätt sätt så det blir bra. Vi passar helt enkelt inte och jag vill hellre lägga tid på en häst jag komma vidare med.

Gondor: Vet inte riktigt om jag någonsin skrivit riktigt vad planen med Gondor var. Jag själv vet faktiskt inte helt riktigt vad jag ville med honom, jag tror det köpet faktiskt bara blev ett spontan köp, alltså han var en häst som behövde en ryttare att utbildas/utvecklas och tävla,plus att jag har alltid haft en kärlek till arabiska fullblod och när vi hittade honom och han behövde en ryttare att utbildas med så kände jag varför inte. Vi kom bra överens och tyckte han gjorde bra framsteg och vi startade ganska många tävlingar med placeringar upp till 1m, startad 1.10. Nu har han en ny lycklig "liten" ryttare och står i Tyskland.

Då jag inte riktigt har en "egen" häst längre tyckte mina föräldrar och tränare att jag skulle börja leta efter en ny häst, det slutade med två. En 6-åring och en 7-åring. Kan skriva lite mer om de i ett eget inlägg. Planen är att träna och tävla och ta oss upp i klasserna.   

Likes

Comments

Vet inte hur jag ska börja inlägget..Sist jag skrev hade Spooky börjat svara på behandlingen och allt,men det har ändrats.Slutet är nära nu😥 veterinärerna har sagt att vi fortsätter behandlingen och så får vi se hur det ser ut i slutet.Känns dock som slutet är nära nu.Vi som snart fyller 4 år tillsammans.Känns för jävligt rent utsagt.Min soulmate kommer försvinna.Kommer tappa så otroligt mycket nu om han går bort.Nytt år,ny tävlingssäsong,allt som skulle bli bra i år.Jag kommer gå in i väggen rent utsagt.

Bloggen kommer därför stå lite tom tillsvidare,hoppas ni respekterar det.Ni kan lägga till mig som vän på Snap- jossanb00 och ställa frågor på ask- josefinebylund (svarar på alla frågor oavsett va det är)

Tackar alla i min närhet för det stöd jag får genom livet nu 💙

Likes

Comments

Hej!Igår var det en lugn dag,pappa fixade morgon fodringen och de andra sysslorna medan jag låg och sov.Åt frukost och sen gick jag ut till stallet och skickade iväg pappa och mamma att bygga i stora ridhuset,själv fixade jag Spider och Gondor,sadlade och tränsade Gondor och gick bort till ridhuset.Värmde upp och hoppade lite,tog några språng på olika hinder men mest oxrar och räcken men hade även med nåt stigsprång och sen ett kryss med ett räcke precis efter (alltså typ en oxer med kryss o räcke i ett).Sen skulle jag klura ut en bana på typ 7-9 hinder,hade med 4 räcken och 4 oxrar (fick med en kombination också).Det kändes jättebra,allt satt..trodde jag.Hade ett räcke vid C typ med en upphöjd bom framför och efter hindret och sen skulle jag vända snett igenom mot en oxer,men Gondor tyckte jag kunde hoppa den själv så han tvärstannade så jag fick mig en flygtur,gjorde inte illa mig utan vi mest garva åt det.Tror att den va runt 90cm,bara resa sig och ta det igen.Då gick det bra!Älskade lilla bushäst.

Sen va det Spiders tur,samma sak där fast högre höjd,tror vi hoppade runt 1.10-1.20.Körde i princip samma bana där också.Lyssnade bra på hand och skänkel och hoppade super.Taggad på tävlingar sen i vår.Men samma här så tyckte Spider att jag kunde ta en flygtur,de här va på oxern i kombinationen,han ba -ska du hoppa får du hoppa själv,nej men han stannade och då fick jag min andra flygtur för dagen.Bara ta om det och då va han super igen.

Hoppas ni har haft en bra dag så hörs vi!

Likes

Comments

God jul allihopa!Hoppas ni haft en bra julafton,det har jag trots under vissa omständigheter.Började dagen med att gå upp klockan 8 för att gå ut till stallet och fixa hästarna.Tog Spooky först,borstade och pysslade om honom i säkert 45 min sen tog jag longerlinan och gick till lilla ridhuset och longerade honom där.Skritten såg bra ut så tog lite trav och han markerade INGET,såå glad.Tog ca 20 min sen var det dax för nästa,Phenix fick ett markarbetspass i stora ridhuset då det va framplockat där,travbommar och lite cavaletti.Sist men inte minst var det dax för Spider och vi tog en mysig uteritt med det nya ländtäcket från JH,var borta ca 1 och 1/2 timme ish.Va tillbaka vid lunch och då va det bara fodra och sen in i huset och duscha och förbereda för kvällen.

Farmor och farfar va här och åkte hem för ca 1 timme sen.Riktigt rolig kväll och bra julklappar.Första julen med Malin med familj också så de va nice.Hennes mamma o pappa va här och bor i gästhuset i några dagar.

Har fortfarande lite bloggtorka så kom gärna med förslag på inlägg,ALLA förslag välkomnas!

Hoppas ni har haft en bra jul som sagt så hörs vi imorrn :)  

Likes

Comments

Hej,fick en kommentar från en person som undra om jag kunde skriva ett inlägg om hur jag mår och tänkte att det kunde väl vara lite roligt..Så låt oss börja.

För det första är det allt med Spooky,han är min bästa vän,min soulmate liksom,mitt allt.Så att se han må dåligt gör verkligen ont,men samtidigt vet jag att han är otroligt stark och hoppas att han klarar det här nu.Mer om vad som har hänt kan ni läsa i gårdagens inlägg,men jag mår verkligen dåligt över det.Han är en vän jag haft i snart fyra år,jag vill inte förlora honom nu.Tänker inte skriva mer om det nu för skrev ganska mycket om det igår.

Bortsett från allt med hästarna mår jag ganska bra.Dock går ätandet inte så bra..Jag är lång och jag är för smal.Jag är underviktig men jag har ingen ätstörning,jag har bara svårt för mat.Det gör att jag tappar orken lätt och nu när jag har fler hästar att rida så blir det inte så bra kombo.Men jag försöker iaf!Förövrigt är allt bra,skolan går sjukt bra trots att det är polska.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva för allt är inprincip bra förutom Spooky.

Vi hörs!!

Likes

Comments

​Hej!Nu tänkte jag visa vad jag tänker "ge" hästarna i julklapp detta år.

Ländtäcke från JH Collection till Spider,finns på Hööks för 549kr

Grimma från JH Collection till alla hästarna,finns på Hööks för 139kr

Pannband från JH Collection till Spider,finns på Hööks för 349kr

Horselyx och hästgodis till alla,hööks 79kr respektive 69/59kr

Likes

Comments

  • ​Snoopy väst från Spooks
  • Kimblewickbett från Horsepower
  • Allroundschabrak "Edison" från Gold Medal
  • Micklem tränset svart,skulle sitta som en smäck på Spider
  • Ps träns "winning round" 
  • Ps träns "All in revolution"
  • Svarta jeans
  • Designa ett eget skal från caseapp
  • Anastasia contour kit
  • Att Spooky ska bli frisk 

Likes

Comments