View tracker

Jättesvårt att fota verkligen, gillar inte alls att fotografera i spegeln, men hade inget val tyvärr. Klänningen är iallafall i sammet och kommer från bubbleroom.com

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Nu är jag hemma igen. Tillbaka, utvilad och glad, redo att bemöta en tuff vecka i skolan. Hoppas att jag lyckas hålla humöret så här bra trots att vi har väldigt mycket under den kommande veckan. Vi får helt enkelt se.

Likes

Comments

Hej! Klockan är nu halv två på natten och vi borde ha dragit täcket över huvudet för längesedan. Men vi har haft alldeles för många saker att diskutera och skratta åt, bland annat en video på mig som liten som min bror letade fram. Vi har i alla fall haft en skitbra dag.

Dagen började med att bussen gick halv nio från skolan. Vi anlände i Göteborg runt tio och var inne på mässan strax efter det. Mässan i sig var enligt mig väldigt tråkig och dryg. Förstod faktiskt inte alls hur detta skulle hjälpa mig, men men, någon baktanken fanns det väl på det hela. Nån gång mellan elva och halv tolv gick jag, Lea, Alice, Eve och Madde ut och lunchade. Planen var från början att vi skulle äta på någon lite finare restaurang, men det slutade med att vi åt på ett ganska sunkigt hak i närheten av mässan, haha. Där delade jag och Madde på en kebabtallrik. Men trots att det inte var den mysigaste lokalen hade vi det jättebra. Efter maten gick jag och Madde på mässan i ytterligare tjugo minuter tillsammans med tjejerna, och sedan tog vi spårvagnen till avenyn för att möta upp med killarna och säga hejdå till dom. Från avenyn tog vi oss hem till min bror, där vi sminkade oss och lämnade av våra grejer. Sedan bar det av mot Nordstan och arkaden!

Vi shoppade i ungefär två och en halvtimme, innan vi vid fyra gick och åt på pinchos! Jättegott verkligen och hur mysigt som helst! Åt gjorde vi i ungefär två timmar, delade på en drink, och sedan återgick vi till lite mer shopping!

Som ni säkert märker på mig är jag överlycklig. Jag har haft en obeskrivligt bra dag tillsammans med en person som jag älskar med hela mitt hjärta. Jag behövde verkligen den här dagen, Madde också. Komma upp på fötterna igen och bara ha det kul och mysigt tillsammans. Suck, vill bara göra det igen, nu på direkten helst.

Aja, vi borde nog försöka sova. PUSS&KRAM

Likes

Comments

Snapchat: Elvira.gard

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt ta upp ett lite seriösa ämne än vanligt, inte jätteseriöst, men litegrann. Jag tror att jag är långt ifrån den enda som inte bestämt mig än, och detta kanske förhoppningsvis kan hjälpa nån. Som ni förstår fyller jag sexton i början på det nya året som snart är här, och det betyder att det är dags för mig att besluta mig om vad jag ska göra till hösten. Gymnasiet. Numera har jag en aning om vilken skola jag ska gå på, men ännu har jag inte bestämt mig om program eller inriktning. Men är ändå ganska nöjd med att jag lyckats dra ner det till tre alternativ.

I början av nian var jag helt säker på vad jag ville göra, och vad jag ville gå. Jag var helt säker på att humanistiska med inriktning av språk var det rätta för mig. Men nu, sisådär tre månader ifrån valet, har jag ändrat mig helt. Humanistiska är inte längre ett alternativ, iallafall som det ser ut just nu. Dessutom var jag även helt fast vid en skola för ett par månader sedan, men har även ändrat mig om det. Förut var jag villig att pendla upp till en och en halvtimme, men nu har jag inte alls nån lust att pendla alls. Så har därför tagit beslutet att jag vill gå här.

Den största anledningen till varför jag ångrade mig om avståndet till skolan, var att jag vill ha mer tid till att plugga. Jag blir otroligt åksjuk när jag åker buss, så därför är det inget alternativ för mig att plugga på bussen. Det betyder att jag kommer vara hemma typ runt sex o sju varje kväll, och då måste jag sätta mig och plugga då. Om jag går här, kommer jag vara hemma ungefär tio minuter efter jag slutat, och då har jag hela eftermiddagen till att ägna åt skolan. Sedan hänger det såklart på andra saker också.

Ångrade mig främst om programmet när jag började tappa intresset för språk. Tyckte förut mitt språkval (spanska) var jätteroligt och intressant, men det gör jag inte lika mycket längre. Tycker fortfarande om engelska väldigt, väldigt mycket, men känner inte riktigt att den här vägen funkar för mig längre.

Jag har istället funderat på natur, ekonomi eller samhäll! Alla de här linjerna håller många dörrar öppna för mig i framtiden och det är bra då jag inte har en aning om vad jag vill göra efter detta. Just nu lutar det åt samhäll, eftersom jag älskar so och känner att jag inte riktigt är säker på allt plugg som blir i de två andra alternativen. Men har ingen aning, tänker inte bestämma mig förrän jag läst mer såklart.

Nästa vecka ska jag och resten av niorna till just det gymnasiet på besök under hela dagen. Vi får tillfälle till att kika på de programmen vi vill men även på skolan och lärarna. Jag har valt att kolla in samhäll och ekonomi, men ska även kolla natur när vi får gå fritt mellan programmen på eftermiddagen. Ska bli jätteintressant faktiskt! Kanske kommer hem och har tagit ett beslut, vem vet..

Ska ni också välja till våren? Isåfall, hur går det för er? Vad lutar det åt?

PUSS&KRAM

Likes

Comments

Ber om ursäkt för dåliga bilder, har precis bytt mobil så har tyvärr inget bättre i nuläget.

Godkväll! Idag är det torsdag och jag har haft en jättemysig dag, tillsammans med Madde. Vi har mest slappat, redigerat hennes video och ägnat det mesta av tiden åt att fika och bara prata av oss. Denna veckan har varit väldigt lugn, vilket har varit superskönt verkligen. Har äntligen kunnat andas ut igen, för första gången på länge. Men tyvärr är allt inte en dans på rosor alltid, så det finns även en rad med negativitet - men mestadels är allt bra och glatt!

Ett plus har som sagt varit att veckan har varit lugn och vi enbart haft en läxa, samt en inlämning. Har därför kunnat sova ut mer än vanligt och inte behövt stressa så om dagarna, men tyvärr kommer den stressigaste veckan hittills nästa vecka. Kommer både ha engelska och spanska prov, samt en bildinlämning, muntliga nationella i matte och del 1 av ett matteprov. Menmen, vill helst bara ha veckan överstökad.

Har dessutom fått väldigt ont i min rygg och mina axlar igen. Något jag inte berättat eller nämnt här är att jag för ungefär två-tre veckor sedan halkade och trillade, och skadade ryggen, samt att min axel hoppade ur led. Detta har lett till att jag ibland har en fruktansvärd smärta i min nacke och mina skulderblad, oftast på kvällarna, vet inte riktigt varför. Och idag har jag speciellt haft det, så har faktiskt fått avstå från dansen idag, suck.

Även fast jag har väldigt ont och är nervös inför hur nästa vecka kommer bli kan jag säga att jag verkligen ser fram emot helgen. Jag och Madde ska nämligen åka till Göteborg imorgon och spendera fredag och lördag där. Niorna i vår skola ska nämligen på mässa där imorgon och då bestämde vi oss för att stanna kvar och bo hos min bror. Så imorgon ska vi mestadels julhandla efter mässan men även bara strosa runt i min favoritstad och sedan äta på pinchos framåt kvällen! Vårt tåg går hem på lördag eftermiddag. Har sett fram emot den här helgen ett bra tag nu.

Hur som helst, jag mår bra, trots panik över skolan och en väldig smärta i ryggen igen. Jag hoppas ni också mår bra! PUSS&KRAM

Likes

Comments

Hej på er! Detta inlägg kommer bli väldigt kort eftersom jag är väldigt trött och snart ska sova. Men insåg mitt i mitt telefonsamtal att jag ännu inte bloggat för dagen. Så tänkte skriva ett kort inlägg nu för att säga godnatt.

Idag har jag mest ägnat mig åt min video, precis som igår. Jag och Ella gick upp relativt sent, och åt därför frukost sent också. Sen lockade jag mitt hår, klädde på mig och sminkade mig, för att därefter dra med mig Ella ut för att filma ett eller annat klipp. Blev inte så mycket filmat eftersom det var jättekallt ute och jag glömde vantarna hemma. Men lite fick vi iallafall filmat! Sedan bar det av hemåt för att redigera.

Mer än så har jag faktiskt inte gjort, inget intressant nog att berätta iallafall. Så puss och godnatt på er.

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag har faktiskt fått väldigt mycket gjort idag, vilket jag är glad över. Det betyder att jag både kan ta det lite lugnare i veckan och ha mer tid åt mina kompisar, men även att jag kan ägna mer tid åt att finslipa min bilduppgift så att den verkligen bli bra och så att jag blir nöjd med den. Har fått hjälp av Madde, och främst Ella, med att påbörja min film idag. Vi har nämligen fått i uppgift att i bilden göra en video som ska spegla oss själva, vilka vi är och vad vi tycker om. Kanske lägger upp resultatet när jag är klar, vi får se. Hittills är jag väldigt nöjd med hur det ser ut.

Utöver att vi ägnat majoriteten av kvällen åt att filma till min video och jag åt att redigera den, har jag även varit på luciakröning och slappat litegrann under eftermiddagen. Har haft en jättebra dag.

Ella ligger i sängen och pratar med N, medan jag sitter med hörlurar och redigerar min video och tja, skriver. Tänker även att jag hinner skriva lite på wp innan de två lägger på och avslutar sitt samtal. Hoppas ni mår bra.

PUSS&KRAM

Likes

Comments