Mitt stopp efter Noosa var Rainbow beach dit jag endast åkte för att ta mig till fraser Island som är världens största sandö. Vi ungefär 35 personer som åkte runt i jeepar på milslånga stränder och besökte sjöar, skeppsvrak och åar.

Lite såhär kunde det se ut när vi åkte omkring

Lake McKenzie var vårat första stopp. Det är en sötvattenssjö och detta var lätt en av de finaste stoppen. Kolla vara på vattnet så klart det är.

Sen åkte vi vidare till detta skeppsvrak. Det var mycket större i verkligheten än vad man kan se på bild och då är även fyra våningar begravda under sanden. Efter detta åkte vi tillbaka till vårat läger som låg innanför elstängsel för att skydda oss från dingos.

Dagen efter åkte vi hit till Eli Creek där vi flöt igenom hela ån på våra badringar. På bilden är det Laura från Colombia och Catherine från Tyskland som jag lärde känna.

Nästa stopp var Champagne Pools som är något som kallas för natural pools. Det innebär att klipporna bilder en pool med havsvattnet som ni kanske kan se.

Vårat sista stopp under dagen car denna viewpoint.

Dagen efter såg vi denna dingo på väg till en sjö vi skulle till. Väl framme la alla ut sina handdukar och somnade. De flesta var väldigt trötta efter två nätter med lite fest och tidiga morgnar. Vi åkte vidare och lagade lunch och sen åkte vi tillbaka till Rainbow beach där det på kvällen väntades afterparty.

Avslutningsvis kommer här en bild på min grupp. En kille från Belgien, tre tjejer från England och ett par från Tyskland.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En av dagarna åkte jag ut till sumpmarkerna i Noosa längs deras flod på en utflykt. Vi var runt 20 personer som skulle paddla kanot under dagen med ett stopp för en bbq-lunch. Jag och en tjej från Frankrike paddlade ihop och jag fick så mycket tips av henne inför mina kommande destinationer. Att resa ensam gör att man träffar och pratar med så mycket människor som jag annars inte hade börjat prata med. Om jag hade varit med en kompis på denna utflykt hade ju antagligen vi paddlat ihop och då hade jag kanske inte ens börjat prata med den här tjejen från Frankrike. Det är en av de bästa fördelarna av att resa ensam.

Några bilder från Noosa Everglades

Likes

Comments

För några dagar sedan var jag några nätter i Noosa. En ganska liten stad, men så mysig. Det var fina stränder, fin natur och massor av mysiga affärer. En av dagarna gick jag till deras nationalpark och gick promenadsträckan längs vattnet som var kanske 7 km. Här kommer lite bilder

Likes

Comments

På surflägret anordnade de aktiviteter varje dag och den absolut roligaste var ocean rafting. Det är som river water rafting, alltså forsränning, men man gör det i vågorna istället för i en fors. Det var så roligt, man paddlade allt man hade och så fort man mötte en stor våg så ramlade man ur eller for runt i den lilla plastbåten.

Har bara denna bild för det tar sån tid att ladda ned dem..

Likes

Comments

Mitt på dagen idag kom jag fram till Surfers Paradise som ligger på guldkusten här i Australien. Här ska jag stanna i två nätter och bland annat hinna med att gå till ett center där de tar hand om skadade koalor. Så mysigt!
Nu under kvällen anordnade mitt hostel all you van eat bbq night dör 5 dollar så ligger proppmätt i min säng just nu.

Likes

Comments

Då två sista dagarna i Byron Bay hade vår surfkurs avslutats så då gjorde jag annat än att bara surfa.

Jag promenerade till Byron Bay lighthouse som bjöd på dessa fina vyer

Båda kvällarna tog jag mig ut på en joggingrunda på stranden. Tänk om varje träningspass hade innehållit denna utsikt!
På kvällarna träffade jag massa vänner jag lärde känna på surfkursen och umgicks, men det tog jag ingen bild på...

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag tillsammans med mojosurf(de jag varit på surfläger med) till Byron Bay. Vi är här i två dagar och surfar innan hela kursen avslutas, Dick är vi bara tre personer kvar från vår grupp. Alla andra var här i 5 eller 7 dagar och vi är här i 10.
Nu på eftermiddagen hade vi ingen lektion och vi gick därför in till stan för att titta runt och jag gick även till en resebyrå och bokade in alla aktiviteter och allt boende inför resterande del av min australienresa. Fram till 31 mars är jag kvar i Australien, sen får vi se var jag tar vägen.

Lite bilder från Byron Bay

Likes

Comments

Här på surflägret har det varit fotografer på varje lektion, så jag har fått massor av bilder från när vi har surfat. Jag tänkte att jag kan posta de här, så nu kommer en liten bildbomb:

I början surfade vi inte i de stora vågorna, utan bara i själva skummet

Jag gör "the shaka sign"

Här fångar jag min första "green wave". Det är de lite större vågorna som inte har fallit över och börjat skumma än.

Avslutningsvis några bilder på gruppsamling, uppvärmning osv.

Likes

Comments

Här på surflägret anordnar de aktiviteter varje dag och igår var det kängurugolf. Jag tycker inte om golf så mycket, så jag bara med för att se vilda kängurus. Det var de första jag såg under min resa och det är ju ett måste om man är i Australien, så nu kan jag checka av det från min lista med saker jag vill se och göra.

Likes

Comments

Hej på er!
Jag befinner mig just nu i Coffs Harbour där jag ska vara sju nätter på ett surfläger innan vi åker vidare och surfar i Byron Bay. Det är så fint, en lång, öde strand där vi har två surflektioner per dag.
Jag är inne på dag 5 av 10 och jag känner verkligen att jag utvecklas och det blir så mycket roligare också när man är bra på det.

Likes

Comments