Jag lämnade ju Australien för ungefär en vecka sedan så jag tänkte försöka göra någon form av sammanfattning av sista 1,5 veckan där.
Efter Airlie Beach åkte jag till Magnetic Island. En mysig liten ö med fin natur och där det fanns ganska mycket att göra ändå. Här får ni lite bilder från ön:

Efter detta åkte jag till Cairns där jag stannade i en vecka. Hade flera utflykter planerade där. Första dagen hoppade jag nämligen fallskärm!!! Det var det sjukaste jag gjort, men hade lätt gjort om det! Så häftigt och så fint! Det var precis vid kusten och man landade på stranden. Jag har tyvärr inga bilder ifrån det och bara en film och den känner jag mig inte så bekväm med att lägga upp här haha.
Dagen efter detta skulle jag åka på en snorklingsutflykt, men detta blev uppskjutet på grund av cyklonen som drabbade Australien. Några dagar senare kunde jag dock göra den och det var så mycket finare när jag snorklade här högre upp i Barriärrevet. Jag testade även på att dyka med tuber, vilket var ännu finare. Synen så långt nere var nog något av det vackraste jag sett. Jag kunde inte riktigt slappna av dock, när man var så långt nere och bara hade tuben att andas med.

Ytterligare några dagar senare åkte jag på en tvådagarsutflykt till regnskogen norr om Cairns. Utflykten jag gjorde innehöll väldigt mycket fritid vilket jag inte trodde, men det var många roliga människor med så det var kul ändå.
Här ute åkte vi på en båtutflykt där vi letade efter krokodiler och även hittade tre stycken. Vi såg även så stora spindlar, självlysande flugor på natten, kameleonter, en stor fågel som var längre än mig och lite ödlor. Utöver detta vandrade vi runt i djungeln och badade i delar av floderna dit krokodilerna inte kunde ta sig. När vi hade vår fritid vandrade vi till en utkiksplats och till lite olika badplatser. En av gångerna när vi hade gott i typ en timme i 30 grader och dessutom i den fuktiga luften som är i regnskogen och äntligen kommer fram till floden möts vi av en skylt som varnar om krokodiler där. Efter ytterligare lite promenad hittade vi dock ett säkert ställe att bada på så vi äntligen kunde svalka oss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Några dagar efter mitt tidigare stopp, Agnes Waters, åkte jag vidare till Airlie Beach. Här skulle jag på en tredagarsutflykt som var det jag hade sett fram emot hela resan. Efteråt kan jag nu konstatera att jag hade väldigt höga förväntningar, för jag blev lite besviken.
Det var iaf en seglingsutflykt där vi snorklade i Barriärrevet och besökte Whitehaven Beach som är rankade som en av de finaste i världen.
Först ut så var snorklingen en besvikelse. Vi hade dock dåligt väder vilket gjorde att vattnet inte var lika klart, men jag hade ändå förväntat mig mer färger från reven och fiskarna.
När vi sedan besökte stranden var det fortfarande dåligt väder vilket förstörde upplevelsen lite, men det var fortfarande så fint! Synd att man var tvungen att ta sig dit via båt, annars hade jag spenderat alla mina dagar i Airlie Beach där.
Nu blev detta inlägg kanske lite negativt och så dåligt var det verkligen inte, rekommenderar alla som har chansen att åka till Whitehaven beach att göra det!

Likes

Comments

Efter Fraser Island åkte jag till den lilla staden 1770 för att åka ut till en ö där jag skulle på överlevnadsläger. Detta var jag lite skeptisk till måste jag säga och det blev inte bättre av att det endast var en annan tjej som skulle dit. Jag hade förväntat mig att vi skulle vara mellan 10-20 personer som skulle dit. När vi sedan kom fram till ön så möts vi av vår guide som endast gick runt med en sarong runt höften. Det kändes ungefär som att vi var på besök hos Tarzan.

Här är Sarah och jag! Det kändes lite bättre bär vi lärde känns varandra för hon var jättetrevlig och rolig.

Dagen började med att vi paddlade kajak till en annan ö

Där besökte vi några grottor och plockade våra egna ostron som vi åt

Sen friklättrade vi upp till denna utsikt

Vi vandrade vidare innan vi tog en paus, rätt trötta var vi då..

Sen vandrade vi vidare till en fyr som vi gick upp i för att återigen kolla på utsikten. Sedan gick vi och paddlade tillbaka innan både jag och Sarah somnade i varsin hängmatta, medan Surgio(guiden) lagade mat åt oss. Kvällen spenderades framför lägerelden med att grilla marshmallows innan vi somnade.

Dagen efter tog vi båt till en annan del av ön där..

Vi testade sandboarding

Där tog vi även massor av bilder med gopron innan vi åkte tillbaka till campet

Här fiskade vi

Jag fick tyvärr ingen, men det fick Sarah

Detta blev därför våran lunch. Sen somnade vi i varsin hängmatta igen och vaknade upp till middag igen. Dagen efter åkte vi tillbaka igen. Det som jag var lite skeptisk till i början blev två jätteroliga dagar!

  • Australien

Likes

Comments

Mitt stopp efter Noosa var Rainbow beach dit jag endast åkte för att ta mig till fraser Island som är världens största sandö. Vi ungefär 35 personer som åkte runt i jeepar på milslånga stränder och besökte sjöar, skeppsvrak och åar.

Lite såhär kunde det se ut när vi åkte omkring

Lake McKenzie var vårat första stopp. Det är en sötvattenssjö och detta var lätt en av de finaste stoppen. Kolla vara på vattnet så klart det är.

Sen åkte vi vidare till detta skeppsvrak. Det var mycket större i verkligheten än vad man kan se på bild och då är även fyra våningar begravda under sanden. Efter detta åkte vi tillbaka till vårat läger som låg innanför elstängsel för att skydda oss från dingos.

Dagen efter åkte vi hit till Eli Creek där vi flöt igenom hela ån på våra badringar. På bilden är det Laura från Colombia och Catherine från Tyskland som jag lärde känna.

Nästa stopp var Champagne Pools som är något som kallas för natural pools. Det innebär att klipporna bilder en pool med havsvattnet som ni kanske kan se.

Vårat sista stopp under dagen car denna viewpoint.

Dagen efter såg vi denna dingo på väg till en sjö vi skulle till. Väl framme la alla ut sina handdukar och somnade. De flesta var väldigt trötta efter två nätter med lite fest och tidiga morgnar. Vi åkte vidare och lagade lunch och sen åkte vi tillbaka till Rainbow beach där det på kvällen väntades afterparty.

Avslutningsvis kommer här en bild på min grupp. En kille från Belgien, tre tjejer från England och ett par från Tyskland.

Likes

Comments

En av dagarna åkte jag ut till sumpmarkerna i Noosa längs deras flod på en utflykt. Vi var runt 20 personer som skulle paddla kanot under dagen med ett stopp för en bbq-lunch. Jag och en tjej från Frankrike paddlade ihop och jag fick så mycket tips av henne inför mina kommande destinationer. Att resa ensam gör att man träffar och pratar med så mycket människor som jag annars inte hade börjat prata med. Om jag hade varit med en kompis på denna utflykt hade ju antagligen vi paddlat ihop och då hade jag kanske inte ens börjat prata med den här tjejen från Frankrike. Det är en av de bästa fördelarna av att resa ensam.

Några bilder från Noosa Everglades

Likes

Comments

För några dagar sedan var jag några nätter i Noosa. En ganska liten stad, men så mysig. Det var fina stränder, fin natur och massor av mysiga affärer. En av dagarna gick jag till deras nationalpark och gick promenadsträckan längs vattnet som var kanske 7 km. Här kommer lite bilder

Likes

Comments

På surflägret anordnade de aktiviteter varje dag och den absolut roligaste var ocean rafting. Det är som river water rafting, alltså forsränning, men man gör det i vågorna istället för i en fors. Det var så roligt, man paddlade allt man hade och så fort man mötte en stor våg så ramlade man ur eller for runt i den lilla plastbåten.

Har bara denna bild för det tar sån tid att ladda ned dem..

Likes

Comments

Mitt på dagen idag kom jag fram till Surfers Paradise som ligger på guldkusten här i Australien. Här ska jag stanna i två nätter och bland annat hinna med att gå till ett center där de tar hand om skadade koalor. Så mysigt!
Nu under kvällen anordnade mitt hostel all you van eat bbq night dör 5 dollar så ligger proppmätt i min säng just nu.

Likes

Comments

Då två sista dagarna i Byron Bay hade vår surfkurs avslutats så då gjorde jag annat än att bara surfa.

Jag promenerade till Byron Bay lighthouse som bjöd på dessa fina vyer

Båda kvällarna tog jag mig ut på en joggingrunda på stranden. Tänk om varje träningspass hade innehållit denna utsikt!
På kvällarna träffade jag massa vänner jag lärde känna på surfkursen och umgicks, men det tog jag ingen bild på...

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag tillsammans med mojosurf(de jag varit på surfläger med) till Byron Bay. Vi är här i två dagar och surfar innan hela kursen avslutas, Dick är vi bara tre personer kvar från vår grupp. Alla andra var här i 5 eller 7 dagar och vi är här i 10.
Nu på eftermiddagen hade vi ingen lektion och vi gick därför in till stan för att titta runt och jag gick även till en resebyrå och bokade in alla aktiviteter och allt boende inför resterande del av min australienresa. Fram till 31 mars är jag kvar i Australien, sen får vi se var jag tar vägen.

Lite bilder från Byron Bay

Likes

Comments