Just nu sitter vi inne på Julians lekrum jag och han, ja såklart att han har ett eget lekrum 😀
Det är hans framtida rum som jag knökat med leksaker och ett bollhav som han älskar! Han har ju sin säng inne hos oss än sålänge så hans rum är just nu till för att leka, utforska och göra av med energi!

Tänkte berätta hur en vanlig dag i Julians liv ser ut, det har ändrats lite sen sist.

Julian vaknar runt 06.00-06.30. Går upp direkt, får ny blöja och kläder på sig.
Frukost efter det, antingen smörgås och yoghurt eller gröt och fruktpure.
Han leker en liten stund, oftast lägger han av en bajsblöja också!

Sen sover han runt 9.00/9.30-10.00/10.30.

Han leker en stund, får en majskrok eller ett rån och sedan är det lunch runt 11.00/11.30. Då blir det en burk med mat och klämmis till efterrätt eller en bit melon/banan eller liknande som han kan äta själv.

Nu är det lek igen, eller gåträning med sin lära gå vagn som han för övrigt manövrerar otroligt bra både inomhus och utomhus!
Vid 13.00/13.30 vilar han igen, ca 1 timme.

När han vaknar får han oftast en grötklämmis eller en smörgås och lite frukt. Han klarar av att äta smörgås, frukt och annat som är hyfsat mjukt i konsistensen helt själv numera.

Vid 16.00/16.30 får han middag i form av en burk mat och en halv banan till efterrätt.

Nu kör han sista lekvarvet och vi busar, sjunger, läser och leker för fulla muggar tills klockan blir runt 18.00.
Då gör jag en välling som han äter i min famn inne på hans rum, när han ätit färdigt släpper jag alltid ner honom på golvet för att han ska få rapa och faktiskt bajsa en sista gång innan han ska sova. Jag provade varianten att lägga honom direkt efter vällingen men hans mage klarar inte riktigt det, han vaknade otaliga gånger för att han hade ont och behövde rapa eller liknande.
Numera lägger han av en bajs och någon rap och sista energin försvinner i bollhavet innan det är dags för ny blöja och lägga sig.
Pojken tar napp när han är trött och ska sova! Det kunde man inte tro för ett par veckor sedan 😅

Man ser nu i ögonen att han är trött och vi går in till vårat sovrum, släcker ner alla lampor förutom 1 liten nattlampa, ja sätter mig på sängkanten och han ligger mot mitt bröst med nappen i munnen, oftast tar det nån minut bara så halvslumrar han och jag kan lägga ner honom i sin säng utan protester.
Han får då sin kanin och lite filt på sig över benen bara då han hatar att bli för varm.
Jag stannar kvar i sovrummet ca 5-10 min och läser ett par kapitel i min bok för att försäkra mig om att han sover tungt och är nöjd, ibland slår han upp ögonen efter några minuter nämligen och om jag inte är där då så blir han lite ledsen, men om han ser mig så somnar han lugnt om igen.

Han sover nu oftast fram till ca 00.00/01.00. Då vaknar han till och vill antingen få sin napp/få några klappar på rumpan eller så har han drömt något och är ledsen och får då sova resten av natten mellan oss. Inga problem alls, han äter inte på natten längre utan skulle han va törstig så har jag en nappflaska med vatten i.

Han slutade amma helt vid 9 månader och är jättenöjd med maten på dagen.

Så ser våra dagar ut och det funkar mycket bra! Julian är en nöjd kille för det mesta, 8 tänder har han lyckats trycka upp nu och det verkar vara 2 till på g i överkäken sen kan vi hoppas att han slipper lida på ett tag!

Man blir allt sugen på en liten till, det ska jag inte förneka 🙄💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej igen!

Dags att ta tag i bloggen igen! Shit, såhär slarvig får man inte vara 🙈

Dagen idag har spenderats hemma med Julian, jag har ju börjat jobba igen! Här går det undan. Satt och ströläste annonser inne på arbetsförmedlingens hemsida för att kunna hitta nått timjobb någonstans i närheten, hade inte tänkt börja jobba förens Julian var runt 1 år typ. Men som det ser ut nu så är jag lovad en 50 % tjänst med början i oktober och fram tills dess jobbar jag som timvikarie. Har hunnit jobba ungefär 6 pass och trivs som fisken i vattnet, trevliga kollegor och väldigt intressant jobb, det är inom psykiatrin ska jag säga också.

Ibland har man lite flyt i livet och det hade jag nu, Julian slutade amma självmant vid 9 månader ganska exakt och på onsdag fyller han 10 månader redan!

Förstå att första passet jag gjorde var nervöst! Skulle lämna Julian till sin pappa och jobba kvällen 😅
Jag vet ju att Markus klarar det men ja, är man van att göra det mesta med lillen så blir man lite hönsig och överfjantig!
Längtade hem nästan direkt, brösten spände och jag var osäker. Men tack vare den underbara personalen så gick det som en dans!

Så så ligger det till just nu, ingen är tacksammare än jag just nu att allt flyter på. 3 kurser kvar på undersköterskeutbildningen och sen kan jag titulera mig undersköterska!

Igår var jag på delegeringskurs för mediciner i alla dess former, mycket intressant! Nu har jag den teoretiska biten kvar där sjuksköterskan vill se så att jag faktiskt kan uträtta det jag säger att jag kan, sen får även jag ge mediciner på boendet.

Imorgon kommer jag skriva om Julians mående, hur dagarna ser ut och vad som sker framöver!

Likes

Comments

Idag strålar solen och termometern står på 17 grader redan! Kollade klart.se och det ska bli över 20 grader och nästan vindstilla idag 👌🏻

Får nog bli en dag med mycket utevistelse, får passa på när lillen ska sova så han kan ligga skyddad i vagnen i skuggan medans jag steker i solen ✌🏻 Men just de! Jag har ingen bikini... Haha suck.
Så svårt att hitta bikinis med större överdelar, dom enda som har det är Cubus men i är hade dom inga fina färger så hoppade över det.
Får bli en vanlig BH i solen idag som det verkar.

Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe i soffan och Julian gnäller, gnäller, gnäller. För miiiinsta lilla så kommer gnället Och "fejkgråt"? Han typ pressar fram tårar? Ja vet att han har det jobbigt med sitt svullnad tandkött och sin utvecklingsfas. Hej vad det går undan, igår började han vinka OCH klappa händerna från ingenstans! Hur förstår dom små barnen?

Han är högt och lågt i huset, river ner saker, ställer sig upp mot ALLT! Just igår och idag är riktiga gnälldagar. Sen kommer det dagar när han är som en sol och kan få den mest sorgsna människan i världen att le.

Dagen kommer vara hyfsat lugn, förutom att sola så tror jag att det kanske blir en tur till granngården för att köpa stora utekrukor och jord och sedan kanske en tur till Rosens och köpa blommor/jordgubbar!
Vill så gärna ha det fint utanför huset, det är så viktigt för mig och nu när det står en byggställning mot huset för att vi ska måla så känns det så tråkigt så lite blommor livar upp!

Senare kommer jag visa lite bilder ifrån fotograferingen!

🌼🌼🌼

Likes

Comments

Godkväll, tänkte skriva lite om hur det ligger till just nu med Julians matrutiner.

Jag försöker dra ner på amningen, jag älskar att amma och att veta att jag alltid har mat till mitt barn nära till hands. Men jag har också känt mig otroligt låst.

Det går framåt iallafall! Som det ser ut nu så äter Julian en tallrik gröt med fruktpure som första mål för dagen, sedan ammar jag honom till sömns vid 10.00-10.30 ca. När han vaknar är kl runt 11.00-11.30 och då brukar jag göra iordning lunch, burkmat till honom och något annat till mig, ibland äter han samma som mig men oftast burkmat. Han brukar få i sig en halv burk mer eller mindre, och sedan får han några skedar fruktpure till efterrätt.

Nästa gång han ska sova är oftast vid 13.30-14.00 och då ammar jag igen tills han somnar, han sover då ungefär till kl 15.00. När han vaknat får han en klämmis eller smoothie. Han ammas igen vid 17.00 och då somnar han oftast till i 30 min ungefär, sedan ätär nästa mål mat vid 19.00-19.30 och då är det gröt med fruktpure som gäller.

Nästa gång han ammas så sover han för natten. Oftast vaknar han 1 gång per natt för amning men jag har introducerat flaskan mer och mer för att kunna ge välling kvällstid.
Allt som allt så ammas han runt 5 gånger per dygn vilket jag tycker är överkomligt! Vi går som sagt åt rätt håll och han accepterar mat mer och mer!

Så ser det ut och vi kämpar på! 😄

Likes

Comments

Hej igen!
Nu är jag tillbaka efter ett avbrott, har inte haft tiden, orken eller lusten om jag ska vara ärlig.
Har tänkt många gånger att det är ingen som vill läsa om mitt liv osv osv.. Men, bloggen är terapi och jag behöver den känner jag.

Nog om det! Vilket väder vi har fått! 🌞 Igår hade vi en heldag ute, först åkte vi till en bonde tillsammans med Markus och Julians farfar och tittade på en tjur som Markus eventuellt ska köpa. Efter det åkte vi hem till Julians farfar & farmor och grillade ute i deras lusthus, så mysigt! Julian somnade sen i Markus gamla Emmaljunga utomhus i solen 😍

I förrgår så hade vi en fotograf hemma som fotade oss alla tre, men även enskilda bilder på Julian, vi var utomhus och fick med kossorna och den fina naturen! Resultat kommer upp så fort vi fått kollat igenom alla bilder 😃

Just nu sitter jag i soffan, frukost är intagen och Julian sover sin första gång för idag.
Julian äter en tallrik gröt med fruktpure varje morgon och varje kväll. Däremellan blir det burkmat eller hemlagad mat beroende på hur läget ser ut. Till mellanmål blir det frukt eller smoothie 😍
Kommer upp ett inlägg lite senare idag för dom som vill läsa! ✌🏻

Likes

Comments

Goddag!
Tänkte prata lite om det här med utseendet återigen. För många är det superviktigt, för andra mindre viktigt. För mig är det ganska viktigt hur jag själv ser ut, och nu mer än någonsin. Jag har ju aldrig tyckt om min kropp och har alltid velat se bättre ut, aldrig nöjd.

Jag var den som fick mina vänner att se grymt snygga ut, för jag var lite fulare, lite tjockare och så vidare..
Man försöker desperat att fixa håret eller sminket istället när man har en kropp som inte samarbetar med en. När man ska handla kläder och man hittar absolut ingenting för det som hänger kvar är XS och S.

Nu är det bra med det, det får vara nog med att känna sig ful, tjock och otillräcklig. Jag är fin, jag kan till och med vara lite snygg & sexig ibland 😏

Jag börjar känna mig nöjd! Fatta känslan! 🌟 Självklart vill jag gå ner mer i vikt, jag vill känna mig hälsosam och stark! Men jag vill också unna mig gottis ibland utan att för den sakens skull vilja spy av ångest efteråt. Man måste leva livet, det gör man bara en gång.
Så mitt mål för detta ÅRET är att gå ner ca 10 kg till, att röra på mig minst 1 timme varje dag på olika sätt, vara en toppenmamma till min son, vara en toppensambo till min kära Markus, gå i bikini i sommar, bli färdig undersköterska, hitta ett nytt jobb och som sagt leva livet 💕

Likes

Comments

Hallå allihopa!
Vet ni vad, jag är så trött på folk. Folk som tar sig själva på så fruktansvärt stort allvar, deras ego är större än solen och allt kretsar kring dom och deras val.
Nej, tacka vet jag ärliga uppriktiga människor som kan stå upp för saker, stå upp för sina vänner i motgångar och inte bara valsar med.
Jag har ju haft mina motgångar i livet och stött på människor av alla dess slag. I alla år har jag blivit misstrodd, folk tror att jag ljuger, att jag stjäl, att jag är en snyltare osv. Varför kanske ni undrar? Ja, det undrar jag med.

Jag är världens snällaste människa, hatar att såra människor och vill vara alla till lags jämt. Men går det? Nej, det gör det inte.

Folk har anklagat mig för både det ena och det andra och så har det visat sig att det inte var sant sen. Tex, en sommar jobbade jag som timvikarie på ett äldreboende. Jag kände plötsligt att jag mådde fruktansvärt illa och behövde sätta mig ner en stund, en i personalen såg detta och frågade hur det var fatt. Jag sa att jag mår illa, hon sa då att jag såg blek ut och tyckte jag skulle åka hem då jag ändå bara hade 2 timmar kvar på passet och att dom som var kvar kunde täcka upp för.IF dem stunden.
Sagt och gjort, jag ringde efter mamma och blev hämtad. Just denna dagen var det en boende som fyllde år och det låg pengar framme som personalen skulle hämta tårtor för.

Mamma får ett samtal någon timme efter att vi kommit hem, det är chefen som vill ha ett samtal med mig angående stölden?
Vi åker dit och jag blir anklagad för att ha stulit 800 kr! Det fanns tydligen ingen annan möjlighet än att det var jag som tagit pengarna, dom hade letat överallt säger dom. Jag börjar gråta för jag har ju inte tagit några pengar. Mamma frågar om dom verkligen har letat överallt?
Sekunden senare får chefen ett samtal ifrån boendet, damen som fyllde år hade stoppat pengarna innanför sin kjol. Men där hade dom ju redan kollat eller hur va de?

Där satt jag gråtandes och förtvivlad och ville inte gå tillbaka till jobbet, ska tillägga att detta var mitt första jobb.

Jag har bråkat med fulla kärringar som gapar i mun på en, som måste ha rätt till varje pris. Då blev jag anklagad för att inte sköta mitt jobb ordentligt. Jo tjena.
Kan bli så trött på folk ibland så jag vill spy!

Vänner ska stå upp för sina vänner, punkt och slut.
Jag är trött på fega människor, trött på att sitta och titta på och lyssna bara.
Stå upp för er själva och för varann!
Åk inte snålskjuts, slicka inte röv för att försöka komma någonvart, var inte alla till lags och framför allt, ta ingen skit!

Likes

Comments

Hallå!
Vilket underbart väder! Love it! 🌞💕

Äntligen sol, värme och VÅR på riktigt. Dagen började med en timmes promenad, sedan kom min syster förbi med sin dotter. Det blev lite fika och babbel i vanlig ordning. Jag och min syster gled ju ifrån varandra rätt så rejält för några månader sedan eftersom hon valde "mammas sida" men hon har ändrat sig och vill skapa en bra kontakt igen vilket jag är tacksam för. Älskar ju min lillasyster men vissa val hon gör är dumma och det orkar jag inte med. Men men, hon är min syster och vi kommer alltid ha en speciell kontakt.

Nog om det, idag var det också BVC för Julian. Han blev ju 6 månader den 12 mars så det var läkarkontroll idag och längd & vikt.
Det är en rejäl kille vi fått, stadig och fin! 😍

Just nu sitter jag och Julian hemma hos Julians farmor & farfar och väntar på att Markus ska bli färdig för dagen. Han är ute i ladugården och kollar till sina djur, så vi passar på att hälsa på här under tiden.
Man blir så ompysslad här och så kan jag få lite avlastning ifrån Julian. Jo jag älskar den lille ungen mer än livet själv men ibland är det skönt att "släppa taget" lite ☺

Det bästa jag gjort det var att hitta mig en egen bonde, en Markus kort sagt.
Man kan inte begära mer om man som jag trivs på landet runt djur och natur.
Vi bor i ett fint hus med underbar trädgård full av äppleträd, sommar som vinter är utsikten lika vacker. Om jag går ett par kilometer så går jag förbi hagar fulla med vackra djur. Djur som mår så bra djur kan må, så väl omhändertagna och ompysslade. Inga grannar inpå knuten, lugn och ro.
Inte en massa trafik utan mest fågelkvitter, råmanden från kossor eller brummandet ifrån traktorer. Jag trivs som fisken i vattnet 💕

Är så glad att kunna ge mina barn detta också, för som sagt enligt mig finns inget bättre sätt att växa upp på!
Jag hoppas innerligt att jag aldrig behöver lämna detta stället 🐮🌾🚜

Puss & kram

Likes

Comments

Halli hallå!
Tänkte snabbt bara tipsa om bääästa hudvårdsserien enligt mig!
Hydra Vegetal ifrån Yves Rocher. Jag har torr hud, så jag måste ha ständig återfuktning för att inte få torra partier i ansiktet.

Denna hudvårdsserien lovar återfuktning i 24 timmar och ja, den håller vad den lovar! Man känner sig supermjuk och smidig i huden hela dagen!
Utöver denna serien med rengöring, ansiktsvatten och ansiktskräm har jag även en ansiktspeeling som är så mild att man kan använda den varje dag om man vill, den rengör polerna på djupet och det syns och känns efteråt!
Jag använder den inte varje dag då jag inte tycker det behövs men ca 2-3 gånger i veckan. Efter peelingen kör jag med rengöringsgelen, den doftar så gott! Typ nytvättat 😍
Efter detta torkar jag ansiktet och lägger på ansiktsvattnet och då känner man hur lugn huden blir, jag låter den torka vilket går väldigt snabbt och sedan lägger jag på den återfuktande ansiktskrämen. Alltså, så fräsch man känner sig efteråt! 💁🏼

Har även en mask som man lägger på huden och låter verka i ca 5 min och sedan torkar man av det med bomull. Jag minns första gången jag la på masken och skulle torka av den efter 5 min och det fanns inget att torka av! Huden hade sugit åt sig all mask och var len som en bebisrumpa 😍

Kan iallafall varmt rekommendera denna serien, den har gjort underverk med min hy och jag känner mig jättefräsch varje dag tack vare denna. Jag blir ofta torr efter ett tag med smink på, får torra partier i ansiktet och foundationen "flagar". Det händer inte längre och det är så mycket roligare att sminka sig 💃🏼✌🏻

Likes

Comments

Goddag!
En bra natt är till ända och både jag och Julian har fått sova gott med få uppvak.


Dagen började med kaffe i sängen som vanligt, jag och Markus har satt våran kaffebryggare i sovrummet för att lättare komma upp på morgonen och det funkar! När doften av nybryggt kaffe sprider sig i sovrummet så är det inte svårt alls att komma upp 😍

Just nu sitter Julian i sin gunga, jag dricker kaffe för tredje gången idag och bara tar det lugnt.
Har nyss hängt upp en maskin tvätt, laddat tvättmaskinen med ny smutstvätt, laddat diskmaskinen med disk, plockat iordning på övervåningen, tömt alla soppåsar osv osv.. Sån skön känsla när det är gjort!
Jag ska alldeles strax dammsuga och hänga upp mer tvätt, ringa samtal angående Julians dop, bädda rent i sängen, ge Julian lite mellis och leka lite med honom innan det är dags för nästa tupplur 😴

Vi var ute på 1 timmes promenad i imorses och vi höll på att blåsa bort! Fick hålla hårt i vagnen 😅
Tur att Julian har fått en så fin mössa med matchande halsduk till 😍

Ni kanske funderar på rubriken? Anledningen är att folk idag är så fruktansvärt elaka och onda mot varandra, lägg av med det ni som håller på! Oskyldiga människor blir baktalade och nedvärderade helt utan anledning, bara för att någon ska mata sitt ego. Ne usch och fy för sådana människor!
Människor man tror att man kan lita på kan vara dom slugaste, människor man haft en bra relation till ( tror man ) är dom falskaste? Skärpning, var snälla mot varandra istället, det ger så mycket mer! 💕

Vi hörs sen, kaffet kallnar! ✌🏻

Likes

Comments