Som många redan vet så är det strängt förbjudet att lägga upp bilder som visar en bröstvårta på sociala medier. Det är som att bröstvårtan är ett farligt monster som ger dig feber om du tittar på den. Problemet är bara att regeln gäller bara halva befolkningen, alltså bara kvinnor... Varför??

För att dra lite bakgrundsfakta så har vi bröstvårtor endast för att ge mjölk åt framtida barn, så att de kan överleva. Varför killar har bröstvårtor är helt enkelt för att de utvecklas i livmodern innan könet börjar utvecklas. Så killars bröstvårtor är helt värdelösa, de fyller ingen funktion alls.

Men varför har vi då gjort den kvinnliga bröstvårtan till något sexuellt? Allt den gör är ju faktiskt att mata barn, inte för att tillfredsställa det manliga könet, vilket självklart är anledningen till att dessa "regler" finns. Detta har då lett till att kvinnors bröstvårta inte får synas på bild, vilket är sexistiskt så det skriker om det. Det finns ingen logik varför män får men inte vi. Jag hade varit ok med det om regeln gällde båda könen, men så är inte fallet. Det finns inte heller någon logik i att flickor i mindre åldrar har bikini topp på sig. Jag har på mig bikini topp för att ge mina bröst ett stöd, men de är ju bokstavligen bara platta och det finns inga fettklumpar där att stödja. Det är bara ännu en påminnelse om att det är fel för kvinnor att visa bröstvårtan. Det lär vi oss i tidig ålder.

För att knyta ihop säcken vill jag bara säga att känn er fria att visa er bröstvårta när ni vill och hur ni vill, för det ska inte vara konstigare än någon annan! #freethenipple

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
För några veckor sedan blev det klart att hagamannen skulle släppas fri. Det blev såklart väldigt mycket cirkus kring detta, och ärlig talat så visste jag inte riktigt vad han hade gjort. Jag lyssnade då på P3 dokumentär om just Hagamannnen (rekommenderas) för att ta reda på hur sjuk han egentligen var. För att sammanfatta vad han hade gjort, så var det 8 övergrepp på kvinnor, varav alla var våldtäkter, 3 mordförsök och stöld. Allt detta hände under loppet av 7 år, vilket gjorde att hela Umeå gick på tårna i alla dessa år och ingen kunde lite på någon. Ca 770 män fick göra DNA prov hos polisen och för kvinnor var det inte längre säkert att gå själv på kvällen. Denna sjuka jävel släpptes alltså fri, efter ca 7 år i fängelset. Han fick tillbaks sitt körkort och fick leva som en fri man, men han blev bannad från att vara i Umeå.
Men denna man har alltså förstört åtta kvinnor liv för alltid, detta är inget dem glömmer bort direkt. Hur kan har då bli utsläppt tidigare än ett rån?

År 2009 inträffade det omtalade helikopterrånet då några män tog sig in på en bank via taket i Västberga. De stal sammanlagt 39 miljoner kronor och fick 8 års fängelse, Hagamannen kom ut efter 7 år. Den yngsta han gav sig på var 15 år och han var 33. Henne slog han medvetslös och sen våldtog henne och detta var bara en kvinna. Han gav sig på åtta stycken.

Att skolan är som ett fängelse är faktiskt delvis sant. Staten satsar på att varje portion skolmat kostar 9 kr och maten i fängelset kostar 21 kr per portion. De som har begått brott får alltså mer än dubbelt så bra mat som barnen i de kommunala skolorna. Är det bara jag som tycker att regeringen satsar på helt fel saker? Det är ju inte längre ett straff att få fängelse. Man får god mat, rehabilitering och sen är man ute, oavsett vad man har gjort. Om man inte har dödat någon viktig person förstås, för då hålls man inne väldigt länge för att ingen ska bli sur.

Så jag tycker att det svenska rättsystemet är helt fuckat och jag skulle kunna prata om detta i evigheter, men ska avsluta nu.

Puss puss
Elvira

Likes

Comments

Zara Larsson ännu en gång... Det är alltid mycket cirkus runt henne, pågrund av hennes provocerande åsikter. Själv håller jag med henne fullt ut och hon är en person som jag ser upp till otroligt mycket! Får väl be om ursäkt till mina kompisar som får höra mig tjata om henne hela tiden...

För tre dagar sedan la Zara ut en bild på instagram som väckte väldigt mycket uppmärksamhet. Det var en bild på henne när hon sminkar sig topless (utan att visa bröstvårtor) och under bilden skrev hon "Pojkar är bara skräp EDIT pojkar som blir kränkta och bara "jag är inte skräp"!! Ni är extra mycket skräp" Hmm.. Jag visste inte riktigt hur jag skulle tolka det... Förvirrande liksom. Det är ju inte direkt så jag tycker + jag är väldigt allergisk mot att dra alla över en kant!!
Efter några timmars eftertanke kom jag på att det är sjukt bra att hon skriver så! Det var ju trots allt genom den vägen vi kvinnor fick rösträtt. Genom att Valerie Solanas protesterade och skrev manifeste om att ALLA män skulle dö, på ett brutalt viss dessutom. Det var då andra kvinnor vågade stiga fram och kräva rösträtt, vilket förstås lät som en mycket bättre ide än att alla män skulle dö, enligt staten (som endast bestod av män). Så det var väl inte en så dum åsikt ändå, men jag var fortfarande väldigt förvirrad..

Det blev torsdag och dagens höjdpunkt är förstås Zara Larsson och Noel Flikes podd " Den fantastiska resan". Zara tog upp detta inlägg och äntligen förstod jag!
DU pojke, som individ, behöver inte vara skräp, men killar i grupp ÄR skräp. Killar i grupp skapar hat, mest mot kvinnor. Kvinnohat skapas ur matchokultuten som präglas kring män. Det är män i grupp som fortfarande har den största makten i samhället. Det är män i grupp som håller sexismen vid liv.

"Du är inte feminist, du är manshatare" läser man i kommentarerna. Och nej. Jag är manshatare och feminist. Jag hatar inte män individuellt, jag hatar inte min pappa, utan jag hatar matchokultuten i samhället som säger att det är okej att behandla kvinnor på detta sättet. Och guess what, ur kvinnohat skapas manshat och inte tvärt om. Och om inte vi hade haft kvinnohat, så skulle vi inte ha några feminister.


Puss
Elvira

Likes

Comments

​Rädda världen! Handla ekologisk!​ Detta är saker vi hör hela tiden överallt. Det var också något jag kom och tänka på när jag var och handlade en dag. Mamma skulle ha en ​ekologisk​ gurka, vilket var ett alternativ som var några kronor dyrare än de "vanliga" gurkorna. Det första folk tänker på när de handlar är hur billigt varorna är, ju billigare desto bättre. Frukt och grönt som vi köper är besprutad med farliga gifter som varken är bra för oss eller dem som jobbar med frukten (vilket oftast är otroligt fattiga människor i andra länder). Det är inte bra någonstans. Därför borde ekologisk mat inte vara ett alternativ, utan en självklarhet. Affärer runt om i landet borde inte tillåta varor som är så farliga för oss, arbetarna och miljön, för vi vill ha en fin värld för våra barn också, eller? Detta är förstås en väldigt svår grej att genomföra, men börja handla ekologiskt IDAG!!! Allt börjar med dig:)

Puss o kram<3

Elvira

Likes

Comments

Såg precis den senaste vloggen från Clara Henry(rekommenderas!!) där hon pratade om ord som hon ogillade starkt. Det första ordet hon tog upp var "girlpower". "Girlpower" är ett ord som jag har använt väldigt ofta när jag känner mig stark eller när mitt lag, som endast består av tjejer, vinner på gympan. Det första jag tänker på när jag hör ordet är Beyonce, självaste Queen B. Men är det bara ett positivt ord, eller?

Att ord ändras för att det handlar om tjejer är ingen nyhet, och så är det även här. Bara för att vi är tjejer kan inte vi ha "power" utan vi ska ha ett undantag. Det är som vanlig fotboll och damfotboll. Som om det är någon skillnad mellan dessa två. Och vad låter egentligen coolast, power eller girlpower? Ännu en grej för att få oss att se så svaga ut som möjligt...

Mänga kan tycka att detta inte är en stor grej och att vi bara är överkänsliga som anmärker på det, men det är precis sånt här som håller sexismen i samhället vid liv.

Så nästa gång mitt lag vinner på gympa ska jag inte säga "girlpower" utan "We got the power" för att vi har "power" och inte för att vi är tjejer.

Puss o hej<3
Elvira

Likes

Comments


Första inlägget alltså... Jag skapade denna bloggen för att få ut all min ilska någonstans. Det kommer klagas någon ordentligt, så om ni tycker om det kan ni väl följa denna bloggen. Följ även min instagram och ask, allt står i min presentation eller vad man säger. Det kommer stå lite om min vardag också,men får se hur mycket som skrivs om det.

Puss o kram :*

Elvira

Likes

Comments