Header

Allmänt, Jack

Igår hade vi engelskaprov och jag har inte lagt någon vidare vikt på de eftersom jag kan ganska mycket engelska så i tisdags kväll började jag plugga de ca 130 glosor vi hade och till en början kunde jag bara 20 typ och sen igår morse var det ca 20 jag ej kunde. Men innan provet så kunde jag kanske alla utom fem.
Tänk om man hade tänkt efter och haft lite framförhållning.

Idag och i morgon har vi prov i Naturkunskap, det kommer absolut gå åt helvete fast jag typ har pluggat i två veckor. Jag tänker dock att det jag ej har lärt mig till nu det kan jag ej, men jag hoppas det kommer gå bra.

Igår när jag skulle rida så började det snöa och jag hade en något överpigg häst i kylan plus att mamma kom och longerade sin häst och då typ brast det och han blev sjukt het och gick som nå tåg. Men efter några minuter släppte även det och han blev superfin. Nu är det bara en dag till lov och tävling plus att jag lovade några kompisar att följa med ut på Halloween så det blir en stressig lördag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Funderingar

Jag hade jättemycket trubbel i början med Jack och jag hittade inget bett som riktigt fungerade. Jag provade 2 delat, 3 delat, rakt, fasta ringar, lösa ringar, tjocka bett, smala bett.

Men när jag satte på ett hackamore så blev han som en ny häst, ingen fajt inget svammel men vid hoppning och speciellt banhoppning så blir han stark och jag ville så gärna ha ett bett så jag verkligen fick ihop han och fick stopp.
Funderade länge och väl på hur jag skulle sätta ihop allt för att få de att ta mest på hackamoret och sedan ta lite i munnen och jag googlade och frågade runt.
Det absolut bästa var ju ett kombinationsbett men 1/2/3000 för ett bett kändes överkurs. Men eftersom jag och mamma stod utan vidare många idéer så fick de bli ett Beris kombinationsbett.

Det är alltså ett rakt läderbett med hackamore och sen jag har satt på det så fungerar det super i hoppningen, självklart till vardags med men där har jag gärna hackamore.

Detta är ett precis lika dant som jag har fast jag har ett läderbett. Jack bara älskar detta bett vilket gör det värt 1200kr.

Likes

Comments

Allmänt

Nu är jag på väg till skolan, tisdagar slutar jag vanligtvis 12.30 men idag så går språket bort vilket göra att jag bara har en lektion så jag åker 1 1/2 timmes buss plus en timmes promenad för att va i skolan ca 70 min, ej värt.

Men idag så måste jag ta tag i pluggandet till proven så jag verkligen kan allt, känner att engelskan kommer vara okej men naturkunskap? Eh nej!
Plus att min hovslagare kommer klockan 16. Detta kommer bli en lång och tråkig dag men man måste kunna ha tråkigt för att kunna ha kul.
Hade även behövt gå förbi en låssmed och göra nya nycklar.

Sen att det är nollgradigt, fuktigt och duggregnar gör ju att man vill gå och sova igen..
För att vi alla ska bli lite gladare så tänkte jag lägga in lite throwback bilder från sommar.

Likes

Comments

Jack

Idag ska Jack få vila, han kan behöva det efter denna helg. Plus att jag har två prov i veckan. Nästa helg så är det två klasser som ska ridas och sedan är säsongen över.

Den 10-11 december ska jag och Jack träna för Linda Heed som kommer till Luleå ridklubb, det känns otroligt kul för jag tror att jag har en riktigt bra häst och jag hoppas att hon kan komma med tips och idéer så vi kan utvecklas.

Dock hade jag tänkt ge han en lugnare period mellan 30 okt-26nov. Så han får andas och ta in allt det nya vi har lärt oss sedan Juni. Jag tycker att Jack är en aldelens fantastisk häst som ställer upp i vått och torrt och som verkligen försöker. Jag tror att utan vila så kommer man nog bränna han. Jag vill vara extremt försiktig med denna häst för han är det bästa jag har ägt sedan 2010!

Minns när jag fick smset om att han var till salu, jag tjatade på mamma som en galning. Vi var ju inte överens om att köpa han då jag bodde i England och han stod i Sverige. Men jag är så glad att hon och min syster tog hand om han i 6 veckor innan jag kom hem. Tack för att ni gjorde detta möjligt💞

Likes

Comments

Allmänt

Igår var jag aldelens för trött för att ha söndagsångest. Jag försökte plugga inför veckans prov, helt ärligt så ville jag slita mig i stycken för jag förstod ingenting och naturkunskapsboken hade ej några förklaringar som jag förstod i alla fall.

Men nu sitter jag i alla fall på bussen mot stan. Hela morgonen i skolan går bort då jag har riskettan fram till ca 12 sen ska jag äta något innan lektionerna börjar.
Det känns jättebra att jag har kommit igång med körskolan och den 1 november har jag min första körlektion och den 30 november har jag halkbana. Jag har ju kört mycket hemma så det borde ej vara ett problem. Teorin är dock väldigt osäker men det är bara plugga!

Likes

Comments

Jack

Jag har nog aldrig haft en bättre häst än idag.

1M hoppade han klockrena språng i kontrollerad galopp och han hade sådan otrolig kämparglöd. Det kändes verkligen superbra. Dock fick vi 2 tidsfel men det var 4 nollor i hela klassen varav en dubbelnolla så jag är nöjd.

110cm dumt nog så la jag upp tempot lite och det resulterade i att han blev springig och när jag skulle plocka upp så blev han störd och rev sen tog han med sig nästa hinder med innan vi hade kommit ihop oss igen. Men 8 fel är godkänt!

Detta var fjärde tävling tillsammans, andra meetinget och 10 klasser totalt. En tävling kvar i år och samma tanke, UTBILDA.
Jack har endast gjort två st 90cm hoppningar som femåring tidigare så vi tar det lugnt.

Vart kan man få tag i musik till videos?
Någon som har bilder?

Likes

Comments

Jack, Allmänt

Idag så vaknade jag kl 06 och borstade i ordning Jack samt rullade upp knopparna. Jag hann även mocka innan vi åkte kl 7.30.

Jag var ganska lugn innan 1m red enligt plan att vara lugn och undervisa. Mycket bra runda och han var på och bjöd.

110cm hade jag högre förväntningar. Vet om att det var första innetävlingen men han har alltid busat sig genom 1m och tagit 110cm som the real deal så att säga. Nu hade han mjölksyra och hoppade bara för att jag ville. Han hade ej samma sug mot hinderna och musten hade gått ur han. Helt enkelt en klass jag ej vill tala om resultatmässigt men den var lärorik.

Likes

Comments

Allmänt, Livet

Jag har haft antalet dåliga dagar nu denna vecka och jag var väldigt taggad på tävling i helgen men nu känns det otroligt värdelöst. Igår kunde jag inte ens rida för att läkarna föreslog att jag skulle ta några nya mediciner och som vanligt gick de åt helvete och nu har jag tappat fokus och hästen har ej tränat. Sen igår gick jag och la mig kl 16 för jag visste inte ens vart jag skulle ta vägen och idag känner jag mig helvetes arg och slut för dom lyckades lura mig att jag skulle må "bättre".

Att ta tabletter är bara påhitt som läkare hittar på för att ge pengar till läkemedelsbrancen. Jag vill inte ta massa mediciner för alla gånger jag har provat så har jag bara blivit sämre. Jag har blivit trött/agressiv/ oskärpt och förvirrad. Jag känner mig ledsen och stressad för att jag gick med på att ta dessa tabletter och det gick ut över min häst och nu kommer det förmodlingen inte bli bra i helgen.

Jag önskar att jag hade kunnat ägna tid åt hästen igår och göra läxor men jag blev bara liggande.

Jag vill aldrig mer ta medicin mot psykisk ohälsa för det är ovärt.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har varit otroligt trött senaste veckorna och igår började jag med ny medicin och då slog det över. Idag kom jag hem 13.30 och hade ätit på stan innan för att jag trodde jag skulle svimma på bussen annars.

När jag kom hem så gick jag till stallet och red, men efter 15 min orkade jag ej hålla mig kvar i sadeln så jag skrittade till stallet och försökte hoppa av, slutade med att benen vek sig och jag ramlade rätt på backen.
I alla fall så fick jag in Jack i boxen och satt ner en stund innan jag tog av han sakerna, släppte ut han och gick och sov, har sovit från 16 -21. Nu väntar jag på att mamma ska komma över med mat.

Jag orkade ej plugga matte och missade ett möte och de känns inte alls nå bra.

Vet ej vad jag skall ta mig till...? Har du något förslag?

Likes

Comments

Instagram @elviraa97