Hej, i den här bloggen kommer jag skriva om hur mun ångest växt och hur jag försöker leva med den utan att brista ihop.. Som sagt jag har ångest, jag lider av psykisk ohälsa varje dag, varje kväll, varje morgon och varje natt. Min ångest börjar ta över mina dagar och mina val, jag väljer att ta avstånd från mina vänner, sjukanmäler mig för att slippa gå i skolan med gråten i halsen, går hellre än att ta buss och jag väljer att träna ensam hemma istället för att träna friidrott med mina kompisar. Så ja jag väljer att ta avstånd från socialt från andra människor.

Det är inte bara det som påverkar min vardag jag väljer att äta mindre för att slippa ångesten som slår min kropp hårt efter jag ätit frukost , lunch och middag för att låta mig äta detta har jag istället börjat träna lite smått varje dag eller till och med slippa frukosten och skylla på att "vi äter ju så tidigt i skolan" sedan när man väl ska äta i skolan skyller man på "det var ju inte så gott, jag äter när jag kommer hem istället". Jag har märkt av följderna på detta jag är ständigt trött och nedstämd detta till att jag presterar sämre i skolan och detta ger mig stress och ännu mer ångest, och där när ångesten på stressen på ångesten som leder till mer ångest kommer den... panikattacken.

Jag har precis börjat första året på gymnasiet och såhär kan mina dagar se ut vissa bättre än andra och vissa väldigt mycket sämre. Nu har jag äntligen tagit tag i mina problem och ska för första gången prata med någon på djupet om detta. Imorgon gäller det jag ska äntligen få hjälp, det är vad jag vill tänka istället går tankarna om vad jag ska behöva säga, hur mycket jag kommer gråta och hur jobbigt det kommer vara. Så jag sitter nu kvällen innan och skriver detta, varför undrar vissa säkert, jo jag vill att fler ska se hur många det faktiskt är som lider av ångest dagligen och att det förhoppningsvis går att få bort så med denna bloggen vill jag hjälpa folk med vad som förhoppningsvis kommer hjälpa mig och hur jag kommer göra för att få ett friskare liv.

För vad är ett liv där den jobbigaste frågan är "hur mår du"?

Likes

Comments