Hallå hej. Hoppas allt är fint med er och att ni kommer ihåg mig. Haha! Livet här rullar på men lite snabbt så därav gles uppdatering. Tänkte iallafall passa på nu när jag gar några minuter över och Nicke är och köper frukost (eller brunch kanske jag får kalla det nu när klockan är över 12...) så får ni se några bilder jag hittade i min mobil från den senaste tiden. Så förutom jobb och plugg så kan ni se lite av vad jag har haft för mig iallafall! :)

Över kan ni se en av de gosigaste tröjorna jag har. Fann den i förra veckan, från Vila. Alldeles för stora ärmar och ganska så oversized men jag gillar den så mycket!

Fick besök av Elin (Nickes syster) och Edvin förra helgen så passade på att köpa nya blommor. SÅ fina och överlevde iallafall under hela kvällen då de var här... nu är de long gone dock. // Fick även lite inspiration till vad för gröna växter vi vill ha när vi besökte Palmhuset! ;)

Har även äntligen fått träffa Frida och Linda igen. Maten till vänster är dock från en lunch med Linda för ett tag sedan för att fira att hon kom in på sitt program på högskolan. SÅ himla grym är hon! Jag, Frida och Linda var dock på Tacos och Tequila och då jag alltid väljer fel mat så tog jag en likadan rätt som Frida, en vegetarisk tacos som verkligen var så god! En supermysig kväll som avslutades på bio och fifthy shades darker. Jag var inget stort fan av första filmen men blev så positivt överraskad att denna faktiskt var riktigt bra!

Tycker det är så mysgt att ha vänner som man känt sen man var typ fem. Så roligt att kunna gå tillbaka alla år och prata om vad man gjorde, hur man var och gamla minnen från skoltiden. På tal om skoltiden så tycker jag att bilden över sammanfattar den ganska bra. Haha! // Har även tagit tag i matlagningen. Nicke är ju redan duktig men jag kämpar på och jag tycker att det går bra ändå!

Firat alla hjärtans dag i tisdags efter jobb. Man borde avsluta fler kvällar med kex och ost och jordgubbar. Mums! I söndags fick vi också firat att Nicke fyllt 25 med hela hans släkt och även min, vilket får två tummar upp!

Kändes verkligen som att våren kikade förbi i veckan här i Göteborg. Fick hem en perfekt jacka till just våren från Ivyrevel i någon typ av mockaliknande materal, vilket jag älskar och en ljusrosa färg som passar mina sneakers så nu kan jag matcha dem tillsamamns hela våren! ✌

Gårdagen var fylld av jobb för både mig och Nicke och blev så överraskad på kvällen när Nicke kom från flygplatsen med denna doft. Han reser en del i sitt jobb och i början av året fick jag en box med mini-parfymer med bland annat denna doft, vilken tog slut i förra veckan vilket Nicke hade snappat upp och hade då köpt med sig en större version av den! Sen avslutades gårkvällen med senaste avsnittet av Suits som dragit igång igen. Vi har även gjort som resten av Sverige och sträckkollat Skam, eller hitills endast de två första säsongerna och ja, vi är fast och ja, vi pratar nu norska 50% av tiden.

Gillar

Kommentarer

Jag får en del frågor om mina bilder, allt ifrån vilken kamera jag använder till hur jag redigerar mina bilder. Kamerabiten har jag svarat på ett flertal gånger så tänkte att det var dags att svara på hur jag redigerar mina bilder. Ni som följer mig här och även på instagram vet nog att i princip alla mina bilder är ganska ljusa och somriga, så tänkte starta med att ge er mina två tricks på hur jag gör för att få den vänstra bilden att se ut som den högra. Jag gör all min redigering i ipiccy.com och jag har ingen utbildning i foto eller liknande så är helt självlärd och har bara testat mig fram under dessa år som jag redigerat en del så det är väl mitt främsta tips, att testa sig fram. Men iallafall, hoppas ni gillar min lilla miniguide.

Det första jag gör för att ljusa upp en bild är att ändra ljusstyrkan genom att klicka mig in på CURVES. Där finns en rak linje, och som ni kan se har jag dragit upp den en del för att ljusa upp hela bilden. Man får testa sig fram lite beroende på hur bilden ser ut och hur mycket man vill att den ska ljusas upp.

Andra steget är att gå in på EXPOSURE och dra upp CONTRAST. Jag brukar dra upp kontrasten till mellan 7-9 men som sagt så får man testa sig fram. Ibland använder jag även HIGHLIGHTS och drar upp SHADOWS lite för att ge bilden kontraster.

Gillar

Kommentarer

Detta vinröda lack har verkligen varit mitt go-to lack denna vinter. Så fint och på något vis så tycker jag att denna färg passar till allt. Fortfarande några månader kvar innan våren tar vid så kommer troligtvis köra på detta ett tag till. Från H&M, precis som alla lack som jag köper nu för tiden. Skulle välja H&M's lack alla gånger framför de dyrare märkena. Känner att dessa håller längre, är väldigt pigmenterade och lätta att applicera! Plus att de har hur många olika färger och nyanser som helst!

Hej hörni! Hopppas ni haft en fin söndag hitills! Vi startade med en sovmorgon och gick sedan utanför dörren till trädgårdsföreningen för att fota lite innan vi åt en sen lunch. En typisk mysig och lugn söndag! Behövdes efter att Nicke hade vänner över för en skräckspelskväll. Låter ju galet, och ja det var galet. En nersläckt lägenhet och tre skrikande killar i soffan. Haha. Var rätt så kul att se, och jag drogs liksom med i hela alltet. Nu ska vi båda få lite jobb gjort innan vi fortsätter vår sändag med film! <3

Gillar

Kommentarer