Jag får en del frågor om mina bilder, allt ifrån vilken kamera jag använder till hur jag redigerar mina bilder. Kamerabiten har jag svarat på ett flertal gånger så tänkte att det var dags att svara på hur jag redigerar mina bilder. Ni som följer mig här och även på instagram vet nog att i princip alla mina bilder är ganska ljusa och somriga, så tänkte starta med att ge er mina två tricks på hur jag gör för att få den vänstra bilden att se ut som den högra. Jag gör all min redigering i ipiccy.com och jag har ingen utbildning i foto eller liknande så är helt självlärd och har bara testat mig fram under dessa år som jag redigerat en del så det är väl mitt främsta tips, att testa sig fram. Men iallafall, hoppas ni gillar min lilla miniguide.

Det första jag gör för att ljusa upp en bild är att ändra ljusstyrkan genom att klicka mig in på CURVES. Där finns en rak linje, och som ni kan se har jag dragit upp den en del för att ljusa upp hela bilden. Man får testa sig fram lite beroende på hur bilden ser ut och hur mycket man vill att den ska ljusas upp.

Andra steget är att gå in på EXPOSURE och dra upp CONTRAST. Jag brukar dra upp kontrasten till mellan 7-9 men som sagt så får man testa sig fram. Ibland använder jag även HIGHLIGHTS och drar upp SHADOWS lite för att ge bilden kontraster.

Gillar

Kommentarer

Detta vinröda lack har verkligen varit mitt go-to lack denna vinter. Så fint och på något vis så tycker jag att denna färg passar till allt. Fortfarande några månader kvar innan våren tar vid så kommer troligtvis köra på detta ett tag till. Från H&M, precis som alla lack som jag köper nu för tiden. Skulle välja H&M's lack alla gånger framför de dyrare märkena. Känner att dessa håller längre, är väldigt pigmenterade och lätta att applicera! Plus att de har hur många olika färger och nyanser som helst!

Hej hörni! Hopppas ni haft en fin söndag hitills! Vi startade med en sovmorgon och gick sedan utanför dörren till trädgårdsföreningen för att fota lite innan vi åt en sen lunch. En typisk mysig och lugn söndag! Behövdes efter att Nicke hade vänner över för en skräckspelskväll. Låter ju galet, och ja det var galet. En nersläckt lägenhet och tre skrikande killar i soffan. Haha. Var rätt så kul att se, och jag drogs liksom med i hela alltet. Nu ska vi båda få lite jobb gjort innan vi fortsätter vår sändag med film! <3

Gillar

Kommentarer

Tänkte starta med att varje månad visa upp några av mina favoriter här på bloggen. Kan vara kul att se vad som inspirerat mig under en månad och samtidigt kanske ge er några tips på nya bloggar, instagramkonton eller låtar. Så här kommer ni alltså kunna se vilket instagramkonto som jag tycker är mest inspirerande, vilka låtar som går på repeat och mina favoriter i massa andra kategorier. Även om jag funnit någon ny bloggfavorit, så har du en blogg får du gärna tipsa om den så kanske jag finner en ny favorit till nästa månad!

Favorite instagram account

Jag är smått beroende just nu av instagramkontot som drivs av Matilda Djerf. En svensk tjej som dock inte spenderar speciellt mycket tid i just Sverige. Mycket stränder, sol, palmer, bikinis, mode och bilder på henne själv. Så inspirerande och hon får mig att vilja byta Sveriges gråa väder mot klarblå himel och en kritvit strand. Hon är galet snygg också! Ni hittar henne på @mathildadjerf

Favorite songs

Tre favoriter som går på repeat på min spotify. Har faktiskt lyssnat en hel del på Peg Parneviks låtar och låten New york handles heartbreak better than you är en av mina favoriter. The chainsmokers är också en favorit, precis som hos de flesta just nu. Vilka grymma låtar de gör! Låten Closer är min favorit! Har också lyssnat mycket på JC cooper och hans September song. SÅ himla härlig och peppande för sommaren!

Favorite blog 

En blogg som jag följt löjligt mycket det senaste är Kristin Sundbergs. Inspirerande inlägg med grymt bra bilder. Ett plus är att hon bor i Kanada också, vilket jag tycker är kul då man få hänga med i någon annans vardag som inte lever i Sverige. Ni hittar hennes blogg HÄR .

Gillar

Kommentarer