I söndags sa vi hejdå till Sydney och tog nattbussen till Byron Bay, som ligger på Australiens östkust. Var ganska sorgligt att lämna Sydney faktiskt, började verkligen trivas. Men nu taggar vi att utforska östkusten under 2 veckor!

Första stoppet var Byron Bay, som är Australiens östligaste kust. Så här har vi varit i 2 och en halv dag med huvudsyfte att ta 2 surflektioner! Kan knappt fatta att jag har surfat, tanken var inte ens att jag skulle göra det (det här med vatten och att bada är inte riktigt min grej) men Clara lyckades övertala mig att följa med på de här lektionerna och det är jag väldigt tacksam för, rackarns vad kul det var! Skulle ju inte säga att jag var sådär jätteduktig men jag lyckades i varje fall ställa mig upp några gånger! Tyvärr kunde vi bara gå på en lektion dock då det var för höga vågor den andra dagen... vilket var väldigt tråkigt men det kommer definitivt finnas fler chanser till surfing på den här resan!

I övrigt kan jag starkt rekommendera Byron Bay för alla som har vägarna förbi. Superchill stad med beach/surf vibe vart man än går! En populär grej här är att bo i sin bil så det kör runt fint pyntade vans överallt! Tror dock att det räcker med några dagar här, eller så var det för oss i varje fall. Väldigt mycket festande varje kväll alla dagar i veckan, och i övrigt en ganska liten stad. Men helt klart värt ett stopp! Har man en dag över kan man åka ut och paddla kajak med delfiner, vilket hade vart så mysigt men det hann vi tyvärr inte med...

Nu bär det i varje fall av mot nästa stad, som är Brisbane! Där ska vi bara spendera en natt innan vi åker vidare till Noosa och Fraser Island!

Love Elvira

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det dags att turista deluxe, det molniga vädret med en behaglig temperatur på 23 grader bjöd in till en dag i centrala Sydney!

Självklart måste man se operahuset och Harbour Bridge när man är i Sydney, och stället med bäst utsikt är Botanic garden. Så vi startade dagen med en timmes promenad till botaniska. Parken i sig är väldigt stor, och vi gick inte igenom hela men vi fick ändå se en hel del banan-, apelsin- och pomeloträd. Och så självklart blommar i alla dess former! Vi lyckades till och med hitta en liten spindel, som förvisso var den största vilda jag sett men säkert liten jämfört med vilka andra insekter de har i detta land... Man fick hur som helst riktigt bra utsikt över både operahuset, Harbour Bridge och Sydney från parken! Tog några riktigt töntiga turistbilder också, men är man turist så är man, no shame.

Två andra ställen som det pratats mycket om här i Sydney är China Town och Haymarket! China Town letade vi efter ett bra tag innan vi hittade det lite gömt på en gata, och väl där tog det typ 3 min att gå igenom hela ”staden” som mest erbjöd kinesisk mat. Jämför man med New Yorks China Town var det här inte så mycket att ha tyvärr. Haymarket var också en besvikelse, eller det var väl dåligt gjort från vår sida främst som inte hade läst på så mycket innan. Själv tycker ju jag att namnet skvallrar om att det är en marknad av något slag (typ som Hötorget i Stockholm, liknelserna i namnen är ju väldigt stora i varje fall) men efter att ha kollat på kartan och snurrat runt i området tusen gånger (kändes det som i varje fall) gav vi upp och begav oss hemåt. Väl på hostelet när vi kunde söka lite mer visade det sig att det bara var ett område... så vi kan ju säga att vi har varit i Haymarket men besvikelsen är stor ändå...

Hur som helst har vi fått se en hel del av Sydney och jag har gillat i stort sätt allt jag sett, vacker miljö, fina parker och god mat! Förstår varför så många flyttar hit!

Love Elvira

Likes

Comments

Äntligen, efter flera timmars resande (tror det tog 32 timmar totalt, med 18 timmars flyg) är vi framme i Sydney! Igår när vi kom fram var vi så trötta så vi gjorde i stort sett ingenting. Men efter en natts sömn var vi redo för resans första utflykt: Bondi beach! Ett tåg och en busstur senare klev vi av vid surfares paradis. Och wow vilket ställe, så skönt att få gå på stranden med sand mellan tårna och känna lukten av hav. Tråkigt nog var det ganska molnigt under första delen av dagen, och så blåste det ganska mycket (perfekt för dom som gillar att surfa för visso) men vi fick några solstrålar på oss ändå, och så var det inte så farligt mycket folk heller!

Sammanfattningsvis kan man säga att vi haft en väldigt avkopplande dag med mycket solande, och även lite promenerande runt omkring Bondi (som föresten är ett väldigt mysigt område som jag gärna skulle vilja bo i).

Love Elvira

Likes

Comments

Hjärtligt välkomna till min lilla rese-blogg!

Jag måste säga att det här känns lite konstigt, att lämna familjen och alla vänner så här länge, det blir något nytt. Att ha en blogg känns också lite konstigt faktiskt, vem som helst kan ju läsa det jag skriver liksom. Men tanken med denna blogg är att mina nära och kära ska få en lite större inblick från vår resa mer än vad man kan se på instagram (följ @claraochelvirabackpackar för fin fina bilder). Men vem som helst är självklart välkommen att läsa detta med... hur som helst idag är dagen vi flyger till vårt första stopp: Sydney, Australien! Fruktansvärt segt att sitta på ett flyg så länge som vi ska göra (hela resan tar 25h), men vi håller tummarna för en problemfri flygresa dit så kommer det nog rulla på ganska bra ändå!

Förhoppningsvis får jag till någon typ av rutin på dessa blogg-inlägg, internet behöver ju inte vara en självklarhet i alla länder vi ska till... ha det gött!

Love Elvira

Likes

Comments