Hej!

Tänkte att jag kunde skriva lite om mina mål och vad jag vill uppnå nästa år. Jag lägger alltid upp en ny plan vid årets slut, jag checkar av vad som uppnåtts detta år och skriver nya fräscha mål. Såklart så ser planen olika ut beroende på vilken häst jag planerar för. Jag kan ta Ciara som tillexempel. 2017 kommer att vara vårar bästa år känns det som. Nu har hon haft en lååång vila och ska sättas igång innanför årets slut. Tanken är att jag ska kunna få iordning henne och kunna starta någon klass i dressyr och kunna sälja henne. Större krav än så har jag inte.

Rosella däremot har jag lite saker att bita i. De största målen kommer såklart att vara Children SM inomhus och utomhus, sedan skulle jag vilja åka på Baltic cup och drammen men just nu är SM det jag har fokus på. Planeringen under vintern kommer att bestå av mycket kondiditionsträning och mycket stärkande så det kommer vara lätt att ta sig runt en lång bana med mycket svårigheter. Sedan är ett mål också att kunna få upp henne på 130, tror verkligen att hon klarar av det eftersom hon aldrig fegar ur.😍

Det var de mål jag kommer på nu iaf

kram💕

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag hade vi skoldag...

Inget jag längtade på direkt. Men skolan måste göras och jag hade en helt okey dag ändå för vi slutar 13.00 på måndagar.

Vi hade också dressyr träning men vi tränade bara lite lösgörande och övergångar så hon skulle kännas fräsch från igår. Imorgon blir det markarbete eftersom vi egentligen har hoppträning men eftersom alla i gruppen hade tävlat i helgen så skulle vi ta det lugnt och bara hoppa små hinder och lite lösgörande. Iaf, idag gjorde vi som sagt lösgörande övningar och mycket övergångar. Vi gjorde inte så mycket i galopp utan arbetskrav utan stigbyglar blev det idag. Övergångar som arbetskrav till skritt i cirkus fem steg och sedan igång igen och hålla ställningen inåt och bibehålla tempot eftersom ros gärna blir lite rak och springer på.

I början var hon lite stel och orörlig och jag hade inte riktigt vaknat pga kylan😂 Men efter ett tag när vi ställt ut och in och flyttat henne ett tag så gick hon på tygeln och jobbade på ordentligt i kylan. Stackaren hade istappar på hakan efter skummet när vi var klara. 😂

Jag tyckte att hon fick godkänt på dagens pass iaf och har inte riktigt greppat gårdagens händelse, måste bara säga att jag är lite lite stolt... Hon fick iaf ett stort plus och jag är mer än nöjd. Nu har jag lite läckor till imorgon dom ska göras så med det säger jag tack för mig och ha en bra kväll.

Likes

Comments

Hej!

Som jag skrev igår så tävlade jag idag, 1m och 1,10m.

. Man skulle få "provhoppa" hinder nummer ett eller fyra och jag valde att hoppa fyran som "uppvärmning" inför klassen då det var väldigt mycket läskiga saker sa Ros, och det stod några halmbalar i ett hörn mitt emot fyran så när vi galopperade förbi tvärnita hon vilket resulterade i att jag hamnade gängades över halsen på henne men ramlade tillslut av!😂

Men eftersom jag inte ens hade hunnit komma igenom startlinjen fick jag sitta upp och starta om. När vi han starta gick allting bra sedan och vi vann.

I 1,10m var jag beredd vi hörnet och avstod provhoppet och red en stabil, snabb och felfri runda som resulterade i ännu en vinst.🏅

Så denna tävling slutade alltså i en dubbelseger och våran tredje 1'10 tillsammans. Är så tacksam att få ha denna häst som gör allt för att inte riva och älskar ärevarven, och är också tacksam som har en så snäll mamma som är en så bra coach, prisbärare och täckeshängare😂😂

Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni? Har inte bloggat på ett tag som vanligt😂. 

Imorgon tävlar jag i Åmål en 1m och en 1,10 m med tvåfaser. Idag har jag trimmat henne i ridhuset och hoppat lite smått inför imorgon. Hoppade en linje med en oxar på 1,20m bara för att jag känner att höjden inte var några svårigheter. Det var meningen att det skulle vara sju språng emellan räcket och oxen men rosa valde att ta bort ett galoppsprång och hoppade av väldigt långt ifrån vilket resulterade i en väldigt dålig eftergift från mig och att hon nästan sköt mig ur sadeln😂 Höjden är iaf inga problem det står klart nu. Vi har ju behandlat henne i ryggen med djuptrycks massage och kiropraktor för att få en rundare rygg på henne eftersom hon har gjort nåt så hon var sne, så jag satsar bara på felfria och stabila rundor i början. 

Denna tävlingen blir då avslutning på detta års tävlingssäsong och vi ska träna och finslipa under vinter till Januari när tävlingarna drar igång igen. 

Måste bland annat jobba på att få henne mjukare i nacken och följa sig nedåt vilket hon redan nu har börjat göra. Kondispass och joggin i skogen med gummisnodd tror jag gör susen. Sedan lite personliga förbättringar sedan är vi fit for fight till början av 2017! 

Och med det sagt passar jag på att hälsa en sen glad alla helgon.😊

Likes

Comments

Hej.

Känns som att det var RIKTIGT, riktigt länge sedan nu men ska försöka börja nu igen. Det som händer just nu är ju att vi har åkt till kiropraktor med Rosella och gjort henne mjukare i muskler och leder och rättat till henne i ryggen eftersom hon har varigt lite ojämn i becken benet. Har börjat att sätta igång henne nu så vi har tagit en liten paus från tävlandet, men borde kunna starta snart när som helst. Ciara har vi satt igång igen eftersom hon har haft vila som mamma faktiskt rider nu. Idag tänkte jag hoppträna Rosella lite smått och så ska jag träna en av mammas hästar, mocka och ge dom eftermiddags maten,sedan ska jag linda benen på alla hästarna och sedan är det god natt för dom. KRAM.

Likes

Comments

​Hej!

Tänkte att jag skulle göra ett snabbt inlägg så ni är lite "updaterade". Som vissa kanske inte visste så är jag på meeting i strömstad ( räkanhoppet) och kommer nyss från stallet. I Onsdags hade vi första klassen, som var en 90 clear round, så vi fick den första rosetten då. Efter 90 hade vi 1m med omhoppning. Vi var felfria och lyckades få en 7: nde  placering med rosett. På Torsdag startade vi en till 1 m omhoppnng och kom på en 3:e plats också då med rosett. Lite senare på dagen hade vi en 110 klass också med ett litet pet på näst sista i omhoppningen då kag gjorde en snäv sväng mot hindret och drev på henne så att vi kom för långt ifrån så att hon inte räckte över. Eftersom vi placerade oss så bra blev vi då automatiskt en plats i finalen! 

På fredag i finalen skulle vi hoppa 110 först, om man var felfri skulle man gå ut från banan och vänta på omhoppningen i sin tur. Så vi var felfria och kom till omhoppningen. Då höjde dom vissa hinder till 120. Vi fick ett pet på fösta hindret och så fick jag avbryta på sista hindret då ekipaget innan mig hade rivit det hindret och dom hade inte hunnit ta upp det tillbacka så jag fick göra om sista linjen, och då fick jag så klart längre tid men kom  iallafall 6:a och först utan placering! 😄  

Jag fick iallafall med mig tre rosetter hem också ska vi snart åka hem. 

Likes

Comments

​Hej!

Som ni ser i rubriken så ska jag åka med Rosella och röntka henne, eftersom när vi kom hem från tävlingen i Filipstad så hade hon en ganska så stor galla på vänster bakben. Så vi ska bara åka och kolla så att allt är bra, det har gått ner lite nu så jag tror inte att det ska vara något. 

Igår red jag som sagt bom övningar och omhoppnings  svängar. Vilket hon gjorde riktigt bra!  

Hej.

Likes

Comments

​Hej på er!

Idag har jag ridit ut med Ciara och joggat lite med henne på vägen, hon har blivit en så mycket positivare och gladare ponny sen vilan. Rosella ska det bli lite bom övningar,  hoppa snett på upphöjd bom och lite omhoppnings svängar är målet. Om drygt en vecka nu åker vi till Strömstad på lilla räkan hoppet och göra debut på 110 och kvala till children SM!  

Mmm... Får se hur det går, vi har ju nollat alla klasser hitills så jag tror nog att vi klarar oss bra sen till de "högre" klasserna. 

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder så ska vi tävla på onsdag då jag debuterar med Rosella i 105cm två faser och så ska vi vara med i en 100cm klass med två faser också! Så idag ska jag bara jogga lite med henne i skogen, igår tränade vi lite kondition på vägen och hon var såå pigg. 💪 Nästa vecka åker vi på meeting till Strömstad på lila räkan hoppet 20-22 Juli! Då vi debuterar (igen) i 110cm två faser! Så idag ska jag som sagt jogga henne, kanske rida på gramman för att få henne att böja lite på halsen och jobba med hela kroppen. Ciara har jag kommit igång med nu också men hon har fått vila i två dagar, så idag ska jag bara skritta lite med henne och jobba med sidorna. Mammas hästar ska jag skritta den ena med under sadel och så ska jag longera den andra över bommar i hagen. Önskar er alla en härlig dag!


Likes

Comments

​Hej!

Var ett tag sedan nu eftersom att jag inte orkat blogga något den senaste tiden. I Fredags tävlade vi i Filipstad då vi var med i en 1m clearround och en 1m med omhoppning, i clearrounden vet jag inte riktigt hur det gick till men oftast så brukar man ju få rosetten när man är felfri och kommer ut från banan och vi var felfria, men så skulle dom som var felfria komma in tillbaks på banan så jag kom typ tvåa i en cearround?

Sedan i 1m två faserna kom vi på näst snabbaste tiden och var uppe i täten till sista starten då dom petade ner oss på andra plats med bara några hundra delar. Det var kul och bli placerad och jag åkte hem med ett leende på läpparna, två rosetter och en plankett.❤

Åter tillbaka till idag😂. I går fick Ciara komma igång igen och vi ska träna mycket med att få henne frammåt för skänkeln då hon kan bli lite seg ibland när hon inte vill fram, har lagt upp ett passande schema till henne nu eftersom hon lätt tappar humöret och blir sur. Idag blir det uteritt med båda två och imorgon ska jag nog jogga Rosella i skogen.👌 Ciara ska ridas lösgörande och kondition imorgon nu när hon är igång igen. 

Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments