Hej.

Känns som att det var RIKTIGT, riktigt länge sedan nu men ska försöka börja nu igen. Det som händer just nu är ju att vi har åkt till kiropraktor med Rosella och gjort henne mjukare i muskler och leder och rättat till henne i ryggen eftersom hon har varigt lite ojämn i becken benet. Har börjat att sätta igång henne nu så vi har tagit en liten paus från tävlandet, men borde kunna starta snart när som helst. Ciara har vi satt igång igen eftersom hon har haft vila som mamma faktiskt rider nu. Idag tänkte jag hoppträna Rosella lite smått och så ska jag träna en av mammas hästar, mocka och ge dom eftermiddags maten,sedan ska jag linda benen på alla hästarna och sedan är det god natt för dom. KRAM.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Hej!

Tänkte att jag skulle göra ett snabbt inlägg så ni är lite "updaterade". Som vissa kanske inte visste så är jag på meeting i strömstad ( räkanhoppet) och kommer nyss från stallet. I Onsdags hade vi första klassen, som var en 90 clear round, så vi fick den första rosetten då. Efter 90 hade vi 1m med omhoppning. Vi var felfria och lyckades få en 7: nde  placering med rosett. På Torsdag startade vi en till 1 m omhoppnng och kom på en 3:e plats också då med rosett. Lite senare på dagen hade vi en 110 klass också med ett litet pet på näst sista i omhoppningen då kag gjorde en snäv sväng mot hindret och drev på henne så att vi kom för långt ifrån så att hon inte räckte över. Eftersom vi placerade oss så bra blev vi då automatiskt en plats i finalen! 

På fredag i finalen skulle vi hoppa 110 först, om man var felfri skulle man gå ut från banan och vänta på omhoppningen i sin tur. Så vi var felfria och kom till omhoppningen. Då höjde dom vissa hinder till 120. Vi fick ett pet på fösta hindret och så fick jag avbryta på sista hindret då ekipaget innan mig hade rivit det hindret och dom hade inte hunnit ta upp det tillbacka så jag fick göra om sista linjen, och då fick jag så klart längre tid men kom  iallafall 6:a och först utan placering! 😄  

Jag fick iallafall med mig tre rosetter hem också ska vi snart åka hem. 

Likes

Comments

​Hej!

Som ni ser i rubriken så ska jag åka med Rosella och röntka henne, eftersom när vi kom hem från tävlingen i Filipstad så hade hon en ganska så stor galla på vänster bakben. Så vi ska bara åka och kolla så att allt är bra, det har gått ner lite nu så jag tror inte att det ska vara något. 

Igår red jag som sagt bom övningar och omhoppnings  svängar. Vilket hon gjorde riktigt bra!  

Hej.

Likes

Comments

​Hej på er!

Idag har jag ridit ut med Ciara och joggat lite med henne på vägen, hon har blivit en så mycket positivare och gladare ponny sen vilan. Rosella ska det bli lite bom övningar,  hoppa snett på upphöjd bom och lite omhoppnings svängar är målet. Om drygt en vecka nu åker vi till Strömstad på lilla räkan hoppet och göra debut på 110 och kvala till children SM!  

Mmm... Får se hur det går, vi har ju nollat alla klasser hitills så jag tror nog att vi klarar oss bra sen till de "högre" klasserna. 

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder så ska vi tävla på onsdag då jag debuterar med Rosella i 105cm två faser och så ska vi vara med i en 100cm klass med två faser också! Så idag ska jag bara jogga lite med henne i skogen, igår tränade vi lite kondition på vägen och hon var såå pigg. 💪 Nästa vecka åker vi på meeting till Strömstad på lila räkan hoppet 20-22 Juli! Då vi debuterar (igen) i 110cm två faser! Så idag ska jag som sagt jogga henne, kanske rida på gramman för att få henne att böja lite på halsen och jobba med hela kroppen. Ciara har jag kommit igång med nu också men hon har fått vila i två dagar, så idag ska jag bara skritta lite med henne och jobba med sidorna. Mammas hästar ska jag skritta den ena med under sadel och så ska jag longera den andra över bommar i hagen. Önskar er alla en härlig dag!


Likes

Comments

​Hej!

Var ett tag sedan nu eftersom att jag inte orkat blogga något den senaste tiden. I Fredags tävlade vi i Filipstad då vi var med i en 1m clearround och en 1m med omhoppning, i clearrounden vet jag inte riktigt hur det gick till men oftast så brukar man ju få rosetten när man är felfri och kommer ut från banan och vi var felfria, men så skulle dom som var felfria komma in tillbaks på banan så jag kom typ tvåa i en cearround?

Sedan i 1m två faserna kom vi på näst snabbaste tiden och var uppe i täten till sista starten då dom petade ner oss på andra plats med bara några hundra delar. Det var kul och bli placerad och jag åkte hem med ett leende på läpparna, två rosetter och en plankett.❤

Åter tillbaka till idag😂. I går fick Ciara komma igång igen och vi ska träna mycket med att få henne frammåt för skänkeln då hon kan bli lite seg ibland när hon inte vill fram, har lagt upp ett passande schema till henne nu eftersom hon lätt tappar humöret och blir sur. Idag blir det uteritt med båda två och imorgon ska jag nog jogga Rosella i skogen.👌 Ciara ska ridas lösgörande och kondition imorgon nu när hon är igång igen. 

Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

​Har ni någonsin fått den där "känslan" av att så fort som du kommer in på sociala medier så försvinner tiden? Jag har fått den känslan, och säkert några av er andra också eller är det bara jag? Idag tog min mobil slut på batteri, och det fick mig att inse hur beroende av sociala medier jag verkligen är. Vi kan ta som exempel Instagram, en app som jag är på mest på mobilen, även om jag nästa aldrig gillar bilderna och lägger själv upp typ en bild då och då. Man vill bara vara där för att känna sig social i dagens stora "umgänge" (iallafall jag). Känner just nu att allt går så fort, vi är redan inne i slutet av Maj och snart är det sommarlov. Känner att alla timmar, dagar och veckot försvinner ifrån mig....

Likes

Comments

Blir ett snabbt inlägg nu eftersom jag måste lägga mig, iaf idag blev det ingen hoppträning eftersom mamma jobbade ocy hon ville vara med ifall det skulle hända någo och så. Så vi tränade lite bommar och markarbete, jag gjorde snabba flyttningar och att kunnq reglera galoppen vilket flöt på bra. Sefan i slutet la jag ut en bom på långsidan som jag travade lite på,fösökte att ha kontroll över henne och få henne att inte galoppera famför utanfå henne att vänta tills efter. Blev som sagt ett kort inlägg eftersom jag måste lägga mig tidigare flr att hinna till skolan imorgon.


Likes

Comments

Hej!

Som ni kanske inte visste så har jag fått en ny häst nu eftersom Ciara är lite för liten för mig. Tänker inte skriva så mycket om hästen eftersom ni kommer få veta mer om den de följande dagarna, tex på tisdag då jag har första hoppträningen på henne! Ciara har vi lagt ut på annons och har redan fått intresserade, så det går verkligen i medvind ( för en gångs skull), Jag har mycket tankar och funderingar på vad vi ska köpa åt den nya hästen för det finns ju så mycket att välja på! Tänkte köpa en ny sadel eftersom den är lite liten i sätet för att jag har ju såå långa ben, sedan kanske något nytt till tävling och så.... Blir inte så långt inlägg och så, ska bara rida Rosella ( hästen heter så) och så ska jag kanske ta en löptur senare. Har ganska  så mycket att göra idag , Ciara ska få vila i en månad eftersom hon inte fått vila sedan jag köpt henne och så ska vi kanske bara skritta lite med mammas travhästar eftersom på måndag ska dom kvala och så ska jag smörja lite utrustning, senare...

Just nu sitter jag bara inne och tittar på datorn, orkar verkligen inte gå ut nu, trodde att sommaren skulle komma och så blir det så här kallt mitt i, börjar tappa hoppet nu över att det ska bli varmt i sommar  men, men nog om vädret. Kommer förhoppningsvis ett inlägg imorgon om den nya hästen Rosella hur hon är osv, osv.

Likes

Comments

​Hej!

Var och tävlade idag i karlstad, och tänkte att jag skulle skriva lite om resultatet. Jag var med i en clear round eftersom att Ciara var för ung för att vara med i laget så vi tog en 80 och så var vi klarar sedan. Vi blev dock uteslutna.... hon stannade redan på tvåan och ville inte alls hoppa, så vi fick gå ut. Men, men , hon har ju inte sett så mycket runt omkring så vi får väl bara fortsätta och åka och tävla så hon får se så mycket som möjligt och träna bort istadigheten. Annars så var hon jättefin på fram hoppningen men tror jag red fram lite för mycket då hon tillslut tröttnar. Så vi stannade och kollade på lite flera eqipage och så åkte vi hem efter det. Finns inte så mycket mer jag kan säga om den här dagen då jag bara kommer att ligga i sängen och mysa, mocka och mysa igen.


Likes

Comments