Här ser ni 2 av mina fina Dahlior jag har. Jag älskar verkligen dahlia. Många tycker att det är jobbigt att gräva upp och sen plantera om de varje år. Men sen sköter de i stort sett helt själva. Blommar väldigt länge, finns i mängder med färger och storlekar och är en perfekt blomma att plocka in i buketter och perfekt att dela med sig till nära och kära. Den lila har jag fått i år av min väninnan Anette och den aprikosrosa är från svärmor som jag fick för väldigt många år sedan och vårdat sen dess. Jag tror faktiskt det är så att det inte finns några kvar på Hajvägen som är min mans uppväxtadress och numera ägs av min mans syster och familj.

Någon berättade att tvestjärtar är utrotningshotade och det kan jag säga att det är de inte i vår trädgård ! Och de älskar mina vita Dahlior som är stora och vackra tills tvestjärna äter upp de.

Som vanligt så har jag badat en del, här är en bild från förra veckan. Då var här någon solig kväll som var njutbar vid havet. Jag har inte badat idag, idag har det varit lite grått och jag har inte varit på badhumör. Men havet är fortfarande underbart, en dag sa i söndags att det var 22 grader. Hon visade mig sin termometer men jag är lite osäker på ifall den fungerade som den skulle. Men 19-20 grader var det säkert. Det får vara över 18, helst 19 innan man ligger i en stund och det har jag gjort de sista doppen. Jag har semester denna veckan och hade tänkt att göra en massa praktiska saker, plus en massa goa saker plus lite annat... Men det verkar inte riktigt fungera. Helgen försvann uppe på Tjörn, vi firade Arvid och vi hade en härlig helg. Men sen har dagarna försvunnit, eller rättare sagt så har jag säkert gjort något fast inget på listan. Jag fortfarande kvar följande : tvätta fönster, hänga upp nya gardiner ( efter jag köpt de), rensa bland alla skor och jackor, städa mina egna garderober, plocka björnbär, baka bröd, rensa skafferi, fixa i trädgården, städa verandan, slipa lite pallar och så vanlig veckostädning. Jag har svårt att välja vart jag ska börja, har börjat i mitt sovrum. Sen var det lunch, sen var det tvätt och sen var det föräldramöte osv. Så efter 2 kvällar med 2 föräldramöte så har jag öppnat garderoben och funderat på vart jag ska börja..

Men jag har som jag nästan själv glömt av, träffat Weronica, träffat pappa, handlat, varit hos osteopaten, sovit middag och tvättat. I morgon byter jag taktik, lämnar barnen hemma och tar med mannen på Spa. Vi hade beställt 20 grader, sol och bad i Bohuslän. Men regn, spa inomhus och Bohuslän fungerar lika bra. Man måste njuta av livet när man kan och det gör jag lite väl bra ibland.

På kvällens föräldramöte så pratades det Gymnasieval. Nu är det Ida som ska välja. Det kommer att gå galant hoppas vi. Som Ida själv säger så kommer hon att bestämma sig med en gång eller så kommer det att ta hela hösten. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar eller vad hon väljer. Det blir bra vilket som, vi stöttar henne vad hon än väljer.

Jag vill tipsa om en väldigt bra fotcreme. Jag köpte den när det var Smaka på Tvååkerdagarna hos British Farmhouse. Jag har själv varit där och gjort hemmagjord tvål och hon brinner för naturligt och inga konstiga tillsatser. Jag har haft de på mina spruckna sommartrötta fötter och är väldigt nöjd. Fungerar mycket bättre än andra krämer jag köpt. http://www.britishfarmhouse.se/

Sista veckorna har jag stött på flera goa tonårstjejer som mår dåligt på olika vis. Det är inte roligt. Det är de som ska skratta mest och bara flyta med i livet och njuta av allting som sker omkring de. Varför är det så ? Ja, det undrar man. En viss procent tonåringar har nog alltid mått dålig. Det är mycket hormoner, mycket som händer, vänner kommer och går osv. Men det är något annat också, jag tror att det är för mycket intryck. Man är olika känslig för omgivningen och tar in olika mycket intryck. Det är ganska stor skillnad på att cykla till dansen för 100 år sedan över ängarna, eller idag när de pumpas med intryck konstant från olika håll. Alla sociala medier plus allt som händer runt omkring oss när vi tex går i stan med skyltfönster, bilar, personer mm mm. Jag önskar så att man kunde nå de och hjälpa de på något sätt. Jag har tyvärr inget facit även om viljan finns. Sen är det nog så att vi själva är så mitt uppe i allt så att vi glömmer att visa våra barn vägen. Jag är inte varken bättre eller sämre än andra, jag skrattar, bråkar och gråter både med mina barn och ibland utan de fast det handlar om de. Barnen är livets skatt men precis som man inte förstod det underbara i att ligga jämte sina barn tills den somnade i 2-3 års åldern, lika lite förstår jag tonårens tjusning med ämnen, humör och intresse som ändrar sig lite för varje dag. Idag är våra tonåringar iväg och inventerar och det är nästan lite väl tyst i huset. Men vilket väljer man ? Att njuta eller längta ? Eller båda ?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett lång blogginlägg om vår roliga lördag med Läjesgauet men det är jag för trött för. Ger er några härliga badbilder istället. Det har fortfarande inte blivit någon högsommar men det har varit några goa kvällar där man kan åka och kvällsbada. Bada är verkligen det bästa som finns, för mig är det lisa för själen, energi, avslappning och så helt fantastiskt. Och som jag berättat innan så det bästa platsen piren nere vid hamnen i läjet där vi bor.

Jag önskar verkligen att kommunen gör något åt piren, det är väldigt grovt grus och svårt att cykla. Samtidigt är det avslappnat att det inte är värsta turiststället utan mer ett ställe för vi som bor här året om eller i sina sommarstugor. Idag gissar jag att det mer var runt 19 grader men igår var det nog 20 grader. Det var lite varmare igår, idag blåste det lite mer. Bilden ovanför är tagen igår när jag badade.

Vattennivån är ovanligt lågt och det knappt att slänga sig i från trappan som man brukar. Det får bli ett lågt magplask innan man kommer lite längre ut där det är lite djupare. Igår träffade jag en liten kille och hans pappa vid badet. Det lille killen pratade med mig hela tiden, även om vi aldrig hade träffats innan. Det är en sak som jag också gillar, att alla hejar på alla när man är nere och badar. Det är som vi alla delar på en skatt. Lille killen var på plats även i dag, idag hade han med sin storasyster som tyckte det var väldigt märkligt när jag gick fram och pratade med hennes lillebror. Lillebror var väl ca 3-4 år.

Idag hade jag sällskap med grannen Åsa, hon badar sällan med mig men är ett bra sällskap när vi cyklar ner. Strax efter vi kom till piren kom våra söner, Linus och Sigge. Det är inte så lätt att få de från dataspelen men när man väl får ut de så är det svårt att få hem de..

Åsa fick agera fotograf och här var hon lite konstnärlig och tog på havet genom badtrappan.

Här har Åsa tagit kort på mig när jag badar. Som ni ser så bara njuter jag av badet. Jag fick äntligen hittat mitt Yogarum på andra våning efter fått hjälpt att städa lite. Mattan har känts mjuk och välkomnade och jag har känt mig laddad för att yoga lite hemma. Men i ett svagt ögonblick i Söndags så lånade jag ut det till Linus, Moa och Elias för att få de att leka med lego. Så nu får jag inte röra legot utan Linus och Sigge har allt lego i Yogarummet. Knappt en vecka till skolstart och rutiner, jag får helt enkelt ge mig och yoga lite när jag badar. Och jag är tacksam över att få killarna att göra nåt annat än ägnas sig åt datorn.

En helt annan sak som har hänt i veckan är ett kärt besök. Det gav verkligen energi och värme. För sådär 20år sedan flyttade jag hem från Sälen efter ha bott där i 7-8 år. Jag bodde där året runt och det var inte alltid det lättaste att hitta vänner som bodde där permanent. En vän hette Eva Brandin och helt ärligt har jag knappt koll på hur vi lärde känna varandra. Jag jobbade ihop med hennes syster på Sälenstugan och sen blev Eva tillsammans med en kollega, Kenneth som var vakt. Någonstans där blev det vänskap. Jag var med när hon blev Fru Eva Magnil, då var Tova alldeles liten och var kanske 8 veckor eller nåt. Sen var Eva och Kenneth med på vårat bröllop 2005. Sen dess har vi träffats en gång när linus var liten. I söndags tittade Eva förbi och hade dottern Sanna med sig. Nu är lilla goa Sanna 24 år och sjuksköterska. Sanna som jag kände när hon var liten liten. Tänk att allt kan kännas precis som vanligt, att det finns så mycket att prata om och skratta åt och att man känner precis lika mycket förtroende nu som då. Eva var nog en person som jag ofta körde till när jag ville få lite råd och få se normalt familjeliv mitt i turismsälen. Här är jag, Sanna och Johan på bild. I vagnen ligger vår goding Allan som sover middag. Han kommer även i morgon och hälsar på Moster Matilda. Vi hoppas på att kanske få leka lite på stranden och fiska lite krabbor.

Den här bilden visar hur underbart det är att få vara med sina tonårsbarn och deras vänner. Här har Tindra vunnit en storvinst när de är på Liseberg för att lyssna på Hov1. Det är så mysigt att höra de snattra i bilen, höra deras glädje, deras vänskap och deras tonårsskratt. Jag är så glad varje gång man får vara med på ett hörn. Idag är jag världens sämsta mamma, den bästa med hela hösten är en helg som Ida och hennes vänner ska åka till Småland. I alla fall enligt henne, för då slipper hon mig och johan en hel helg. Idag har jag haft en stampande, arg och gormande tonåring. Ibland blir det så. Jag gillar det inte men det får vara så ibland, man kan inte alltid vara populär. Man måste sätta gränser och tala om vad som är rätt och fel. Jag är ganska dålig på det, jag tycker det är såå svårt att vara tonårsmamma. Det är inte så att jag aldrig säger till henne utan mer att jag säger till henne varje dag utan resultat och oftast slutar våra samtal i bråk. Att vara 15 år kan vara jobbigt, Ida har haft ont i huvudet varje dag i över ett år. Har inte ork att träna som hon vill eller vara med vänner när hon vill. Nu menar jag inte vanligt lathet utan att huvudvärken är såpass stor att hon knappt orkar upp ur sängen. Att hon ofta får avbryta träning för huvudet nästan sprängs som hon säger, eller inte kan vara med vänner för att inga tabletter hjälper och hon inte har ork till något. Det är verkligen skit, jag tycker synd om henne och även om vi vuxna har en massa bra råd och tips så är det svårt för en 15åring att ta till sig allt. Jag längtar tills vi är på andra sidan detta läsår. Förhoppningsvis har huvudvärken växt bort lite, stressen minskat och tonåringen blivit lite mognare.

Jag älskar henne till månen och tillbaka, och hoppas att vi snart blir vänner igen. Den andra tonåringen har tydligen deklarerat att hon inte säger någonting alls till mig för jag är inte hennes bästa kompis utan bara mamma. Och att jag är alldeles för nyfiken, det är inga andra mammor enligt henne... Det är väl bra det, låter som en helt vanlig tonåring det också. Och det klart att jag inte ska veta något, jag får väl reda på saker och ting förr eller senare... I morse fick jag tex reda på att hon önskade att lillasyster ska flytta till Afrika för hon var så arg på henne. Att en moped kan ge upphov till så mycket känslor hade jag ingen aning om. Nu är den ena mopeden och äldre tonåringen på äventyr i stan. Eller i alla fall hos en kompis. Som i och för sig också är en rolig historia. När Tova var liten och skulle gå på Babysim behövde hon dispens. Man skulle väga 4 kg och det gjorde inte Tova 3 månader ! I samma bassäng fanns det en annan liten höna, som också hade fått dispens. Tova och Wilma följdes åt på babysimmet och haft kontakt sen dess. De har friidrottat ihop och lekt ihop. Idag är de fortfarande vänner och det känns fantastiskt. Snacka om att välja sina vänner tidigt.

I morgon är en ledig dag och den behöver jag verkligen. Är trött i kroppen efter helgens strapatser och trött i huvudet efter allt annat som snurrar i huvudet. Längtar redan till morgondagens dopp i havet. Någon som vill följa med ?

Likes

Comments

Nu är det ju inte Pommes Frites på bilden utan en vacker vy från våran hamn i Läjet. Bilden är tagen när Linus gick på Segelskola häromveckan. Han lärde sig segla optimistjolle och fick ett fantastiskt personligt diplom efter veckan där det stod " från nybörjare till proffs på en vecka" . Och han sa själv " jag visste inte att jag var så bra på att segla " . Så nu måste vi försöka låna/köpa en båt eller få någon att följa med Linus när han vill ut och segla optimist. Och så blir det väl mer segelskola nästa sommar. Jag önskar att alla våra barn fick något intresse där vattnet har en central roll. Fiske, surfing, sup, segling etc. Vi får väl se vad som händer.

Idag har jag varit nere och kvällsbadat, det sker någon gång varje vecka men inte dagligen som jag önskar. Det är inte iskallt, det är inte superskönt men väldigt uppfriskande och oerhört härligt för kropp och själ. Hoppas på några till varma dagar så vi kunde få upp badtempen till åtminstone 20 grader. Innan jag badade hann vi med en god middag på altanen, grillad kyckling och pommes från fritösen jag fick igår när jag fyllde år. Det är alltid roligt att få något som man inte hade en aning om att man önskat sig eller behövde. Men nu ser vi fram emot friterad sötpotatispommes här under hösten. Mums.

Livet är annars som det ska. I går fyllde jag år, vissa hatar att fira sina födelsedagar men jag tycker det är ganska mysigt. Man får ha sina närmaste omkring sig, äta gott och fira att man lever och mår bra. Får man en och annan present är det bara en bonus. Bästa är när man får frukost på sängen och sång av trötta barn. Det är kärlek. Fick också ett par fantastiska örhängen av min syster, det är också kärlek.

I förrgår var vi på begravning, vi begravde Johans morfar Calle. Carl-Erik Gustafsson, 91 år gammal. Det var en fin begravning, våra barn och kusinernas första begravning och det var vackert. Inte så mycket sorg utan fin musik, fina blommor och väldigt intressanta och roliga ord från både präst och gäster. Sen en räksmörgås och tårta efter det. När begravningen var över fick vi rasta våra barn genom att bada lite och grilla tillsammans med johans syster med familj. När det var läggdags var vi oerhört trötta. Det tar på krafterna att vara på begravning.

I livet handlar det även om tillökning, en kollega Amanda fick en liten son häromdagen, jag vet 2 st som går och vaggar och väntar på sina förlossningar och så fick vi reda på att grannens dotter ska ha tvillingar. Fantastisk roliga nyheter. Och just det ja, samma granne fick ett nytt barnbarn igår, på min födelsedag. En liten tös.

Varje dag är vi och gosar med grannens valpar, de 4 goa valparna är nu 8 veckor och helt underbara. De hör när vi kommer och hälsar på eller när vi hänger över häcken och kollar läget. De sitter de så snällt och bara tittar på oss. Där är särskilt en valp vi är lite extra förtjusta i men vi ska inte köpa hund.

Som ni märker så går sorg och glädje och överraskningar ihop hela tiden. Det är säkert så för de flesta men sista tiden har det varit extra märkbart. Vi lever fortfarande på Farfars fantastiska 95 års kalas med 104 gäster och nu på lördag ska Emma och Niklas som köpt farmor och farfars gård gifta sig och ha bröllopsfest på logen i Dalen. Önskar de all lycka till.

Här är en av de gosiga hundvalparna, svart jaktlabrador som är 8 veckor gamla. Bara en är tingad än så länge och vi njuter av att få leka med busarna varje dag.

I går hade vi dock vår favorit här, Allan som snart fyller 2 år. Han vill gärna hjälpa till i köket och älskar att springa och lägga burkar i pantpåsen i garaget, hämta dricka, koka kaffe och så klart äta glass !!


Likes

Comments

Idag är jag riktigt trött, trött ända in i själen som man ibland säger. Vi har varit hemma några dagar efter vår spanienresa (som jag kommer att återkomma till), och det känns som vi har haft fullt upp. Tankarna pockar på mer här hemma och det finns alltid något att göra. Plus att våra härliga koltrastar sjunger för mig varje morgon/natt precis utanför fönstret. Det låter underbart men det låter mycket ! och klockan är runt 4 på morgonen när de väcker mig. Jag är också trött i kroppen, har mycket värk i kroppen. Framförallt när jag rör mig, det har jag haft hela semestern och här hemma är det svårt att få gjort något. Det gör ont att hänga tvätt, laga mat, fixa i min trädgård mm. Ok, visst kan jag skippa att göra allting men så fungerar inte livet. Plus att jag måste utmana mig själv, jag måste försöka leva som vanligt, värken får inte vinna över mig och min kropp. Oftast går det bra men så dippar man ibland.

Trots svårigheten att gå upp idag så startade ändå dagen bra idag. Den efterlängtade sommaryogan vid stranden vid havet. Det är ganska buckligt och man får anpassa sig efter stock och sten, eller i alla fall efter sten och gräs. Men att yoga vid vattnet och titta ut över havet är helt enkelt underbart. Det är bland det bästa jag vet under sommaren. Det är livskvalite, sommar och kraft. Att det är "min" underbara yogalärare Helena Ragnarsson Gahm som håller i den är en självklarhet. Hon är fantastiskt, hon ger så mycket kraft och glädje till mig när jag yogar. Det känns som hon alltid vet vilka rörelser jag behöver just idag och att hon alltid säger saker som just jag behöver höra. Hon gör mig stark och modig. Modig så att jag utmanar kroppen att testar på nya rörelser och nya yogapositioner varje gång. Och ger mig mod till att tänka mer på mig själv. För att finnas för min familj måste jag vara egoistiskt att försöka må bra själv. Annars finns det inget av mig att dela med mig av. Till alla er som inte har testat yoga, testa !!!. Det är fantastiskt för kropp och själ. Och alla övningar går att anpassa även om man har värk eller något annat.

Jag känner att jag ligger efter med min blogg, inte så att jag känner att jag måste skriva men det är så mycket som jag vill dela med mig av. Av vår semester i Torrevieja och allting annat som händer runt omkring. Om min trädgård, om min familj, om saker som jag vill tipsa om. Men tröttheten vinner oftast, nu har jag gått lite ärende på stan. Bla annat köpt mig en ny bikini då min andra blev helt utsliten i Spanien. Och om någon timme ska jag på 9-årskalas hos goa Moa. Min systers bonusbarn som fyller 9 år. Så nu istället för att blogga så ska jag lägga mig in min trädgård och vila middag och lyssna på slutet på den spännande boken. Nu är det riktigt spännande i Häxan, Läckbergs senaste bok.

Men.. jag måste bara få visa en bild på våra små grannar. Vår grannhund Smilla har fått 4 små underbart söta valpar. Det är 4 små töser, svarta labradorer. Jag har aldrig varit någon hundälskare men har lärt mig att uppskatta hundar under åren. Men dessa söta valpar bara avgudar jag, de är så fina och roliga att umgås med. De ska bitas, gosa och busa när de är vakna. Och jag har nästan flyttat in i grannhuset för jag vill titta på de hela tiden. Det blir inget hundköp här i vårt hus men de som köper dessa kommer att bli lyckligt lottade.

Likes

Comments

Äntligen är vi här. Min underbara familj och jag! Vi landade här i måndags kväll, flyget var försenat och att hyra bil tog en evighet även om vi bokat i Sverige. Hur ska man veta vilket bolag som är bäst? Vem som har bäst försäkring? Bästa bil? Bästa pris? Snabbast service? Osv.. Nu lurade han på oss en modell större och det känns bra, men han försökte övertyga oss längre med att säga att hans försäkring var mycket bättre. Och var noga med att tala om att i torrevieja kör de som biltjuvar och att om det händer nåt så kommer de inte att hjälpa oss.. Vi gillar att leva farligt så vi höll oss till den svenska försäkringen.
Vi hyr våra vänner Camilla och Billys lägenhet. Det ligger i ett lugnt område med väldigt lite turister verkar det som. Vi kan gå ner till Curastranden och till Los locos. Tar kanske 10 minuter. Inte så långt men tillräckligt när man har värk. Johan har inhandlat en kärra som vi drar solstolarna på och igår tog Linus Dramaten och packade handdukarna i. Hur smidigt som helst.
En hel del av tiden går åt att bara vara, sovmorgon, köpa mat, googla bästa stranden, läsa och lyssna på böcker mm. Linus är på sin 3e lyssnarbok. Fantastiskt. Han har aldrig gillat böcker förut. Jag är snart färdig med min första bok. En roman som utspelar sig i Falkenberg. Tom läjets kända glasscafe Tre toppar är omnämnd.

Vår packning till stranden.

Charter eller resa på egen hand?

Jag gillar att resa, att uppleva saker tillsammans med andra. Att skapa minnen tillsammans med familjen och förbereda barnen på livet och världen. Det är superroligt att googla, läsa kartor, lyssna på andras tips och sen se fram emot resan. Allt är spännande tycker jag. Hela vår familj gillar att handla mat i nya mataffärer och upptäcka nya flingor, pålägg, efterrätter mm. Att hyra en lägenhet  känns personligt och avslappnat. Men.. att åka charter har verkligen sina fördelar. Och som de solresor vi gjort med vår familj, boka all inclusice. Visserligen var barnen små, fösta gången var Linus 18 månader och andra gången var han 5 år. Men så bekvämt, alltid mat nära och färdigt. Någon annan bäddade sängen  varje dag, handukar tog vi nya varje morgon. Behövde aldrig hänga på tork. Vägen till perfekta stranden var spikrak, solstolar stod och bara väntade på stranden. Var man sugen på Shopping så gick man utanför hotellet eller tog en taxi till centrum. Det fanns massa aktiviteter för barnen och man kunde bada i poolen tills ca 20 minuter före middagen serverades. Och hjärnan fick total total avkoppling. Jag har svårt att bestämma mig för vilket är bäst. Men det spelar ingen roll för just nu är det helt fantastiskt att vara i Spanien. Hela min familj och jag. 💕

Shopping,
Har man 2 tonårstjejer som gillar både sol och shopping är det perfekt här. Vi började med det här stället, Moda city. Ett tips från Susanne som också har lägenhet här nere. En affär med massa roliga billiga kläder och skor. Verkar vara ett ställe att görs fynd på. Vi fyndade en del saker, tjejerna vill åka tillbaka för att köpa mer trosor. Fanns enligt de jättebra och billiga, ca 0.8 till 1.7 euro kostade trosorna.

Här är en bild från la zenia boulevard. Ett stort väldigt fint shoppingcenter. Man går utomhus i ett stort köpcentrum. Massa aktiviteter för barnen och massa restauranger på andra våningen. Här är en bild på en vattenlek för barnen. Mina ville dock shoppa.

Här är bilder från middagen på Tommy Mels. Ett amerikanskt hak i 50talsstil med jukebox, milkshake, ribs och hamburgare. Väldigt trevligt och supergott.

Gluten.
Med 2 barn som inte tål gluten är det ibland komplicerat att hitta nåt bra att äta som de vill ha. Här i Spanien är det helt overkligt. Egna menyer om man inte tål gluten, nästan på allt i butikerna står det "sin gluten " om det inte innehåller gluten. Och även på självklara saker som skinka mm. Här ovan är menyn från restaurangen vi åt på.

Och här är en skylt utanför en annan restaurang.

Nu är klockan snart 23 och termometern står på 25,2 grader. Underbart, semester, avkopplande, lugnt och skönt är ord som bara poppar upp i huvudet. Tjejerna skypar med sina kompisar hemma, jag och mannen sitter och dricker cava och Linus lyssnar på bok.

Likes

Comments

Idag är en konstig dag, en måndag fast det är onsdag. När är man ledig nästa gång?
Regnet öser ner och man är överlycklig över det. Det brukar man inte alltid vara, men i denna torka och varningar om den torraste sommaren på århundraden är man tacksam för regnet. Jag vill dock att det slutar regna tills i morgon när Elina tar studenten i Göteborg och på fredag när Maja,Konrad och alla andra vi känner tar studenten i  Varberg.

Räddade irisen från regnet igår.

Och min älskade favoritblomma pion.

Likes

Comments

Nu är det dags att ta tag i bloggandet igen, jag har saknat det men inte haft ork och tid. Varje dag tänker jag ut tema på bloggen och vad jag vill skriva men orken finns inte. Här är en bild på när jag badade mitt premiärdopp vid mitt favvoställe, trappan vid piren i Läjet.

Våra vänner på en underbar krog i Köpenhamn.

Det har hänt så mycket de sista veckorna, det är blandat glädje och sorg hela tiden och det är väl så livet är. Men ibland är det jobbigt att åka berg och dalbana på livets väg. Ibland vill man bara gå på sin egen uppgrusade väg eller som jag har gjort , gjort en ny väg som jag kan vandra på. En väg som man mår bättre av och som man kämpar mer för sina egna värderingar och sina nära och kära.

Men ibland går autopiloten på och vägen går upp och ner i hög fart och man hinner inte riktigt med. Igår fick jag beskedet om att en nära väninnas mamma har gått bort. Sorg. I förrgår ramlande en annan väninnas man ner i köket,medvetslös och krampande. Nu gick allting bra men oron över vad som hade hänt och vad orsaken var var stor innan lugnande besked kom. Ett par som står oss väldigt nära kom förbi med glänsade förlovningsringar, kärlek och glädje över att även de har hittat rätt i livet. Och förväntan över att vi kanske får gå på bröllop så klart. Förra helgen var jag och min kompis Mia ett par på cykelfesten och hade en ovanligt rolig kväll när solen sken som bäst i läjet. För några veckor sedan var vi i Köpenhamn med våra vänner och döttrar. Döttrarna var på Shawn Medes konsert och vi strosade i köpenhamn, satt i solen och drack öl på nyhavn och på kvällen en underbar restaurang som jag varmt rekommenderar. Madklubben. Där åt vi såå god mat. Njutning hela resan och man känner sig privilegierad att få umgås med vänner och tonåringar och ha så roligt. Det tråkiga var dock min värk som inte var på något gott humör. Väldiga smärtor och svårt att gå gjorde att jag hela tiden kämpade mig framåt.

Vi har firat våran 17-åring som fyllt år. Stolt mamma helt klart. Ida har klarat sitt mopedkörkort, stolt mamma även här. Tova blev godkänd på Nationella matteprovet, stolt mamma, check på den. Överlycklig över att få ha mina barn hemma, mina tankar är hela tiden hos väninnan som just nu går igenom en tuff period med sina barn. Drömmer om dessa barn och deras mamma varje natt. Vi har passat vår going, Allan. Mys hela tiden när vi får låna han. Vi har även träffat han andra dagar och jag och Allan går gärna runt i trädgården och lurar. MYS. Allan har fått en ny kusin, en Göte. Grattis Annelie och Daniel, Ture och Alvar. Lycka. Vi har haft mycket på jobbet, kaos vissa dagar. Jag blir inte stressad av det men är väldigt trött när man kommer hem. Vissa dagar känner man av att man inte mår 100 procent mer än andra. I Fredags var vi på Hamnbryggan och träffade några härliga grannar på After work, så roligt att kunna träffas en stund och bara prata utan att någon behöver fixa och dona. Det får vi göra om. En annan sak som har hänt är att jag lyckades boka våran Spanienresa till fel datum. Jag hade kollat fel i almanackan och ingen annan såg att det var fel. Det var några jobbiga dygn innan Johan fick bytt med en kollega så nu kan vi åka till Torrevieja precis den datumen som vi har bokat. Nu åker vi om några veckor och vi ser så fram emot resan. Förväntan. De här veckorna har väl inte varit unika på något sätt egentligen men det har hänt mycket. Till allt detta så är det oro över betyg, skolgång, vad ska vi äta, vattna i min trädgård, tvätt, planering, förkylningar, allergi, bränt sig på solen, osv osv

Härligt gäng i Köpenhamn.

Idag ska vi fira Nationaldagen, solen skiner. Ida ska iväg på Apple Bay day i apelviken. Vi andra åker till Horred och träffar släkten. Då får vi träffa nyaste medlemmen, lille Loke som vi inte träffat ännu. Plus en massa andra goa släktingar. Först blir det lite trädgård. Och ikväll får vi fira med lite god mat. GLAD NATIONALDAG .

Likes

Comments

Njuter av min trädgård.

Vinbärsbuske.

Frosten tog min fina citronverbena. Hopp om att den kommer igen.

Akleja

Favoritblomman framför alla. Pion. Nu knoppas hela trädgården och jag njuter.

Likes

Comments

Nu har det nästan gått 2 veckor sedan jag skrev sist. Jag har så mycket att skriva om så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag berättar först om veckans stora händelse, min älskade dotter Ida och hennes fina kusin Emmas konfirmation 13 Maj. Så hysteriskt innan att höra Idas stress veckan innan med att försöka sola benen, hitta en bra deodorant, fixa lösnaglar och lösögonfransar. Och fixa all mat, presenter, rätt servetter osv..

Till den Stora dagen då allt faller på plats, de är så duktiga i kyrkan så det stora mammahjärtat bara svämmar över. Dessa trotsiga tonåringar sjunger, dansar, spelar upp teater och sköter sig helt exemplariskt. Man känner nästan igen sig när de visar Alienfilmer på Tv. Monster ibland och förklädda människor, små vuxna ibland.

Vi bjöd på buffé, grillade kycklingspett och fläskfilé, potatisgratäng, tomat o mozarellasallad, farmorbakat bröd, farmors köttbullar och skivat äpplen. Det var tjejernas önskemål och de var med och dukade dagen innan. Jättefint. Här kommer lite bilder.

Ida och Ida.

Ida,Emma, Wilma, Thilda, Ida, Moa och Julia.

När jag satt i kyrkan så kom det en stor saknad över mig. En så stor saknad min Mamma som inte lever. En mamma och mormor som var med på Idas dop och inte fick uppleva Idas konfirmation.

Som tur har vi stor släkt. Även om inte alla kom så var vi ca 30 personer hemma hos oss efter kalaset och åt mat och tårta.Åldern varierade kraftigt från 95 år till 1 1/2 år. Äldst och Yngst har ett extra hörn i mitt hjärta.

Bästa Farfar som är med i Kyrkan. Med sina 31 barnbarnsbarn så har han bestämt sig för att vara med på Dop, 15 årskalas och konfirmation.

Syster Josefine och minstingen Allan. Här lite konfunderad men har röd fluga dagen till ära och när han kom hade han tom hatt.

Nu har jag 1000 saker till som jag vill skriva om , men nu sitter jag här på min altan och har njutit av värmen och solen ikväll. Men nu fryser jag och får nog gå in.

19 MAJ, kall Stella Artois i Solen med hemmagjord Pizza tillsammans med tonårstjejerna på Altanen.

Likes

Comments

Det här ett kort från 1972 eller 1973. Det är på mig, min bror Peter och min Sommarbror Mikael. Vi står mitt på gården hemma hos farmor och farfar där vi bodde då. Vi hyrde en lägenhet på andra våningen och mamma och pappa bestämde sig för att ta emot ett sommarbarn. Tanken var att Peter skulle få en kille att leka med och att jag skulle få en jämnårig kompis sommaren därpå. Sommarbarn var oftast från storstaden och behövde komma ut på landet. En dag kom Mikael med bussen, jag tror han var 5 år och skulle bo hos oss på landet i några veckor.
Det var en start på en livslång vänskap eller snarare att vi fick en ny familjemedlem.
Varje sommar ända tills han fyllde 18 år var han sommarbarn hos oss. Jag fick aldrig någon jämnårig kompis men det har jag aldrig saknat. Jag fick ju Mikael. Och som vi väntade på honom under det mörka halvåret. När väl våren närmade sig så kom han på påsklovet och hälsade på och vi brukade åka upp till Mikael när han fyllde år den 2 maj. Idag sitter vi i bilen, hela min familj, man och 3 barn på väg till Mikael. Vi ska på han och hans fru Karins 50årskalas. Solen skiner, jag är varm i hjärtat och vet att eftermiddagen och kvällen kommer bli toppen. Syster, bror och pappa kommer med alla sina familjer. Min farfar och faster Siv är där nu och gratulerar med en moccatårta. Självklart gjord i Horred. Och jag vet att många av Mikael och Karins vänner kommer och att jag känner många. Detta för att många är kompisar kommer från Horred. När väl Mikael var 18 så började han komma till oss nästan varje helg. När man själv var runt 18 så var det superbäst att ha en brorsa i Göteborg och i alla alla år har vi umgåtts.
Grattis Mikael på 50 årsdagen, jag är så stolt över dig! I dag delar vi även trädgårdsintresset och vi har delat löparglädjen. Och så klart matintresset. Det delar vi även med din fru, världens bästa Karin som alltid finns där för en. Ni är båda fantastiska personer och vi har alltid roligt ihop med er. Och allra coolast är nästan att ha en sommarbror! Det är det inte så många som har 💕

Likes

Comments